ted78 Δημοσιεύτηκε November 8, 2010 at 06:15 μμ Δημοσιεύτηκε November 8, 2010 at 06:15 μμ Για να μη δημιουργουνται παρεξηγήσεις, η παθητική δεν αφορούσε τη στέγη αλλά το υπάρχων κτίσμα, μια μονοκατοικία 60 τμ. Δεν ήταν και τίποτα το σημαντικό.
anestis1 Δημοσιεύτηκε November 16, 2010 at 04:30 μμ Δημοσιεύτηκε November 16, 2010 at 04:30 μμ Κι εγώ το βρίσκω παράλογο να ζητάνε παθητική, όμως κάποτε στην Πολεοδομία το ζητούσαν και σαν αμοιβή αλλά και σαν μελέτη, όχι βέβαια για οδεύσεις, αλλά για τα υλικά που χρησιμοποιούνται κλπ. Και μάλιστα και για στέγη που εδράζεται σε πλάκα σκυροδέματος! Αυτή τη φορά στην Πολεοδομία δεν ήθελε παθητική μια άλλη υπάλληλος.
xenia Δημοσιεύτηκε January 25, 2011 at 04:56 μμ Δημοσιεύτηκε January 25, 2011 at 04:56 μμ καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχω καταλάβει όλα τα προηγούμενα σωστα, για προσθήκη στεγης, υπολογίζω αμοιβη μηχανικού κανονικά σαν νεα αδεια και στις μελέτες επιλέγω αρχιτεκτονικά και στατικά (επίλυση ζευκτου?) ? Για την αποτύπωση του κτιρίου θα επιλέξω επιπλέον αποτύπωση αρχιτεκτονικών και για έλεχο επάρκειας φέροντα οργανισμού αποτύπωση στατικών? Τέλος στο συμβατικό τι είδος χωρου θα επιλέξω και θα βάλω τα μ2 της στέγης?
thanar Δημοσιεύτηκε March 4, 2011 at 08:57 πμ Δημοσιεύτηκε March 4, 2011 at 08:57 πμ Επειδή μου έτυχε και μένα μια περίπτωση προσθήκης στέγης, γνωρίζει κανείς λίγο πιο λεπτομερειακά τι γίνεται με τις αμοιβές; Δεν είναι καιροί αυτοί να αφήνουμε τέτοια χαρτζηλίκια να πάνε χαμένα, ακόμη κι αν έχουν σχετικά περισσότερη δουλειά από μια άδεια για νέα οικοδομή.
thanar Δημοσιεύτηκε March 21, 2011 at 06:33 μμ Δημοσιεύτηκε March 21, 2011 at 06:33 μμ Η περίπτωση στην οποία αναφέρομαι είναι πιο πολύπλοκη απ' ότι τελικά πίστευα... Η άδεια και η οικοδομή είναι της δεκαετίας του 70, ενώ το 2006 έγινε καταγγελία από γείτονα, καθώς υπήρχε υπέρβαση του συντελεστή για 100m² και της κάλυψης για 50m² περίπου! Τότε πληρώθηκε άπαξ πρόστιμο, αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν έγινε κάποια διαδικασία νομιμοποίησης. Για να γίνει τώρα προσθήκη στέγης σε όλη την κάλυψη (ΜΕ το αυθαίρετο μέσα), θα πρέπει να γίνει νομιμοποίηση πρώτα, ή μπορώ να το προχωρήσω έτσι; (που τις βρίσκω αυτές τις περιπτώσεις γμτ...)
