Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

διαβάσουμε και το περιοδικό του ΤΕΕ αυτής της εβδομάδας για να δουμε που μας γραφουν...στην σελ 60, http://portal.tee.gr/portal/page/portal/press/ENHMEROTIKO_DELTIO/ED-YEAR-2011/ED2624/2624_ALL.pdf οπου ενημερώνει περίτρανα οτι συνεδριάζει το ΕΣΤΑΜΕΔΕ για να εφαρμόσει νεες αυξήσεις στις συντάξεις, εφόσον δεν υπάρχει κανενα προβλημα αποθεματικού ταμειου, εφόσον η αναλογία ...εργαζομένων προς συνταξιούχους ειναι 7 προς 1!!!

τώρα ξέρετε γιατί μας έκοψαν το περιοδικό του ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ε μα δεν παιζόμαστε!! Το ταμείο "έχει λεφτά" οπότε ας πάρουμε μια αύξηση μέχρι το 2030κάτι που υπολογίζεται ότι θα αντιμετωπίσει αναλογιστικό πρόβλημα (σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη που παρήγγειλε ο ίδιος φορέας που ζητάει τις αυξήσεις). Βέβαια, μετά θα αντιμετωπίσει μαζικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα, με την μεγαλύτερη από ποτέ, γενιά μηχανικών που θα βγαίνει στη σύνταξη, αλλά τι μας νοιάζει. Εμείς δεν θα είμαστε εν ζωή..

 

Όπως ακριβώς, έγινε και με τα οικονομικά του ελληνικού κράτους. Ας βρουν λύση οι επόμενοι. Εξαίρετη ωριμότητα από την ώριμη ηλικία.

Link to comment
Share on other sites

txarisis δεν είναι έτσι όπως τα λες. Η ασφάλιση και η ασφαλιστική ενημερότητα είναι υποχρέωση όλων των ελλήνων πολίτων και δύνανται τα ταμεία να διεκδικήσουν τις εισφορές με όποιον τρόπο μπορούν. Πέρνα από τα δικαστήρια να δεις πόσους έχει στο σκαμνί το πρώην ΤΕΒΕ νυν ΟΑΕΕ και θα καταλάβεις τί λέω. Ουσιαστικά η μη καταβολή εισφορών αντιμετωπίζεται ως υπεξαίρεση χρημάτων. Αυτό που ενδιαφέρει τα ταμεία δεν είναι βέβαια τόσο πολύ το τμήμα υγειονομικής περίλθαψης αλλά το συνταξιοδοτικό καθώς καλούνται να δανειστούν ώστε να πληρώσουν τις συντάξεις την στιγμή που θα μπορούσαν να τις καλύψουν με τις εισφορές μας. Προφανώς βέβαια εάν σταματήσουμε μαζικά την καταβολή εισφορών καμιά εξουσία δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα αλλά αυτό θα επηρρεάσει όχι μόνο εμάς αλλά και τους ήδη συνταξιούχους...

Ok φίλε cna, ίσως να ειναι όπως τα λες, όσον αφορά στο νομικό σκέλος του θέματος.

Αλλά γιατί να υποχρεούμαι σε στήριξη του συνταξιοδοτικού μέσω των εισφορών μου, όταν το ίδιο το κράτος, πλέον, δεν μου παρέχει τα απαραίτητα εισοδήματα για την στήριξη αυτού?

Αλλά όπως και ναχει....ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος....

Για αυτο το λόγο φοβάμαι ότι εχουν δρομολογηθεί εξελίξεις που κυρίως θα επηρεάσουν τους νυν συνταξιούχους.....

Link to comment
Share on other sites

Α ευχαριστούμε που μας "επιτρέπεις" να προχωρήσουμε! Πλάκα έχεις τελικά... Κακώς σε "κόντραρα" στα σοβαρά στην αρχή...

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά! Έχω πάρει ένα δίπλωμα από το Πολυτεχνείο, αποφάσισα ότι αυτό τον καιρό δεν βγαίνει το μεροκάματο και θα πάω στο βουνό να κόβω και να τρώω ζοχούς και βλήτα και να παραστήσω τον ασκητή, μέχρι όταν το αποφασίσω και μπορέσω να ξαναγυρίσω! Δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε να με αναγκάσει να "απαρνηθώ" και να αχρηστεύσω οριστικά το δίπλωμα και τις σπουδές μου, προκειμένου να απαλλαγώ από ένα συνεχώς αυξανόμενο και τοκιζόμενο χρέος χωρίς αντίκρυσμα (τις εισφορές "βρέξει-χιονίσει" του ΤΣΜΕΔΕ). Θα πρυτανεύσει ή και θα επιβληθεί η λογική λοιπόν, είτε χρειαστούν Δικηγόροι, είτε δικαστήρια, ή και ...καραμπίνα.

