Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Ειδατε που μιλάτε πάντα για τους ελ. επαγγελματίες μηχανικούς?

 

Στους μισθωτούς η κράτηση του ΤΣΜΕΔΕ ειναι ποσοστό επι του μισθού, όπως και στο ΙΚΑ, μόνο που πληρώνουμε ΚΑΙ ΙΚΑ ~4%.

 

Οπότε εχουμε μεγαλύτερες εισφορές, δεν μπορουμε να εγγραφούμε στο ταμείο ανεργίας, ΣΥΝ οτι μετα τα 35 θα πρεπει να πληρώνω 150(?) ευρώ για την "εξτρα" σύνταξη, που ενας θεός ξέρει αν θα τη πάρει κανεις. Βασικά και να την πάρω ΔΕΝ μου φτάνουν να τα δωσω....με το μισθό που παίρνω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@2016

Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα, οτι το ΤΣΜΕΔΕ εχει μεινει σε εποχες του 1940, τοτε που τελειωνοντας ενα Πολυτεχνειο ανεβαινες αυτοματα κοινωνικη και οικονομικη κατηγορια...Θυμαμαι χαρακτηριστικα ενας καθηγητης μου του ΕΜΠ, που εχει δουλεψει χρονια στην "πιατσα" και πλεον εχει βγει στη συνταξη, μας ειχε πει οτι "τοτε" εβγαζε τοσα πολλα χρηματα που πηγαινε με τον κολλητο του για διασκεδαση απο Αθηνα στη Θεσσαλονικη με ταξι...

 

Πλεον ομως εχουν αλλαξει οι εποχες και ακομα και αν δε θελουν να το πιστεψουν οι κυριοι του ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ πολλοι νεοι μηχανικοι (και οχι μονο ορισμένες περιπτώσεις μηχανικών μελών) ειναι ΑΝΕΡΓΟΙ!!! Σε αυτους κ εγω και να σημειωσω οτι ο βαθμος διπλωματος μου ειναι κοντα στο 8, που σημαινει οτι κατι σκαμπαζω και δεν μπορει να πει κανεις "νταξει, το πηρες νυχτα το διπλωμα, ποιος να σε προσλαβει?!" Ασε που εχω ακουσει 1.000.000 φορες απο γνωστους και συγγενεις την καραμελα "Μην αγχωνεσαι, ο καλος δε χανεται!" Ειλικρινα δε θελω να διαγραφω απο το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ, αλλα αν συνεχιστει αυτη η κατασταση και δεν αλλαξει κατι ριζικα, δυστυχως δεν εχω αλλη επιλογη...Επισης να σημειωσω οτι τελειωνοντας το Πολυτεχνειο και το στρατο δεν ειχα σκοπο να κανω μεταπτυχιακο στο εξωτερικο, πλεον ομως το βλεπω ως μοναδικη λυση για να σηκωθω να φυγω απο Ελλαδα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Όταν και εγώ άνεργος εδώ και ενάμιση μήνα κατάλαβα πως ο μηχανικός και άνεργος να είναι πρέπει να συνεχίζει να πληρώνει εισφορές κανονικά. Εγώ έχω ήδη συμπληρώσει πενταετία όποτε οι εισφορές μου είναι 330 ευρω το μήνα αν δεν κάνω κάποιο λάθος.

 

Για το επίδομα ανεργίας που ζητήσανε να κάνω διακοπή επαγγέλματος. Φαντάζομαι πως να κάνω διακοπή δεν έχει καμία σχέση με την διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ - ΤΕΕ σωστά ? Κάποιος που γνωρίζει ας μας πει παιδιά.

 

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει ποιά είναι η κατάσταση εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ. Τι χουντικές αποφάσεις είναι αυτές αν γραφτείς δεν μπορείς να διαγραφείς. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, η ανεργία χτυπάει τους μηχανικούς όλων των κλάδων πόσο μάλλον για τα νέα παιδιά και έχουν και την απαίτηση να πληρώνεις και το σκ..περιοδικό τους καθε χρόνο. Τι κεφάλια είναι αυτά που δεν βλέπουν την κατάσταση.Πρέπει δηλαδή να μαζευτεί κόσμος στα γραφεία για να αλλάξουν στάση. παγκόσμια καινοτομία πρεπει να εχει το ΤΣΜΕΔΕ σε αυτόν τον τομέα.Μάλλον βλεπουν οτι δεν υπάρχει αντιδραση και συνεχιζουν το χαβα τους.Κύριοι εγώ θέλω να μπορώ να διαγραφώ όταν δεν έχω δουλειά.

Οι καιροί αλλάξανε κύριοι πάρτε το χαμπάρι εκέι στο ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν τους πιανει τιποτα εκει στο ΤΣΜΕΔΕ....ολοι εχουν δοκιμασει απο την παχια αγελαδα της προηγουμενης και παραπροηγουμενης δεκαετιας οποτε....

