Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχανικών Η/Υ


dal_kos

Recommended Posts

@samaras the keeper

 

Αν δεν έχουν διαφορά οι ΗΜΤΥ με τους ΗΜΜΥ δεν γνωρίζω γι αυτό θα ήταν καλύτερα να ρωτήσεις στην γραμματεία της σχολής στην Πάτρα για να σε ενημερώσουν και επίσημα.

Αν εννοείς το μηχανολογικό σχέδιο δεν χρειάζεται να είσαι κανένας..Πικάσσο αλλά να "πιάνουν" και λίγο τα χέρια σου. Έτσι και άλλιως με χάρακες και διαβήτες θα σχεδιάζεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Μετά απο Μηχ.Μηχ. Θεσσαλονίκης τι μου προτείνετε να βάλω?

Βόλου ή Κοζάνης?...Ως πόλη προτιμώ το Βόλο...αλλά υπάρχει κάποια σχολή που υπερτερεί σε κάτι?

Τα μαθήματα όπως είδα είναι πάνω κάτω τα ίδια...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και απο μενα,εδινα και εγω φετος πανελληνιες και μετα απο πολυ σκεψη κατεληξα στους μηχανολογους,μιας και απο κει εχω την δυναοτητα να ακολουθησω την κατευθυνση των οικονομικων,που με ενδιαφερουν εξισου.

 

Πρωτη επιλογη θα ειναι το ΑΠΘ,ειμαι 149 μορια πανω απο την περσινη βαση.Εχω διλημμα ομως για την δευτερη επιλογη.Πατρα ή Βολος?Και γιατι?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα με τον Λεφτερη.

 

Αν ηθελες να ασχοληθεις με βαση το τι σου αρεσει τοτε θα μπορουσες να δεις τις κατευθυνσεις και να διαλεξεις.

 

Ομως ζουμε στην Ελλαδα οπου το πιο σημαντικο απ'ολα ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα και ολα τα αλλα ειναι πολυ μακρια.

Αρα απο την στιγμη που οι Ηλεκτρολογοι και οι Μηχανολογοι εχουν ακριβως τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα για μενα προκειται περι της ιδιας σχολης...

Επισης π.χ. ενας Ηλεκτρολογος Μηχανικος που θα διαλεξει κατευθυνση ενεργεια με εναν Μηχανολογο Μηχανικο που θα διαλεξει επισης ενεργεια θα κανουν κοινα μαθηματα σε ποσοστο πανω απο 80%.

 

Τελος να πω πως ο Λεφτερης εχει δικιο σε αυτο που ειπε αφου στην αγορα εργασιας και οι Ηλεκτρολογοι και οι Μηχανολογοι κανουν ακριβως τα ιδια πραγματα. (Αν εχεις ακουσει ανθρωπους του επαγγελματος λενε Ηλεκτρομηχανολογος και οχι Ηλεκτρολογος η Μηχανολογος αφου θεωρουν οτι ειναι ιδιες σχολες).

 

Αρα φιλε εχεις τις δυο οψεις του ιδιου νομισματος.

 

Καλό θα ήταν πριν δίνουμε συμβουλές αβέρτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας λιγο και ειδικά όταν απευθυνόμαστε σε ένα παιδί 18 ετών.

Αν ο μηχανολόγος ενεργειακός και ο ηλεκτρολόγος ενεργειακός έχουν κοινά το 80% των μαθημάτων θα ήταν μία σχολή και όχι δύο.

Οι σχολές των μηχανολόγων και των ηλεκτρολόγων έχουν κοινά το πολύ 15% μαθήματα. Υπόψιν ότι κοινά μαθήματα περί 10% έχουν όλες οι πολυτεχνικές σχολές πλην αρχιτεκτόνων και αναφέρομαι σε μαθήματα πριν την ειδίκευση.

