Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τιμολόγιο Τεχνικού Έργου


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

σαν μηχανικός ελ. επαγγελματίας αναλαμβάνω ένα έργο (π.χ. την εγκατάσταση ενός φ/β συστήματος στην στέγη μιας οικίας). Το έργο που αναλαμβάνω περιλαμβάνει την προμήθεια των υλικών τα οποία αγοράζω εγώ. Τι παραστατικά πρέπει να κόψω με το πέρας της εγκατάστασεις ?

 

Οι απόψεις που έχω πάρει μέχρι τώρα είναι τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές που έχω μπερδευτεί !

 

Ο λογιστής μου π.χ. μου είπε τιμολόγιο τεχνικού έργου όταν το έργο απευθύνεται σε επιτηδευματίες - επιχειρήσεις και απόδειξη λιανικής + απόδειξη παροχής υπηρεσιών όταν πρόκειται για ιδώτες.

 

Στην Εφορία μου που ρώτησα μου είπαν τιμολόγιο τεχνικού έργου σε όλες τις περιπτώσεις με τη μόνη διαφορά τα τιμολόγια που κόβωνται σε ιδιώτες δεν χρειάζεται να μπουν στην συγκεντρωτική κατάσταση πελατών - προμηθευτών !

 

Από την εμπειρία σας, ποιος είναι ο σωστός τρόπος ?

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο.

Αν κάποιος έχει κάνει έναρξη στην εφορία με ΚΑΔ που αφορούν μόνο επονήσεις μελετών κλπ πρέπει να πάρει κι άλλο κωδικό για να μπορεί να προμηθεύεται υλικά και ουσιαστικά να τα μεταπουλά , ή πρέπει να φαίνεται ως εταιρία.

 

Πχ για να μπορώ να προμηθευομαι υλικά για μια μελέτη και να κάνω εγώ την εγκατάσταση κόβοντας τιμολόγια κλπ στον πελάτη πρπει να είμαι τεχνική εταιρία ή απλά καλύπτομαι με την άδεια του εγκαταστάτη η/μ εγκαταστάσεων;

 

Συγνώμη αν λέω κοτσάνες αλλά είαι νέος και τα έχω λιγάκι μπερδεμάνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω το ιδιο προβλημα . Πρεπει να κοβουμε δηλαδη τιμολογιο παροχης υπηρεσιων και τιμολογιο πωλησης σε ιδιωτη ? περα απο τα υλικα που θα τα παρει ο υπεργολαβος και θα μου κοψει τιμολογιο. Εγω στον ιδιωτη τι θα κοψω για τον εξοπλισμο που του πουλαω εγκατεστημενο ? να σημειωσω οτι δεν εχω μαγαζι ωστε να μπορω να εχω ταμειακη αρα δεν εχω και αποδειξη λιανικης. παιδια βοηθηστε λιγο γιατι και οι λογιστες τα εχουν χαμενα.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή γιατί δεν υπάρχει θέση της διοίκησης που να χαρακτηρίζει την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων, ως τεχνικό έργο .

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Το ΙΚΑ πάντως αν καταλαβαίνω καλά από το παρακάτω link κατατάσει τα έργα μεγάλων πάρκων σε οικοδομικά έργα και τα μικρά σε στέγες και στέγαστρα σε τεχνικά έργα...

 

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/11519

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...

Επειδή δεν μπορώ να βρώ πουθενά στην αγορά μπλόκ τιμολογίων που να γράφει "Τιμολόγιο τεχνικού έργου" μπορώ να πάρω ένα που να γράφει σκέτο "Τιμολόγιο" και από κάτω να γράψω χειρόγραφα "Τεχνικού Εργου" ? Θα μου το θεωρήσει η εφορία η θα έχω πρόβλημα ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.