Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Εχω φτιαξει δύο ΥΔΕ, τις εχω θεωρησει πχ τον Ιουνιο και τις εχω παραδοσει στον ιδιοκτητη. Μετα τις 16-8 θα μπορεσει να τις παραδοσει στη ΔΕΗ ( με τα υπολοιπα) για να ηλεκτροδοτηθει? Μιας και αυτή εχει ισχύ 12 μηνες απο τη θεωρηση.

Δηλαδη αναρωτιεμαι με λίγα λογια, η ημερομηνια στο ΦΕΚ (νομο κλπ) αναφερεται ως οριο θεωρησης-εκδοσης μιας ΥΔΕ ή ημερομηνια παραδοσης στη ΔΕΗ? Διευκρινιζεται καπου αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Tη εννοεί με τη φράση ‘το ηλεκτρολογικό σχέδιο πρέπει να είναι σχεδιασμένο κατά CENELEC’ ?

 

Πρόκειται για αποτυχημένη φραστικά παραπομπή στον κανόνα 514.5 του ΕΛΟΤ ΗD384 (η CENELEC, http://www.cenelec.eu, όργανο της ΕΕ, εκδίδει τα ΕΝ και τα HD):

 

Τα σχέδια που υποβάλλονται συμμορφώνονται (Κανόνας 514.5 ΕΛΟΤ HD384) με τα εξής βασικά Πρότυπα:

 

*ΕΛΟΤ/ΕΝ/IEC 61082: Διαγράμματα, σχέδια κλπ στοιχεία που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτροτεχνία

*ΕΛΟΤ/ΕΝ/IEC 60617: Γραφικά σύμβολα για χρήση στα ηλεκτροτεχνικά σχέδια και διαγράμματα [Σχόλιο: Το πρότυπο ΕΛΟΤ/ΕΝ 60617 έχει αποσυρθεί. Το ωραίο είναι ότι, όταν εκδόθηκε το ΕΛΟΤ HD384 (Μάρτης 2004), το πρότυπο ΕΛΟΤ/ΕΝ 60617 είχε ήδη αποσυρθεί την προηγούμενη χρονιά!]

*ΕΛΟΤ/ΕΝ/IEC 61346-1 (έχει ήδη αντικατασταθεί από το ΕΝ/IEC 81346): Αφορά σχεδίαση βιομηχανικών εγκαταστάσεων

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη αναρωτιεμαι με λίγα λογια, η ημερομηνια στο ΦΕΚ (νομο κλπ) αναφερεται ως οριο θεωρησης-εκδοσης μιας ΥΔΕ ή ημερομηνια παραδοσης στη ΔΕΗ? Διευκρινιζεται καπου αυτό?

 

Στο άρθρο 1 της ΥΑ που θεσμοθετεί την νέα ΥΔΕ, ορίζει ως κρίσιμο χρόνο για την εφαρμογή του νέου εντύπου την ημερομηνία υποβολής στη ΔΕΗ (κάπου είναι λογικό αυτό, διαφορετικά, θα δημιουργούνταν "απόθεμα" ενός χρόνου από παλιές ΥΔΕ!). Αυτό βέβαια δεν λύνει εύκολα το πρόβλημα του τι κάνει ο ηλεκτρολόγος (και ο πελάτης του), όταν έχει ήδη εκδοθεί παλιού τύπου ΥΔΕ και δεν προλάβει να υποβληθεί πριν τις 16/8/2011.

Link to comment
Share on other sites

Δωμάτιο παλιου σπιτιου του 1950 ,γίνεται ανεξάρτητη κατοικία. Το δωμάτιο ρευματοδοτουταν ασφαλώς από τον πίνακα του παλιου σπιτιου.

