Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΤΣΜΕΔΕ] Κάλυψη ιατρικών εξετάσεων


Recommended Posts

Καλημέρα. Μπορω να βρω καπου εναν αναλυτικο καταλογο με τα ποσα ή ποσοστά που πληρώνει το τσμεδε για ιατρικες εξετάσεις? (μικροβιολογικές, υπερήχους κτλ) σε ιατρια η σε ιδιωτικα κέντρα. αναλυτικα, με την περιγραφη της εξέτασης και το ποσό που εγκρίνει. ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά εδώ

 

http://www.tsmede.eu/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/%CE%9A%CE%A5%CE%A4/%CE%95%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/tabid/280/language/el-GR/Default.aspx

 

"Δεν υπάρχουν συμβεβλημένα Διαγνωστικά κέντρα. Ο ασφαλισμένος έχει ελεύθερη επιλογή κέντρου για την διεξαγωγή των εξετάσεων του. Προκειμένου να γίνει κάλυψη του ποσού εξ ολοκλήρου και να μην επιβαρυνθεί κάποια διαφορά, θα πρέπει οι εξετάσεις να γίνουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο ή σε κάποιο Διαγνωστικό κέντρο που να κοστολογεί βάσει του κρατικού τιμολογίου. "

 

Οπότε κάνε ένα τηλ στα παρακάτω συμβεβλημένα να σε ενημερώσουν αν χρεώνουν βάσει κρατικού τιμολογίου

 

http://www.tsmede.eu/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/%CE%9A%CE%A5%CE%A4/%CE%9D%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%9D%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%9D%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%9A%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82/tabid/202/language/el-GR/Default.aspx

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να μην ανοίγω καινούριο τόπικ, θα κάνω την ερώτηση μου εδώ. Πήγα σε συμβεβλημένο ενδοκρινολόγο και ο οποίος μου πήρε 30€. Μου δωσε απόδειξη και έγραψε και παραπεμπτικό για 3 εξετάσεις θυρεοειδή. Επειδή είμαι κοντά στη βιοιατρική της Αγ.Παρασκευής και είδα ότι είναι συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο, αν πάω εκεί θα πάρω όλα τα λεφτά πίσω που θα δώσω; Για να τα πάρω με την σειρα:

 

1.Όταν κλείσω ραντεβού να τους πω ότι είμαι από το τσμεδε;

2.Θα πρέπει να τους πω να γράψουν ένα συνολικό ποσο στην απόδειξη ή να φαίνεται πόσο κάνει κάθε μία από τις 3 εξετάσεις;

3.Τα 30€ που έδωσα στον γιατρό θα τα πάρω όλα πίσω έτσι;

 

Συγγνώμη που είναι μπερδεμένες οι απορίες μου αλλά μάλλον είναι μπερδεμένοι και εκεί στον ΚΥΤ

Link to comment
Share on other sites

Να τους πεις οτι εχεις ΤΣΜΕΔΕ,

Μερικες εξετασεις δεν καλυπτονται απο το ταμειο και γενικα κανενα ταμειο.

Αυτοι μαλλον θα σου το πουνε. Θα σου χρεωσουν τιμες του δημοσιου καταλογου και θα παρεις ολο το ποσο για τις καλυπτομενες εξετασεις.

Να εχεις και το βιβλιαριο του ΤΣΜΕΔΕ μαζι σου να το δουνε, αν ειναι η πρωτη φορα τουλαχιστον.

Ο συμβεβλημενος γιατρος δεν ηερω πως λειτουργει, δεν εχω παει.

Link to comment
Share on other sites

1. Θα σε ρωτήσουν τι ταμείο έχεις. Θα τους πεις ΤΣΜΕΔΕ και τέλος, ξέρουν αυτοί τι και πως. Εκεί πας με βιβλιάριο και τη συνταγή του γιατρού για τις εξετάσεις, είτε είναι συμβεβλημένος με ΤΣΜΕΔΕ είτε όχι, τα ίδια ισχύουν για τις εξετάσεις.

 

2. Στη βιοιατρική θα σου δώσουν την κανονική τους απόδειξη με τα ποσά για κάθε εξέταση. Αν υπάρχει κάποια που δεν καλύπτεται, θα στο πουν και θα την πληρώσεις όλη εσύ. Με αυτή πας μετά ΤΣΜΕΔΕ και παίρνεις το σύνολο του ποσού πίσω (από αυτές που καλύπτονται).

 

3. Γιατρός συμβεβλημένος με ΤΣΜΕΔΕ παίρνει 20€ συνήθως, που είναι και το ποσό που επιστρέφει το ΤΣΜΕΔΕ είτε σου έχουν πάρει 20 (συμβεβλημένοι) είτε άλλο ποσό (μη συμβεβλημένοι). Τώρα γιατί σου πήρε 30 δεν ξέρω...του ΤΣΜΕΔΕ έχω πετύχει να παίρνουν όλοι μόνο 20. Πάλι με την απόδειξη πας ΤΣΜΕΔΕ και παίρνεις τα 20 ευρώ πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Ο γιατρός έβαλε στην τσέπη 30 ευρώ αλλά ο μηχανικός όφειλε να του υπενθυμίσει ότι, ως συμβεβλημένος, η αμοιβή του έπρεπε να είναι 20 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην ανοίγω κι εγώ θέμα, ερωτώ εδώ.

 

Λοιπόν,θέλω να κάνω μια εξέταση τύπου γαστροσκόπηση/κολονοσκόπηση.

Ποιά είναι τα βήματα που ακολουθώ;

 

Πρέπει αρχικά να επισκεφθώ γιατρό-γαστρεντερολόγο συμβεβλημένο ή μη τον οποίο ή δε πληρώνω αν ειναι συμβ. ή πληρώνω αν δεν είναι και αυτός με τη σειρά του να μου γράψει παραπεμπτικό για την εξέταση και να μου δώσει απόδειξη για αυτην;

Κι έπειτα με ολα αυτά πηγαίνω στο τοπικό παραρτημα για να πάρω τα χρήματα μου πίσω;

 

Συγνώμη για το μέγεθος του πόστ,αλλά έχω ψιλοχάσει τη μπάλα με αυτά.(για την ακρίβεια για να γλυτώνω τη ταλαιπωρία μεχρι τώρα οτι έκανα τα πλήρωνα απ'τη τσέπη μου).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.