Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόφαση ΣτΕ 1828/2008 περί τυφλών οικοπέδων


Recommended Posts

Αμελέτητα δε χρειάζονται αλλά ορθολογικός κεντρικός σχεδιασμός που να οδηγεί στην ανάπτυξη και όχι τον μαρασμό.

 

Φίλε kasvan μα το Χριστό κ την παναγία μου φαίνεται ότι μας δουλεύεις με την Καστοριά κ στην πραγματικότητα ζεις κ γράφεις από Στοκχόλμη.

 

ΠΟΥ ΖΕΙΣ φίλε?:D

 

Σεβαστή η άποψή σου,στο πολύ βάθος της ψυχής μας συμφωνούμε όλοι με σένα,αλλά μου φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει ΚΑΛΑ το θέμα.Ή το έχεις καταλάβει αλλά σε έχει επηρεάσει η προπαγάνδα του Jeffrey ''θ' αλλάξουμε τον κόσμο όλο κ θα φέρουμε την αειφόρο ανάπτυξη''!

 

Χωρίς ειλικρινά καμία πρόθεση να κοντραριστούμε,σου λέω ότι καλά τα λες αλλά σε φιλοσοφικό επίπεδο μόνο.Σε αυτό το θρεντ κοιτάμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΗ διάσταση του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 306
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ και επαυξάνω. Οργανωμένη ουσιαστική αποκέντρωση. Αν συνεχίσουν τα δρώμενα της χώρας έτσι, θα είναι και άτακτη φυγή, προς το χωριό, να φάνε οι άνθρωποι αβγό και ντομάτα τζάμπα και να γλυτώσουν από ενοίκια, κοινόχρηστα, και ύπερμάρκετ. Και πάλι δεν το βλέπω. Το παιχνίδι είναι καλά στημένο, κανείς δε θα πάει πουθενά. Για να μας παρηγορήσω για τα χάλια μας θα θυμίσω ότι είχε και καλύτερους "μάγκες" στο παρελθόν. Αρχαία Αίγυπτο αρκετοί ταλαίπωροι χτίσανε πυραμίδες με ημερομίσθιο (τεκμαρτό; ) ένα κρεμμύδι και είκοσι βουρδουλιές. Συμπέρασμα: Το κρεμμύδι θρέφει γερούς οργανισμούς.

Παραμένω αισιόδοξος. Μετά τη βροχή βγαίνει ήλιος. Κι αν βραχείς θα στεγνώσεις. Το άγχος μακρυά! 8-)

Link to comment
Share on other sites

.... Όπως κατάφερε το ελληνικό κράτος να εποικήσει τη Μακεδονία και Θράκη και να μοιράσει αγροτική γη και οικόπεδα και να κάνει ρυμοτομικά σχέδια σε χιλιάδες συνοικισμούς προ 80ετιας, σήμερα με όλα τις ευκολίες της τεχνολογίας είναι αστείο να το συζητάμε. .....

 

Αγαπητέ συνάδελφε. Τώρα που ανέπτυξες λίγο περισσότερο τις σκέψεις σου καταλαβαίνουμε τις θέλεις να πεις: Να κόψει η Πολιτεία τον λαιμό της να κάνει πολεοδομικές μελέτες όπου υπάρχουν οικιστικές πιέσεις, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, αν όχι χθες. Με αυτό ουδείς θα διαφωνήσει, έλα όμως που στην πράξη δεν γίνεται;

 

ΟΚ, στην αρχή του προηγούμενου (πλέον) αιώνα και για λόγους εθνικής κυριαρχίας στα νέα (ακόμα τότε) εδάφη της Β. Ελλάδας έγινε το θαύμα. Και από τότε δεν ξαναέγινε. Όπως και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (με Γερμανό προπονητή, γνώστη της τακτικής επίτευξης στόχων) έγινε μια φορά και δεν ξαναέγινε. Δηλαδή έτυχε, δεν πέτυχε.