Εμπειροτέχνης μάστορας έφτιαξε καινουργιο πίνακα και συνέδεσε εκει τους υπαρχοντες αγωγους του δωματίου.Οι αγωγοι εξυπηρετουν αποκλειστικά λαμπτήρες.Ουτε θερμοσίφωνο ,ουτε κουζίνα,ουτε τίποτε άλλο. Ανεξάρτητη παροχή ΔΕΗ δεν έχει γίνει ακόμα. Τί θα ζητήσουν από τη ΔΕΗ για να δώσουν παροχή; Ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει τα 400 ευρώ+ΦΠΑ για ΥΔΕ. Ή δε θα χρειαστει λογω ήδη υπάρχουσας (μη ανεξάρτητης όμως) ηλεκτρικής εγκατάστασης;

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είναι ανεξάρτητη οικία χρειάζεται και ανεξάρτητη ηλ/κη εγκατάσταση. Να φέρει κανέναν σοβαρό ηλεκτρολόγο να κάνει τι δουλειά και όχι καραγκιοζιλίκια τύπου "εμπειροτέχνης μάστορας".

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα, σε εμένα τα λες stayros ; αλλά αφου έτσι έχουν μάθει οι παλιοί,η γριούλα θα ήταν η εξαίρεση; Εχε χάρη που ειναι ενα δωμάτιο χωρίς πολλά-πολλά.Θα στειλω κι έναν φίλο ηλεκτρολόγο για ένα υποτυπωδες τσεκ.

Την ανεξάρτητη ηλεκτρικη εγκατάσταση την έφτιαξε, πρεπει να πληρώσει και τη νεα ΥΔΕ; Αμα της πω για 400+ ΦΠΑ θα παθει εγκεφαλικο η γιαγια,μας ειχε ηδη "ζαλισει" με τα κομμένα δωρα,συνταξεις κλπ:D

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ θα δέχεται παλιές ΥΔΕ με ημερομηνία θεωρήσεις πριν την 16-8-2011

μέχρι και τον Οκτώβριο από εκεί και μετά μόνο νέες

@hektor

επειδή μιλάς για επανέλεγχο λόγο μετατόπισης μετρητών μπορείς να καταθέσεις τη παλιά ΥΔΕ έως 15-8-2011 και να δηλώσεις ετοιμότητα οπότε σε βολεύει εντός του 2012

@rodag

η γιαγιά μπορεί να ζήτηση νέα παροχή με το αιτιολογικό του διαχωρισμού, θέλει όμως χαρτούρα.

Eάν ο εμπειροτέχνης μάστορας ακλούθησε τους κανονισμούς δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα.

Link to comment
Share on other sites

έχω μία παλιά ΥΔΕ από τον ηλεκτρολόγο για μία γκαρσονιέρα 30τ.μ από το 2008 πού τελείωσε την πολυκατοικία ο κατασκευαστής και δεν έχω κάνει την σύνδεση ακόμα.Μπορώ μετά τις 16-8 να την κάνω ή χρειάζεται πρίν κάτι;(ο ηλεκτρολόγος είναι διακοπές, μπορώ αν χρειάζεται κάτι να το κάνω μόνος μου;)

Link to comment
Share on other sites

@katrmp

Όταν λες παλιά ΥΔΕ από το 2008, εννοείς ότι η ημερομηνία θεώρησης για το γνήσιο της υπογραφής του ηλεκτρολόγου είναι από το 2008 , εάν είναι έτσι η ΥΔΕ θεωρείται άκυρη ,( η ΥΔΕ ισχύει για ένα χρόνο από την ημερομηνία θεώρησης)

Αλλά επειδή έχεις αυτήν την ειδικότητα νομίζω(?) ότι μπορείς να υπογράψεις εσύ την ΥΔΕ για την ηλεκτροδότηση της γκαρσονιέρας ακόμα και αν ανήκεις στο δημόσιο εφόσον αποδεικνύεται στα χαρτιά ότι είσαι ο κύριος ιδιοκτήτης

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ να πάω εγώ στο σύλλογο του ηλεκτρολόγου να την ξανασφραγίσω την ίδια;το ακίνητο είναι στο όνομα ο.ε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.