Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

[email protected], το θέμα δεν είναι τι θεωρώ δίκαιο. Άλλωστε δεν είναι θέμα δικαίου ή όχι. Είσαι 18 χρονών, συμπληρώνεις ένα μηχανογραφικό, και πιστεύεις μόνο ότι λέει το ΣΕΠ? Γιατί δε πας σε ένα επαγγελματία μηχανικό να σε συμβουλεύσει, γτ δε ρωτάς 5-6 γνωστούς σου?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν δεν πιστέψεις το επίσημο εγχειρίδιο που σου μοιράζει το Υπουργείο, τί θα πιστέψεις ? Και τώρα δηλαδή θα πρέπει να το κυνηγήσω για παραπλάνηση ??

αν ήξερα....δεν θα μιλούσαμε εδώ σήμερα

αλλά επειδή έμαθα, ίσως και με τον πιο άσχημο τρόπο, προσπαθώ να ξυπνήσω μερικούς που κοιμούνται ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

Καμμιά εμπιστοσύνη κύριοι στα "ΘΑ", μόνο έμπρακτα πράγματα. Μόνο αν δεις ΦΕΚ ή ΠΔ με τα ΕΔ, μόνο τότε να είσαι σίγουρο

 

Είσαι 18 χρονών, συμπληρώνεις ένα μηχανογραφικό, και πιστεύεις μόνο ότι λέει το ΣΕΠ?

 

 

Όταν είσαι 18 χρονών, δεν έχεις τέτοια αντίληψη των πραγμάτων.Άρα συμφωνούμε τουλάχιστον στην εξαπάτηση του ελληνικού κράτους εις βάρος του μορφωμένου προσωπικού της, ναι?

 

Αφού συμφωνήσαμε, τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε πώς μπορούμε να μιλήσουμε μεταξύ μας στο αν είναι δίκαια τα αιτήματα των ΤΕ, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

fraafr, ναι να τους κυνηγήσεις για παραπλάνηση, ή έστω να πεις σε ένα νέο που δηλώνει μηχανογραφικό τώρα ότι να προσέχει...

 

[email protected], εγώ πως την είχα την αντίληψη? ήθελα να γίνω ηλεκτρολόγος μηχανικός, δήλωσα πρώτα όλες τις ΗΜΜΥ πολυτεχνείου, οκ? μετά σκέφτηκα να δηλώσω τα αντίστοιχα ΤΕΙ ηλεκτρολογίας, αλλά ρωτώντας και ψαχνοντας, έμαθα ότι τα ΕΔ που είχαν το 2002 (χρονιά που τελείωνα λύκειο) ήταν πενιχρά.

Και γω είχα διαβάσει το βιβλιαράκι του ΣΕΠ, και γω άκουγα "ΘΑ" δωθούν, "ΘΑ" κάνουν αλλά προτίμησα να πάω στην παραμεθώριο (Ξάνθη) παρά να περάσω ΤΕΙ ηλεκτρολογίας αθηνών (που την έπιανα χαλαρά τη βάση) και να περιμένω κάποια ΕΔ, και ας γλίτωνω λεφτά του πατέρα μου... Ξέρω, είμαι χαζή, αλλά έκανα αυτήν την επιλογή, και αναλαμβάνω την ευθύνη της.

 

όσο για το πως να μιλήσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, νομίζω ότι στις προηγούμενες απαντήσεις μου, μίλησα αρκετά, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

spgirl καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν αρκετές διαστάσεις σε αυτή την κουβέντα.

 

Εγώ τουλάχιστον εμμένω στην κοινωνική διάσταση του θέματος.Κ ξέρεις γιατί?Διότι όταν υπάρχει κοινωνική αδικία, τότε ξεκινάνε οι σκοτωμοί.

 

Το τείχος του Βερολίνου φτιάχτηκε για να κρατήσει το μορφωμένο προσωπικό της σοβιετικής γερμανίας μέσα στη χώρα.Ήσουν ανατολικογερμανός κ πριν το τείχος, πήγαινες κ σπούδαζες δωρεάν στα σοβιετικά πανεπιστήμια κ κατόπιν εργαζόσουν μια για πάντα στο δυτικό κόσμο.Όταν είδαν ότι μέσα σε 10 χρόνια 500.000 μορφωμένοι πέρασαν στην άλλη μεριά, κ οι ανατολικοί είχαν μείνει με όλα τα ΒΟΔΙΑ, είπαν ΤΕΛΟΣ η φυγή του μορφωμένου κόσμου.Θα τον κρατήσουμε εδώ πάσει θυσία.

 

Ξέρεις πόσοι μορφωμένοι έλληνες είναι πλέον οικονομικοί μετανάστες?Την τελευταία 15ετία ο αριθμός ανέρχεται στις 560.000 και μόνο το 2010 48.000 έλληνες ψάχνουν να την κοπανήσουν.

 

Τέτοιες κοινωνικές αδικές σαν αυτή με τους ΤΕ είναι ο σπινθήρας δυσάρεστων καταστάσεων..........

 

Θα βλέπουμε σε 10 χρόνια από τώρα το Γερμανό Διοικητή να διατάζει τον Πακιστανό Αστυνομικό να συλλάβει τον έλληνα που πάει να φύγει από τη χώρα.......