 

Τώρα γιατί έτυχε στα μέρη σου και ίσως σε άλλα μέρη (κάποιος ανέφερε την Μυτίλήνη) με παρόμοια ιστορία; Μήπως γιατί επρόκειτο για νέα εδάφη και δεν είχε πετάξει κανείς μέχρι τότε την πέτρα για να πεί το περίφημο "μέχρι εκεί που έφτασε η πέτρα η γη είναι δική μου"; Και έτσι μπόρεσαν οι μηχανικοί που όρισε η πολιτεία τότε να κάνουν ανενόχλητοι και χωρίς καθυστερήσεις την δουλειά τους;

 

Γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα βλέπεις για παράδειγμα δρόμους πεδινούς που πηγαίνουν από το Α στο Β όχι ευθεία, αλλά στρίβοντας από εδώ και από εκεί. Μήπως πίσω από κάθε στροφή κρύβεται και μια ένσταση; Γι' αυτό περνάνε 20 και 25 χρόνια και δεν ολοκληρώνονται οι ΠΜ; Ακόμα και στην δεκαετία του '70 στην εκπληκτική αμμουδιά της Δυτικής Πελοποννήσου υπήρξαν άνθρωποι που πήγαν και έβαλαν συρματοπλέγματα οριοθετώντας ιδιοκτησίες τις οποίες κατοχύρωσαν με μια δήλωση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Οι ντόπιοι τότε δεν έδωσαν σημασία γιατί στην άμμο δεν φύτρωναν ντομάτες, τα χρόνια πέρασαν, τα δικαιώματα κατοχυρώθηκαν (βλ. εμπράγματο δίκαιο) και τώρα εκεί υπάρχουν ολόκληροι οικισμοί που δημιουργήθηκαν ΝΟΜΙΜΑ με το περίφημο καταραμένο ΠΔ που μας βασανίζει τόσες μέρες τώρα. Τώρα άντε εκεί να κάνεις ολοκληρωμένη ΠΜ.

 

Πώς μπορεί να σταματήσει αυτή η κατάσταση; Με νόμους απλούς, ξεκάθαρους και πάνω απόλα ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ. Οι οποίοι θα περιλαμβάνουν οπωσδήποτε μεταβατικές διατάξεις για να εξομαλύνεται η ζημιά όσων είχαν βασίσει τα σχέδιά τους στα προηγούμενα δεδομένα που καταργούνται. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αποφάσεις, οδηγίες και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Εγώ στην καθημερινή μου δουλειά (αυτοκίνητα) τα βλέπω κάθε μέρα μπροστά μου. Παντού υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις. Τι απ' όλα αυτά τα αυτονόητα τηρήθηκε με την εγκύκλιο 1/2010 και την συνέχειά της, την 3/2010;

 

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου με την τελευταία παράγραφό σου:

....Είμαστε όμως δυστυχώς αυτοί που είμαστε και διαλέγουμε τους "αξιότερους" να μας κυβερνούν να νομοθετούν, να δικάζουν να προστατεύουν την ηθική των φίλων - σπόνσορων τους

 

Εσύ το θέτεις πολύ πιο κομψά και ψύχραιμα γιατί μιλάς εκ του ασφαλούς, άλλοι όχι και τόσο γιατί επηρεάστηκαν άμεσα, είτε λόγω πελατών είτε οι ίδιοι (όπως εγώ).

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται από την εγκύκλιο 3 ότι οι συντάκτες της (που δεν αναφέρονται τα ονοματά τους όπως στην εγκύκλιο 1)δεν έχουν κατανοήσει το πρόβλημα που δημιούργησαν και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καλύψουν τυπικά τους υπαλλήλους των πολεοδομιών και οι υπόλοιποι μαζι με την οικονομία της χώρας τσιμέντο να γίνουν.

