Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεύθερη πτώση της οικοδομής


ilias

Recommended Posts

Toν Ιανουάριο του 2010 υπήρχε αύξηση. Παραθέτω τον Ιανουάριο του 2011.

 

 

20102011j.jpg

 

Από τις 5.700 οικοδομικές άδειες τον Ιανουάριο του 2007 πέσαμε στις 1.500 τον Ιανουάριο του 2011 (βέβαια υπήρχε και το πρόβλημα με τον Καλλικράτη).

Link to comment
Share on other sites

Το αξιοσημείωτο δεν είναι η πτώση....

Το αξιοθαύμαστο θα είναι η πτώση που θα διαγραφεί από τον 6/11 έως και τον 6/12!!!

 

Πρέπει να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ.... Όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση με τις εξαγγελίες κάθε φορά του ΓΑΠ & ΠΑΠ ότι ΔΕΝ θα επιβληθούν άλλοι φόροι ... μέχρι το επόμενο τρίμηνο που έρχεται η ΤΡΟΙΚΑ .. και μετά επιβάλλονται... τα ΔΕΝ....

 

Κανενας λογικός άνθρωπος που είχε σκοπό να δομήσει ή να εκμεταλλευθεί το κομπόδεμά του μέσω της οικοδομής....ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να το κάνει ΤΩΡΑ!!!

Και γιατί να το κάνει??? αφού πλέον με το μεσοπρόθεσμο ... στην ουσία είναι αμάρτημα να χτίσεις ή ακομα και το κληρονομήσεις ένα ακίνητο με κτίριο.......

 

Θέλετε λύση???? Στις πλατείες αυτό το μήνα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ... έως ότου ακούσετε τον ήχο ελικοπτέρων!!!!

Link to comment
Share on other sites

Οτιδήποτε εκτός από αυτό που ζούμε. Από το "πλήρωνε, χάσε ό,τι έχεις και δεν έχεις, μείνε στο δρόμο και βλέπουμε" καλύτερα το "πέτα τους στη θάλασσα και βλέπουμε".-

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα .

Θέλουμε αίμα υπευθύνων , που μόνοι τους τα φάγανε .

Ασε που αυτό και μόνο το "αιματηρό γεγονός" , θα μαζέψει και την όρεξη αρκετών που ονειρεύονται "πιστωτικά γεγονότα" .

 

Και δεν συμφωνώ με τον Καζάκη , μάλλον υπερβολικά στρατευμένος μου φαίνεται και οι αναλύσεις του είναι περισσότερο στρατευμένες παρά επιστημονικές , όπως και των περισσότερων οικονομολόγων άλλωστε που φιλοσοφούν μακροοικονομικώς , αποβλέποντες σε υλικά η άλλα ανταλλάγματα .

 

Ως πότε τα ντουβάρια θα είναι η ατμομηχανή της οικονομίας???

Μέχρις ότου βρούμε άλλη μηχανή ανάπτυξης .

Το θέμα είναι ότι οι άλλες μηχανές προβλέπουν μεροκάματα Βουλγαρίας , Τουρκίας κλπ η τεχνογνωσία και brand name Γερμανίας , Γαλλίας κλπ .

Το δεύτερο δεν το έχουμε , το πρώτο μάλλον δεν θέλουμε να το αποκτήσουμε .

 

Εχουμε όμως και τους κορμοράνους που θεωρούν ότι δεν μπορούμε να βρούμε το optimum ανάμεσα στην ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος και έτσι αρνούνται κάθε ανάπτυξη .

Link to comment
Share on other sites

Οτιδήποτε εκτός από αυτό που ζούμε. Από το "πλήρωνε, χάσε ό,τι έχεις και δεν έχεις, μείνε στο δρόμο και βλέπουμε" καλύτερα το "πέτα τους στη θάλασσα και βλέπουμε".-

πεστα.....

Link to comment
Share on other sites

@Jkar: αυτό που δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση είναι ότι κόπτεται να επιστρέψει τα δανεικά, πολλά από τα οποία είναι απεχθές χρέος. Το πρώτα ο δανειστής και μετά το έθνος.... ΔΕΝ είναι ΕΘΝΙΚΗ πολιτική!!

