Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ερωτήσεις για παρανομίες συνιδιοκτητών


amahos

Recommended Posts

Πρόσφατα κληρονόμησα ένα οικόπεδο και τον αέρα του υπάρχοντος κτίσματος , από τον πατέρα μου και σκέφτομαι να κάνω ένα πανωσήκωμα για τον 2ο και 3ο όροφο, περίπου 130τμ στο σύνολο.

 

Οι άλλοι ιδιοκτήτες μας ζήτησαν ένα ποσό, αρκετών χιλιάδων ευρώ (10-20) για τις υπάρχουσες υποδομές. Κλιμακοστάσιο, μπετά κτλ. Ισχύει αυτό?

Επίσης στο ισόγειο και στον 1ο έχουν κλείσει τον ακάλυπτο χώρο (έχει μετατραπεί σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο) , 35 τμ έκαστος. Αυτός δεν είναι κοινόχρηστος, άρα και δικό μου περιουσιακό στοιχείο?

 

Οι δύο υπάρχουσες θέσεις παρκινγκ – πιλοτής του κτιρίου έχουν μετατραπεί σε μια βεραντούλα που έχει πρόσβαση μόνο από τους ιδιοκτήτες του 1ου. Τι κάνω? Προσφέρθηκαν να μου δώσουν μια θέση παρκινγκ σε κάποια άλλη μεριά του κήπου, αλλά δεν θέλω να καταστρέψω τα δέντρα και την πρασινάδα.

 

Τέλος υπάρχει ένα τεράστιο υπόγειο, το οποίο δεν φαίνεται ούτε στα σχέδια αλλά ούτε και στα συμβόλαια.

 

Είναι συζητήσιμοι άνθρωποι και θα προτιμούσα να μην μπλέξω να δικαστήρια και αγωγές, μιας θα μείνουμε μαζί, αλλά δεν μου αρέσει να αδικούμε.

 

Θερμά ευχαριστώ για τον χρόνο!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Έχουν τόσες παρανομίες και ζητάνε και τα ρέστα.

Απευθύνσου σε ένα Μηχανικό για να καταγράψει σε Τεχνική Έκθεση όλα αυτά βάσει αυτοψίας και σύγκρισης με τα εγκ. σχέδια της οικ. αδείας και μετά να συζητήσεις μαζί τους για να βρεθεί λύση και να νομιμοποιήσετε τις αυθαιρεσίες (προσοχή όμως αν αυτό σημαίνει και μείωση της υπολοιπόμενης δόμησης).

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, σου ζήτησαν λεφτά για τις υπάρχουσες υποδομές?

 

Αναφέρεις ότι έχουν γίνει διάφορες πολεοδομικές υπερβάσεις ή αυθαιρεσίες στο υπάρχον κτίριο.

Πρέπει λοιπόν να γνωρίζεις ότι για να βγάλεις άδεια προσθήκης καθ ύψος θα πρέπει αυτές οι υπερβάσεις να έχουν ταχτοποιηθεί ή νομιμοποιηθεί.

 

Έχεις ελέγξει με μηχανικό αν με την υπάρχουσα στατική μελέτη για το υπάρχον κτίριο ότι έχει επάρκεια να βγουν οι δυο όροφοι σε συνδυασμό με μια έστω αυτοψία στο ακίνητο για έναν βασικό έλεγχο της υπάρχουσας κατάστασης?

 

Αφού είναι συζητήσιμοι άνθρωποι καλό είναι κι εσύ να απευθυνθείς σε τεχνικό γραφείο, μηχανικό, με τα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας σου να κάνει και μια αυτοψία καλή να το δει και να σου δώσει μια πλήρη εμπεριστατωμένη απάντηση, μια τεχνική έκθεση και πιθανά κοστολόγηση των όποιων απαιτουμένου επεμβάσεων. Και σε ότι αφορά τα πολεοδομικά αλλά και τα στατικά ειδικά αν το κτίριο είναι με παλαιότερους αντισεισμικούς κανονισμούς απ αυτούς που ισχύουν σήμερα.

