Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστο ύψος για δώμα 10kWp


konstantily

Recommended Posts

το μέγιστο ύψος είναι 2.4μ

 

το ύψος των ΦΒ δεν πρέπει να ξεπερνάει το ύψος του κλιμακοστασίου (το αναφερει το πρόγραμμα μέσα) και το ύψος του κλιμακοστασίου δεν πρέπει να ξεπερνάει το 2.4μ.Αν δεν υπάρχει κλιμακοστάσιο πας με το ιδεατό στερεό.

 

εχει ξανασυζητηθεί σε άλλο τοπικ...

 

Έγινε συγχώνευση με το παλαιότερο topic - miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

1. για εντός σχεδίου όσο ύψος θέλουμε αρκεί να είναι εντός ιδεατού στερεού

2. για τα εκτός σχεδίου έως 1,50 μ πάνω από το επιτρεπόμενο ύψος

 

Aρθρο 1 παραγραφος ενα του PDF FEK 19 5 2008.pdf

 

Συμφωνα με τον Νεο Οικοδομικο Κωδικα

 

Aρθρο 19 "κατασκευες πανω απο το κτηριο"LinkClick.pdf

Edited by Varemara
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όπως σημείωσα και στο post του stretas, τον οποίο ευχαριστώ για την υπενθύμιση, έγινε συγχώνευση με παλαιότερο θέμα, στο οποίο συζητήθηκε το ίδιο αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

Aναφέρει τοποθέτηση σε πέργκολα σε οριζόντια θέση (όπως λέει και ο φίλος maneni) ,κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το πρόγραμμα οικιακών φ/β ή μόνο εγώ το καταλαβαίνω έτσι?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα.

 

Σύμφωνα με τις νέες ερωτοαπαντήσεις της ΔΕΔΔΗΕ έχουμε το εξής

 

Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό, επιτρέπεται τοποθέτηση ΦΒ πανέλων μόνο σε οριζόντια θέση (άρθρο 19 του ΝΟΚ).

Διευκρινίζεται ότι η τοποθέτηση ΦΒ συστημάτων δεν είναι επιτρεπτή πάνω σε πέργκολες καθώς και σε στηρίγματα κατά τρόπο που να δημιουργείται στεγασμένος χώρος.

 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:

1) Αν είμαι ΕΝΤΟΣ ιδεατού στερεού και ΚΑΤΩ από το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής μπορώ να φτιάξω ότι κατασκευή-βάση θέλω;

2) Πότε θεωρείται ότι δημιουργό στεγασμένο χώρο.

 

Και φέρνω και ένα παράδειγμα:

 

Ύψος περιοχής 17m, Ιδεατό στερεό ακόμα πιο μεγάλο, ύψος πολυκατοικίας 13m.(οπότε είμαι εντός ιδεατού και κάτω από το επιτρεπτό ύψος ότι βάση και να βάλω).

 

μπορώ να κάνω βάση διαστάσεων 3Χ5m με ελάχιστο ύψος 1,5m και μέγιστο 2,2m ή θεωρείται στεγασμένος ή γενικά υπάρχει κάποιο πολεοδομικό που αγνοώ;

Edited by deathlok
Link to comment
Share on other sites

Φωτογραφίες χωρίς λεζάντες για το ποιο είναι το λάθος δεν τις θεωρώ 100% κατατοπιστικές, αφού ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύσει όπως θέλει και ήδη σε συζητήσεις με συναδέλφους ο καθένας τις αντιλαμβάνεται διαφορετικά (αναφέρομαι στις δύο δεξιά σελίδα 11 και 12 γιατί εντάξει οι άλλες είναι υπερκατασκευές), δλδ ότι μπορεί να είναι στεγασμένος χώρος μπορεί να μην υπάρχει το μισό μέτρο μπορεί να ξεπερνάν τα 3 μέτρα κτλ.

 

Αν είμαι εντός ύψους εντός στερεού πόσο μπορώ να σηκωθώ 10 πόντους 1 μέτρο 2 μέτρα 10 μέτρα; Πότε δλδ θεωρείται στεγασμένος ο χώρος ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ γιατί στην πραγματικότητα η βάση έχει τόσα πόδια και αντηρίδες που εκ των πραγμάτων κάνεις δεν μπορεί να κάτσει από κάτω + ότι τα κενά ανάμεσα στα πάνελ αφήνουν την βροχή και τον αέρα να περνά οπότε ούτε αποθήκη θα το κάνει κανείς (ούτε καν για καυσόξυλα που είναι στην μόδα).

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια,πατε μεχρι 2,5 μετρα και μη νοιαζεστε για τιποτα.Εχουν γινει οργια ανα την Ελλαδα σε εγκαταστασεις και αν θελουν να ξεκινησουν ελεγχους εχουν μεγαλυτερες παρανομιες να 'χτυπησουν'.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.