Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΕΙ και αναγνώριση στη Γερμανία


spgirl

Recommended Posts

Σας βάζω τα επίσημα σχετικά με τα fachochshule

http://www.daad.de/deutschland/hochschulen/hochschultypen/00411.en.html

Kάντε και αυτόματη μετάφραση .

 

Γιά το πως αναγνωρίζουν τα ΤΕΙ στην Γερμανία θα ξαναψάξω να τα βρώ , αλλά τα αναγνωρίζουν σαν Πανεπιστήμια , με έτη σπουδών 3+ και όχι 4 , προφανώς γιατί τα στοιχεία από Ελλάδα θα είναι πριν το 2001 .

Link to comment
Share on other sites

Σας παρακάλεσα να κρατάμε την κουβέντα εντός θέματος.

Όσα μηνύματα είναι εκτός θα διαγράφονται άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Επί του συγκεκριμένου θέματος λοιπόν .

 

Έχω πει πως τα Πτυχία των ΤΕΙ είναι δύσκολο να τα αποδεχτούν οι Χώρες που εφαρμόζουν 5 έτη Bachelor και εξαρτάται από την πολιτική της κάθε χώρας για το εάν θα τα αναγνωρίσει Ισότιμα και με τα Ε.Δ που έχουν τα Αντίστοιχα Ομότιμα Πολυτεχνεία του Εξωτερικού.

 

Η απόδειξη δίνεται παρακάτω .

 

1.

Κάθε χώρα έχει ιδιαιτερότητες. Ο Γερμανός προστατεύει τα χωρικά του ύδατα. Εξίσωση δεν γίνεται με τα 5ετή.

2.

Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι εξισωμενοι με τους Πολυτεχνιτες.

 

Άρα λοιπόν αυτά που λέω δεν τα λέω μόνο εγώ .

 

Έχω πει επίσης πως το 5 ετών σύστημα είναι αναποτελεσματικό και επιπλέον δοκιμασμένο στο εξωτερικό .

 

Η απόδειξη δίνεται παρακάτω .

 

Απλά ο Γερμανός τώρα τα κάνει 3+1+3 που είναι η συνθήκη της Βαρκελώνης.

 

Από εδώ καταλαβαίνουμε πως όλες οι χώρες της Ευρώπης προσαρμόζονται αργά η γρήγορα στο Αγγλοσαξονικό Μοντέλο Εφαρμόζοντας τις Διεθνής και Ευρωπαϊκές Συνθήκες που έχουν επισυνάψει από κοινού όλα τα Ευρωπαϊκά Κράτη .Με αυτό λοιπόν το Μοντέλο θα μπορούν να εξισώσουν πλήρως και τα Πτυχία των ΤΕΙ ως ισότιμα με τα Αντίστοιχα Ομοταγή Ευρωπαϊκά ΑΕΙ χωρίς κανένα πρόβλημα στις Χώρες με 5 έτη Bachelor.

 

Εάν αυτά που έχουν αναφέρει και άλλα μέλη πέρα από εμένα πολύ ποιο έμπειρα δεν λαμβάνονται ως αποδείξεις τότε εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα .Αυτά όλα αναφέρθηκαν ως προς το μέτρο που έχω ξεπεράσει σύμφωνα με κάποιους συναδέλφους .

Κλείνοντας όσον αφορά το αντίστοιχο NARIC της Γερμανίας έχει χρέος όπως κάνει και το Ελληνικό αλλά και όλα τα Ευρωπαϊκά NARIC για τα ξένα πτυχία να ρωτήσει στην χώρα μας εάν πρόκειται για Ελληνικό ΑΕΙ αλλά και ΤΕΙ για την γνησιότητα της υπογραφής του Υπουργείου που φέρει πάνω ο Ξένος Τίτλος όπως επίσης και για την γνησιότητα της σφραγίδας της Χάγης (APOSTILLE) που επίσης φέρει επάνω ο Τίτλος .Με το που πιστοποιηθούν μετέπειτα εξετάζονται όλα τα υπόλοιπα .Αυτό λοιπόν είναι και το πρώτο βήμα που γίνεται σε μια αναγνώριση Πχ στην Γερμανία είτε πρόκειται για Ελληνικό είτε πρόκειται για άλλης Ευρωπαϊκής Xώρας Tίτλο με αυτόν τον τρόπο παίρνει και πληροφορίες για το ίδρυμα και για ότι ακριβώς ζητηθεί από την Γερμανική Πλευρά. Όσο και εάν αυτά που λέω δεν πείθουν κάποιους τους πληροφορώ ότι έτσι είναι το σύστημα και ο έλεγχος και η ενημέρωση που γίνεται είναι αναπόφευκτη είτε πρόκειται για ΑΕΙ είτε για ΤΕΙ οποιασδήποτε χώρας .

