Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

Α Οκ, τώρα τα καταλαβά

 

Λάζαρε, στην βασή του επιχειρηματός σου έχεις δίκιο.

 

kostaspde, γιατί τα δικαιώματα σε " " ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνδικαλιστής δεν υπήρξα ποτέ. Το ποιοί είναι οι "συνδικαλιστές" εδώ μέσα έχει γίνει σαφές αυτά τα χρόνια εξάλλου. Και νομίζω ότι είσαι και αναρμόδιος να συζητάς για το συγκεκριμένο θέμα καθώς μάλλον δεν καταλαβαίνεις ούτε καν τι σημαίνει "εξαρτημένο" Τ.Δ. Δεν υπάρχουν τοπογραφικά "για Δασαρχείο", "για Κτηματολόγιο", "για Συμβόλαιο", "για να το έχω στο συρτάρι μου". Επί προδιαγραφών τίθεται το θέμα και με βάση αυτές αποφασίζεται αν μπορεί να συνταχθεί ή όχι από κάποια ειδικότητα Μηχανικών. Απλά το ανακίνησε ο Πρόεδρος της Κτηματολόγιο Α.Ε. Ξαναγύρνα λοιπόν στο 1ο ποστ να δεις τι αφορούσε η γνωμοδότηση. Όπως είναι φυσιολογικό δεν αναφέρεται πουθενά η φράση "για Κτηματολόγιο".

Link to comment
Share on other sites

+1 Και απο εμένα στον Αginor γιατί νομίζω οτι ηταν ακριβώς στο σωστό πνεύμα. Τώρα απο μέρους μου συγγνώμη αν ξέφυγα λίγο νωρίτερα στη συζήτηση αλλά έχασα την ψυχραιμία μου και για αυτό σταμάτησα κιόλας χθές να γράφω.

Τώρα πράγματι πιστεύω οτι η λύση είναι αυτή που λέει ο Aginor και έχει να κάνει με το αντικείμενο μιας εργασίας και όχι με την ποσότητά της. Ότι ξέρει ο καθένας και τέλος. Απλά πράγματα.

Αυτό που λέει ο Λάζαρος δεν το θεωρώ απαραίτητο παρα μόνο για την διεκδίκηση δικαιωμάτων που έχουν τα Πολυτεχνεία αλλά όχι τα αντίστοιχα ΤΕΙ. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τα αντικείμενα αυτά δεν έχει λόγω να το κάνει. Π.χ. εμένα πέρα από τα κτιριακά δεν με ενδιφέρει τίποτα άλλο άρα δεν έχω και λόγο να σπουδάσω παραπάνω για να κάνω π.χ. δρόμους.Αυτά συνάδελφοι και καλό και ήρεμο πάνω απ΄όλα Σ/Κ.

Link to comment
Share on other sites

Τι θα πει ακαδημαικά δικαιώματα ρε παιδιά; Γιατί θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας εδώ μέσα. Αν υπάρχει κάτι που να νοείται ως ακαδημαϊκό δικαίωμα είναι πχ το δικαίωμα εκπόνησης μεταπτυχιακού ή διδακτορικής μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

Apostol

 

Αυτά στην χώρα μας δεν γίνονται .Τι θα του πεις δηλαδή ?

Α ξέρεις εσύ πάρε αυτά αλλά δεν έχεις τα άλλα , Α ξέρεις θα πάρεις μόνο αυτά αλλά τα άλλα μην τα αγγίξεις .

Εάν ήταν έτσι τόσο απλά τα πράγματα ας μου έλεγαν και εμένα α ξέρεις πάρε μόνο των επικοινωνιών από τους ΗΜΜΥ αλλά τα άλλα μην τα αγγίξεις .

Αλλά παρόλα αυτά δεν γίνετε να μου δώσουν μόνο αυτά από την στιγμή που το πακέτο τα περιλαμβάνει όλα .Για αυτό και μας τρώνε το μεταπτυχιακό , για αυτό και δίνουμε επιπλέον μαθήματα που τυχόν δεν έχουμε κάνει .

Γιατί λοιπόν να μου φάνε το μεταπτυχιακό αφού θα ασχοληθώ με τις Τηλεπικοινωνίες ?

Και εγώ 4 έτη βασικό πτυχίο πήρα γιατί να χάσω και το άλλο αφού θα ασχοληθώ μόνο με το δικό μου κλάδο ?

Άρα λοιπόν επειδή αυτά τα δικαιώματα πάνε μαζί δεν μπορούν να τα ξεχωρίσουν και να πούνε πάρε εσύ εκείνα να πάρω εγώ τα άλλα .

Αν γινόταν αυτό θα δημιουργούσαν σύγχυση στην Αγορά Εργασίας με αποτέλεσμα ο εργοδότης να μην μπορεί να ξεχωρίσει τι μπορεί να υπογράψει ο τάδε και τι μπορεί να υπογράψει ο άλλος .

Το σύστημα είναι τέτοιο που δεν γίνετε .

Και εν πάση περιπτώσει και κάποιος του Πολυτεχνείου με αυτήν την λογική θα μπορούσε να πει ξέρετε εγώ δεν κάνω την τάδε ροή από την στιγμή που δεν με αφορά .

Αλλά σε υποχρεώνουν να ξέρεις λίγο από όλα και να διαλέξεις και μαθήματα και από άλλες ροές που μπορεί κάποιον να μην τον αφορούν .

Για αυτό το λόγο στο Ελληνικό Σύστημα αυτά δεν γίνονται .

