Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Το κόλπο τώρα λέγεται φόροι ακίνητης περιουσίας .

Οταν έχεις ένα ξενοίκιαστο ακίνητο και πληρώνεις τρελλούς φόρους γιά αυτό , τότε τι κάνεις ?

Το ξεπουλάς όσο-όσο .

 

Εδώ και χρόνια οι αληταράδες πολιτικοί μας , βάζουν φόρο ακίνητης περιουσίας στα διαμερίσματα που κτίζονται γιά να πουληθούν .

Στο εμπόρευμα δηλαδή .

 

Βέβαια οι αληταράδες δεν βάζουν κατ' αναλογία φόρο κατοχής στα αυτοκίνητα η τα ρούχα , η στα ράφια των σούπερ μάρκετ που και αυτά είναι εμπορεύματα .

 

Το χαντάκωμα της οικοδομής την τελευταία 4ετία , είναι προμελετημένο έγκλημα , με σκοπό να κλείσουν όλες οι μικρομεσαίες κατασκευαστικές και να μονοπωληθεί ο χώρος από μεγάλες εταιρείες , κυρίως τραπεζικών συμφερόντων .

Αλλωστε οι ξένοι τσαντίζονται γιατί δεν έχουν καταρρεύσει ακόμα οι μικρομεσαίοι κατασκευαστές στην Ελλάδα , γιατί οι κερατάδες ήταν νοικοκυραίοι και δεν χρωστάγανε πολλά .

Ενώ οι "μεγάλες" κατασκευαστικές μας χρωστάνε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια η κάθε μιά .

 

Ετσι διάφοροι καθηγητάδες και λοιπα άσχετα παπαγαλάκια βγάζουν χολή γιά τον χώρο γιατί τους χαλάει τα σχέδια γιά τα οποία τους πληρώνουν οι εργοδότες τους .

Εμφανίζουν δε σαν ειδικούς του χώρου , τους μεσίτες :rolleyes: δηλαδή τους αγράμματους συνταξιούχους των δέκο , πρώην καραβανάδες και τις διαζευγμένες νοικοκυρές , η άλλους αγράμματους καφενόβιους , οι οποίοι εμφανίζονται σας επαίοντες , αλλά και άλλους δημοσιοσχετίστες τυχαίους , καθώς και κάποιους τραπεζουπαλληλίσκους .

 

Οι πραγματικοί παράγοντες της αγοράς , δηλαδή αυτοί που βάζουν τα λεφτά τους και την περιουσία τους , απουσιάζουν από τις ειδήσεις , γιατί χαλάνε την σούπα των λαμόγιων .

 

Οτι και να λέμε το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα έχει μεγάλη αξία και είναι ο στόχος όλων .

Είδατε κανέναν τελικά να ασχολείται με την Ισλανδία που τους έφαγε και τα φράγκα .

Γιατί να ασχοληθούν ? Γιά να μιλάνε με τους μπακαλιάρους και τα geyzer ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συμφωνα απόλυτα με τον BAS

 

μια παρατήρηση έχω ότι μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν είναι καλό να έχει κανείς (ούτε κατασκευαστής ούτε μεσίτης κλπ)

 

γιατί πάμε σε διαστρέβλωση της αγοράς (καρτελ)

 

αλλά οι κυβερνόντες δεν ξέρουν πόσο κάνει 1 και 1

Link to comment
Share on other sites

περιπου τα ιδια ισχυουν στο ελληνικο μονο που εκει θα εχεις 200 κατοικους με τον κορτζιδη μπροστα να χτυπιουνται για να εχει το θεμα την καταληξη της "ελευθερης πλαζ" αλιμου, που δεν παταει ελληνας απο φοβο μην τον κλεψουν.

Επειδή έχω φίλους που μένουν στην περιοχή και 'χτυπιούνται' σε πληροφορώ πως πηγαίνουν στην πλαζ. Ειδικά αυτήν την εποχή που μειώνουν τα έξοδα και δεν μπορούν να τρέχουν στην εξοχή για να κάνουν ένα μπάνιο.

 

Επισης για να το συνδέσουμε με τα 'παιχνίδια της γης' που ξεκίησε ο Ζαβι και για να δούμε πως γίνονται

στο Ελληνικό, στην περιοχή που ορέγονται, αυξήθηκε η αντικειμενική αξία της γης τόσο πολύ ωστε οι μόνιμοι κάτοικοι εδώ και 50+ χρόνια (και όχι οι νεόπλουτοι που τους κατσικώθηκαν για λόγους γκλαμουριάς)

να αναγκάζονται να πουλούν ή να δίνουν αντιπαροχή τη γή τους για να πληρώσεουν τους φόρους ακίνητης περιουσίας του κράτους.

