Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Οι Διπλωματούχοι Η-Μ τι συμπληρώνουμε στο πεδίο "Αριθμός αδείας" της νέας ΥΔΕ; Τον αριθμό μητρώου ΤΕΕ ή τον αριθμό της άδειας από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας;

 

Τα κομμωτήρια θεωρούνται χώροι συνάθροισής κοινού ή καταστήματα (με εύφλεκτα υλικά ή όχι ;; ;) σε σχέση με τον επανέλεγχο; (Νομίζω πάντως ότι θεωρούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

 

Επίσης, για τριφασική παροχή με ασφάλειες μετρητή 3x63 οι γενικές ασφάλειες πρέπει να είναι 3x50Α (σύμφωνα με τον πίνακα IV της ΔΕΗ) ή μπορεί να γίνει αποδεκτή και 3x63.

 

Και κάτι άλλο, το πρωτόκολλο ελέγχου κατά ΚΕΗΕ το χρησιμοποιούμε μόνο σε επανελέγχους-τροποποιήσεις παλαιών εγκαταστάσεων και το πρωτόκολλο ελέγχου κατά HD384 σε νέες εγκαταστάσεις, σωστά;

 

Θα εκτιμούσα τη γνώμη των εμπειρότερων..... ευχαριστώ !!!

Edited by JasonK
Link to comment
Share on other sites

εγω βαζω τον αριθμο ΤΕΕ και δεν μου εχει δημιουργηθει προβλημα. Εξαλλου ο υπογραφων την ΥΔΕ δεν σημαινει οτι εχει κανει και την εγκατασταση (εργο) για να χρειαζεται αδεια απο (πρωην) βιομηχανιας. Αν και στην πρωτη σελιδα δηλωνεις οτι διαθετεις αυτην την αδεια.....

 

Ηθελα να κανω και εγω κατι ερωτησεις

 

* Σε επανελεγχο (κατα ΚΕΗΕ) συντασουμαι και πρωτοκολλο παραδοσης? Εγω λεω οχι γιατι δεν παραδιδω τιποτα, ο ηλεκτρολογος μου επιμενει να συντασω πρωτοκολλο καταγραφοντας οτι βλεπω για να ειμαι καλυμμενος μελλοντικα.

* Οταν δεν υπαρχει φωτισμος ασφαλειας σημειωνουμε ΟΧΙ ή αφηνουμε κενο?

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση, για να γίνει δεκτή μια ΥΔΕ θέλει και τα 5 έντυπα η ΔΕΗ για να τη κάνει δεκτή, (3 τα έντυπα της ΥΔΕ και 2, μονογραμμικό πίνακα και μονογραμμικό εγκατάστασης), τουλάχιστον αυτό μου αναφέρανε απο το κατάστημα της ΔΕΗ της περιοχής μου. όσο για το φωτισμό ασφαλείας προσωπικά σημειώνω το οχι αν δεν έχει.

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι... Σε ποια κατηγορία χώρου, σχετικά με τον επανέλεγχο, ανήκουν τα κομμωτήρια; Κλειστοί επαγγελματική χώροι (με εύφλεκτα ή μη υλικά); Μήπως θεωρούνται χώροι συνάθροισης κοινού;

 

Προσανατολίζομαι προς επανέλεγχο κάθε 7 χρόνια...

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που ξέρω να σου πω είναι πως είναι σίγουρα χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος, τώρα για όλα τα άλλα δεν ξέρω να σου πω, συνάθροισης κοινού δεν μου κάνει πάντως...

Link to comment
Share on other sites

Προσανατολίζομαι προς επανέλεγχο κάθε 7 χρόνια...

εκεί είσαι...κλειστός επαγγελματικός χώρος χωρίς εύφλεκτα υλικά

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, για παροχη μέσης τάσης στην ΥΔΕ συμπληρώνω γραμμή γενικού πίνακα-μετρητή 3x50mm2 . Ασφάλεια γενικού πίνακα τι να βάλω, δεδομένου ότι ό υποσταθμός δεν έχει τηκτές, αλλά έχει μόνο τον αυτόματο διακόπτη διασύνδεσης του οποίου οι ρυθμίσεις ορίζονται απο τη ΔΕΗ στη διαδικασία της παραλαβής.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ χρησιμοποιώ τήξεως ΝΕΟΖΕΤ μέσα σε ΛΙΝΟΚΟΥΡ για γενική και ας με λένε αναχρονιστικό. Γιατί η αυτόματη όσα k A και αν είναι και σε όπια κατηγόρια και εάν ανήκει A,B,C,D δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τήξεως σε καμία περίπτωση ,τους λόγους τους έχετε αναλύσει.

 

 

Καλησπέρα Νίκο, Πως μπορείς να μου εξηγήσεις το εξής: Στο τελευταίο διάστημα πρό λίγων μηνών, μου έχουν τύχει περίπου 4-5 περιπτώσεις σε σχετικά νεόδμητες οικοδομές περίπου 5ετίας από βραχυκύκλωμα να μην έχει κοπεί-καεί η τήξεως αλλά να έχει πέσει κάτω στην χελώνα ο μικρο αυτόματος CNT στην της ΔΕΗ? Η Τελευταία εχτές το βράδυ από μία γειτόνισσα μου όταν έβαλε την τοστιέρα στην πρίζα της. Σημαντική σημείωση, αν και σχετικά νεόδμητες σε καμία από αυτές δεν υπάρχει ΔΔΕ και κανείς δεν πληρώνει για να τον εγκαταστήσω... Πιστεύω κύριοι συνάδελφοι ότι αυτό τα λέει όλα και αν αναρωτιέστε ότι μπορεί να τους λέω πολύ υψηλή τιμή σας λέω ενδεικτικά για 1Φ στα 40-50 ευρά μαζί με τον ΔΔΕ.. :shock:

Link to comment
Share on other sites

nikos astros

Και εγώ τα ίδια παθαίνω :angry: αν κ αυτό CINT τα εξηγεί όλα, china μεριά :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.