Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

@tpanag Εμ αυτό λέμε. Με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές οι Μηχανικοί ΤΕ κάνουν τοπογραφικά εδώ και χρόνια χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Μόνο με το Κτηματολόγια ΑΕ δημιουργήθηκε πρόσφατα και για αυτό σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίων του η ΕΕΤΕΜ.

 

Το ΝΣΚ έβγαλε μία απόφαση πολύ στενή νομικά (και καλά έκανε). Αυτή είναι η δουλειά του. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζεται και ΥΑ για να επικυρωθεί, ως κοινωνική δικλείδα ασφαλείας. Αλλιώς είναι σαν να μη βγήκε ποτέ.

 

Έκαναν "εδώ και χρόνια" γιατί κάναμε και έκαναν κάποιοι τα στραβά μάτια. Ε και; Από εδώ και πέρα θα έφαρμοστεί ο νόμος. Δηλαδή πρέπει να απολογηθούμε για τη χρονική στιγμή που διαλέξαμε να ανακινήσουμε το θέμα; Τώρα έσφιξαν τα πράγματα, τώρα θα γίνει. Πλάκα έχετε με αυτή την επιμονή σε αυτό το αστείο επιχείρημα...

Και να σου πω τη γνώμη μου χωρίς ίχνος κακίας, όντως φταίει το ΤΕΕ για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Σας χαντάκωσε κυριολεκτικά όλα αυτά τα χρόνια. Βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας (ή όπως αυτή τελικά διαμορφώθηκε), δεν υπάρχετε οι απόφοιτοι ΤΕΙ. Η αλήθεια είναι αυτή. Σας επέτρεψε με τεχνάσματα να ασκείτε το επάγγελμα (για να τσεπώνει τα ποσοστά του) με ανοησίες του τύπου "εγγραφή στις Τεχνικές Επωνυμίες" και πρακτικά σας έκανε τεράστια ζημιά. Εγκλημάτισε κυριολεκτικά εναντίον σας και εκεί πρέπει να αναζητήσετε ευθύνες. Έπρεπε να σας είχε "κόψει τη φόρα" οπότε αναγκαστικά θα επαναστατούσατε και θα διεκδικούσατε και θα παίρνατε το αυτονόητο: κομμάτι στην πίτα και δικαίωμα στην εργασία. Ό,τι σας αναλογεί τέλος πάντων. Αν πριν χρόνια είχε πει "φτιάξτε νομοθεσία που να λέει ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ είναι Μηχανικοί και ορίστε επαγγελματικά δικαιώματα που αυτοί έχουν και θα τους δεχτώ" στο κράτος, δε θα περνούσατε όλη αυτή την περιπέτεια. Θα είχε λυθεί το θέμα εγκαίρως. Τώρα ότι είναι να γίνει δυστυχώς θα γίνει "εν θερμώ"...

Τα λοιπά περί νομικών κινήσεων της ΕΕΤΕΜ εναντίον της Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι επιεικώς αστεία πράγματα. Η Κτηματολόγιο δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ζητά διερεύνηση του νομικού καθεστώτος από τους αρμόδιους φορείς και οι απαντήσεις είναι σταθερά οι ίδιες κατά πως φαίνεται. Και η απάντηση στην απορία ορισμένων γιατί η διαδικασία αυτή φαίνεται να εκκινείται από την Κτηματολόγιο Α.Ε., είναι ότι ο φορέας αυτός διαθέτει μεγάλο αριθμό Νομικών που τους ζητείται και είναι εύκολο να ασχοληθούν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το θέμα είναι ποιος νόμος να εφαμοστεί πρώτα; Αυτός που λέει πως εδώ και 27 χρόνια πρέπει να έχουμε ΕΔ ας πούμε;

 

Μου αρέσει η λογική σου πάντως. Ε αφού σας &%#*$#*$& το ΤΕΕ, ε τι να κάνουμε μωρέ. Ζωή σε λόγου μας. Λες και είμαστε μυρμήγκια και όχι άνθρωποι με οικογένειες.

 

Και πρωτού μιλήσει κάποιος άλλος για νομικά πλαίσια κτλ, στη μόνη δίκη που έχει γίνει εναντίων Μηχανικού ΤΕ ΚΑΙ υπαλλήλου πολεοδομίας για οικ. άδεια που ξεπέρναγε τα όρια των ΕΔ του υπομηχανικού, ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ και οι 2. Άρα υπάρχει και δεδικασμένο πως ο Μηχανικός ΤΕ μπορεί να ασκεί το επάγγελμα του άσχετα αν το ... το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και υποκύπτει στο ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα έχει γίνει μόδα να αλλάζετε και τους Τίτλους σας χωρίς να τα έχετε πάρει αυτά τα ΕΔ .

Σκέψου τι θα γίνει εάν σας τα δώσουν .

Δεν μπορώ κάθε φορά να βλέπω στην πόλη μου και μια καινούργια ταμπέλα Πολιτικού Μηχανικού Τ.Ε χωρίς να υπάρχει τέτοια σχολή στα ΤΕΙ .