 

Ορίστε ενας μηχανισμός για να σε διώξει από το σπίτι σου αν το θεωρεί φιλέτο.

----

Επίσης στο Κέντρο, και όχι μόνο, υπάρχουν περιοχές που η αντικιμενική αξία ειδικά σε παλαιά σπίτια ειναι μεγαύτερη της αγοραιας αξίας.

Και ένας λόγος που εγκαταλείπεται το κέντρο είναι και αυτός.

(βλέπω και άλλοι το σχολιάστε με άλλα λόγια)

Link to comment
Share on other sites

1. κ εγω εκει εμενα κ εχω ιδια αποψη. αν εχεις παιδια, δεν πας εκει, ειδικα οταν εχεις λυσεις με 5 και 7 ευρω εισοδο σε πολιτισμενη παραλια.

 

2. εχω μια ενσταση για το σχολιο περι παλαιων κατοικων κ νεοπλουτων αλλα δεν επεκτεινομαι γιατι εχει αλλη ουσια το σχολιο σου.

 

ναι, παιζονται παιχνιδια προφανως, παντου γινεται αυτο οχι μονο στην ελλαδα. γιατι οπως φωναζω 10 χρονια, το κρατος δεν εντασει στο σχεδιο περιοχες για κατοικια.

 

κ ακομη κ οταν το κανει, καταληγεις με πολεις τυπου σπατα (για μενα σπατα=σκ@τ@) που εχεις πολη που φτιαχτηκε το 2000 χωρις δικτυο αποχετευσης κ με στενους δρομους.

 

η αυξηση της τιμης της γης αντιμετωπιζεται ΠΑΝΤΟΥ με τον ιδιο τροπο, αυξηση της προσφορα κατοικιας.

 

εχω ξαναπει, παντου το κεντρο (ή ορισμενα προαστια οπως στην αθηνα) θα ειναι πανακριβα. αμα θες θεατρο, ακροπολη, θαλασσα, ηρεμια, κλπ, θα πληρωσεις. αρκει να εχεις την εναλλακτικη, να μπορεις να βρεις κατι φθηνο αν δεν τα θες ολα αυτα ή αν δεν εχεις λεφτα.

 

εγω επιμενω, απο τη μια ο μεγαλος υπνος (το δημοσιο) κ απο την αλλη η τοπικη αυτοδιοικηση (Γ.Τ.Π.) και τα μικροσυμφεροντα, δεν προκειται να γινει τιποτα.

 

3 ελληνες = 5 γνωμες. μεταξυ του συμφεροντος του καθενος περιμενω μια περιοχη να βγει να πει φερτε εδω το ΧΥΤΑ, τον ΟΚΑΝΑ, τις ιχθυοκαλλιεργειες, το εργοστασιο κλπ. Δεν θα γινει τιποτα. Δεν θελει κανενας να γινει τιποτα και η αδρανεια του μεγαλου υπνου ειναι συγκλονιστικη.

 

ολοι ψιλοσυμφωνουμε, σε υπογραμμιση των λογων του ΒΑΣ, προσφατα ειδα φορο μεταβιβασης σε διαμερισμα στο κεντρικο λονδινο, συνολικο κοστος 3,5% επι της αξιας συμβολαιου......καντε τις συγκρισεις σας.

Link to comment
Share on other sites

ποια Σπάτα, εδώ στο Γερακα και την Κηφισια δεν έχεουν δικτυο :(

 

Πάντως στο προηγούμενο σχόλιο δεν μιλώ για την αξια της γής που διαμορφώνεται από την αγορά

μιλώ για τους μηχανισμούς με τους οποίους το κράτος αλλάζει την ισορροπία μιας περιοχής

πχ δημουργεί ζωνες για πλούσιους στο Ελληνικό διώχνωντας τα μεσαία στρώματα και δημιουργεί γκέτο στο κέντρο

 

Με τα σχόλια περι ΧΥΤΑ και ΟΚΑΝΑ κλπ συμφωνώ απολύτως!

