Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλλειψη - αμφισβήτηση μελέτης θερμομόνωσης


hetauma

Recommended Posts

Και που λεει συνάδελφοι ότι ο επιθεωρητής είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει εγκεκριμένες μελέτες ? Πουθενά. Ο ιδιοκτήτης οφείλει να τις προσκομίσει και αρχιτεκτονικά και τα πάντα. Στην τελική αν φοβάσαι παίρνεις και μια Υ δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν υπάρχει και προχωράς με τα μέγιστα του ΚΘΚ άνετα.

 

Εδώ παίδες , από ΕΥΕΠΕΝ μου ειπαν τ/φ ότι και χωρίς δελτίο καυσανάλυσης προχωράω κ-α-ν-ο-ν-ι-κ-ό-τ-α-τ-α σε ΠΕΑ. Που φαγωνόμασταν καιρό με αυτό. Οπότε ....relax με τις μελέτες θερμομόνωσης.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Εχω ΠΕΑ σε διαμερίσματα νέας πολυκατοικίας και διαθέτω τη μελέτη θερμομόνωσης (πολύ σπάνιο, αλλά ο πελάτης είναι συνάδελφος και πολύ τυπικός). Στο μεταξύ έκλεισαν οι ημιυπαίθριοι (τακτοποιημένοι όλα κομπλέ). Εφόσον έχω τη μελέτη δεν θα πρέπει να θεωρήσω τους εξωτερικούς τοίχους αμόνωτους και τους υπόλοιπους σύμφωνα με μελέτη;

Link to comment
Share on other sites

Nαι ρε συ Inzaghi και γω αυτό σκεφτόμουν αρχικά, αλλά ή πάμε με τη λογική 1980<κατασκευή κτιρίου<2011 τότε ότι πει η μελέτη ή U=0.8 για Αθήνα,

ή πάμε με τη λογική "τι γινεται συνήθως". Και γω ήμουν της δεύτερης λογικής, αλλά με τις συζητήσεις στο φόρουμ αυτό, με έχετε κάνει να στραφώ προς τη πρώτη.

Πάλι καλά που βγαίνει Γ και στις δυο περιπτώσεις, αλλά νιώθω λίγο μπερδεμένος η αλήθεια είναι κάποιες φορές.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δυο ερωτησουλες.

 

α. Υποχρεωση του ιδιοκτητη ειναι να μου φερει μελετη θερμομονωσης και τα λοιπα σχεδια. Σε περιπτωση ΜΗ προσκομισης μελετης θερμομονωσης, υποχρεουμαι να την αναζητησω εγω για να εκδοσω ΠΕΑ η δυναμαι να το κανω και θεωρωντας τα μεγιστα κατα ΚΘΚ?

 

β. Περιπτωση μελετης θερμομονωσης για συγκεκριμενο κτηριακο ογκο, ΕΚΤΟΣ του οποιου υπαρχει Η/Χ ο οποιος και κλειστηκε κατα την κατασκευη, αυξανοντας το θερμαινομενο ογκο. Η τοιχοποιια στα σημεια που εκλεισε ο Η/Χ εχει διαφορετικο παχος (19cm αντι για 25cm) δειχνοντας καθαρα οτι προκειται για αμονωτο τοιχο (μπλοκι). Θεωτ υπο αμφισβητηση της μελετη θερμομονωσης (την οποια και δεν εχω στα χερια μου ετσι κι αλλιως) λαμβανοντας συντελεστες πλημμελους θερμομονωσης ή παιρνω παλι τα μεγιστα κατα ΚΘΚ μη οντας σιγουρος για το τι πραγματικα κατασκευαστηκε?

 

Thank you in advance!

Link to comment
Share on other sites

Στο α, θα έλεγα στον ιδιοκτήτη να την αναζητήσω εγώ, με ανάλογο χρηματικό αντίτιμο φυσικά, αλλιώς αυτός...Αν δεν υπήρχε, τα μέγιστα κατά ΚΘΚ.

