Μετάβαση στο περιεχόμενο

130 Έλληνες Μηχανικοί εγκλωβισμένοι σε εργοτάξια στη Λιβύη.


hmmypm

Recommended Posts

Σύμφωνα με πληροφορίες που τρέχουν τις τελευταίες ώρες υπάρχουν περίπου 130 Έλληνες Μηχανικοί εγκλωβισμένοι σε εργοτάξια της Λιβύης (κυρίως στην έρημο Σαχάρα). Ακολουθούν Πηγές:

 

Συνεντεύξεις του 35χρονου Παναγιώτη Κορυφίδη, Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού ΑΠΘ που βρίσκεται εγκλωβισμένος στη Λιβύη και της μητέρας του.

 

"Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κάποιοι φεύγουν απο εδώ που είμαστε. Παίρνουν οχήματα και φευγουν απο μόνοι τους. Δεχόμαστε επιθέσεις. Πριν 5 λεπτά ξαναδεχθήκαμε επίθεση. Οι περισσότεροι άλλων εθνικοτήτων φεύγουν απο το σημείο με βαλίτσες με δική τους ευθύνη. Εδώ στη έρημο αυτή τη στιγμή, στο Φάρεκ, είμαστε 10 Έλληνες και 10 Κύπριοι. Είμαστε καλά στην υγεία μας. Δεν έχουμε τρόπο για να φύγουμε με ασφάλεια. Οι επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει. Δεν έχουμε τρόπο διαφυγής. Είμαστε 600 χιλιόμετρα από τη Βεγγάζη, μέσα στην έρημο Σαχάρα. Απευθύνουμε έκκληση να φύγουμε, θέλουμε να γυρίσουμε στη χώρα μας. Εχουμε δώσει συντεταγμένες για το που είμαστε στο υπουργείο Εξωτερικών. Θέλουμε να έρθει το ελληνικό κράτος να μας σώσει, η κατάσταση είναι κρίσιμη".

 

Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας του 35χρονου τοπογράφου - μηχανικού Παναγιώτη Κορυφίδη από την Πτολεμαϊδα.

 

Νωρίτερα, η μητέρα του Ευαγγελία Κορυφίδη, μίλησε αποκλειστικά στο NEWSIT για τις δύσκολες ώρες που περνά το παιδί της και απήυθυνε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να βοηθήσουν τον Παναγιώτη να επιστρέψει σπίτι του.

 

"Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε καθόλου, έχει διακοπεί η επικοινωνία. Τελευταία φορά που μίλησα μαζί του ήταν τα ξημερώματα στις 3.00. Μου είπε πως είναι στην έρημο στην πόλη Φάρεκ κλεισμένος μαζί με άλλους Ελληνες μηχανικούς και δεν μπορούν να βγουν έξω γιατί θα τους λεηλατήσουν. Χθες τους πήραν τα αυτοκίνητα και σήμερα τους λεηλάτησαν και τους πήραν τα ρολόγια τους και ότι άλλο είχαν μαζί τους. Το παιδί μου και οι άλλοι φοβούνται για τους ζωές τους, μήπως τους σκοτώσουν και τους παρατήσουν, υπάρχει κίνδυνος. Εγώ κοντεύω να τρελλαθώ απο την αγωνία μου και ο πατέρας του έχει πρόβλημα υγείας. Από το Υπουργείο Εξωτερικών μας λένε πως κάνουν προσπάθειες αλλά δεν μπορούν να προσεγγίσουν το μέρος γιατί είναι έρημος. Δεν κάνουν τίποτα για αυτή την κατάσταση. Το παιδί μου το πρωϊ ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. Παρακαλώ τους αρμόδιους ότι μπορούν να κάνουν για να βάλουν κάποιο μέσο να φέρουν τους ανθρώπους σε μέρος που μπορούν να φύγουν και να γυρίσουν στην πατρίδα. Την τελευταία φορά που μίλησα μαζί του είπαν ότι φοβόταν οτι θα πάρουν και το κινητο του και ότι φοβόταν πως θα ξαναπάνε οι ένοπλοι να κάνουν πλιάτσικο, να τους κλέψουν και να τους σκοτώσουν"newsit

 

http://www.klikpress.com/index.php/nea/kozani/17330

 

http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2147:2011-02-22-14-19-34&catid=151:22

 

Και εδώ περίπου στο 5 λεπτό και μετά:

 

http://webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=h_u_ftk_g_o_czww%3d

 

Κουράγιο φίλοι - συνάδελφοι. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

 

Ότι νέο έχουμε ας το γράψουμε εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τις καλυτερες ευχες μας για γρηγορη επιστροφη με υγεια και ασφαλεια....

