Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Από 14 έως 20 ευρώ κυμαίνονται στην αγορά αλλά αξίζουν τα λεφτά τους.

Επίσης και ο κος Στεφ.Τουλόγλου έγραψε ένα νέο βιβλίο για την ΝΕΑ ΥΔΕ που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Έχω αναλάβει για ανακαίνιση ένα διαμέρισμα σε παλιά πολυκατοικία το οποίο θα γίνει οδοντιατρείο.

Το διαμέρισμα τώρα ενοικιάστηκε. Πριν ήταν κομμένο το ρεύμα. Χρειάζεται νέα ΥΔΕ.

 

Επειδή θα χρειαστώ ρεύμα για να δουλέψω, θα πρέπει να ρευματοδοτηθεί.

 

Εγώ θα χρησιμοποιήσω τον ήδη υπάρχον 1Φ πίνακα στον οποίο θα τοποθετήσω 2 πρίζες ράγας 16Α για τα συνεργεία.

 

Αν γνωρίζει κανείς τη διαδικασία για την έκδοση της ΥΔΕ σε τέτοια περίπτωση, θα με βοηθούσε πολύ.

Μάλλον θα πρέπει να πάω στη ΔΕΔΔΗΕ 2 φορές. 1 πριν της εργασίες για τον "εργοταξιακό" πίνακα (δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί εργοταξιακός αφού βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα) και μία να ξαναπάω μετά το πέρας των εργασιών, αφού θα έχω κάνει και τις ανάλογες μετρήσεις για να προσκομίσω τα σχέδια κτλ (θα αλλάξουν όλα μέσα από καλώδια μέχρι θέσεις πριζοδιακοπτών).

Επίσης την 1η φορά θα είναι κατά πρωτόκολλο ΚΕΗΕ και τη 2η κατά HD384 ή κάνω λάθος σε αυτό?

 

Η ρευματοδότηση χρειάζεται να γίνει, καθώς δεν μπορεί να τραβηχτεί ρεύμα από αλλού.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι και αλλιώς δύο φορές θα πας αφού ορισμένες μετρήσεις δεν γίνονται χωρίς ρεύμα.

 

Τώρα να σου δεχθούν πίνακα με δύο πρίζες λίγο δύσκολο (εννοώ έτσι με την μία). Το πιο πιθανό είναι να κολλήσουν σε τυπικούρες ότι η ισχύ που ζητάς είναι πολύ μεγαλύτερη από τα φορτία σου κτλ, αλλά δοκίμασε το και επέμεινε αφού έχεις δίκιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε θα σου πω το τί συνέβει σε παρόμοια περίπτωση σε μένα...(ανακαίνηση μονοκατοικίας ξύλωμα όλα και νέα εγκατάσταση απο την αρχή). Η ΔΕΔΔΗΕ για να πάρει την ΥΔΕ σου θέλει να προσκομήσεις και τα 5 φύλλα ελέγχου. Στην περίπτωσή σου όμως δεν έχεις κάτοψη εγκατάστασης του σπιτιού μιας και θα ξυλωθούν όλα...άρα σε υποχρεώνουν εδώ να πεις ψέματα και να κάνεις μια κάτοψη εγκατάστασης με 2 πρίζες και τουλάχιστον ένα σημείο φωτισμού με έναν απλό διακόπτη (δεν νοείται εγκατάσταση χωρίς φωτιστικό σημείο γι αυτό και το ζητάνε). Κάνεις τις εργασίες της ανακαίνησης και μετά προσκομίζεις τα έντυπα της εγκατάστασης με όλες τις μετρήσεις....

 

Όσο και αν επέμενα να τους εξηγήσω πως είχε η κατάστασή μου ήταν ανένδοτοι συγκεκριμένα αφού με παραπέμψανε στον προϋστάμενο ο διάλογος μαζί του τελείωσε ως εξής: "Δηλαδή θέλετε να σας γράψω ψέματα και να παραδώσω κάτι που δεν ισχύει" , και μου είπε " Δεν σου το είπα εγώ αυτό, αλλά δεν γίνεται αλλιώς". Τελείωσε η ανακαίνηση και μετά ησύχασα και εγώ. Πάντως όπως είπε και ο deathlok δεν το γλυτώνεις να πας 2 φορές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω εκανα κατι αλλο προσφατα, αφου αντιμετοπισα παρομοιο προβλημα!

