Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματική εδρα σε διαμέρισμα


Loader

Recommended Posts

καλησπέρα!

 

συγχωρέστε μου το τεράστιο ποστ, αλλά έχω εδώ και πολύ πολύ καιρό στο μυαλό μου ένα πρόβλημα που με αγχώνει και με τρελαίνει απίστευτα πολύ.

 

το 2009 έκανα έναρξη στην εφορία, γράφτηκα στον ΟΑΕΕ κλπ.

 

με υπεύθυνη δήλωση, οι γονείς μου, μού παραχωρήσανε ένα διαμέρισμα που είναι στο όνομά τους και στη δήλωση αναφέρεται ότι θα το χρησιμοποιώ ως χώρο εργασίας.

 

όμως, επειδή δεν υπάρχει άλλο μέρος για να μείνω, εκτός απο γραφείο το χρησιμοποιώ και ως σπίτι. στην πραγματικότητα, έμενα στο διαμέρισμα αρκετά χρόνια ως φοιτητής και όταν έκανα έναρξη αποφάσισα να το κάνω γραφείο.

 

επειδή ακόμα και τώρα, 3 χρόνια μετά, είμαι μεγάλο noobίδιο σε νομικά-γραφειοκρατικά θέματα, θέλω επιτέλους να ηρεμήσω από αυτό το θέμα:

 

1) είναι νόμιμο που δηλώσαμε ένα ολόκληρο διαμέρισμα ως χώρο εργασίας (ήτανε χώρος άλλης κατοικίας πριν); μήπως έπρεπε να δηλώσω μόνο ένα μέρος του διαμερίσματος ως γραφείο; έκανα μεγάλη βλακεία; μήπως χρειάζεται να τρέξω πανικοβλημένος στην εφορία ή αλλού και να αλλάξω τη δήλωση;

 

2) εκτός από την υπεύθυνη δήλωση στον ΟΑΕΕ και στην Εφορία, μήπως έπρεπε να είχα δώσει και αλλού τη δήλωση;

 

3) μήπως πρέπει να αρχίσω να μένω αλλού και να κρατήσω το διαμέρισμα αποκλειστικά ως γραφείο (αφού έτσι έχει δηλωθεί εξάλλου); μιλάω για την περίπτωση στην οποία μπει οποιοσδήποτε ελεγκτικός οργανισμός στο χώρο. παρόλο που προσπάθησα να το κάνω να μοιάζει με γραφείο, εξακολουθεί να φαίνεται ως σπίτι διότι εδώ και πολλά πολλά χρόνια ήταν και είναι στην ουσία το σπίτι μου! δηλαδή στο ένα δωμάτιο έχω κρεββάτι, ντουλάπα με ρούχα κλπ. είναι στην ουσία ένα σπίτι το οποίο από τη στιγμή που το δήλωσα ως γραφείο πανικοβλήθηκα προσπαθώντας να το κάνω όντως γραφείο αλλά δε τα καταφέρνω, καθώς είναι επίσης το μέρος όπου ζω!

 

4) είμαι πολύ ηλίθιος που ανυσηχώ για τέτοια θέματα;

 

5) μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ πάρα πολύ; φοβάμαι πως το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι ήδη νομίζω και δε θέλω με τίποτα να μπει ξαφνικά ο έλεγχος μέσα και να μου πει "φιλαράκι τί γραφείο δήλωσες; αυτό εδώ μοιάζει με σπίτι!"

 

συγγνώμη αν έχω γράψει βλακείες αλλά με αγχώνει πολύ το θέμα αυτό!

Link to comment
Share on other sites

4) είμαι πολύ ηλίθιος που ανυσηχώ για τέτοια θέματα;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΣΧΎΕΙ ΤΟ 4......

συνήθως δηλωνεις κάποια λίγα τετραγωνικά....μεσα στην κατοικία σου ως γραφείο......

π.χ 10 τ.μ....,μπορούν να το αλλαξουν οι γονεις οτι δηλ.σου παραχωρουν τμημα κατοικιας για γραφειο και το υπολοιπο για κατοικια....

Link to comment
Share on other sites

οκ ευχαριστώ! με ηρεμήσατε αρκετά και τελικά μάλλον θα αλλάξω τη δήλωση ώστε να καταχωρηθεί έτσι όπως είναι στα αλήθεια, δηλαδή οικία με μερικά τετραγωνικά μέτρα κατηλλημένα ως χώρος εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

ηρεμησε ρε αγορινα. οι περισσοτεροι απο εδω μεσα εχουν κανει το ιδιο η τουλαχιστον δηλωσανε καποια τετραγωνικα απο το διαμερισμα που μενουν. ειναι πολυ ωραιο κολπο που γλυτωνεις ενοικια συν το οτι το σδοε δεν προκειτε ποτε να σ χτυπησει την πορτα. ειναι πολυ σπανιο φαινομενο να κανουν ελεγχους σε σπιτια.8-)

Link to comment
Share on other sites

συν το οτι το σδοε δεν προκειτε ποτε να σ χτυπησει την πορτα. ειναι πολυ σπανιο φαινομενο να κανουν ελεγχους σε σπιτια.8-)

 

Ακριβώς αυτό. Δεν έχω ακούσει ποτέ για έλεγχο σε έδρα δηλωμένη σε σπίτι (δεν έχω ούτε ένα περιστατικό καν από τον κύκλο μου). Πέρα από αυτό όμως παρα-ασχολούμαστε με τα φορολογικά και τους ελέγχους τους νομίζω. Έχουμε άλλα πολύ δραματικότερα προβλήματα αυτό τον καιρό και υπάρχουν άλλοι απείρως πιο μπροστά στην σειρά για έλεγχο (όχι ότι είναι πλέον δυνατός ο έλεγχος και σε αυτούς με τους εντελώς παραλυμένους ελεγκτικούς φορείς...).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.