Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aυξημένες εισφορές για γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους


danton

Recommended Posts

asoumes γιατί συγκρίνεις το πόσο κοστίζεις στον εργοδότη σου με το πόσο πληρώνεις/πληρώνουμε για ασφάλεια;

Να σου θέσω μια ερώτηση για να βοηθηθούμε.

Για ποιο εισόδημα φορολογείσαι; 14χ2000=28.000€ ή 14χ3000=42.000€

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 273
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συναδελφε asoumes , μπερδευεις τα μηλα με τα πορτοκαλια..........τα ειπαν οι προηγουμενοι συναδελφοι.........

τι σε νοιαζει εσενα τι πληρωνει ο εργοδοτης , ο οποιος εχει επιστροφες , αλλες αβαντες κτλ........τον καθεναν μισθωτο τον ενδιαφερει ποσα καθαρα παιρνει.........αν με ρωτας για τις εργοδοτικες εισφορες , ισως ειναι μεγαλες πραγματι για αυτο το 95% των μηχανικων δουλευουν με μπλοκακι...........ενω το , ΙΚΑ ειναι πολυ πιο συμφερον..........

 

αλλα αν αυτο το γραφεις για να πεις οτι οι μισθωτοι ειναι αδικημενοι γιατι κρατουνται πολλα απο αυτους , απλως δεν καταλαβαινεις την κατασταση που επικρατει στην ελλαδα , τα τελευταια 20 χρονια...........ή μηπως νομιζεις οτι αν μειωθουν οι εργοδοτικες εισφορες θα σου πει το αφεντικο παρε αλλα 300 ευρω;;;;;;

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

Επιπλεον πιστευω οτι ακριβως επειδη υπαρχει το φαινομενο να δουλευουν μισθωτοι με καθεστως Ελ. Επ., οι αυξημενες εισφορες ειναι μια πιεση προς τους εργοδοτες για να αλλαξουν νοοτροπια.

Θες να μας εξηγήσεις το σκεπτικό σου, γιατί μου φαινεται παράλογο;

 

Ο εργοδότης που έχει "οιωνεί μισθωτό" Χ@@στηκε για την αύξηση των εισφορών. Αφου δεν τις πληρωνει αυτός.

Επιπλέον έχει 5.000.000 λογους να έχει "οιωνεί μισθωτό" και ειδικά με τέτοιες συνθήκες δεν προκειται ποτε να πάρει 'μισθωτό'.

 

Αντιθέτως με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (κοντός ψαλμός αλληλούηα), θα έρθει ο εργοδότης σου και θα σου πει κομμένος ο 13 & 14ος μισθός, κομμένη η αποζημίωση απολυσης, αμοιβή 1000 και να λες και ευχαριστώ διότι θα σε διώξω και θα πάρω με μπλοκάκι για 800 (με ΤΣΜΕΔΕ) και με μαυρα για 400 (ανασφάλιστος).

 

Άσε δε που στις εποχές που ζούμε ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν είναι ασφαλής από ανειδίκευτος υπάλληλος έως Πρόδερος σε εταιρία. Όλα τα σενάρια έχουν παίξει.

Link to comment
Share on other sites

O asoumes υποθέτω αναφέρεται στο γεγονός, ότι για το ίδιο τελικό ποσό σύνταξης, οι συνολικές εισφορές που αντιστοιχούν σε ένα "λογαριασμό"" μηχανικού, είναι μεγαλύτερες για τους μισθωτούς σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έχει δίκιο. Σε ένα σύστημα όμως, μη ανταποδοτικό, όπως είναι το ελληνικό ασφαλιστικό, αυτά είναι αναμενόμενα, παρόλη την αδικία τους.

 

Υπάρχουν υψηλόμισθοι μισθωτοί που το άθροισμα εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη είναι σχεδόν 30000 Ευρώ ετησίως. Η σύνταξη που θα πάρουν αυτοί είναι της πλάκας.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι : οι ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη για ποιο ταμείο είναι; Συνταξιοδοτικό; Υγείας; Ανεργίας; κλπ κλπ

Δεν ξέρω. Ρωτάω...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον λοιπόν είμαστε στην Ελλάδα και αδικίες υπάρχουν τώρα που γίνεται κάτι για να πλησιάσουν οι εισφορές των μισθωτών με αυτές των Ελ. Επ. Εμείς σαν κλάδος λέμε οχι.

