Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πριμοδότηση αθλητών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


stayros

Recommended Posts

Πάντως αυτά ήταν γνωστά αλλά κανείς δε τα έλεγε δημοσίως γιατί λίγο ή πολύ, πολλοί εκμεταλλεύτηκαν παρόμοιες διατάξεις...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ειναι, δεν ειναι εξυπνο το Πακιστανακι να μπει με τους κανονες που θα μπω και γω....

Εγω ειμαι κατα των εξαιρεσεων ή των εξτρα μοριων (βλ πρωταθλητες..). Οπως διαβαζα και γω και παρατησα τον αθλητισμο να τον παρατησει και αυτος..Αφου ο πρωταθλητισμος ειναι επαγγελμα ας το ακολουθησει...

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν μιλάει καν για πρωταθλητισμό! Κάποιοι που γυαλίζουν πάγκους στην ομάδα μπάσκετ, μπαίνουν 5' και ευεργετούνται των διατάξεων.

 

Δεν είμαι εναντίων του να βοηθιούνται κάποιοι πρωταθλητές (όχι στα εμπορικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο κ μπάσκετ), αφού συνήθως στα 30+ κλείνει η καριέρα τους και μετά θα είναι επί ξύλου κρεμάμενοι.

 

Αλλά τι να πει κανείς. Εδώ τον Νικοπολίδη τον διόρισαν κηπουρό. Γιατί προφανώς έχει μεγάλη ανάγκη το παιδί...

Link to comment
Share on other sites

Καμια αναγκη δεν εχουν...

Αν υπαρχει διακριση σε πανευρωπαικο και πανω επιπεδο (μεσα στην 3αδα για Ευρωπη, μεσα στην 6αδα για παγκοσμιο) μπαινεις ΟΠΟΥ ΘΕΣ!!!!! (και 10 μεσο ορο να βγαλλεις πας ιατρικη Αθηνας...)

 

Επισης ολοι οι ολυμπιονικες διοριζονται στο δημοσιο χωρις να πατανε το ποδι τους..

Καμια αναγκη δεν εχουν...Απλα παιρνουν το μισθο τους καθε μηνα...

Δεν ειμαι κακος αλλα γτ και ενα παιδι που θα παρει υποτροφια στο ΜΙΤ ή θα κερδισει βραβειο πχ "στον παγκοσμιο διαγωνισμο προγραμματισμου" να μην μπει στο δημοσιο...??

 

Ναι στην βοηθεια τον αθλητων πανω στο αθλημα τους, με επιδοτησεις, χορηγιες, πληρωμενα ταξιδια κτλ αλλα οχι να τους πληρωνουμε και μια ζωη....

 

Το δημοσιο εχει γινει "κουτσοι στραβοι, στον αγιο Παντελεημονα"...

Link to comment
Share on other sites

όπως επίσης και οι μουσουλμάνοι της θράκης έχουν άλλο τρόπο εισαγωγής όπου είναι άδικο για τους άλλους.ακόμη και σήμερα δεν έχω καταλάβει γιατί τους δίνουν τόσο εύκολα μόρια

Link to comment
Share on other sites

konst: Κίνητρο για να περάσουν σε σχολές ελληνικές ώστε να νοιώθουν περισσότεροι έλληνες και λιγότερο Τούρκοι... Αυτό το ξέρω καλά... Αλλά αυτό είναι ένα άλλο, τεράστιο θέμα, καλύτερα να μην το ανοίξουμε γιατί δυστυχώς θα ακουστούν και εθνικιστικές κραυγές τυπου Άδωνη Γεωργιάδη.

Link to comment
Share on other sites

spgirl δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι..και πραγματικά ήταν η απορία που είχα τίποτα διαφορετικό που να τείνει σε εθνικιστικές κραυγές.μακριά από εδώ!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν

 

Το Κράτος πάντα προσφέρει κάποια κίνητρα για να στηρίξει ομάδες πληθυσμού για κοινωνικούς, οικονομικούς κ πολιτικούς λόγους.

 

Πρωταθλητές: για να έχει κίνητρο κάποιος να αφιερώσει 15 χρόνια της ζωής του σε σκληρό πρόγραμμα πρωταθλητισμού, πρέπει να έχει με κάποιο τρόπο ''εξασφαλίσει'' τη μετέπειτα ζωή του.Ο πρωταθλητισμός απαιτεί ΚΑΘΟΛΟΥ προσωπική ζωή, αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, αυστηρό ωράριο ύπνου, αυστηρή τήρηση των ωρών εκγύμνασης.Όσοι έχουν κάνει πρωταθλητισμό, όχι αθλητισμό, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, καταλαβαίνουν, κ ΔΕΝ ζηλεύουν τους πρωταθλητές.Εγώ μόνο ένα τρίμηνο άντεξα τον πρωταθλητισμό, μετά τα παράτησα.Δεν ζηλεύω σε καμία περίπτωση τα προνόμια των πρωταθλητών.