Το μόνο αληθές είναι ότι οι μηχανολόγοι και οι ηλετρολόγοι έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο

Στο θέμα μας τώρα, τι επάγγελμα να ακολουθήσει κάποιος δεν έχει συγκεκριμένη απάντηση αφού οι μεταβλητές για τον καθένα είναι διαφορετικές.

Ενδεικτικά αναφέρω: γουστα, πολιτισμικό backround, οικογενειακές γνωριμίες και συναφή επαγγέλματα.

Αν θες να μάθεις για οποιαδήποτε σχολή με το τι έχει να κάνει σαν αντικείμενο μπες στο site της κάθε μια και διάβασε τον οδηγό σπουδών.

Αν και ίσως ακαταλαβίστικος είναι παρόλα μοναδική ορθή πηγή πλητοφόρησης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο μένα. Βρίσκομαι κι εγώ σε παρόμοια κατάσταση με τα παιδιά. Δίνω αύριο το μηχανογραφικό μου και σκέφτομαι την σειρά με την οποία θα δηλώσω τις σχολές. Εγώ κλείνω προς το να δηλώσω το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΑΠΘ πρώτο. Στη συνέχεια σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να δηλώσω το τμήμα ΗΜΜΥ της Ξάνθης ή Μηχανολόγων μηχανικών του ΑΠΘ. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στη συγκριση των δύο αυτών τμημάτων σύντομα? Και κάτι ακόμα ακούω απο γνωστους μου εδω στη Θεσσαλονίκη οτι το σχέδιο στο τμήμα μηχανολόγων ειναι ιδιαίτερα απαιτητικό και οτι θα ήταν προτιμότερο να το αποφύγω διαλέγοντας ΗΜΜΥ. Αληθευει κάτι τέτοιο?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από 'μένα...

 

Έχω ακόμα 5 μέρες μέχρι να παραδώσω το μηχανογραφικό.

 

Είμαι σε δίλημμα για επιλογή σχολής μεταξύ των ΗΜΤΥ και Μηχ/γων & Αεροναυπηγών Μηχ/κων Πάτρας (είμαι Πατρινός).

 

Απ'ότι έχω διαβάσει εδώ έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Αυτό που θα θελα πολύ να ασχοληθώ είναι η αεροδυναμική και να δουλέψω είτε σε αυτοκινητοβιομηχανία είτε σε αεροπορική βιομηχανία. Δεν έχω πρόβλημα να πάω εξωτερικό.

 

Από την άλλη αν δεν μου κάτσει αυτό, με ενδιαφέρει πολύ η ενέργεια και ιδιαίτερα οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Επειδή ακούω ότι το μέλλον είναι τα φωτοβολταϊκά...

 

Ποιά σχολή να βάλω 1η;

Link to comment
Share on other sites

Για τι είδους αεροπλάνα μιλάμε ; F16, F24,747, 737 Stealth; Noμίζω όμως ότι πρέπει να προσδεθείτε, πλησιάζετε στον προορισμό σας, και θα προσγειωθείτε!

Safety Comes First! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Γεια και απο μενα.Κανω και εγω μηχανογραφικο και ενδιαφερομαι για τις πολυαναφερομενες ηλεκτρολογων και μηχανολογων μηχανικων.Βασικα θελω να μαθω

1.Στον ενεργιακο τομεα ποια σχολη ειναι ιδανικοτερη και γιατι?

2.Ψαρωσα μολις διαβασα ολα τα ποστ γιατι ειδα κατι για διαστηματα,αυτοκινιτοβιομηχανιες,αεροπλανα,σχεδια κλπ..Εμενα οπως ειπα με ενδιαφερει η ενεργεια.Δεν θα ηθελα να ασχοληθω με κατασκευες-μηχανες,για σχεδιο δεν ξερω .Ειναι δυνατο να μην κανω πολλα τετοια μαθηματα εφοσον επιλεξω ενεργιακο τομεα?μηπως δεν κανω για μηχανολογος?

3.Σε βαθμο δυσκολιας εχουν μεγαλη διαφορα οι 2 σχολες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.