Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΤΣΜΕΔΕ] Κάλυψη ιατρικών εξετάσεων


Recommended Posts

την κυριακή εισήχθηκε ο πατέρας μου (συνταξιούχος μηχανικός) στο ιατρικό κέντρο (μαρούσι). Μας είπαν οτι δεν είναι συμβεβλημένο στο τσμεδε. έχει κάνει πολλές εξετάσεις (αξονικες, γαστροσκόπιση, κολονοσκόπηση, αίματος, κλπ) και έχει ήδη 3 διανυκτερευσεις. Φαντάζομαι οτι θα βγει ένα μεγάλο ποσό. Ξέρει κανείς τι ποσοστό από αυτά μπορούμε να πάρουμε απο το τσμέδε? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς τι καλύπτει το ΤΣΜΕΔΕ από ειδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις, αν τυχόν υπάρχουν συμβεβλημένα ιδιωτικά οφθαλμολογικά κέντρα και¨με ποιά διαδικασία (χρειάζεται προέγκριση ας πούμε;);

Αναφέρομαι σε Τοπογραφία Κερατοειδή. Έχω ένα παλιά (προ 10ετίας+) διαγνωσμένο σχετικά σπάνιο πρόβλημα ανώμαλου αστιγματισμού για το οποίο απαιτείται τουλάχιστον τέτοια εξέταση και δεδομένης της μάλλον επιδείνωσής του θα ήθελα να το ψάξω. Το κόστος διόρθωσης ή αποκατάστασης είναι επίσης υψηλό. Αν έχει κανείς με παρόμοιο πρόβλημα εμπειρία...

Link to comment
Share on other sites

@ tpanag. Υποθετω πως αναφερεσαι στον κερατοκωνο... Τυγχανει να εχω το ιδιο, οχι και τοσο σπανιο τελικα, προβλημα. Την τοπογραφια μπορεις να την κανεις στο ιατρειο του γιατρου που σε παρακολουθει, δε χρειαζεται να πας σε κεντρο. Δε νομιζω οτι υπαρχουν συμβεβλημενα οφθαλμολογικα κεντρα παντως. Τωρα, στα πρακτικα θεματα το τσμεδε δεν αναγνωριζει τιποτα διαφορετικο απο τα συνηθισμενα, δηλαδη 35 ευρω συνολο θα παρεις (επισκεψη και εξεταση) αν και η τοπογραφια κερατοειδους κοστολογειται απο τους γιατρους πολυ περισσοτερο. Για προεγκριση δεν ξερω να σου πω 100%, αλλα νομιζω πως οχι, δεν μου εχουν ζητησει ποτε κατι τετοιο (εχω να κανω τοπογραφια 6 μηνες).

 

Για τη διορθωση δεν καλυπτει τιποτα το ταμειο, δεν την αναγνωριζει καν σαν επεμβαση, την κατατασσει στις λοιπες οφθαλμολογικες - κατι τετοιο μου ειχαν πει- και δινουν 23 ευρω.... τα σχολια περιττα. Ομως, αν τυχον κανεις και laser μαζι με το crosslinking, τοτε μπορεις να τους πας αποδειξη απο το Laser και να παρεις 300 ευρω για καθε οφθαλμο, συμφωνα με αποφαση του Δ.Σ. (η οποια απο οτι μου ειπαν εκει, μπορει να αλλαξει συντομα και χωρις προειδοποιηση)....

 

Ελπιζω να βοηθησα....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα σε όλους/όλες. Μου προέκυψε κάτι έκτακτο (υπέρηχος κοιλίας) και θέλω να ρωτήσω αν ισχύει ακόμα η γνωστή, παλιά διαδικασία ή αν έχει αλλάξει κάτι. Παίρνω τηλ στο ταμείο, στέλνω μαιλ, τζίφος... :smile:

 

Πηγαίνεις στο γιατρό, σου γράφει λογικά στο βιβλιάριο τις εξετάσεις. Στη συνέχεια, πας στο διαγνωστικό κέντρο, κάνεις την εξέταση (κοστολόγηση βάσει κρατικού τιμολογίου). Καταθέτεις την απόδειξη στο ταμείο για να μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό σου εν ευθέτω χρόνω.

 

Ισχύει η παραπάνω διαδικασία ή θέλει προέγκριση από τον ελεγκτή ιατρό του ταμείου πρώτα?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μετά από 1,5 χρόνο ασφάλισης είπα να κάνω μία απλή γενική εξέταση (από αυτές που κάνουν μετά τις κρεπάλες των διακοπών)

Διαπιστώνω ότι ο λόγος που είναι άδειο το βιβλιάριό μου, είναι γιατί δεν ξέρω και δεν ξέρουν τι μας γίνεται.

 

Από το τσμεδε μου είπαν πρώτα γιατρό, μετά έγκριση τσμεδε, εξετάσεις. Εάν δεν είναι συμβεβλημένο εξεταστικό κέντρο, ξανά τσμεδε για κατάθεση.

 

Ο γιατρός είπε ότι δεν μπόρεσε να βρει το ταμείο μας ηλεκτρονικά και δεν έκανε τίποτα.

Έπρεπε να τις γράψει στο βιβλιάριο;

Μήπως πρέπει να πάρω ένα παραπεμπτικό, από αυτά που μοιάζουν με διαφημιστικά μπλοκάκια;

Και μετά, αυτό το τευτέρι θα πάω να το σφραγίζω στο τσμεδε;

 

Να πάρω και από τον γιατρό απόδειξη έως 20 ευρώ, αφού δεν είναι συμβεβλημένος;

 

Υ.Γ. Που να ψάξω και για laser... άστο

Edited by tasxan206
Link to comment
Share on other sites

Τις εξετάσεις στις γράφει στο βιβλιάριο σου ένας γιατρός (πχ παθολόγος για εξετάσεις αίματος) και όχι ηλεκτρονικά. Επίσης γράφει την δική του επίσκεψη σε άλλη σελίδα του βιβλιαρίου. Έπειτα πηγαίνεις στο ΤΣΜΕΔΕ, εντός 5 ημερών, και ο ελεγκτής γιατρός σφραγίζει τις εξετάσεις. Μετά έχεις ένα μήνα περιθώριο να πας να τις κάνεις. Έχεις μαζέψει τελικώς 2 φύλλα από το βιβλιάριο και 2 αποδείξεις. Τα καταθέτεις στο ΤΣΜΕΔΕ και λογικά σε μισό μήνα πληρώνεσαι. Αυτό έγινε με εμένα τουλάχιστον.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.