 

Τουρκογενείς της Θράκης:αυτά τα προνόμια είναι πολιτικής σκοπιμότητας.Το Κράτος έχοντας 100 χρόνια παραπεταμένους του Τούρκους της Θράκης κ κοινωνικά περιορισμένους με εθνικιστικές προκαταλήψεις, βρίσκει την ευκαιρία μέσω της εκπαίδευσης να ''αποζημιώσει'' αυτή την κοινωνική ομάδα δίνοντάς της προνόμια.Οι άνθρωποι πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος, κ κάθε τόσο τρώνε ξύλο κ μαχαιρώματα επειδή ''είναι Τούρκοι''!!!!!Σαν να λέμε δηλαδή ''επειδή έχουν αθηναϊκές πινακίδες''..........

 

Νυχτερινά λύκεια:δίνονται προνόμια σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο.Πρόκειται για ανθρώπους που ως επί το πλείστον είναι μεγαλύτερης ηλικίας κ έχουν εξασφαλίσει το εισόδημά τους με χειρωνακτική εργασία.Δίνεται κίνητρο να επιμορφωθούν περαιτέρω.

 

Ασθενείς με ανίατη νόσο:εδώ δεν νομίζω ότι αξίζει να ζηλεύουμε αυτές τις ομάδες.

 

ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν κοράκια που θα εκμεταλλευτούν αυτές τις τρύπες του συστήματος.Υποψήφιος βουλευτής , με εισόδημα άνω των 300.000 ευρώ ετησίως, έβαλε ένσημα στο παιδί του κ το έγραψε σε νυχτερινό λύκειο για να μπει σε ανωτάτη σχολή με χαμηλή βαθμολογία.Γνωστός μου επίσης, σπουδάζει σε ΑΕΙ όντας πρωταθλητής bridge.Συμφοιτητής μου επίσης, μπήκε χωρίς εξετάσεις λόγω ανίατης νόσου.Ζευγάρι βάζει το παιδί του ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ να κάνει το ΑΜΕΑ για να κερδίζει μέσω του αθλητισμού εισόδημα για πάντα.

ΑΞΙΖΕΙ να ασχολείστε με αυτούς τους ανθρώπους, που εκμεταλλεύονται τη μέριμνα του Κράτος για την προστασία κάποιων ευπαθών κοινωνικών ομάδων?Δεν νομίζω.......

 

Ας τους αφήσουμε στην κατηγορία τους, η κοινωνία θα τους απορρίψει μόνη της, η πιάτσα δεν παραχωρεί προνόμια.......

Link to comment
Share on other sites

Καλά τά λές zavi, συγκινητικά όλα τά παραπάνω, συμφωνούμε σχεδόν σέ

όλα αλλά επειδή είμαι ένας από αυτούς

...

Πρόκειται για ανθρώπους που ως επί το πλείστον είναι μεγαλύτερης ηλικίας κ έχουν εξασφαλίσει το εισόδημά τους με χειρωνακτική εργασία.Δίνεται κίνητρο να επιμορφωθούν περαιτέρω.

...

νά τονίσω ότι:

Ναί, αξίζει καί ότι είναι πάρα πολύ καλύτερα νά σού έχει παραχωρήσει τό

κράτος ένα δίπλωμα καί μετά νά μήν σού παραχωρήσει ή πιάτσα κανένα

προνόμιο παρά νά μήν σού παραχωρήθεί τίποτα, ούτε από τό δημόσιο ούτε

από τήν πιάτσα.

 

Τό ζώ στό πετσί μου καί τό βλέπω κάθε μέρα.

 

 

Μήν μέ πάρετε στραβά: είμαι υπέρ τής μέριμνας γιά τίς ευπαθείς κοινωνικές

ομάδες καί ύπερ τής εισαγωγής στα αει. Δέν υπάρχει τελειο σύστημα καί

θά υπάρχουν κάποιοι πού θά τό εκμεταλεύονται χωρίς νά τό αξίζουν.

 

.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, μη πάμε και στο άλλο άκρο και γίνουμε και ρατσιστές... Αν το παιδί του κάθε Πακιστανού είναι έξυπνο, γιατί να μην περάσει σε ελληνική σχολή?

 

Και γιατί θα έπρεπε το χαζό και τεμπέλικο παιδί του κάθε Πακιστανού/Αλβανού/Έλληνα να μπει στα Πανεπιστήμια με κάποιες ευεργετικές διατάξεις;

 

spgirl λυπάμαι που μετά από όσα ακούμε, κάθε φορά που κάποιος ανάφερει κάτι για ξένους γίνεται ύποπτος ρατσισμού...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.