Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ και Η/Μ συστήματα σε τριτογενή κτήρια


dib

Recommended Posts

 

Αν δηλαδή έχεις ένα κλιματιστικό στο σαλόνι σου που είναι 40 m2 σε σύνολο διαμερίσματος 100m2, αυτό δεν σημαίνει ότι καλύπτει το 40% και επομένως θα πρέπει να συμπληρώσεις ένα θεωρητικό σύστημα με 10% για να πας στο 50% αλλά ότι σου καλύπτει το 40% του εμβαδού αλλά με ένα συντελεστή χρήσης (γι' αυτό το 40% και όχι για όλο το διαμέρισμα 100%) ίσο με 50% άρα σου καλύπτει το 20% από το 50% που πρέπει συνολικά να καλύψεις. Άρα υπολείπεται να καλύψεις το 30%=(60%x50%) με το θεωρητικό σύστημα για να πιάσεις το (συνολικό) 50%.

 

 

Συνεπώς σε κάθε σπίτι που υπάρχει κλιματιστικό θα βάζουμε θεωρητικό σύστημα;

Ακόμα και σε κάθε δωμάτιο να είχαμε κλιματιστικά πλην διαδρόμων και λουτρών, θα είχαμε κάλυψη π.χ. 90% των τ.μ./2=45% Το υπόλοιπο 5% θα έπρεπε να καλυφθεί από θεωρητικό σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν απαιτείται θεωρητικό σύστημα σ' αυτή την περίπτωση. Ο λόγος είναι ότι όποιος χώρος θα έπρεπε να έχει κλιματισμό τον έχει (δηλ. όλα τα δωμάτια και η κουζίνα). Οι διάδρομοι και το λουτρό δεν απαιτείται να έχουν σύστημα ψύξης. Άρα η κάλυψη που έχεις είναι 100% και επομένως πολλαπλασιάζοντας με το 0,5 (συντελεστή χρήσης) θα έχεις τελική (συνολική) κάλυψη 50%.

Link to comment
Share on other sites

Μου ανατέθηκε η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για ένα κατάστημα. Το κατάστημα λειτουργούσε σαν κινηματογράφος (έχοντας τα ανάλογα Η/Μ εγκατεστημένα) και ο νέος ενοικιαστής θα το κάνει club. Αυτή τη στιγμή είναι στην φάση του ξυλώματος του κινηματογράφου. Όπως καταλαβαίνετε τα Η/Μ της νέας χρήσης δεν έχουν καμία σχέση με της προηγούμενης. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να χειριστώ το θέμα των Η/Μ όσον αφορά το ενεργειακό πιστοποιητικό;

Link to comment
Share on other sites

Αν υπαρχει ο απαιτουμενος χρονος απο τη μερια τους, ισως να συμφερε να περιμενεις να μπουν μηχανηματα (κλιματιστικα, ανεμιστηρες κλπ) και να το βγαλεις βασει της νεας καταστασης (αν υπαρχει σοβαρη μελετη εφαρμογης, θα μπορουσες να το κανεις και εκ των προτερων, αν και εγω δε θα το ρισκαρα)

Τωρα στη περιπτωση που ακομα δεν εχουν γινει καν τα ξηλωματα, και καιγονται να καταθεσουν χαρτια εφορια, τι να πω, εγω θα αποτυπωνα την παλαια κατασταση, εξαλλου αυτο ειναι που ειδες εσυ.

Αυτη ειναι η γνωμη μου

Edited by AristidisZ
Link to comment
Share on other sites

Αντί για παλαιά κατάσταση στην πρόταση του Αριστείδη θα πρότεινα αυτήν του Κτηρίου Αναφοράς.

Link to comment
Share on other sites

Οτι βλέπεις την ώρα που μπήκες. Πολλές φωτογραφίες και αν δεν υπάρχει κάτι τότε ΚΑ όπως λέει ο tsx.

 

Αν τους πεις:<< θα έρθω σε ένα μήνα, όταν τελειώσετε>> θα το έχουν βγάλει το ΠΕΑ σε 2 μέρες με άλλον επιθεωρητή. Αυτοί περιμένουν το συμβόλαιο (την εξασφάλιση) για να ρίξουν λεφτά μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση όταν αναφέρεις κάτι που ΘΑ....μπει, μπορεί να σε γελάσουν και τελικά να μην μπει. :smile: . Τι λες τότε??

Γι'αυτό...ότι βλέπουν τα ματάκια μας και μην λες πολλά πολλά γιατί θα την χάσεις την δουλειά

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι, θέλουν να κάνουν να κάνουν συμβόλαια και συμφωνητικά μίσθωσης. Στην εφορία και στο συμβολαιογράφο θα δώσουν ΠΕΑ με χρήση "Θέατρο, κινηματογράφος" και τα συμβόλαια θα λένε "Νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μουσική σκηνή (sic)" ή "χώρος συναυλιών' :confused: ;;;

Link to comment
Share on other sites

Στα ΠΕΑ αυτά βάζω τη χρήση που θα γίνει. Αν δε γίνει και γίνει έλεγχος (λέμε τώρα... ) θα το εξηγήσω κινέζικα. <<Θεατροκινηματογραφικό κέντρο διασκέδασης μετά μουσικής εννούσα μανδάμ..>>

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.