Πηγα στη ΔΕΗ και μιλησα με το τεχνικο τμημα, εαν ειναι ευκολο να δωσω τη μετρηση απ το μετρητη και να μου ανοιξουν το ρευμα εως οτου τελειωσουν οι εργασιες και μετα να προσκομισω την ΥΔΕ.

Ηρθαν, πηραν μετρηση, εδωσαν ρευμα και οταν με την ησυχια μου τελειωσα, εδωσα και την ΥΔΕ και εγινε και τυπικα η επανασυνδεση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι ένα σύνηθες πλέον πρόβλημα που λίγο πολύ το αντιμετωπίζουμε όλοι μας, μήπως είναι καιρός να αλλάξει η πολιτική της ΔΕΗ και με το που πηγαίνει ένας πελάτης για μια επανασύνδεση όπου απαιτείται να προσκομήσει και τη νέα ΥΔΕ να ρευματοδοτείται άμεσα το σπίτι και να είναι υποχρεωμένος ο πελάτης εντός 10 ημερών να πάει την ΥΔΕ? Σε περίπτωση που δεν πάει ο πελάτης επιβάλει το ανάλογο πρόστιμο, έτσι και εμείς γλιτώνουμε τα πήγαινε - έλα και σταματά η μουρμούρα απο τους πελάτες για να κάνουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα γιατί έμειναν χωρίς ρεύμα και θέλουν να προλάβουν τη ΔΕΗ ανοιχτή (αυθημερών όπως αναφέρει και ο συνάδελφος στη διαφήμισή του "σχέδια αυθημερών")...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους, θα πρέπει τα υποκαταστήματα να εχουν μια κοινή γραμμή τουλάχιστον, για να ξέρουμε πως να αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση. Απαράδεκτο είναι αυτό που γίνεται.

Στην περίπτωσή μου, τους εξήγησα ότι χρειάζομαι επανασύνδεση με νέο συμβόλαιο. Τους είπα ότι θα χρειαστώ ρεύμα για τα συνεργεία επειδή θα ανακαινιστεί ο χώρος.

Με είπαν ότι πρέπει να υποβάλεις ΥΔΕ. Υπέβαλλα την ΥΔΕ, αλλά σαν σημείωση έγραψα ότι οι μετρήσεις θα γίνουν μετά τη ρευματοδότηση.

Σε αυτήν την περίπτωση ερωτώ: Εγκατεστημένη ισχύς τι θα βάλω? Αυτό που έκανα ήταν να βάλω 4 Φ.Σ. x 0,100 kW και 2 πρίζες ράγας x 3,680 kW.

Δε με καλύπτει αυτό εμένα προσωπικά όμως. Δε φαίνεται νομότυπο. Ο Προϊστάμενος του τμήματος Δικτύου, με είπε να δηλώσω ότι σε 2-3 ημέρες να πάρω τις μετρήσεις και να τις υποβάλλω με νέο πρωτόκολλο ελέγχου. Αυτό ακριβώς είπε: 2-3 ημέρες. Τι πάει να πει 2-3 ημέρες? 2 ή 3? Αρα δεν υπάρχει χρονικό όριο. Αλλιώς θα έλεγε σε 2 εργάσιμες. Στανταρ πράγματα. Φυσικά, μία ανακαίνιση δεν μπορεί να γίνει σε 3 ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

Κυριάκο ο προΪστάμενος μάλλον εννοούσε τις μετρήσεις που δεν μπορείς να πάρεις με μη ηλεκτροδοτούμενο πίνακα (πχ τις μετρήσεις του αντιηλεκτροπληξιακού, χρόνο και mA ενεργοποίσης του καθός και τις τιμές του βρόγχου σφάλματος της εγκατάστασης που δήλωσες (δηλ 4 Φ.Σ και 2 πρίζες)...δεν θέλω να πιστεύω πως εννοεί τις τελικές μετρήσεις απο την ανακαίνηση που πρόκειται να κάνεις, μην τρελαθούμε κιόλας, χρονικό όριο δεν υπάρχει απλά υπάρχει η υποχρέωση να τις προσκομήσεις με την ηλεκτροδότηση του πίνακα μέσα σε ένα "εύλογο" χρονικό διάστημα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.