Στο β, για το τμήμα του Η/Χ θα έπαιρνα τα μέγιστα να ήμουν καλυμένος...

Link to comment
Share on other sites

α. Από που προκύπτει η υποχρέωση μας να αναζητήσουμε τη μελέτη θερμομόνωσης; Αν δεν μας προσκομισθεί, Umax. Εξάλλου οι ιδιοκτήτες θέλουν το ΠΕΑ χθες, δεν θα κάτσουν να περιμένουν να ξεμπλέξουμε με αρχεία πολεοδομιών και φυσικά δεν θα μας πληρώσουν για τον έξτρα κόπο μας.

β. Όπως το περιγράφεις ανεπαρκή θα το έβαζα και πολύ του είναι. Εφόσον είναι τελείως εκτός όγκου, ακόμα και να βρεθεί η μελέτη θερμομόνωσης αυτός ο χώρος δεν θα περιγράφεται πουθενά, οπότε μέγιστους συντελεστές τίνος πράγματος να βάλεις; Ασε και τους 19 πόντους; Επίσης πού ξέρεις ότι έκλεισε κατά την κατασκευή (οπότε μπορεί να είχε ληφθεί θερμονωτική πρόνοια εξ' αρχής, λέμε τώρα) και δεν έκλεισε μετά, τσάτρα πάτρα.

Το μπλόκι τί είναι;

Link to comment
Share on other sites

Το μπλοκι ειναι ειδος τουρβλου, συνηθως 15ποντο σε παχος και με 2 ποντους σοβα εκατερωθεν πιανουμε 19 εκατοστα παχος τοιχου.

 

Τους τοιχους που κλιενουν τον Η/Χ θα τους λαβω τελειως αμονωτους διοτι η μελετη τον προεβλεπε αμονωτο και ΑΝ τον λαβω μονωμενο θα πρεπει να το τεκμηριωσω με καποιο τροπο

 

Για τα υπολοιπα θα παρω τα Umax και καθαριζω.

 

Σπιτι εκ πρωιμιου προβληματικο, με τον ιδιοκτητη να διαμαρτυρεται (εχοντας φυσικα χρηματα) και να ζηταει να με πληρωσει τα μισα τωρα και τα μισα σε 1 μηνα και τελικα να μου πεταει τα χρηματα στο τραπεζι και να φευγει, δε νομιζω πως θα ειχα τυχη να ζητησω εξτρα αμοιβη για αναζητηση μελετης θερμομονωσης, ουτε και θατην αναζητησω εγω απο μονος μου οπως και να χει...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά για τις περιόδους ισχύς Κ.Θ.Κ.1979-2010 και όταν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο της μελέτης Θερμομόνωσης στην πολεοδομία αλλά ούτε μπορεί να αμφισβητηθεί η περίπτωση τοποθέτησης θερμομόνωσης(δεν βγαίνει συμπέρασμα από μέτρηση) τι είναι ποιο σωστό ?

1) Ανεπαρκή θερμομονωτική ...

2)Κmax?

 

Μάλλον προς το 1) τείνω ...

Link to comment
Share on other sites

.........αλλά ούτε μπορεί να αμφισβητηθεί η περίπτωση τοποθέτησης θερμομόνωσης(δεν βγαίνει συμπέρασμα από μέτρηση) τι είναι ποιο σωστό ?

 

Πως γίνεται να συμβαίνουν και τα 2 ?

 

Και να μην αμφισβητείς αν έχει εφαρμοσθεί η θερμομόνωση και δεν βγαίνει συμπέρασμα μετά τη μέτρηση ?

 

Παράξενο ...

 

Τελος πάντων, εγω στη θέση σου, αν το κτήριο είναι πριν το '90 θα έπαιρνα αμόνωτο, για μετά το '90 -'00 με ανεπαρκή

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.