 

Ναι καμία δουλεια δεν είναι σίγουρη αλλα με αυτα που γράφετε νομίζω ότι μιλάω με εργοδότες απο την βόρεια Κορέα στην καλύτερη. Η εργασιακή απόδοση κ οι γνώσεις πληρώνονται στον κλάδο μας μην το ξεχνάτε αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Τότε με έναν απλό έλεγχο μπορεί κάποιος να δει πως ο μισθωτός μηχανικός που έχει μισθό μεγαλύτερο από 693,35 € πληρώνει (μαζί με τον εργοδότη του) μεγαλύτερες εισφορές από τον ε.ε. μηχανικό σε όλους τους κλάδους πλην του ειδικού λογαριασμού.

Αλλά θα πάρουν την ίδια σύνταξη κάτι το οποίο δεν ακούγεται σωστό.

Από την άλλη ο μισθωτός με 693,35€ έχει κρατήσεις 192,89€ ενώ ο ε.ε. πληρώνει εισφορές 335,92€

Αν ο μισθωτός έχει μισθό ίσο με 1600,00€ έχει κρατήσεις 336,32€ ενώ ο ε.ε. πληρώνει εισφορές 335,92€

Αν έχει μεγαλύτερο μισθό από 1600,00€ τότε οι κρατήσεις του είναι μεγαλύτερες από τις εισφορές του ε.ε.

Το πρόβλημα δηλαδή εστιάζεται σε όσους μισθωτούς έχουν μισθό μεγαλύτερο από 1600,00€ διότι οι εισφορές του εργοδότη δεν αφαιρούνται από τον μισθό και ούτε υπήρχε περίπτωση τα 330,08€ που πληρώνει ο εργοδότης να τα ενσωμάτωνε στον μισθό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι καμία δουλεια δεν είναι σίγουρη αλλα με αυτα που γράφετε νομίζω ότι μιλάω με εργοδότες απο την βόρεια Κορέα στην καλύτερη. Η εργασιακή απόδοση κ οι γνώσεις πληρώνονται στον κλάδο μας μην το ξεχνάτε αυτο.

Είσαι πολύ τυχερός που μπορείς και ζεις σε μιαν άλλη πραγματικότητα ... διότι πολλοί μηχανικοί νιώθουν οτι ζουν στη βόρεια Κορέα και ακομη χειρότερα, διότι στην βόρεια Κορέα το κράτος είναι υποχρεωμένο να σου δώσει ένα πιάτο φαί, ενώ εδώ όχι.

 

Αντιθέτως από το πρωί αρχισε στα ΜΜΕ το τροπάρι περι τεκμαρτών εισοδηματων στους Ελ. Επαγγελματίες και για ανταλαγές ακινήτων έναντι οφειλών στο δημόσιο. Ενώ όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες έχουν ζημιά ή είναι απλήρωτοι.

 

 

Δεν συνεχίζω τη συζητηση μαζί σου διότι προφανως ειναι αδυνατον να καταλάβεις τι λέμε.

Δεν πειράζει ας υπάρχουν και μερικοί μηχανικοί που χαίρουν το σεβασμό που θα έπρεπε να έχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι ότι είμαστε στην αρχή ακόμα...του κακού...Σκέφτομαι πραγματικα ότι σε ένα χρόνο θα έχουν σταματήσει όλοι να πληρώνουν εισφορές ΤΣΜΕΔΕ είτε γιατί δεν θα μπορούν είτε γιατί θα διαγραφούν είτε επειδή θα έχουν βρεί δουλειά έξω...

 

Πραγματικά λέω να αγοράσω κανα 10αρια μελίσσια να τα ρίξω σε κανα χωράφι του...δημοσίου (ξέρετε από αυτα που τα νοικιάζεις 5 ευρώ το χρόνο..).. να γραφτω στον ΟΓΑ όπου θα δίνουμε κανά 1000αρικό βαρια βαριά και θα τρώμε και πιο υγιεινα...(γιατί στο τέλος να φάμε δεν θα έχουμε..)......

 

Η σκέψη είναι ότι τελικά αυτά που θα μας προσφέρει το ΤΣΜΕΔΕ - ΤΕΕ σε σχέση με αυτά που ζητά δεν ανταποκρίνονται... και εξηγούμαι.. σε μια παρακμιακή οικονομία (με τραγικές προοπτικές για τουλάχιστον ακόμα 10 -20 έτη λιτότητας...) πραγματικά τελικά καλύτερα να στραφούμε έξω..ή σε κάποιο άλλο αντικείμενο..

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.