Το Τ.Ε τότε κακός το βάζετε .Είναι περιττό .

Αλλάξατε όλα τα άλλα και κρατήσατε το Τ.Ε ?

Μπορεί να παρεξηγηθώ αλλά αυτή είναι η αλήθεια .

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν σας τα δίνουν .

Link to comment
Share on other sites

Και να σου πω τη γνώμη μου χωρίς ίχνος κακίας, όντως φταίει το ΤΕΕ για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Σας χαντάκωσε κυριολεκτικά όλα αυτά τα χρόνια. Βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας (ή όπως αυτή τελικά διαμορφώθηκε), δεν υπάρχετε οι απόφοιτοι ΤΕΙ. Η αλήθεια είναι αυτή. Σας επέτρεψε με τεχνάσματα να ασκείτε το επάγγελμα (για να τσεπώνει τα ποσοστά του) με ανοησίες του τύπου "εγγραφή στις Τεχνικές Επωνυμίες" και πρακτικά σας έκανε τεράστια ζημιά. Εγκλημάτισε κυριολεκτικά εναντίον σας και εκεί πρέπει να αναζητήσετε ευθύνες. Έπρεπε να σας είχε "κόψει τη φόρα" οπότε αναγκαστικά θα επαναστατούσατε και θα διεκδικούσατε και θα παίρνατε το αυτονόητο: κομμάτι στην πίτα και δικαίωμα στην εργασία. Ό,τι σας αναλογεί τέλος πάντων.

 

Ουσιαστικά δηλαδή υποστηρίζεις ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ δρούν το επαγγελμά τους παρασιτικά, ίσως και παράνομα? Εγώ δεν το υποστηρίζω αυτό, πιστεύω ότι δρουν σαν επαγγελματίες κανονικά, αλλά ζητούν ΕΔ που ακαδημαικα δε μπορούν να διεκδικήσουν (το παράδειγμα του agrinor με τον ταξιτζή και το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό).

 

Και ξαναλεω: το ΤΕΕ δεν νομοθετεί... Το κράτος νομοθετεί. Αν ήθελε το κράτος, θα έδινε ΕΔ στους μηχανικούς ΤΕ από την πρώτη κιόλας ημέρα. Γιατί δε τα δίνει? Να ρωτήσετε τους αρμόδιους υπουργούς.

Και πριν αρχίσει το επιχείρημα "Το ΤΕΕ δε αφήνει τα Υπουργεία να δώσουν τα ΕΔ", σας λέω ότι αν ήθελαν οι Υπουργοί, θα γράφαν κανονικά το ΤΕΕ εκεί που δε πιάνει η μελάνη.

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω ότι δρουν σαν επαγγελματίες κανονικά, αλλά ζητούν ΕΔ που ακαδημαικα δε μπορούν να διεκδικήσουν (το παράδειγμα του agrinor με τον ταξιτζή και το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό).

 

Μερικοί εξ΄αυτών όχι .Εάν εργάζονταν κανονικά τότε γιατί πλασάρουν στην ταμπέλα τους Πολιτικοί Μηχανικοί Τ.Ε .

Και αυτό λοιπόν από μόνο του Νομοθετικά είναι Αυθαίρετο .

Γιατί να πιστέψω μετά ότι εργάζονται κανονικά με τα Νόμιμα ΕΔ που έχουν από την στιγμή που είδη έχουνε παρανομήσει από το Τίτλο τους ?

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι κακό να γράφουν στη ταμπέλα πολιτικός μηχανικός τ.ε αφού το πτυχίο αυτό γράφει...δεν θα ξανά κάνω τον πρόλογο περί του ότι είναι 4ετής σχολές και αναγνωρίζονται κανονικά σε όλες τις χώρες εκτός από εδώ.....και φυσικά αυτοί που έχουν και μεταπτυχιακό δίπλωμα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα....δεν μπορεί πχ ένα άτομο να σπούδασε 4 χρόνια μηχανολογία και να μην έμαθε τίποτα να αναγνωρίζεται σε αυτή τη χώρα σαν ένα τίποτα...και πόσο μάλλον αυτός που θα κάνει και περαιτέρω σπουδές πάνω στην μηχανολογία όπως ένα επιπλέον master..

Πιστεύω ούτε εσύ lazarosk να γράφεις έξω από το γραφείο σου ή έστω στη σφραγίδα σου ''μηχανικός από βουλγαρία'' και είμαι πολύ σίγουρος

Link to comment
Share on other sites

Εάν εργάζονταν κανονικά τότε γιατί πλασάρουν στην ταμπέλα τους Πολιτικοί Μηχανικοί Τ.Ε . Και αυτό λοιπόν από μόνο του Νομοθετικά είναι Αυθαίρετο .

 

Το συγκεκριμένο θέμα έχω την εντύπωση ότι εχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ. Δε γνωρίζω αν είναι σωστή ή όχι η επιγραφή Πολιτικοί Μηχανικοί ΤΕ. (Άλλωστε έχω προσωπικά έχω άλλου είδους ενστάσεις σε αυτή την επιγραφή).