Λοιπόν επί της ουσίας, έχει κανείς ιδέα για δημόσια ψηφοφορία και συλλογή υπογραφών; Να το ξεκινήσουμε ηλεκτρονικά σε κάτι σαν site-blog ή να επικοινωνήσουμε με τους συλλόγους μας για δημιουργία βιβλίου συλλογής υπογραφών;

Link to comment
Share on other sites

txarisis δεν είναι έτσι όπως τα λες. Η ασφάλιση και η ασφαλιστική ενημερότητα είναι υποχρέωση όλων των ελλήνων πολίτων και δύνανται τα ταμεία να διεκδικήσουν τις εισφορές με όποιον τρόπο μπορούν.

 

Δε μπορούν από εμάς του ΤΣΜΕΔΕ. Είμαστε εξαίρεση. Και ο λόγος είναι αυτός για τον οποίο τρέχει αυτό το θέμα: είμαστε "εξαίρεση" και ως προς το ότι δεν υπάρχει τρόπος απαλλαγής από τις εισφορές. Εσύ κλείνεις τα βιβλία σου και διακόπτεις σήμερα αν θες τον ΟΑΕΕ. Εγώ δε μπορώ. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό να διεκδικήσει δικαστικά ούτε σεντ το ΤΣΜΕΔΕ από μένα. Απλά να μου τοκίζει τις χρωστούμενες εισφορές μέχρι να πάρω το δίκανο και να μπουκάρω. Βέβαια αυτές οι "λεπτές" ισορροπίες (δε με πληρώνεις-δε σε αγγίζω-σου φορτώνω απλά χρέος) ήρθε η ώρα που θα διαταραχθούν με έναυσμα είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά...

Link to comment
Share on other sites

tpanag, είσαι βέβαιος για το ότι αποτελούμε εξαίρεση; Αν και μου φαίνεται απόλυτος λογικό, δεδομένου ότι στην πιάτσα γνωρίζω πολλούς μηχανικούς που έχουν χρονια να πληρώσουν εισφορές, χωρίς δικαστικά τρεξίματα με το ταμείο....

Link to comment
Share on other sites

tpanag, είσαι βέβαιος για το ότι αποτελούμε εξαίρεση;

 

Ναι είμαι βέβαιος. Χρωστούσα εισφορές 4 ετών. Ξέρω άλλους που χρωστάνε 7 και 10 χρόνια ακόμα και έχει παρουσιαστεί και περίπτωση μέλους εδώ μέσα προ καιρού που ρωτούσε τι τον συμφέρει να κάνει (να πληρώσει προκειμένου να πάρει σύνταξη ή όχι) καθώς επί κάπου ...25 χρόνια δεν είχε πληρώσει γιατί δεν ασκούσε το επάγγελμα. Εν πάσει περιπτώσει ας κοπιάσουν να τα διεκδικήσουν δικαστικά αν τολμάνε. Αν δεν "καθαρίσω" αρχικά κανέναν από εκεί μέσα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτως ή άλλως να βρεθεί δικαστής που θα με καταδικάσει να πληρώσω αυτόν τον παραλογισμό. Γιατί περί του απόλυτου παραλογισμού πρόκειται όπως έχουμε πει. Εγώ ξαναλέω ότι προτίθεμαι αύριο το πρωί να διαγραφώ από το ΤΣΜΕΔΕ για να πάψω να συσσωρεύω οφειλές. Δε μου το επιτρέπει το κράτος.

Link to comment
Share on other sites

tpanag, μια ερώτηση : υπάρχει η δυνατότητα να έχεις ασφαλιστική ενημερότητα καλύπτοντας μονο τον κλάδο υγείας;

Όχι ρε φιλε, εγώ θέλω απλά να έχω νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν θέλω την σύνταξη του τσμεδε...

Δεν μπορεί να εξαιρεθεί η εισφορά για το συνταξιοδοτικό?

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω πως υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγουμε ποια ασφαλιστική κάλυψη θέλουμε να κρατήσουμε και ποια όχι. Μάλλον είναι όλα ή τίποτα.

Αν και, έτσι και γραφτείς, δύσκολα παίζει ακόμη και το τίποτα.... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.