 

 

υ.γ ευτυχως που δεν πηγα πριν 2 χρονια πουχα καλη προταση

Link to comment
Share on other sites

Να είναι καλά πάνω από όλα. Παιδιά μακρυά από τέτοιες χώρες οι κίνδυνοι μεγάλοι, και δεν το λέω εκ των υστέρων. Εχω φίλους που μου έχουν περιγράψει απίστευτα περιστατικά (κλοπές,τρομοκρατία κτλ). Ολοι γυρίσαν πίσω

Ασε καλύτερα ψαρωκώσταινα και 3+60, παρά αραβίες να κυνηγάς το ''μηχανιλίκι'' και να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει

Link to comment
Share on other sites

Να ευχηθώ και εγώ να γυρίσουν όλοι σώοι και αβλαβείς και το ταχύτερο δυνατόν.

 

...

Ασε καλύτερα ψαρωκώσταινα και 3+60, παρά αραβίες να κυνηγάς το ''μηχανιλίκι'' και να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει

Στην ψωροκώσταινα αυτό το 3.60 το έχεις? Πόσοι το έχουν έστω και το 3.60...

Link to comment
Share on other sites

Ασε καλύτερα ψαρωκώσταινα και 3+60, παρά αραβίες να κυνηγάς το ''μηχανιλίκι'' και να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει

 

Με 10 χιλιάρικα πεντακάθαρα το μήνα και τα πάντα πληρωμένα, μια χαρά παω εγώ πάντως. Για 2400 και 3200 που κατάντησε το πράγμα πλέον, σαφώς δεν κάνω τον κόπο ούτε βιογραφικό να στείλω. Συνεπώς η σωστή συμβουλή είναι "πιείτε τους το αίμα για να πάτε και μην ξεπουλιέστε καθώς παίζετε το κεφάλι σας κυριολεκτικά, αλλιώς ας πάνε να βρούνε ντόπιους να κάνουν τη δουλειά τους".

Ευχές κι από μένα για γρήγορη και ασφαλή αποκατάσταση του ζητήματος.

Link to comment
Share on other sites

Τι να κάνει το ΤΕΕ να στείλει C-130 με 2 F-16?

tpanag με 5000 πήγε φίλος μου πριν 3 χρόνια και μετά από 2 μήνες διαμονή βρέθηκε στο νοσοκομείο μαχαιρωμένος γιατί αντιστάθηκε σε κλοπή ενεντίον του. Φυσικά την έκανε με ελαφρά, έχοντας σαν ανάμνηση τα ράμματα σαν ''βετεράνος μηχανικός σε αραβικές χώρες''

Link to comment
Share on other sites

Με 10 χιλιάρικα πεντακάθαρα το μήνα και τα πάντα πληρωμένα, μια χαρά παω εγώ πάντως.

 

Δεν θεωρώ ότι η αξία του χρήματος είναι υπεράνω της ανθρώπινης υγείας .

Διότι και με 10 χιλιάρικα ακόμα και να παίρνεις αν σε πάρει καμία αδέσποτη σφαίρα τότε χάθηκες .

 

Επι του θέματος λοιπόν και εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ να γυρίσουν οι συνάδελφοι μας με ασφάλεια και υγεία στην πατρίδα τους .

Link to comment
Share on other sites

Με το καλό να γυρίσουν οι 130 συνάδελφοι στην πατρίδα μας και να προστεθούν στις άλλες 100.000+, των άλλων εγλωβισμένων μηχανικών μέσα στη χώρα τους.

Εδώ οι αδέσποτες σφαίρες που τρώμε είναι διαφορετικές, έχουν την μορφή εγκυκλίων συνήθως, ασαφούς νομοθεσίας & γραφειοκρατικής διαδικασίας που σκοτώνουν κάθε αντίληψη δημιουργηκότητας.

Δες τε τι γίνεται πχ με τους ΗΜ/ΥΠ τώρα. Διάβασα ότι πάνε συνάδελφοι από τις 3πμ τα ξημερώματα για να πιάσουν σειρά στις πολεοδομίες.

Αυτό δεν λέγεται εξάσκηση επαγγέλματος, αυτό είναι εξάσκηση φενταγίν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.