 

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα υποβάθμισης κανενός πτυχίου αλλά θέμα συστήματος .

Link to comment
Share on other sites

Εαν δεν προσαρμοστούν τότε θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα. Η Ελλάδα θα το κάνει τελευταία αφού δεν έχει την νομική υποδομή ακόμα (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) και η οποία έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Πολύ φοβάμαι οτι πρώτα τα ιδιωτικά θα εξισωθούν και μετά τα ΑΤΕΙ. Το 5 έτος του ΑΕΙ έχει κατα βάση μόρια απο την διπλωματική που εξισώνονται με μεταπτυχιακό. Αρα όταν πας στην Αγγλία σου λένε οτι ανήκεις στο 3+1= MEng και όχι στο BENg+MSc αφού το 2ο είναι εξειδίκευση.

Link to comment
Share on other sites

Το 5 έτος του ΑΕΙ έχει κατα βάση μόρια απο την διπλωματική που εξισώνονται με μεταπτυχιακό. Αρα όταν πας στην Αγγλία σου λένε οτι ανήκεις στο 3+1= MEng και όχι στο BENg+MSc αφού το 2ο είναι εξειδίκευση.

 

Αυτό όμως σύμφωνα με την Συνθήκη της Μπολόνιας δεν μπορεί να εφαρμοστεί .Διότι το 5 έτη Ελληνικό Πτυχίο εκλαμβάνετε ως ενιαίος Τίτλος και όχι ως δεύτερος κύκλος σπουδών .Το προφανές είναι ότι η Αγγλία το εφαρμόζει ως προς την καταμέτρηση των ECTS κάτι το οποίο πιστεύω πως δεν το καλύπτει η Συνθήκη της Μπολόνιας από ότι γνωρίζω εάν δεν φανεί ως δύο κύκλοι σπουδών.

Για τον ίδιο λοιπόν λόγο δεν το αναγνωρίζει και το Ελληνικό Υπουργείο ως Μεταπτυχιακό .

Για τον ίδιο επίσης λόγο το άλλαξαν και οι Χώρες των Βαλκανίων . Εφαρμόζοντας το σύστημα 4+1.5=MEng .

Η Ελλάδα το πιστεύω και εγώ ότι θα το εφαρμόσει τελευταία ως χώρα αυτό το σύστημα και κυρίως όταν πάρει κάποια στιγμή την απόφαση να ξεκαθαρίσει το θέμα των ΑΤΕΙ .

Link to comment
Share on other sites

Μπερδέυεσε. MEng είναι ο Βρετανικός προπτυχιακός τίτλος ενιαίας 4ετούς διάρκειας. Δε μιλάει για βουλγάρικο τίτλο που το μεταπτυχιακό ονομάζεται ΜΕng.

Link to comment
Share on other sites

Πάλι όμως φύγαμε από το θέμα. Από όσο ξέρω απόφοιτοι ΤΕΙ γράφονται κανονικά στο VDI άρα αναγνωρίζονται ως μηχανικοί στη Γερμανία.

 

To θέμα της Μπολόνια έχει κλείσει στη Γερμανία καθώς πλέον δεν υπάρχουν οι παλιοι τίτλοι. Είχαν κάνει και επεισόδια οι εκεί φοιτητές πριν λίγο καιρό.

Link to comment
Share on other sites

stayros

 

Δεν αναφερόμουν για Βουλγάρικο Τίτλο αλλά για τον διαχωρισμό που έκαναν τους δύο κύκλους αυτές οι χώρες των Βαλκανίων.

Οι Ενιαίοι Τίτλοι Σπουδών από ότι γνωρίζω Βάση της Συνθήκης της Μπολόνιας δεν αναγνωρίζονται ως Μεταπτυχιακά. Πρέπει να φανούν ως δύο ξέχωροι κύκλοι .Πρέπει να φανούν και στην πράξη ως δύο Τίτλοι Σπουδών .

 

Για αυτό και η Γερμανία σπάει το ενιαίο Δίπλωμα από 5 έτη σε 3 έτη Βασικό Πτυχίο +1 Μεταπτυχιακό και άλλα 3 χρόνια επιπλέον Διδακτορικό .

Πρέπει να υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των Κύκλων Σπουδών .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.