Link to comment
Share on other sites

ναι το καταλαβα αλλα εχω ενσταση (:)) γιατι οπου κ να πας πλην αφρικης, το παραλιακο μετωπο ειναι ακριβο. οποτε το καθε κρατος, ειτε λεγεται ελλαδα ειτε μονακο ειτε ιταλια, σου λεει εδω μπορω να εχω τον πλουσιο κ να εισπρατω 100Χ δημοτικα τελη και φορους ενω τωρα ο κυριουλης απο το 1950 μου δινει με το καλυβακι του 20Χ, και αυτο παρολο που του εχω αυξησει αντικειμενικες κλπ περιεργα 3000 φορες τα τελευταια 10 χρονια.

 

εμενα αυτο δεν με πειραζει γιατι ειναι λογικο. τα μεσαια στρωματα θα πανε αλλου. συμβαινει παντου, τα κακα της παγκοσμιοποιησης κ του καπιταλισμου.

 

τωρα για το γκετο στο κεντρο, σας δηλωνω επειδη εχω ασχοληθει οτι σχεδιο δεν υπαρχει, συνομωσια δεν υπαρχει, σατανικη εκμεταλλευση δεν υπαρχει. το μονο που υπαρχει ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΗ, ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Αν υπηρχε σχεδιο θα ειχε τελειωσει το θεμα εδω κ 3 χρονια.

 

Εγω βλεπω ομως ολοκληρη ΓΕΚ να τον εχει φαει εδω κ κατι χρονια. Ουτε οι τιμες εχουν πεσει στο κεντρο. Αρα ποιο σατανικο σχεδιο. Κ 3 ανθρωποι που εχουν ριξει καμμια 100αρα χαρτια, τρεχουν κ ικετευουν και παρακαλανε για το αυτονοητο κ διαδοχικες κυβερνησεις πασοκ νδ τους κοροιδευον.

 

μπροστα μου υπουργος εδωσε εντολη σε καρεκλοκενταυρο σχετικα με γραφειοκρατικο προβλημα και οταν βγηκε εξω ο μαγκας ειπε (και μετα εκανε) τα ακριβως αντιθετα. τι να λεμε τωρα, δεν θελω να καρφωθω, αλλα αμα σας λεω δεν αλλαζει τιποτα, ακουστε με.

 

με τις φατσες αυτες δεν αλλαζει τιποτα. με το δημοσιο αυτο, δεν αλλαζει τιποτα. με τους πολιτες αυτους, δεν αλλαζει τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

εμενα αυτο δεν με πειραζει γιατι ειναι λογικο. τα μεσαια στρωματα θα πανε αλλου. συμβαινει παντου, τα κακα της παγκοσμιοποιησης κ του καπιταλισμου

Τι είναι λογικό και τι όχι ειναι σχετικό.

 

Πάντως επειδή δεν σπουδασες στην Ελλάδα, ίσως δεν γνωρίζεις πως ένας λογος που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν γκέτο στην Ελλάδα (και αυτό σιγουρα θεωρειται καλό),

ειναι το γεγονός πως σε όλες τις περιοχές υπήρχε μια δασποράτων τάξεων.

Δηλαδή δεν συγκεντρώννταν πουθενά μόνο πολύ πλούσιοι ή μόνο φτωχοί ή μόνο η μεσαία τάξη.

 

Άρα αυτή τη διασπορά των τάξεων είναι κάτι καλό!

Link to comment
Share on other sites

Χάουαρντ μέχρι πέρσι ο ΦΑΠ δεν έπιανε όλους και ήταν ανεκτός .

Από φέτος , τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία και δεν είναι μόνον ο πανικός τους .

Τώρα ότι πρέπει να διαλύσουν την γραφειοκρατία , απλά θα την παρακάμψουν .

Link to comment
Share on other sites

μυρι συμφωνω μαζι σου 1000%

 

γιαυτο και στη χωρα των βαρβαρων που ειμαι εγω, οταν βγαλεις αδεια για πχ πολυκατοικια 10 διαμερισματων, σου λενε "εβαλες μεσα κ 1-2 μικρα διαμερισματα?" και εισαι υποχρεωμενος να το κανεις. και οχι μονο αυτο, αλλα αν τα πας για ενοικιαση σε υποχρεωνουν να κρατας καποια σε χαμηλο rate και χρεωνεις τα αλλα οσο θες.

 

Ετσι εξασφαλιζουν ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ οτι με τον πλουσιο παει κ ο μεσοαστος.

 

Να δειτε καουρα τους developers να τα αποφευγουν αυτα....το πιο συνηθισμενο ειναι επειδη οι περισσοτεροι δημοι βαζουν οριο τα 10 σπιτια, μας ζητανε λυσεις με 9 χαχαχα

 

μη τυχον και μπει ο μαυρουκος μεσα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.