 

******

edit

με πρόλαβε ο τοπογαβρος... που ναι συμφωνω μαζί του

Link to comment
Share on other sites

Τι γίνεται σε περίπτωση μείωσης της υπολειπόμενης δόμησης? Με αποζημιώνουν? Δεν θα βρω το δίκιο μου ποτέ? Δεν έχει νόημα να κτίσω λιγότερα τετραγωνικά είμαστε 5μελής οικογένεια.

 

Μπορείτε αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να απαντήσετε πιο συγκεκριμένα στα αρχικά μου ερωτήματα

 

Θερμά ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορούμε να κτίσουμε και έχει γίνει η μελέτη και έχουμε ξεκινήσει τα σχέδια με ένα μηχανικό. Απ’ ότι φαίνεται δεν παίρνω σαφείς απαντήσεις για αυτά τα ερωτήματα μου! Μπορεί να μην θέλει να μπλέξει ο άνθρωπος τον καταλαβαίνω. Αν τα νομιμοποιήσουν θα χάσω από την δόμηση μου!

Link to comment
Share on other sites

Τα ερωτήματα σας απαιτούν επαγγελματική βοήθεια άμεσα εφόσον αφορούν περιουσιακά στοιχεία. Μέσω της παρούσας ιστοσελίδας μπορούμε να προβούμε μόνο σε συμβουλές. Χωρίς συμβόλαια,αυτοψία χώρου δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Απευθυνθείτε σε μηχανικό της εμπιστοσύνη σας, ίσως να χρειαστείτε και δικηγόρο (αν και όπως είπατε δεν θέλετε να φτάσετε σε αυτό το σημείο)

Link to comment
Share on other sites

Αν έχουν κτίσει περισσότερο από όσο τους αναλογεί με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους και καθ' υπέρβαση της οικδομικής αδείας τότε θα πρέπει δυστυχώς να κινηθείς νομικά.

Όπως σου έγραψε και ο συνάδελφος Didonis πρέπει πρώτα να ελέγξεις τη στατικότητα του υπάρχοντος και ύστερα να ονειρεύεσαι τα τ.μ. των υπόλοιπων ορόφων.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν έχει γίνει ακόμα η στατική μελέτη, ο μηχανικός μου πιστεύει πως δεν θα έχουμε πρόβλημα, γιατί θα γίνει ελαφριά μεταλλική κατασκευή. Με τα υπόλοιπα τι κάνω?

 

Οι ακάλυπτοι χώροι που έχουν χτιστεί από τους συνιδιοκτήτες δεν ανήκουν και σε εμένα?

 

Σας ευχαριστώ πολύ για το feedback!!

Link to comment
Share on other sites

ο μηχανικός μου πιστεύει πως δεν θα έχουμε πρόβλημα, γιατί θα γίνει ελαφριά μεταλλική κατασκευή. Με τα υπόλοιπα τι κάνω?

...τον συμβουλεύεστε εφόσον έχετε!

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορούμε να κτίσουμε και έχει γίνει η μελέτη και έχουμε ξεκινήσει τα σχέδια με ένα μηχανικό.

Αυτό που γράφετε δεν βγάζει νόημα, εάν έχει γίνει η μελέτη (από ποιόν; ), δεν έχετε ξεκινήσει τα σχέδια, έχετε τελειώσει με αυτά.

Απ’ ότι φαίνεται δεν παίρνω σαφείς απαντήσεις για αυτά τα ερωτήματα μου! Μπορεί να μην θέλει να μπλέξει ο άνθρωπος τον καταλαβαίνω. .......

Σαφείς απαντήσεις δεν είναι δυνατόν να πάρετε από ένα forum στο Ιντερνετ. Ο μηχανικός που θα πληρώσετε για την μελέτη (και την άδεια υποθέτω ) μπορεί να σας απαντήσει, αφού διαβάσει Συμβόλαια, την Σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, υπάρχουσες άδειες, μελέτες, σχέδια κλπ και δεί και την κατάσταση επί τόπου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.