Η θα πάρεις όλο το πακέτο ή τίποτα . Έτσι πάει αυτό .

Link to comment
Share on other sites

@tpanag Εμ αυτό λέμε. Με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές οι Μηχανικοί ΤΕ κάνουν τοπογραφικά εδώ και χρόνια χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Μόνο με το Κτηματολόγια ΑΕ δημιουργήθηκε πρόσφατα και για αυτό σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίων του η ΕΕΤΕΜ.

 

Το ΝΣΚ έβγαλε μία απόφαση πολύ στενή νομικά (και καλά έκανε). Αυτή είναι η δουλειά του. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζεται και ΥΑ για να επικυρωθεί, ως κοινωνική δικλείδα ασφαλείας. Αλλιώς είναι σαν να μη βγήκε ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

lazarosk,:confused:

τι ενοεις?? εγω αυτα και εσυ εκεινα?? αφου ετσι γινετε. δεν παιρνεις ολο το πακετο δικαιοματα για την ιδια δουλεια. πχ θερμανση.

αν μπορουσαμε θα γραφαμε για 18 και θα υμασταν πολυτεχνειο. το τει δεν μπορει να γινει πολυτεχνειο. αυτο που επιχειρουν ειναι λαθος. δεν ειμαστε ουτε ισοι ουτε ιδιοι. βγαζουν πρακτικα θεματα απο τα ΤΕΙ και τα φορτωνουν αχριστη θεωρια. και ειναι σε μεγαλο βαθμο αχριστη για ενα ΤΕΙ. Ταξιτζης ειμαι. μια χαρα σε παω και σε φερνω. σε πειραζει που δεν μπορω να φτιαξω αυτοκινητο??? φτιαξτο εσυ. δικο σου ΕΔ να ειναι. δεν μου κοβει τοσο πολυ. το ξερω. αλλα μην μου λες οτι δεν μπορω να το οδηγησω. και ισως η οδηγηση να ειναι σε καπιες περιπτωσεις δικου μου ΕΔ. γιατι υστερεις σε καποια πρακτικα θεματα.

για την τεκμηριωση, τα περσινα ρομποτ της Πανδωρας (μηχανολογικο κοματι)εγιναν απο μηχ μηχ ΤΕΙ. η γνωσεις του αρκουσαν και εκανε ρομποτακια. οι ΠΕ ακομα προσπαθουν να λυσουν εξισωσεις...

και φυσικα ο ΤΕΙτζης ουτε που καταλαβε τι ειναι το αντιστροφο κινηματικο του βραχιωνα του ρομποτ, που ομως ηταν απαραιτητες για να δουλεψει το ρομποτ που εκανε, γιατι και δεν του κοβει τοσο οποτε και δεν τα διχακτηκε.

Link to comment
Share on other sites

/irony on

To να ξέρεις να φτιάχνεις ρομπότ είναι ακαδημαϊκό δικαίωμα των ΠΕ!!! Και αυτοί οι ελεινοί στο ΤΕΙ Αθηνών, που φτιάχνουν, άκουσων άκουσων, εξομοιωτές για διαστημικά προγράμματα. Που τα είδαν γραμμένα αυτά; Ποιος τους έδωσε ακαδημαϊκά δικαιώματα να ασχολούνται με κάτι τέτοιο;

Έλεος πια! Τόση ισοπέδωση ούτε εγώ δεν αντέχω.

/irony off

Link to comment
Share on other sites

aginor

 

Δεν αμφισβητεί κανένας τις γνώσεις σας .

Αλλά προσπάθησε να καταλάβεις ότι στην Ελλάδα με αυτό το Σύστημα δεν μπορεί αυτή η λογική να εφαρμοστεί .

Τα ΕΔ είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα ΑΔ .

Δεν μπορεί η μια σχολή να υπογράψει ότι μπορεί η άλλη αλλά κάποιο μέρος της άλλης .

Θα δημιουργηθεί σύγχυση στην Αγορά Εργασίας με αποτέλεσμα ένας εργοδότης που θα επιλέξει εσένα εμένα ή τον άλλο να μην μπορεί να μας ξεχωρίσει μέχρι τι μπορούμε να υπογράψουμε .

Το θέμα δεν είναι το τι γνωρίζω εγώ και το τι γνωρίζεις εσύ αλλά Νομικό που προκύπτει από την διαφορά Μηχανικού ΑΕΙ με ΤΕΙ .

Δημιουργείται σύγχυση στην Αγορά Εργασίας .

 

Μια σύγχυση που είδη υπάρχει διότι έχει γίνει μόδα να αλλάζουν οι Μηχανικοί των ΤΕΙ τους Τίτλους τους από Δομικών Έργων σε Πολιτικών Μηχανικών .

Ένας λοιπόν απλός πολίτης δεν μπορεί να ξεχωρίσει σε αυτήν την περίπτωση και δεν ξέρει από Π.Ε και Τ.Ε .

Θα επιλέξει στην τύχη και ότι γίνει .Δεν θα καθίσει να συζητάει τι μπορείς να υπογράψεις εσύ και τι ο άλλος από την στιγμή που θα έχουν και οι δύο τον ίδιο Τίτλο .

Για αυτό δεν μπορεί να γίνει με το σύστημα αυτό που έχουμε .

Είναι Νομικό θέμα διαφοράς ΑΕΙ και ΤΕΙ που προκύπτει από τα Α.Δ που έχει το ένα έναντι του άλλου .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.