Στα Δημοσιεύτηκε March 22, 2011 at 08:04 πμ Δημοσιεύτηκε March 22, 2011 at 08:04 πμ Εφόσον ζητάνε το διάγραμμα κάλυψης, για να προχωρήσεις στην προσθήκη στέγης στην ουσία θα βγάλεις μια άδεια η οποία δε θα περιλαμβάνει την επιπλέον αυθαίρετη κάλυψη. Κατά τη γνωμη μου είναι μπλέξιμο και δε θα το έκανα. Από κει και πέρα εχεις δει καθόλου εάν μπορεί να νομιμοποιηθεί η επιπλέον κάλυψη και δόμηση; αναφέρεις οτι η άδεια ειναι του 70 αρα ο 1512 το πιάνει για τα αυθαιρετα. είναι πρόθυμοι οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν το πρόστιμο;
Paul_Mix Δημοσιεύτηκε April 2, 2011 at 11:23 πμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2011 at 11:23 πμ για αντικατάσταση στέγης που ξεπερνάει σε πλάτος τα 7,50 μ. τι σχέδια χρειάζονται; επειδή ξεπερνάει τα 7,50 μ. και δεν μπορει να γίνει με εργασία μικρής κλίμακας, χρειάζονται όλα τα σχέδια σαν να γίνεται προσθήκη στέγης; είχε γινει αποτύπωση όλου του κτιρίου για νομιμοποίηση και υπάρχουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και το τοπογραφικό διάγραμμα, επειδή υπάρχει ήδη στέγη και όπως είπα θα γίνει αντικατάσταση, στα αρχιτεκτονικά που είχαν γινει για αποτύπωση φαίνεται η στέγη, επομένως θα χρησιμοποιήσω τα αρχιτεκτονικά σχέδια που υπάρχουν χώρις να χρειαστεί να κάνω αλλαγές; τι επιπλέον χρειάζεται; στατικα της στέγης; και αμοιβές;
maria-topo Δημοσιεύτηκε June 8, 2011 at 09:59 πμ Δημοσιεύτηκε June 8, 2011 at 09:59 πμ Συνάδελφοι καλησπέρα, μήπως μπορεί κανείς να μου πει αν για μια άδεια στέγης 111 μ2 κ προσθήκη σοφίτας 28 μ2 μια τιμή μελέτης 1500 ευρώ είναι στα νορμάλ επίπεδα? Έχω μπερδευτει πολύ με τους υπολογισμούς... η πολεοδομία μου ζήτησε και νέο τοπογραφικο. Επίβλεψη απ' ότι κατάλαβα δεν απαιτείται.
georg coco Δημοσιεύτηκε June 8, 2011 at 01:12 μμ Δημοσιεύτηκε June 8, 2011 at 01:12 μμ maria-topo Μόνο η προσθήκη σοφίτας των 28,00μ2 (χωρίς τοπογραφικό) βγάζει περίπου μελέτη και ΦΠΑ γύρω στις 2500 € Αν η σοφίτα περιέχεται στη στέγη των 111μ2 ας πούμε άλλα τόσα το φτάσαμε το πεντοχίλιαρο!!! Κοίταξε και εδώ http://www.meleth.gr/amoibes.html
thanar Δημοσιεύτηκε July 28, 2011 at 09:52 πμ Δημοσιεύτηκε July 28, 2011 at 09:52 πμ Ρε σεις συνάδελφοι, Μόλις ολοκλήρωσα τον υπολογισμό αμοιβών προσθήκης στέγης εμβαδού 146m² σε μια υφιστάμενη οικοδομή που δεν είχε καθόλου στέγη και, βάζοντας όλους τους μειωμένους συντελεστές της επαρχίας μου, μου βγάζει το civil μια αμοιβή ΤΕΕ κοντά €4000 για μελέτη και €2000 για επίβλεψη! Έχω κάνει κάποιο λάθος, ή τόσο πάει αυτή η δουλειά; Και μάλιστα, επειδή ο συγκεκριμένος φάκελος έχει και νομιμοποίηση + αλλαγή χρήσης, μου βγάζει ένα σύνολο αμοιβές ΤΕΕ μαζί με φορολογικά και ΦΠΑδες γύρω στα €9500! Εγώ είχα την αίσθηση πως με κανένα 3χίλιαρο θα ξεμπέρδευα!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα