Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξυπηρέτηση Ταμείο Υγείας ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Στην Πάτρα λένε ότι δεν έχουν γιατρούς.Εγώ πήγα απόδειξη γιατρού και φυσιοθεραπείες για θλάση στο δικέφαλο στις αρχές του χρόνου και απ ότι μου έλεγαν πριν από κανά μήνα,έχουν πληρώσει νοσήλεια μέχρι 6/2010.

 

Απλά απελπισία.!

Link to comment
Share on other sites

Είμαι νέα ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ και διαπιστώνω την εξής δυσλειτουργία:

Όταν πρέπει να επισκεφτώ κάποιον γιατρό ή να κάνω κάποια εξέταση (παρακλινική) είμαι υποχρεωμένη να τα πληρώσω και στην συνέχεια να πάω στο ταμείο να παρω το ποσό που καλύπτει το ΤΣΜΕΔΕ (αν και όσο καλύπτει!).

Αυτό όμως συνεπάγεται απίστευτη ταλαιπωρία λόγω μεγάλης αναμονής στα κέντρα εξυπηρέτησης -τις προάλλες πήγα στις 9 και έφυγα στις 3!

Eνώ μέχρι τις 12 είχαν τελειώσει τα νούμερα! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω τουλάχιστον μία μέρα άδεια από την δουλειά μου, αν καταφέρω να τελειώσω σε μία μέρα!

Ενώ οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και άλλων ταμείων π.χ τράπεζες δεν επιβαρύνονται με αυτη τη διαδικασία αφού οι γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα παίρνουν απ'ευθείας τις αμοιβές τους από τα ταμεία.

 

Δεν θα έπρεπε να αλλάξει και σε εμάς αυτό;

Ποια είναι η άποψή σας στο θέμα;

 

Ευχαριστώ!

 

 

Πολύ κακή εμπειρία έχω από τα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ, τριτοκοσμικές και αθλιότατες οι συνθήκες αναμονής, πολλές φορές μην μπορώντας να πραγματοποιήσω την δουλειά μου εκεί.

 

Μια φορά λοιπόν είπα να αλλάξω και πήγα στο υποκατάστημα του Περιστερίου για να πάρω τα χρήματα μου από επίσκεψη σε γιατρό, αλλά απαιτούνταν έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό, ο οποίος εκεί δεν υπήρχε, οπότε τα έστειλαν στα κεντρικά και μου είπαν να πάω από' κεί σε 2 μήνες να τα πάρω. Όταν πήγα στα κεντρικά στις 11 πμ, έπρεπε να περιμένω μέχρι τις 2.50μμ σε μια απελπιστική ουρά στον ημιώροφο για να μου δώσουν το διπλότυπο και να μου ανακοινώσουν ότι δεν μπορώ να πληρωθώ σήμερα επειδή το ταμείο είχε κλείσει. Την επόμενη φορά θα έπρεπε να κάνω την ίδια διαδικασία απο την αρχή γιατί πρέπει να πληρωθείς την ίδια μέρα που βγαίνει το πρωτόκολλο.

 

Επίσης τραγικό είναι να μην μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από τον άθλιο κλάδο υγείας του ΤΣΜΕΔΕ, συμμετέχοντας κανονικά στους υπόλοιπους, εφόσον έχει παράλληλα ιδιωτική ιατρική ασφάλιση.

 

Η γραφειοκρατία και η ανοργανωσιά τους δεν έχει όρια. Οι διευθυντές των τμημάτων εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων θα έπρεπε να ντρέπονται και να παραιτηθούν. Τα τηλέφωνα κλασικά δεν τα σηκώνουν ποτέ και γενικά καλό είναι να αποφύγεις οποιαδήποτε επίσκεψη στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ.

 

Ευτυχώς τώρα φαίνεται να μπορείς να πας σε συμβεβλημένο γιατρό χωρίς να πληρώσεις συμμετοχή. Κάτι που συμβαίνει σε πολλά άλλα ταμεία εδώ και πολλά χρόνια.

 

Θα έπρεπε να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι στους γιατρούς και τα διαγνωστικά/θεραπευτικά κέντρα και να μην πληρώνουν τίποτα (από αυτά που τους καλύπτει το ταμείο τους). Ας κάνουν ένα διαδικτυακό σύστημα μηχανογράφησης της προκοπής.

Link to comment
Share on other sites

 

Eνώ μέχρι τις 12 είχαν τελειώσει τα νούμερα! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω τουλάχιστον μία μέρα άδεια από την δουλειά μου, αν καταφέρω να τελειώσω σε μία μέρα!

Ενώ οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και άλλων ταμείων π.χ τράπεζες δεν επιβαρύνονται με αυτη τη διαδικασία αφού οι γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα παίρνουν απ'ευθείας τις αμοιβές τους από τα ταμεία.

 

Δεν θα έπρεπε να αλλάξει και σε εμάς αυτό;

Ποια είναι η άποψή σας στο θέμα;

 

Ευχαριστώ!

 

To να χρειαζόμαστε μία ολόκληρη μέρα άδεια από την εργασία μας για να κάνουμε αυτή τη δουλειά είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνεται κατ'επανάληψην. Δυστυχώς όμως και το πόσες φορές θα χρειαστείς περίθαλψη δεν μπορείς να το προβλέψεις. Πάντως επειδή αναφέρθηκαν τα παραρτήματα , έχω να πω ότι όντως είναι πολύ καλύτερα από το να μην υπήρχαν και αυτά αλλά π.χ. από βόρεια-δυτικά προάστια να πρέπει κάποιος να πάει στο παράρτημα Αγίας Παρασκευής και κατόπιν να ανέβει ξανά βόρεια για την εργασία του και αργοπορημένος δε θα το έλεγε κανείς εξυπηρετικό.

Τέλοσπάντων για να μην επαναλαμβάνονται κουβέντες που έχουν ειπωθεί και πιο πάνω, είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και θα πρέπει να επιλυθεί.

Link to comment
Share on other sites

To να χρειαζόμαστε μία ολόκληρη μέρα άδεια από την εργασία μας για να κάνουμε αυτή τη δουλειά είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνεται κατ'επανάληψην.

 

Έρχεται η ολοήμερη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και θα στανιάρουν. Μην ανησυχείς. Ακόμα και πριν 30 χρόνια, θυμάμαι το ταμείο του πατέρα μου να είναι ανοιχτό τα Σάββατα (το Ιατρείο που διέθετε αλλά και ταμειακά ανοιχτό από όσο θυμάμαι) ακριβώς για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους οι ασφαλισμένοι του που ...εργάζονται τις καθημερινές 10:00-13:00! Το ΤΣΜΕΔΕ έχει την εντύπωση ότι οι ασφαλισμένοι του μπορούν να "βολτάρουν" και να στήνονται σε ουρές 4-5-6 ώρες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους γεμίζουν από μόνοι τους!

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις λάθος στο θέμα αυτό. Οι συμβεβλημένοι γιατροί απλά παίρνουν αμοιβή 20 ευρώ, για την επίσκεψη, δηλαδή όσα θα σου δώσει το ΤΣΜΕΔΕ.

 

...

 

Δε νομίζω!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ που υπάρχει εδώ:

 

Βιβλιάριο Επισκέψεων Παρακλινικών Εξετάσεων

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

 

Ο ασφαλισμένος έχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ιατρού ή διαγνωστικού κέντρου ή νοσηλευτηρίου.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να έχει μαζί του το βιβλιάριο.

 

Στην περίπτωση που επισκεφτεί συμβεβλημένο ιατρό, τότε ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει καμιά συμμετοχή.

