Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός αμοιβών ιδιωτικών έργων online μέσω ΤΕΕ


Recommended Posts

Έχω την εντύπωση ότι η αλλαγή κωδικού δεν γίνεται ηλεκτρονικά. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διεύθυνση (οδού) που πας και σου αλλάζουν τον κωδικό δεν θυμάμαι όμως την οδό παρ΄ότι έχω πάει...

Κάντε ένα τηλ/μα στο ΤΕΕ και θα σας πουν...

(Όχι κατ΄ανάγκη το γραφείο αμοιβών...)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 333
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω το εξής απλό :

Από πότε ισχύει η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών;

εάν αύριο το πρωί θέλω να καταθέσω αμοιβή, θα πάρω κωδικό για να πάω στην ΕΤΕ ή όχι; έως πότε ισχύει το σημερινό σύστημα; περιμένουμε τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Νόμου; (για να μη ρωτήσω το αυτονόητο, τί ακριβώς κάνει το ΤΕΕ και γιατί δεν βγάζει έστω μια διευκιρινιστική ανακοίνωση προς τα μέλη του;)

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι η αλλαγή κωδικού δεν γίνεται ηλεκτρονικά. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διεύθυνση (οδού) που πας και σου αλλάζουν τον κωδικό δεν θυμάμαι όμως την οδό παρ΄ότι έχω πάει...

 

Σόλωνος 53 & Σίνα. Εκεί είναι η μηχανογράφηση του ΤΕΕ, εκεί απευθυνόμαστε για όλα τα θέματα που αφορούν το σύστημα αμοιβών.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά...

 

Είμαι νέος Πολ. Μηχ. και δόξα τω Θεό βρήκα δουλειά σε μια κατασκευαστική εταιρία, αλλά είμαι ο μόνος μηχανικός εκεί και δεν έχω βοήθεια από πουθενά. Τα έχω παίξει. Θέλω να βγάλω μια άδεια για μια ισόγεια μονοκατοικία στη Χίο. Έκταση οικίας 80,30 τ.μ. χωρίς υπόγεια και ημιυπαίθριους. Το υπόλοιπο οικόπεδο είναι 3357,66τ.μ.

 

Μου φαίνονται όλα βουνό και τα έχω παίξει. Είναι λογικό να μου βγαίνει προϋπολογισμός για την κατοικία αυτή 5685 Ευρώ? Το υπόλοιπο οικόπεδο το βάζω στη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου? Πρέπει να συμπεριλάβω και το τοπογραφικό που σχεδίασα στο autocad βάση του υπάρχοντος στις αμοιβές? Χρησιμοποίησα ένα πρόγραμμα που είναι free για τις πρώτες 30 μέρες και λέγεται "Αμοιβές μηχανικών" από την insoft. Έβγαλα το xml και το έβαλα στο τεε και το δέχτηκαν. Απλά φοβάμαι μην έχω κάνει λάθος, βγάλω εντολές αμοιβών, πάω στη Χίο και μου πουν ότι οι προϋπολογισμοί είναι λάθος και γυρίζω πίσω άπρακτος. Help!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο προυπολογισμος που γραφεις ειναι σωστος εφοσον εβαλες το σπιτι στην κατηγορια μειωμενου συντελεστη 0,60 (και καλα εκανες).Τοπογραφικο πρεπει να βαλεις μεσα στο φακελο και φυσικα την αμοιβη του.Τωρα για τον ακαλυπτο ισχυει:

 

"Ως επιφάνεια διαμορφωμένου ακάλυπτου χώρου λαμβάνεται σε κάθε περίπτωση (εντός σχεδίου, ή οικισμού χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο, ή εκτός σχεδίου) κατ' αρχήν η πραγματική συνολική επιφάνεια του ακάλυπτου χώρου. Είναι δυνατόν όμως να ληφθεί σαν επιφάνεια διαμόρφωσης ακάλυπτου χώρου έκταση ίση με την επιτρεπόμενη κάλυψη του οικοπέδου ή γηπέδου σε περίπτωση που ο ακάλυπτος χώρος είναι μεγαλύτερος της επιτρεπόμενης κάλυψης."

 

Μην ξεχνας οτι τωρα ειναι υποχρεωτικες και ολες οι Η/Μ μελετες και ο ΚΕΝΑΚ αφου εισαι πανω απο 50μ2.

Προχωρα αφοβα και οπου κολλας ρωτα!!

Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλά φίλε μου... Με σώζεις πραγματικά!!!

 

Ναι ΚΕΝΑΚ και Η/Μ μελέτες τις έχω αναθέσει σε μηχανολόγο.

 

Οπότε στον περιβάλλοντα χώρο θα βάλω όλο το υπόλοιπο οικόπεδο. Και ναι το σπίτι το έχω βάλει στην κατηγορία του 0,60.

 

Οκ δηλώνω και το τοπογραφικό για αμοιβή λοιπόν. Νόμιζα ότι ήταν στα πλαίσια της Αρχιτεκτονικής μελέτης.

 

Έχω και μια άλλη απορία. Το σπίτι που θα φτιαχτεί στο σύνολο είναι προκατασκευασμένο από ξύλο. Και η τιμή του είναι 750 Ευρώ ανα τ.μ. Οπότε το συνολικό κόστος του δε θα είναι 6000 που λέει το πρόγραμμα αλλά κοντά στις 60000. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν η μελέτη του προϋπολογισμού λέει 6000 και το κόστος είναι στην πραγματικότητα 10πλάσιο? Ή δεν έχει σχέση? Το 6000 είναι και καλά η ελάχιστη τιμή κι απο κει και πέρα όσο πάει?

Link to comment
Share on other sites

Ο προυπολογισμος που βλεπεις ειναι για τον καθορισμο των αμοιβων και των κρατησεων μονο.Ομως ειναι απαραιτητος μαζι με τον Χρονικο προγραμματισμο που θα κανεις (οπως και τα ΣΑΥ-ΦΑΥ, ΕΚΚΟ) και ο Αναλυτικος προυπολογισμος, οπου εκει αναφερονται οι πραγματικες τιμες.Συνηθως τα προγραμματα των αμοιβων εχουν σαν παραλληλη δυνατοτητα να συμπληρωνεις σε προτυπα εντυπα και να τυπωνεις ολα τα παραπανω που σου γραφω σαν αππαραιτητα εγγραφα για την αδεια.Αντε και σχεδον ειμαστε ετοιμοι για τη Χιο.

Οσον αφορα την επιφανεια ο περιβαλλοντος χωρου , θα βαλεις την επιτρεπομενη γιατι το υπολοιπο γηπεδο ειναι μεγαλυτερο απο την επιτρεπομενη.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κι άλλη απορία. Άντε να δω πότε θα τελειώσουν... :-x

 

Ποιές αμοιβές πρέπει να πληρωθούν για να πάρω την πληρότητα στο φάκελο? Γιατί μου βγαίνει κόστος αδείας 15000 ευρώ και ο εργοδότης δε θέλει να την πληρώσει αμέσως αλλά σταδιακά. Αν για παράδειγμα πληρωθούν μόνο τα αρχιτεκτονικά και μόνο η μελέτη τους, όχι η επίβλεψη, μπορεί να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου ο φάκελος? Κι επίσης πρέπει να βγάλω εντολή πληρωμών που να λέει μόνο για αρχιτεκτονικά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.