''Αν δεν εχεις ψωμι να φας, φαε φρυγανιες''....σου λενε.

Link to comment
Share on other sites

ΤαμείοΣακατέματοςΜηχανικώνΕλλάδοςΔΕ

Και εγώ είμαι ένας από τους μηχανικούς που το ΤΣΜΕΔΕ πασχίζει να εξοντώσει.

Επειδή (και σύμφωνα με την έρευνα που έχω κάνει ακόμα και στα αρχεία των υποθέσεων που ασχολείται ο Συνήγορος του Πολίτη) είμαστε πάρα πολλοί που έχουμε πρόβλημα με το ****ταμείο, μήπως είναι ώρα να μαζευόμαστε και να θέτουμε απαιτήσεις σαν ομάδα πλέον???

Έχω ήδη κάνει τις πρώτες κρούσεις και είμαι στη διάθεση σας να αρχίσω την συγκέντρωση μελών για την δημιουργία τέτοιου κινήματος.

Link to comment
Share on other sites

Έχω υποσχεθεί κι εγώ να ετοιμάσω σε πρώτη φάση επιστολή, αλλά έμεινε στη μέση και αυτή η δουλειά... Εννοείται ότι πρέπει να κινηθούμε το συντομότερο. Τελείωσε το παραμύθι και αυτή η ιστορία δεν είναι βιώσιμη πλέον. Και διακανονισμό που θα κάνω για να θεωρήσω μπλοκ, ξέρω εκ των προτέρων ότι δε θα τον τηρήσω. Απλά δε μπορώ να τους πληρώνω προς το παρόν τουλάχιστον.

Τέλος. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει εντελώς. Οι εισφορές να μειωθούν δραματικά (και να αποτελούν κάτι σαν πάγιο απλά) και τα υπόλοιπα μια σκέψη θα ήταν να κρατούνται από τις αμοιβές μας. Εφόσον αυτές υπάρχουν και μόνο. Θα τιναχτεί το ταμείο στον αέρα; Ας τιναχτεί! Θα υπάρξει αδυναμία πληρωμής των συντάξεων άμεσα; Ας υπάρξει! Δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Στην τελική οι τελευταίοι που φταίμε για το συνταξιοδοτικό των Μηχανικών είμαστε εσύ κι εγώ. Άλλοι αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια, αυτοί ας τα λουστούν...

Link to comment
Share on other sites

Οι δικηγόροι από τις παραστάσεις προκαταβάλουν ένα ποσό στο ταμείο τους.

Αυτό το ποσό, αφαιρείται από τις συνολικές εισφορές.

Σε εμάς γιατί να μην αφαιρείται το 2% υπέρ ΤΣΜΕΔΕ?

Όσο και να είναι το ποσό, γιατί να μην αφαιρείται??

Link to comment
Share on other sites

Θα επαναλάβω την ερώτηση: έχει ρωτήσει κανείς πρόσφατα τι ακριβώς ισχύει με βάση το Ν. 3833 (ΦΕΚ 40Α/2010) που μπορείτε να βρείτε εδώ ; Το ανεκδιήγητο ΤΣΜΕΔΕ και το ανεκδιήγητο ΤΕΕ για μια ακόμα φορά κάνουν την πάπια! Δεν βρήκα την παραμικρή αναφορά στα site τους!

Οι δικηγόροι αντιθέτως, έχουν σαφείς οδηγίες από τον σύλλογό τους προς τα μέλη εδώ.

Υποθέτω ότι εφόσον και εμείς και οι δικηγόροι στο ΕΤΑΑ ανήκουμε, μας πιάνει όλους η νέα δυνατότητα ρύθμισης (δελεαστική νομίζω). Δεν αναφέρεται κάτι για προκαταβολή όπως ισχυε με τον παλιότερο νόμο του 1999. Αναφέρεται ως προϋπόθεση η εξόφληση των τρεχουσών εισφορών. Οι δικηγόροι όμως πληρώνουν εισφορές μια φορά το χρόνο και όχι δύο όπως εμείς. Να υποθέσω ότι πληρώνοντας το τρέχον 6μηνο μπορούμε να μπούμε στη ρύθμιση;

Link to comment
Share on other sites

Πληροφοριακά ο τόκος για καθυστερημένες οφειλές είναι 3,5% τον πρωτο μήνα κ +1,5% κάθε μήνα μέχρι το +120%. ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!

 

Σήμερα πήγα και πλήρωσα το Α' του 2010

Από 2015€ πήγε 2055€, δηλαδή 40€ πρόσθετα τέλη. Για 3 μήνες καθυστέρηση.

Με πόσο επιτόκιο????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.