Επίσης φαίνεται από την εγκύκλιο ότι το ΤΕΕ μέχρι τώρα δεν έχει (δεν θέλει να?)αντιδράσει και ότι η εγκύκλιος 3 εκδόθηκε μετά από αίτημα περιφεριακών τμημάτων ΤΕΕ και πολιτών.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Σαν πρώτο βήμα όποιος θίγεται προσωπικά-επαγγελματικά -ηθικά από τις συγκεκριμένες εγκυκλίους να στείλει μύνημα με την ΑΠΟΨΗ του απευθείας στον κο πρωθυπουργό.

Δεν αρκεί να λέμε την γνώμη μας σε forum ή φίλους και να αφήνουμε άλλους που συγκυριακά μπορούν και επιβάλλουν την θέση τους να καταλύουν κάθε έννοια ΛΟΓΙΚΗΣ.

Παραθέτω ενδεικτικά τα προσωπικά μου μυνήματα που έστειλα στην προσωπική ιστοσελίδα του κου Παπανδρέου για τα οποίο είχα και άμεση ανταπόκριση.

Προφανώς μύνημα από ένα μόνο πολίτη θα το αντικρούσουν εύκολα οι εμπνευστές των (αντι ΠΔ) εγκυκλιών ,τα πολλά όμως..

 

 

----- Original Message -----

From:

To: Papandreou.gr

Sent: Tuesday, March 16, 2010 12:20 AM

Subject: Re: Επικοινωνία με τους πολίτες

 

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..

Σας έστειλα το αρχικό μου μήνυμα επειδή έχω την άποψη ότι οι δραστηριότητες του προέδρου εξουδετερώνονται από άστοχες ενέργειες συνεργατών του εντός της Ελλάδας οπότε απαιτούνται και άμεσες ενέργειες .

Απλά επειδή μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω το άτομο κο Παπανδρέου από τον πρωθυπουργό της χώρας μας και επειδή πιστεύω ότι είναι μεγάλο επίτευγμα η άμεση ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ απλών πολιτών και του προέδρου , προτίμησα να επικοινωνήσω μαζί σας από το να στείλω μία τυπική επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού και να περιμένω μία τυπική απάντηση μετά από ένα μήνα.

Ίσως η προώθηση του μηνύματος σε αρμόδιους φορείς να αποτελούσε μία βελτίωση της άμεσης επικοινωνίας του κου Παπανδρέου - Πρωθυπουργού με τους πολίτες.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της επικοινωνίας μας θέλω να σας ευχαριστήσω ξανά για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Μετά τιμής

----- Original Message -----

From:

To: [email protected]

Sent: Monday, March 15, 2010 5:14 PM

Subject: Επικοινωνία με τους πολίτες

 

Κύριε Πρόεδρε, Παρακολουθώ τον αγώνα που κάνετε στο εξωτερικό για να εξασφαλίσετε τις προυποθέσεις οικονομικής επιβίωσης της χώρας μας και σας συγχαίρω για αυτό. Σας παρακαλώ όμως να διαθέσετε λίγο χρόνο και την προσοχή σας σε ενέργειες συνεργατών σας ΕΝΤΟΣ της Ελλάδας που άθελά τους ίσως ακυρώνουν στην πράξη την προσπάθειά σας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Η Υπουργός ΥΠΕΚΑ κα Μπιρμπίλη εξέδωσε την 28-1-2010 και σήμερα 15-3-2010 δύο εγκυκλίους με τις οποίες απαγορεύει στις πολεοδομίες την έκδοση οικοδομικών αδειών σε οικόπεδα που νόμιμα δημιουργήθηκαν και υφίστανται από το 1985 (οικισμοί κάτω των 2000κατοίκων).

Πέρα από οποιαδήποτε νομικίστικη δικαιολογία θα σας δώσουν που θα αφορά την νομιμότητα και την ηθική των παραπάνω εγκυκλίων πιστεύω να συμφωνείτε ότι:

ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ=ΜΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗ

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ=ΥΦΕΣΗ=?