 

Αλλά αν πραγματι νομοθετικά είναι λάθος, τότε καλό είναι να το προσέξουν αυτό οι συνάδελφοι.

 

δεν μπορεί πχ ένα άτομο να σπούδασε 4 χρόνια μηχανολογία και να μην έμαθε τίποτα να αναγνωρίζεται σε αυτή τη χώρα σαν ένα τίποτα...

 

Προς τι αυτός ο μελοδραματισμός? Αναγνωρίζεστε ως τίποτα?

Ξέρετε τι υποψιάζομαι? Ότι ακόμα και όλα τα ΕΔ να δοθούν, πάλι θα βρείτε ένα λόγο να γκρινιάζετε.

 

Δλδ δε πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ μηχανικών ΠΕ και ΤΕ? Αν έχουμε τα ίδια ακριβώς ΕΔ, ποιά θα είναι η διαφορά μας? Ότι εσείς είστε πιο ξύπνιοι και τελειώσατε μια 4ετούς σχολή και μεις είμαστε τα κορόιδα που τελειώσαμε 5ετή σχολή?

 

[χιούμορ On]Σας κάνουν ειδικό μάθημα "Πως να γκρινιάζετε για ΕΔ", "Το ΤΕΕ είναι ο εχθρός σας", "Άτιμη κοινωνία"?[χιούμορ Off]

Link to comment
Share on other sites

@lazarosk εσύ ο ίδιος λες σε προηγούμενο σχόλιο, ότι αυτό συμβαίνει αλλού αλλά όχι εδώ. Για πες μου αφού το εδώ είναι το λάθος, εγώ τί πρέπει να πω : "σφάξε μου αγά μου ν' αγιάσω" ή να τους στείλω όλους στο διάολο (μαζί κι αυτούς με τις ίδιες αντιλήψεις). Γι αυτό όταν λέει ο pappos ότι εδώ είναι Αφρικανιστάν κλπ. έχει δίκιο

Λέμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι αλλά μόνο όταν μας αρέσει. Πληρώνουμε του κόσμου τα πρόστιμα επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε. Ας βγούμε να ησυχάσουμε κι όλοι μας....

 

@spgirl αν φανταστείς ότι όλα τα υπουργικά πόστα περί της έκδοσης των δικαιωμάτων των ΤΕ τα κατέχουν μέλη του ΤΕΕ ή η ίδια κυβέρνηση αποτελείται από μεγάλο ποσοστό Μηχανικών ΠΕ, εσύ πως λες ότι θα ξεκολλήσει το θέμα ?? δες Διαμαντοπούλου Υπουργό παιδείας....βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Link to comment
Share on other sites

@spgirl αν φανταστείς ότι όλα τα υπουργικά πόστα περί της έκδοσης των δικαιωμάτων των ΤΕ τα κατέχουν μέλη του ΤΕΕ ή η ίδια κυβέρνηση αποτελείται από μεγάλο ποσοστό Μηχανικών ΠΕ, εσύ πως λες ότι θα ξεκολλήσει το θέμα ?? δες Διαμαντοπούλου Υπουργό παιδείας....βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα

 

Δλδ θες να μου πεις οτι επειδή η Διαμαντοπούλου είναι Πολιτικός μηχανικός, μέλος ΤΕΕ, δε πρόκειται πότε να δώσει ΕΔ? Οκ, να το δεχτώ. Αλλά εδώ είναι και η προσωπική ευθύνη του καθενός μας: εμείς ψηφίζουμε τους αντιπροσώπους-βουλευτές μας. Στις επόμενες εκλογές λοιπόν να ψηφίσετε αυτόν που θα έχει την πολιτική βούληση να παρακάμψει τους 10 βουλευτές-μηχανικούς και να δώσει τα ΕΔ.

Αν δεν κάνω λάθος, το θέμα των ΕΔ των αποφοίτων ΤΕΙ το έχει ως ευθύνη ο κ. Πανάρετος, ακαδημαικός.

Link to comment
Share on other sites

konst

 

Όταν κάνεις Αντιστοιχία δεν έχεις πρόβλημα να γράψεις ούτε το ένα ούτε το άλλο στην Ταμπέλα. Εκτός και εάν έχεις Κόμπλεξ .

Σου φαίνετε από τον Τίτλο μου να έχω ?

 

spgirl

 

Δεν ξέρω τι γράφουνε στους Τίτλους που παίρνουνε από τα ΤΕΙ , αλλά τέτοια Σχολή σε κανένα ΤΕΙ μέχρι στιγμής δεν έχω δει και ούτε και υπάρχει .

Δεν μπορεί λοιπόν άλλο όνομα να γράφει η σχολή τους και άλλο όνομα να τους δίνουνε στον Τίτλο .Διότι και αυτό ακόμα εάν γινόταν , Νομοθετικά πάλι είναι παράνομο .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.