 

Ο συμβεβλημένος ιατρός

1) Κόβει και κρατάει ένα φύλλο από το βιβλιάριο στο οποίο αναγράφει την ένδειξη ΠΡΩΤΗ επίσκεψη ή ΔΕΥΤΕΡΗ επίσκεψη και το οποίο υπογράφεται από τον ασφαλισμένο,

 

2) Ενώ σε ξεχωριστό φύλλο αναγράφει παρακλινικές εξετάσεις, ειδικές θεραπείες (λογοθεραττείες,φυσιοθεραπείες, υλικά κολοστομίας, υλικά ατόνου κύστεως, ειδικές συσκευές κά) το οποίο θα προεγκριθεί από ελεγκτή ιατρό του Ταμείου εντός 5 εργάσιμων ημερών.

 

Το συμβεβλημένο διαγνωστικό κέντρο θα κρατάει το φύλλο των παρακλινικών εξετάσεων και ειδικών θεραπειών , το οποίο θα έχει προεγκριθεί από ελεγκτή ιατρό του Ταμείου ( όπου αυτό απαιτείται) χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου.

 

Ο μη συμβεβλημένος ιατρός

Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος επισκεφτεί μη συμβεβλημένο ιατρό, τότε ο ιατρός πρέπει να συμπληρώσει φύλλο από το βιβλιάριο για την επίσκεψη και ξεχωριστό φύλλο για τις τυχόν παρακλινικές εξετάσεις και ειδικές θεραπείες. Ο ασφαλισμένος θα πληρώσει και θα προσκομίσει την απόδειξη μαζί με το απόκομμα του βιβλιαρίου στο Ταμείο για να πληρωθεί μέσω Τραπέζης.

 

Πρέπει να είναι μεγάλο το "σοκ" που έπαθες με τη μετάβαση στο ΤΣΜΕΔΕ. Όπως και εγώ (ίδια περίπτωση)... Από μικρό παιδί όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, και ο πατέρας μου και ο αδερφός μου και εγώ, απλά πηγαίναμε σε οποιονδήποτε γιατρό και παίρναμε οτιδήποτε φάρμακο χωρίς να μας απασχολεί τίποτα άλλο... Ακόμα νομίζω δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Το ΤΣΜΕΔΕ είναι τραγικό μπροστά σε οποιοδήποτε ταμείο τραπεζοϋπαλλήλων...

 

Άσ' τα να πάνε!

Και πράγματι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην τράπεζα. Το σύστημά τους εξακολουθεί να είναι το ίδιο.

Αλοίμονο σε μας...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήξερα, έχει αλλάξει το σύστημα στο ταμείο?Πρέπει να πάμε να αντικαταστήσουμε το παλιό βιβλιάριο με καινούργιο ώστε να κόβει ο συμβεβλημένος ιατρός το χαρτάκι και να πληρώνεται κατευθείαν?Οπως στο Δημόσιο δηλαδή?

Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι ο cas έχει μπερδέψει το βιβλιάριο επισκέψεων παρακλινικών εξετάσεων και ειδικών θεραπειών με τη διαδικασία συνήθων εξετάσεων που γίνεται με πληρωμή της αμοιβής είτε σε συμβεβλημένο (20 ευρώ) είτε σε μη συμβεβλημένο γιατρό (οποιαδήποτε αμοιβή).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σήμερα πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ για επιστροφή χρημάτων απο επισκέψεις σε γιατρό και ακτινογραφίες. Πήρα το νούμερο προτεραιότητας και έφυγα για να επιστρέψω μετα από μία ώρα για να παραδώσω το βιβλιάριό μου και τις αποδείξεις. Όταν ήρθε η σειρά μου, παρατήρησα ότι δίπλα απο τον υπάλληλο (πίσω απο το γκισέ), ήταν και ένας ελεγκτής ιατρός, ο οποίος ΑΜΕΣΩΣ είδε, ενέκρινε τα χαρτιά μου, και ΑΜΕΣΩΣ εκτύπωσαν το παραπεμπτικό για το ταμείο και μου το έδωσαν! Όπως καταλαβαίνετε, με αυτό τον τρόπο συντόμευσαν πολύ την διαδικασία. Αν όντως έχουν βελτιώσει την διαδικασία, τους αξίζει μπράβο. Περιμένω να ακούσω και απο άλλους συναδέλφους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.