Πιστεύω να συμφωνείτε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για άσκοπες και ζημιογόνες ενέργειες εκ μέρους πολιτικά άπειρων συνεργατών σας . Για τους παραπάνω λόγους παρακαλώ να επαναφέρετε την νομιμότητα και την ΛΟΓΙΚΗ στο ΥΠΕΚΑ ετσι ώστε να πιστέψω εγώ και όλοι οι θιγόμενοι(120.000?) ότι πράγματι ζούμε σε Ευρωπαικό κράτος δικαίου.

Μετα τιμής

Link to comment
Share on other sites

@TAXA: Το έχω ήδη κάνει. Θα λάβεις απάντηση ότι δεν πρόκειται για θέμα που σχετίζεται με την προσωπική ιστοσελίδα του Γ. Παπανδρέου και πως πρέπει να απευθυνθείς στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Πριν κάτι 'μέρες βέβαια που κοίταξα, η επικοινωνία με το πρωθυπουργικό γραφείο δεν ήταν δυνατή μέσω μέιλ...

 

Τι μπορεί να επιφυλάσσει η νομοθετική ρύθμιση για την οποία γίνεται λόγος στην εγκύκλιο;;;

Link to comment
Share on other sites

Ως άσχετος με το αντικείμενο, θα ήθελα να ρωτήσω ποιο μπορεί να είναι το κόστος για τις τμηματικές μελέτες.

 

Πολλά... Και αν εκτός από τα φανερά (αμοιβές μηχανικών) υπολογιστεί και το κόστος του χρόνου καθυστέρησης, είναι ανυπολόγιστο...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Μπήκα για πρώτη φορά στο site opengov.gr για να δω αν υπάρχει καμία ¨διαβούλευση¨ για το θέμα αλλά τίποτα.

Προσπάθησα να βρω κάποιο link επικοινωνίας για να προτείνω να ανοίξουν θέμα αφού δηλώνουν ότι ετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση αλλά τίποτα.

Πρώτη φορά βλέπω site διαβούλευσης χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας !!!:confused:

Αυτή είναι η δημόσια διαβούλευση που διαφήμιζαν ??? :o:o

Link to comment
Share on other sites

Από σκόρπιες φήμες, το νομοσχέδιο θα προετοιμαστεί και θα δοθεί για διαβούλευση σε 2-3 μήνες.

 

Για επικοινωνία, το opengov.gr δεν είναι κάποιος αυτοτελής οργανισμός ή φορέας για να επικοινωνήσεις με αυτό. Χώρος φιλοξενίας των αναρτήσεων των υπουργείων προς διαβούλευση είναι...

Link to comment
Share on other sites

@TAXA: Το έχω ήδη κάνει. Θα λάβεις απάντηση ότι δεν πρόκειται για θέμα που σχετίζεται με την προσωπική ιστοσελίδα του Γ. Παπανδρέου και πως πρέπει να απευθυνθείς στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Πριν κάτι 'μέρες βέβαια που κοίταξα, η επικοινωνία με το πρωθυπουργικό γραφείο δεν ήταν δυνατή μέσω μέιλ...

 

Έλαβα την απάντηση που λές ,επανήλθα και με διαβεβαίωσαν ότι το προώθησαν στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Και να μην το προώθησαν σημασία έχει να "βομβαρδισθούν" από παρόμοια μηνύματα δυσαρέσκειας και να αναλογισθούν εάν τους παίρνει να συνεχίσουν να τα αγνοούν.

Δεν ξέρω εάν τα μηνύματα θα έχουν αποτέλεσμα ,είναι όμως σίγουρο ότι θα μας αγνοήσουν εάν δεν διαμαρτυρηθούμε.

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για άμεση ,ομαδική και ανέξοδη αντίδραση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.