Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγκυρώσεις διαμήκους οπλισμού


 

Recommended Posts

προς admins:

 

Στο τσακ ήμουν από τη στεναχώρια μου με τα bans, να τα μάζευα και να πήγαινα στο τόπικ των Ηλεκτρολόγων

 

Θ-Ε-Ο-Σ.!!!!!!!

Σταματάω τα κοπλιμέντα με την πάρτη σου γιατί στο τέλος θα μου βγει το όνομα,έχω κ ένα πρόσωπο,να ξέρεις όμως ότι ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙΣ!!!!!!!!

 

pappos, τον zavi τον έχει τελείωσει ο δικός του με τα διπλά άγκιστρα!!!

 

:lol:

 

Δεν χαλιέμαι πλέον....είτε χαπακώνομαι μαζί με τον πρωινό καφέ,ή αρχίζω τις βότκες από τις 9 το πρωί τις δύσκολες μέρες....

 

Pappos,θεωρητικά καλά έκανες κ ξήλωσες πεδιλοδοκούς χωρίς άγκιστρο.Βέβαια κ αυτές έχουν Φ 20άρια που αγκυρώνουν σε 25 άρες-άντε 30άρες.Νομίζω όμως ότι η τιμωρία που σου έκαναν στη συνέχεια ήταν πιό σοβαρή-δεν ξέρω,υποψιάζομαι....Κ δεν ξέρω τί πέτυχες θεωρητικά σε τέτοιο βάθος,ούτε αν θα καταφέρουμε ποτέ να διαπιστώνουμε βλάβες σε αυτές.

 

Για να πώ την αμαρτία μου ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ δεν τις ξήλωσα,έτσι κ αλλιώς με τόσα σίδερα στις κολώνες το έβλεπα το πράγμα,θα τις έφερναν με άγκιστρο κ στο τέλος κ μετά από πολλές προσπάθειες θα πάλευαν με το ψαλιδάκι να τις κόψουν......:lol:

(Μέση χρονική διάρκεια για να κοπεί ΕΝΑ 16 άρι με ψαλίδι χειρός χωρίς ρεύμα= 2 λεπτά,περιλαμβάνει ακροβατικά η εργασία)

 

14μετρα διαμήκη παντού και ΤΕΛΟΣ,κουλούρα στους κόμβους κ αρντάν....70% εξοικονόμηση εργατικών στη μάντρα κ ρεκλαντάν,όλοι ευτυχισμένοι.Διαμόρφωση-τοποθέτηση στα 50 ευρώ ο τόνος,γλυτώνουμε κ μπετό γιατί στους κόμβους η κατασκευή θα είναι μεταλλική πλέον,οικολογικότατη γιατί οι κόμβοι θα φιλοξενήσουν κ τους φίλους μας τα χεληδόνια.Πληρώνουμε λίγο παραπάνω σε βάρος,αλλά το εξοικονομούμε σε ΥΓΕΙΑ.

 

@rigid_joint

 

Για τις διαμέτρους των τυμπάνων:όσο μεγαλώνει το Φ , ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.Οι κουρμπαδόροι δεν είναι καν Ρουμάνοι,είναι μαζεμένα Πακιστάνια από φανάρια.Οι Ρουμάνοι μόνο ΚΟΒΟΥΝ.Το μόνο που προσωπικά κοιτάω σε 16άρια κ 20άρια είναι αν είναι ''σκασμένα'' στην περιοχή της κούρμπας.Μου έχει τύχει αρκετές φορές κ τα γύρισα.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 608
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ ξεκινάω σε γωνιακές με 60Χ60/30 εκτός μικρών ανοιγμάτων...

 

εσύ Άρη είσαι και 2,

 

όχι περιοχή συνάφειας αλλά σεισμικότητας

 

παίζει και αυτό τον ρόλο του για τις τιμές εκκίνησης

Link to comment
Share on other sites

Συγκεκριμένα για τις πεδιλοδοκούς, και όπου δεν υπάρχει όριο οικοπέδου, στους ακραίους κόμβους είναι καλό κατά τη γνώμη μου να τις προεκτείνουμε σε ικανό μήκος ως προβόλους, τόσο για ανακούφιση των ακραίων κόμβων όσον αφορά στις τάσεις εδάφους όσο και για λόγους αγκύρωσης των διαμήκων Φ18 και Φ20.

 

Τα ράουλα που χρησιμοποιούν οι μαντράδες σας είναι φιξ; απο προσωπική εμπειρία στην περιοχή μου ο μαντράς που προμηθεύομαι τα σίδερα χρησιμοποιεί ράουλο διαμέτρου 20 και 40 εκ. Αν επιμείνεις και ζητήσεις τύμπανα θα γκρινιάξει αλλά στα κάνει. Το θέμα είναι πως θα περάσουν στον κόμβο τα κατακόρυφα τμήματα του άνω οπλισμού. Μαρτύριο είναι αλλά με λίγη καλή θέληση (και λίγο χαρτζιλίκι στους σιδεράδες) όλα γίνονται

Link to comment
Share on other sites

To 60/30/60/30 στην II δεν παίζει ρόλο. Και 60/25/60/25 να βάλεις, μια χαρά είναι. Βέβαια η πρώτη διατομή σου δίνει ευκαιρία να κάνεις, αν χρειαστεί δοκό 30άρα.

 

Χάρη, όταν η αγκύρωση γίνεται στο έργο (βλέπε παπούτσι που λέει και ο zavi) η κούρμπα είναι περίπου 10εκ σε ακτίνα.