Link to comment
Share on other sites

[email protected], μα που την πας την κουβέντα δε καταλαβαίνω... τι σχέση έχει ο Γερμανός, ο Πακιστάνος κτλ με τα ΕΔ των ΤΕΙ?

Link to comment
Share on other sites

Απάντησα.

 

Δεν θα συνεχίσει πολύ ακόμη ο έλληνας εξαπατημένος να ανέχεται αυτή την κοροϊδία, ό,τι εξέλιξη κ αν έχει τελικά αυτό το φαινόμενο...

Link to comment
Share on other sites

[email protected], οκ, ας πάρουν τα όπλα οι μηχανικοί ΤΕ και να κηρύξουν επανάσταση... Κανένα πρόβλημα από μένα.

Link to comment
Share on other sites

[email protected], το θέμα δεν είναι τι θεωρώ δίκαιο. Άλλωστε δεν είναι θέμα δικαίου ή όχι. Είσαι 18 χρονών, συμπληρώνεις ένα μηχανογραφικό, και πιστεύεις μόνο ότι λέει το ΣΕΠ? Γιατί δε πας σε ένα επαγγελματία μηχανικό να σε συμβουλεύσει, γτ δε ρωτάς 5-6 γνωστούς σου?

Να σου πω εγώ που πήγα και ρώτησα μηχανικούς γνωστούς μου. "Να πας είναι πολύ καλή σχολή και πρόβλημα δε θα έχεις, στη δικιά μας πολεδομία δουελύεις κανονικά χωρίς περιορισμούς."

 

Όταν μια σχολή σε επαρχιακή πόλη μπορεί να δεχθεί πχ 80-100 άτομα ανά έτος και να τα εκπαιδεύσει σωστά, το ΥΠΕΠΘ στέλνει 200. Αποτέλεσμα η βάση κατακρεμνίζεται, μπαίνουν στη σχολή αρκετά παιδιά χωρίς τις στοιχειώδεις απαιτούμενες γνώσεις, με τη φρούδα ελπίδα ότι θα γίνουν μηχανικοί και ότι στραβά-κουτσά-έρποντας θα πάρουν το πτυχίο και θα έχουν δέσει το γάιδαρό τους με αυτό. Ωστόσο δε σημαίνει ότι όποιος μπει στη σχολή πρέπει και να τη βγάλει. Αυτό μας το ξεκαθάρισαν από την πρώτη μέρα στο πρώτο εξάμηνο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φράση ενός καθηγητή (φοβερού επιστήμονα-ερευνητή) “εάν δε μου αποδείξει κάποιος ότι ξέρει, εδώ χίλιες φορές θα τον κόψω, μαζί θα πάρουμε σύνταξη, αλλιώς άμα βγει έξω δεν είναι μηχανικός, είναι επικίνδυνος εγκληματίας και μαζί του κι εγώ”.

 

Και ας υποθέσουμε ότι κάποιος από εδώ, από εκεί παίρνει το πτυχίο χωρίς να ξέρει που του πηγαίνουν τα τέσσερα. Τι νομίζετε ότι μπορεί να κάνει; Άντε βαριά βαριά σε κανένα εργοτάξιο για βοηθώ να τον πάρουνε ή σαν αγκαριομάχο σε γραφείο (φωτοτυπίες, καφέδες, πολεοδομία). Αλλά γιατί να πάρει κάποιος έναν τέτοιο απόφοιτο και να μη πάρει έναν καλύτερο;

 

Από την άλλη , γιατί να έχουν ρε παιδιά δικαιώματα κάποιοι απόφοιτοι του 70 εξ΄Ιταλίας ορμόμενοι όταν δεν έχουν ιδέα; Γιατί να κάνουν μελέτες διπλωματούχοι του πολυτεχνείου που μόνοι τους παραδέχονται ότι τα στατικά τους τα κάνει ο υπάλληλος της πολεοδομίας επειδή οι ίδιοι δε θυμούνται τίποτα; Γιατί εγώ να μη μπορώ να έχω την ευκαιρία να εξεταστώ αν ξέρω ή δεν ξέρω ώστε να μπορώ να ανοίξω το δικό μου γραφείο; Μόνο στην περίπτωση των ΤΕΙτζήδων θα επικαλούμαστε την ασφάλεια των κατασκευών;

 

Πρέπει λοιπόν να θεσμοθετηθούν ρεαλιστικές εξετάσεις για τους νέους αλλά και για τους παλιούς που ασχολούνται με μελέτες, αναδρομικά. Εκεί να δείτε ποιοί και πόσοι θα κλάψουνε. Και να είστε σίγουροι ότι οι διαβασμένοι δε θα έχουν πρόβλημα. Ίσα-ίσα που θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο από κάτι «μηχανικάρες».

Αυτά τα ολίγα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που προτείνουν οι[...]

 

Γιατί να μην δίνεις κ εσύ κατατακτηριες εξετάσεις και να έχεις έτοιμα δικαιώματα,ενώ κανονικά υπάρχουν διαφορές μεταξύ σχολών ανα χώρα..δεν μπορώ να ακούω άτομα που αποτύχανε ή δεν προσπαθήσανε καν να δώσουν πανελλαδικές, να εξισώνονται με τα ελληνικά πανεπιστήμια και να πάνε κόντρα στα ΤΕΙ... Αν είχατε τα κότσια να προσπαθούσατε στο ελληνικό σύστημα και όχι να διαλέγατε την εύκολη λύση..

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.