Το θέμα φίλε είναι ΝΑΙ να τα επιστρέψουμε αλλά σε εύλογο χρόνο και με βαριά φορολογία ΝΑΙ, αλλά να υπάρχει αναπτυξιακή πολιτική ώστε να υπάρχει φορολογητέα ύλη!!!

Με αυτό το μόρφωμα (μεσοπρόθεσμο) το μόνο που θα καταφέρουν είναι να στραγγίξει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ το ΕΘΝΟΣ ... να ξεπουλήσουμε (όχι πουλήσουμε) ΟΤΙ πολυτιμότερο έχουμε και στο τέλος ... από ασφαλή θέση οι δανειστές μας να μας αφήσουν να ξεψυχήσουμε!!! Γιατί αυτό ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!!

Οπότε αν είναι να γίνει αυτό ... ΝΑΙ καλύτερα να αλλάξουμε ρότα ΤΩΡΑ, ακόμα και με Καζάκη!! Οτιδήποτε είναι καλύτερο από αυτό που θα ζήσουμε αν περάσει το μεσοπρόθεσμο!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

O τεχνικός κόσμος δυστυχώς έχει μείνει εκτός μάχης.Οι εκπρόσωποι του ακόμα και σήμερα ψάχνουν πως θα στήσουν καμοιά δουλειά από τις ελάχιστες που κυκλοφορούν, πως θα πάρουν από το παράθυρο καμοιά άδεια ενεργειακού επιθεωρητή.Κουβέντα για την ανεργία, τον αποκλεισμό, τη μιζέρεια που επικρατεί στον κλάδο.

Link to comment
Share on other sites

τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα, πίσω από ένα πληκτρολόγιο πολύ εύκολα όλοι γίνονται πρωθυπουργοί, φοροεισπράκτορες, υπουργοί οικονομικών, χρηματιστές, τραπεζίτες, λαϊκοί ηγέτες, ειδικοί οικονομολόγοι των χρηματαγορών, στρατηγοί, αστυνομικοί, ειδικοί στην μετανάστευση, ειδικοί στην επανάσταση κλπ.

ο κάθε ένας φυσικά έχει δικαίωμα στην άποψή του, αλλά όταν δεί σαν λύση το να πηδήξει στον γκρεμό, έχω και εγώ δικαίωμα, να κάνω τα πάντα να μην με πάρει μαζί του.

το χάος δεν είναι λύση, όχι κατ' εμε τουλάχιστον. Αυτό είπα και θα το ξαναπώ, όσο και να περισσεύει η οργή όλων μας, ο πολίτης δεν είναι ανήλικο που ζητάει.... ένα παιχνίδι από τους γονείς του, το θέλω, πάρτο μου, δεν ξέρω τίποτα και κάθομαι κάτω μέχρι να γίνει το δικό μου.

Την άποψή μου στα οικονομικά την έχω πεί πολλές φορές, το πρόβλημα το δημιούργησε το κράτος και θα αρχίσουμε να το λύνουμε όταν το κράτος φύγει από την μέση. Το Ελληνικό κράτος δεν διορθώνεται, μόνον αλλάζει ρόλο, παύει να εμπλέκεται και να εμποδίζει. Όσοι ακόμα φαντάζεστε κρατικές πρωτοβουλίες, αναπτυξιακά προγράμματα, κατευθύνσεις και επιδοτήσεις, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει μία.

Είμαι αντίθετος με το μεσοπρόθεσμο γιατί αντί να μικρύνει δραματικά το κράτος προσπαθεί να μαζέψει φόρους για να το διατηρήσει. Δεν πρόκειται να τα συμβεί αυτό γιατί αλλά λεφτά δεν μπορεί να μαζευτούν από φόρους, παιχνίδια στα χαρτιά (και στην πλάτη μου) παίζουν, μήπως και δεν είναι αυτοί που θα χρειαστεί να σχολάσουν τους κολλητούς τους, αλλά ο χρόνος έχει τελειώσει.

και επίσης όποιος φαντάζεται ότι στην μετά ΔΝΤ Ελλάδα, με δείκτη ιδιοκτησίας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, την οικονομία θα την τραβάει και πάλι η οικοδομική-κτιριακή δραστηριότητα, μάλλον δεν το έχει σκεφτεί αρκετά, αν περιμένει από αυτό να ζήσει, ας το ξανασκεφτεί γιατί τον βλέπω να πεινάει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.