Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγκυρώσεις διαμήκους οπλισμού


 

Recommended Posts

....κάνετε (εννοώ οι σιδεράδες σας) τσέρκια ένα-ένα στο χέρι για να λυθεί το παραπάνω πρόβλημα?

 

Μπορείς να το κάνεις έτσι μόνο στην περιοχή του κόμβου. Φυσικά εξαρτάται και από την άλλη πλευρά του διαμήκους. Αν έχει και από εκεί αγκύρωση ή όχι. Αν δεν έχει (επόμενοσ μεσαίος κόμβος) τότε μπορείς να μην κάνεις την παραπάνω δουλειά..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 608
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι πέτρος, αναφέρομαι σε ακραίο κόμβο (η πιο δύσκολη περίπτωση) και προφανώς μόνο στην περιοχή του κόμβου, αυτούς τους 40-50 πόντους (ανάλογα το ύψος του δοκαριού.).νομίζω πως ειδικά αν το πάχος της κολώνας κάθετα είναι μικρό (το συνηθισμένο 25άρι που δουλεύουν οι εμπόροι των εθνών-αντιπαροχείς, γιατί κανείς ποτέ δεν τους μίλησε για επαρκή μήκη αγκύρωσης και διατάξεις κανονισμών) ο παραπάνω τρόπος είναι και ο μοναδικός (?).θυμάμαι πάντως παλιά διάλεξη όπου σιδεράδες της περιοχής μου είχαν ψιλοκολλήσει καθηγητάδες εμπ-απθ για το εν λόγω θέμα. όπως επίσης ακόμη θυμάμαι τον τρελαμένο καθηγητή μου πλούταρχο γιαννόπουλο να σκούζει "κάντε τα όλα λάθος, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ τις αγκυρώσεις στους ακραίους, είναι το πιο σημαντικό!" respect!!

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ αν έχεις δοκός 1 ανοίγματος, άρα 2 συνεχόμενους ακραίους κόμβους τότε όπως λες. Αν όμως έχω από 2 και πάνω ανοίγματα συνεχόμενα, τότε μπορώ να δουλέψω ανεξάρτητα τους ακραίους (να τους περνάω από τα τσέρκια του στύλου).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εχω διαβασει τα παντα περι αγκυρωσεων (εδω,εκως,ιγνατακης) και εχω καποιες αποριες:

 

1.στις δοκους στις ακραιες στηριξεις,τα αγκιστρα των πανω και κατω δοκων,θα ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ με τους συνδετηρες των υποστυλωματων ή και να ειναι πιο μεσα χωρις να υπαρχει επαφη δεν υπαρχει προβλημα (πχ 3-5 εκατοστα αποσταση)?

 

2.πρακτικα την αγκυρωση του διαμηκους οπλισμου υποστυλωματος (ΕΚΩΣ 18.4.6) ποσο την κανετε?εγω το σπασιμο (δηλαδη το οριζοντιο κομματι) ανεξαρτητως Φ,το κανω ~50 εκατοστα.

επισης σελ 15 του εγχειριδιου του Ιγνατακη και παρατηρηση (2) λεει οτι οι οπλισμοι της εξω παρεις του υποστυλωματος πρεπει να αγκυρωθουν εξω απο τον κομβο.τι ακριβως εννοει?μηπως δεν καταλαβαινω κατι,γιατι το τονιζει κιολας...

 

3.ΕΚΩΣ σχ.17.14:το Lο μεταξυ των αγκιστρων σε περιπτωση δοκου με τσερκομπαλκονο ειναι ισο με Lb,net.

για ΠΣ Ι και C20/25 και Φ10 EINAI ισο με 48 εκατοστα.το τηρει κανεις?

 

4.στην ΠΡΑΞΗ παρολα τα λεπτα και αμφιλεγομενα σημεια (εγκαρσια πιεση,περιοχη συναφειας,διαμετρος τυμπανου) τι μηκος αγκυρωσης δουλευετε στις δοκους (ακραιοι κομβοι)?

εγω για c20/25 ανεξαρτητως τυμπανου κλπ,ΠΡΟΣΠΑΘΩ να τηρω το 48Φ.

 

θα εκτιμουσα την τοποθετηση σας!

Link to comment
Share on other sites

1.Γιατί να εφάπτονται;Τουλάχιστον στο σχέδιο γιατι στη πράξη..

Σε μια μελετη εφαρμογής που βλεπω κατανέμει τις αγκυρώσεις με ισοποσες περιπου των 2 cm αποστασεις κατα σειρα oπλ.διαμ.δοκού πανω,προσθετος στηριξ.κατω,προσθετος στηριξ.πανω,οπλ.διαμ.κατω:χωρίς να εφαπτονται ,στην αποσταση ανάμεσα στον συνδετηρα και στο μικρο συνδετηρα οταν ειναι τετρατμητος.Πάντως ειναι γενικη λεπτομερεια υποστ-δοκου σε ακραια στηριξη.

 

2.δεν θυμαμαι τι γινεται στον ακραιο κομβο υποστ.

 

3.εκως σχ.17.14,17.15 πολυ περιεργοι συνδετηρες δεν τα χω δει ποτε.

edit σε ενα εξωστη που βλεπω τωρα εχει σ.φ10/10 και εχει και εγκαρσιο στο σημειο της πλακοδοκου φ10/20

Link to comment
Share on other sites

1.Όχι δεν είναι απαραίτητο. Πρέπει όμως να είναι εντός περισφυγμένης περιοχής

 

2.πρακτικα ο προσανατολισμός της θα είναι τέτοιος ωστε να μην εμποδίζει να μπουν τα σίδερα της δοκού...

 

3. Από τα "ωραία" του κανονισμού...

 

4. στην ΠΡΑΞΗ το σίδερο πηγαίνει κοντά στα εξωτερικά τσέρκια και ο "γάτζος" να είναι 5 πόντους μικρότερος από το τσέρκι... Δηλ σε κολώνα 40/40 που το τσέρκι είναι 35/35 έχεις 30-33εκ οριζόντιο σκέλος αγκύρωσης και άλλα τόσα κατακόρυφο... Not bad...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα το είδα το θέμα αυτό. Λοιπόν στα 2,3,4 απάντησαν οι συνάδελφοι, μάλλον δεν έχω κάτι να προσθέσω. Στο 1 όμως θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μην εφάπτονται αλλά να τηρείται κάποια απόσταση έως το μέγιστο μέγεθος κόκκου γιατί η τριβή μεταξύ σκυροδέματος και σίδηρου είναι μεγαλύτερη από την τριβή οπλισμού με οπλισμό.

Link to comment
Share on other sites

3.εκως σχ.17.14,17.15 πολυ περιεργοι συνδετηρες δεν τα χω δει ποτε.

για το Σ17.14 έχουμε συζητήσει παλιότερα σε thread τη στρέψη υποστυλωμάτων αλλά όχι εκτενώς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.