Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ετοιμάζεται σαρωτική ρύθμιση για τα αυθαίρετα


Γιάννης

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 108
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Στην Ελλάδα έχουμε τον χείριστο συνδυασμό της μεγάλης αρτηριοσκλήρωσης στις δημόσεις υπηρεσίες και του μεγάλου καραπου....αριού στην πολιτική...

Άντε να δούμε πως θα δουλέψουμε πάλι με τα ...σκίτσα...!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο: Όταν λένε ότι θα καλύψει τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν μέχρι τέλος του 2010 τι εννοούν; Να έχουν π.χ. ρεύμα; να έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια; Πιθανολογεί κανείς;

 

Μα για να είναι αυθαίρετα ούτε ρεύμα θα έχουν ούτε οικοδομική άδεια θα έχουν βγάλει. Πιθανολογούν ίσως ότι θα έχεις περάσει τα μεροκάματα στο ΙΚΑ και με καμιά βεβαίωση από εκεί θα πιστοποιείται η ημερομηνία κατασκευής.Επειδή όμως το βλέπω χλωμό να έχει πληρώσει κανένας ΙΚΑ, καμιά υπεύθυνη δήλωση με την ημερομηνία κατασκευής με γνήσιο της υπογραφής (για να την κάνει πανίσχυρο χαρτί) τους βλέπω να ζητάνε.

Link to comment
Share on other sites

Εφτιαξε εκει ενα κεραμιδι για τη φουκαριαρα τη μανα του και το κανατε θεμα..

 

Θα πλερωσει ο ανθρωπος και θα το νομιμοποιήσει....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μια αδειούλα εκτός σχεδίου βγάζω τώρα και μου έχουν βγάλει την πίστη:

Δασαρχείο, 2 αρχαιολογίες, έγκριση αεροδρομίου, πρακτικό Νεχωπ και δεν συμμαζεύεται...

 

Να τους πετάξουμε στα τάρταρα όλους!!

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος ρύθμιση μαγειρεύεται έτσι ώστε ο μηχανικός να έχει όσο το δυνατό μικρότερη εμπλοκή για να μην έχει μεγάλη αμοιβή. Το χρονικό όριο νομίζω ότι θα είναι ο χρόνος αποπεράτωσης που βεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Στη σελίδα του ΥΠΕΚΑ ανέβηκε 5σέλιδο Ενημερωτικό Σημείωμα για την πολυαναμενόμενη Ρύθμιση των Αυθαιρέτων.

 

Με μια πρώτη ανάγνωση μου έκαναν εντύπωση τα εξής:

 

Διαχωρίζει το χρόνο διατήρησης σε 40 χρόνια για τα Εντός και σε μόνο 20 για τα Εκτός - η "αγορά" γης δεν έχει το νόημα της νομιμοποίησης για πάντα, απλά στα μη άρτια εκτός οικόπεδα αυξάνει το χρόνο διατήρησης από 20 σε 40 χρόνια.

 

Μάλλον με τους ημιυπαίθριους "έπηξαν" στις φωτοτυπίες και στους φακέλους και αποφάσισαν ότι δε θέλουν να ξαναδούν ούτε ένα τόσο δα σχεδιάκι! Ίσως δεν έχουν άλλον χώρο να μαζέψουν κι άλλους φακέλους, ίσως απλά αφού οι Πολεοδομίες θα "καταργηθούν" δε θέλουν να ... μπλέξουν!

Όμως αδυνατώ να καταλάβω πώς είναι δυνατό χωρίς σχέδια (υπάρχοντα αδείας ΚΑΙ εφαρμογής) να περιγράψει κάποιος σε μία Υπέυθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 τα στοιχεία της αυθαίρετης κατασκευής....

 

Επίσης κατάλαβαν ότι δεν είναι άξιοι να υπολογίσουν τα πρόστιμα (ξέρουμε όλοι τους απίστευτα αργούς χρόνους ανταπόκρισης των πολεοδομιών για τους ημιυπαίθριους) και έτσι έδιωξαν από πάνω τους αυτόν τον μπελά : το έντυπο θα συμπληρώνεται με "πλήρη ευθύνη του ιδιοκτήτη και του μηχανικού"

 

Πουθενά δεν αναφέρει κάτι για αμοιβές μηχανικών - ίσως με την απελευθέρωση ο καθείς θα κάνει ότι μπορεί - αλήθεια πόσο να κοστολογηθεί η συμπλήρωση ένος Εντύπου Υπολογισμού & μίας Υπέυθυνης Δήλωσης ?

 

Ο έλεγχος Στατικής Επάρκειας αλλά ακόμη και το πιο ευφάνταστο Αρχιτεκτονικής Ένταξης δεν αναφέρεται πουθενά

 

Τέλος στην 5η σελ. αναφέρει ενδεικτικά πρόστιμα - μάλλον τώρα τα σκέφτονται ή τους είναι τρομερά δύσκολο να γράψουν 5 αράδες με τις κατηγορίες και τα ποσοστά.

 

Το άλλο πολύ ενδιαφέρον είναι η δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε πριν λίγο στο opengov.gr για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών - θα διαρκέσει έως τις 8 Αυγούστου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.