 

Για τους αναβολείς το έχει ψάξει κανένας;

Link to comment
Share on other sites

@zavi η συνέχεια είναι γνωστή και την κατάλαβες, για όσους δεν την κατάλαβαν... πως είναι να έχω εμβαθύνει τόσο θεωρητικά....άρα κάτι άλλο δεν γίνεται και έχω χρόνο για διάβασμα...(μερικοί το λένε βαράει μύγες...άλλοι έχει μείνει στο μαγαζί αυτός και τα καλάθια του κ.τ.λ.)

 

Τώρα για τα άγκιστρα που μπαίνουν για την αγκύρωση αλλά και κατασκευαστικά βοηθούν στο εκεί μέρος στην παρειά δηλαδή που σηκώνεται το ύψος της πεδιλοδοκού ή του πεδίλου παίζει ρόλο και για τις τάσεις συνάφειας του σκυροδέματος δηλαδή να συγκρατεί το σκυρόδεμα σε εκείνο το σημείο...

 

 

Επηξήγηση

 

Καλάθια=Σχήμα που καλύπτει τις λάμπες, οπότε μερικοί ρομαντικοί το λένε

εχει μείνει αυτός και τα καλάθια του ! (το έχω ακούσει)

 

Συγκεκριμένα για τις πεδιλοδοκούς, και όπου δεν υπάρχει όριο οικοπέδου, στους ακραίους κόμβους είναι καλό κατά τη γνώμη μου να τις προεκτείνουμε σε ικανό μήκος ως προβόλους, τόσο για ανακούφιση των ακραίων κόμβων όσον αφορά στις τάσεις εδάφους όσο και για λόγους αγκύρωσης των διαμήκων Φ18 και Φ20.

 

Παράγραφος 18.6.4 ΕΚΩΣ

 

Πεδιλοδοκοί

 

Οπου είναι δυνατόν συνίσταται η προέκταση των πεδιλοδοκών πέραν των ακραίων υποστυλωμάτων/τοιχωμάτων κατά τουλάχιστον sqrt bxh, όπου b και h είναι αντιστοίχως, το πλατος και το ύψος της πεδιλοδοκού.

Link to comment
Share on other sites

to 60/30/60/30 στην ii δεν παίζει ρόλο. Και 60/25/60/25 να βάλεις, μια χαρά είναι. Βέβαια η πρώτη διατομή σου δίνει ευκαιρία να κάνεις, αν χρειαστεί δοκό 30άρα....

 

Εννοείται και η δοκός 30 αρα.

Που θα μπουν τα σίδερα μου με επικάλλυψη 4 εκ? ( θάλασσα)

 

Με την ευκαιρία!!! Ο ec θα επιτρέπει δοκούς πλάτους 20 εκ και συνδετήρα Φ6

 

Πεδιλοδοκοί : Εννοείται η παράγραφος 18.6.4 ΕΚΩΣ !! ..Με πονάει η καρδιά μου στα όρια...

Link to comment
Share on other sites

Με την ευκαιρία!!! Ο ec θα επιτρέπει δοκούς πλάτους 20 εκ και συνδετήρα Φ6.

 

Σιγά τα ωά, Άρη. Ο δικός μας ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΛΑ να τους πεις στην επόμενη ημερίδα

Link to comment
Share on other sites

Pappo και εγω από ένα βιβλίο που λέγεται ΕΚΩΣ το διάβασα, δεν είναι κρατικό μυστικό:)

Ήθελα να τονίσω ότι από τις δύο ευεργετικές επιπτώσεις που έχει η κατασκευή προβόλων η πιο σημαντική είναι η ευκολία στην αγκύρωση, την οποία πολλές φορές συνάδελφοι ξεχνάνε.

 

@acnt

και δέκα εκ. ίσως να έβαλες και πολύ... για τη διαμόρφωση τυμπάνου στο εργοτάξιο. Η διάμετρος καμπύλωσης είναι όση η διάμετρος του κλειδιού που θα βάλουν για κόντρα. Μάλλον για το μισό το κόβω, δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

Που θα μπουν τα σίδερα μου με επικάλλυψη 4 εκ? ( θάλασσα)

Ξέχασα πως έχετε και αυτό...

Η διάμετρος καμπύλωσης είναι όση η διάμετρος του κλειδιού που θα βάλουν για κόντρα. Μάλλον για το μισό το κόβω, δυστυχώς...

Αυτό που λες είναι σωστό όταν το σημείο στο οποίο δρα το κλειδί είναι ένα. Πολλοί ξεκινά από ένα σημείο στραβώνοντας λίγο την ράβδο, μετά πάνε 5εκ παρακάτω, ξαναστραβώνουνε και ούτω καθεξής. Η κούρμπα βγαίνει "Παναγιώταινα" και πολύ καλύτερη από το μηχάνημα...

 

Τέλος πάντων, το θέμα είναι για κλάματα... Εμείς δεν τα βρίσκουμε στο μήκος αγκύρωσης και πλάτος στύλου, οι σιδεράδες δεν μπορούν να εφαρμόσουν αυτά που τους λέμε και άστα να πάνε....

 

Η μόνη λύση για σωστή τοποθέτηση αγκύρωσης είναι ανοιχτά τσέρκια στα δοκάρια, κάτι που εφαρμόζω όπου μπορώ.

 

Σημ. "Ανοιχτά τσέρκια" εννοώ αυτά που κλείνουμε το άνω σκέλος στην οικοδομή. Έρχεται ένας μανδύας δηλ σε σχήμα Ι_Ι με τα ένα κατακόρυφο σκέλος (σε δοκό 25/50) 45εκ και το άλλο 65εκ (φυσικά και με άγκυστρα).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.