Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική έκθεση αποκατάστασης βλαβών φερόντος οργανισμού


 

Recommended Posts

Ειμαι νεος πολιτικος μηχανικος και προσφατα ανελαβα την αποκατασταση βλαβων στον φεροντα οργανισμο μιας 6οροφης πολυκατοικιας.

Ως νεος μηχανικος αντιμετοπιζω αρκετες δυσκολιες στην συνταξη της τεχνικης εκθεσης και γενικοτερα στην αντιμετωπιση του συγκεκριμενου εργου και θα ηθελα αν μπορουσε καποιος πιο εμπειρος να μου στειλει προτασεις ή μια προτυπη φορμα.. ;)

Παρακατω επισυναπτω και μερικες φωτογραφιες του κτισματος.

Ευχαριστω πολυ! :rolleyes:

post-53868-131887275784_thumb.jpg

post-53868-131887275802_thumb.jpg

post-53868-131887275821_thumb.jpg

post-53868-131887275849_thumb.jpg

post-53868-131887275877_thumb.jpg

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά κατέγραψε και περιέγραψε τις βλάβες που εμφανίζονται στο κτίριο αναλυτικά, καθώς και τα αίτια που τις δημιούργησαν. Έπειτα γράψε τις προτάσεις σου για την αποκατάσταση του κτιρίου και την επιδιόρθωση των βλαβών. Είναι απλό το θέμα.

 

Εγώ θα το έκανα κάπως έτσι:

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

 

1) Εισαγωγή

2) Παράθεση των βλαβών και περιγραφή

3) Προτάσεις για αποκατάσταση

4) Κλείσιμο - Συμπεράσματα

5) Υπογραφή - Σφραγίδα

 

Ελπίζω να σε βοήθησα φιλαράκι,

καλή σου μέρα! Chris

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλημέρα και καλώς μας ήρθες .

 

Οι πραγματικές δυσκολίες δεν εντοπίζονται τόσο στη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης και στις όποιες τυπικές φόρμες όσο στη γενικότερη αποτίμηση των βλαβών , την αντιμετώπιση της "βλαμμένης" κατασκευής και την επίβλεψη των εργασιών για την αποκατάσταση των βλαβών.

 

Η συνεργασία με εμπειρότερο μηχανικό είναι σχεδόν επιβεβλημένη . Όχι βέβαια σε επίπεδο forum και δημόσιου διαλόγου (αυτό ίσως και να σε μπερδέψει) αλλά επί τόπου του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στις φωτογραφίες βλέπω έντονη διάβρωση και όχι βλάβες από σεισμό. Μήπως να συνεργαστείς με κάποιον ποιο έμπειρο για να κοιμάσαι ήσυχος?

Link to comment
Share on other sites

Ειναι δυσκολη η περιπτωση...

Το προβλημα βεβαια δεν ειναι η Τεχνικη Εκθεση αλλα η ουσιαστικη αντιμετωπιση του προβληματος, το οποιο απο τις φωτο φαινεται ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ...

 

Σε ποια περιοχη εισαι??

Παραθαλλασιο??

Link to comment
Share on other sites

Ισως ήταν χρήσιμο στο core members , ορισμένοι συνάδελφοι που ασχολούνται με επισκευές , να μας το γνωστοποιήσουν , ώστε να βοηθηθούν σε επίπεδο συνεργασίας , άλλοι που δεν ασχολούνται , αλλά τους τυχαίνει κάποια τέτοια δουλειά .

Link to comment
Share on other sites

ναι σε παραθαλασσιο μερος ειναι... σε νησι κοντα σε λιμανι

 

Τα ειπες ολα...

Η δυσκολια στη λυση του προβληματος πολλαπλασιαστηκε * 10...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Cosgal καλώς ήρθες βασικά και καλή πορεία στο φόρουμ σου εύχομαι. Ο Τerry έχει πολύ δίκιο και για αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στην κατηγοριοποίηση των συμπτωμάτων της κατασκευής. Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να μελετήσεις το thread περί ενανθράκωσης και διάβρωσης όπου πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι με πρωτεργάτη τον Κ. Ροδόπουλο έχουν παραθέσει πολύ χρήσιμα στοιχεία. Το λέω αυτό διότι αυτά που βλέπω στις φωτογραφίες σε συνδιασμό με το κλίμα που επικρατεί συνήθως κοντά σε ένα λιμάνι μαρτυρά βλάβες απο τους παράγοντες που προανέφερα. Προσπάθησε να τραβήξεις πολλές φωτογραφίες και να ακολουθήσεις τις βλάβες σε όλο το ύψος της οικοδομής ώστε να σχηματίσεις άποψη για τη φορά τους, τη σημαντικότητά τους αλλά πιθανώς και για το λόγο εμφάνισής τους. Π.Χ. αν είναι υγρασία μια εμφανής αστοχία στη μόνωση ή ακόμα και μια υδροροή μέσα σε υποστήλωμα μπορεί να είναι μια σοβαρή ένδειξη.Καλή επιτυχία σου εύχομαι και να προσπαθήσεις να αποκομίσεις τα μέγιστα μέσα απο αυτή τη διαδικασία. (Εννοώ σαν εμπειρία, αλλά αν παίζουν και καλά λεφτάκια χαλάλι σου.)

Link to comment
Share on other sites

@ Cosgal.

 

Πόσων ετών είναι το κτήριο?

 

-Στην δεύτερη φωτογραφία έχεις διάβρωση του οπλισμού λόγω μη επαρκούς επικάλυψης προφανώς από την φάση της κατασκευής (αποκάλυψη μπαζώματος)

 

-Στην τρίτη φωτογραφία έχεις κατά μήκος ρωγμές στο φέρον στοιχείο οπότε είναι μάλλον πρόβλημα καμπτικής αστοχίας, που έχει προκύψει μάλλον από προχωρημένη διάβρωση του οπλισμού ( απώλεια διατομής του χάλυβα - λόγω κακού επιχρίσματος σε συνδυασμό με το διαβρωτικό περιβάλλον) και είναι ρωγμή λόγω της διόγκωσης του χάλυβα. Το ίδιο και στην τέταρτη.

 

Γενικά το κτήριο φαίνεται να έχει απωλέσει αντοχές λόγω διάβρωσης, ενανθράκωσης, και θαλλασίων χλωρίοντων.

Επιβάλλεται να κάνεις ενδεικτικές τομές (καθαίρεση του σοβά) για να αναγνωρίσεις τις βλάβες και τις αστοχίες, να κάνεις αναγνώριση σε δομητικές βλάβες και σε βλάβες σε ανθεκτικότητα. Θα χρειαστείς εργαστηριακή τεκμηρίωση για την κατάσταση των υλικών (ενανθράκωση, οξείδωση, και εναπομείνασα διατομή στον χάλυβα όπου η οξείδωση είναι έντονη). Θα κάνεις αποτίμηση του δομήματος εισάγοντας τα ευρήματά σου στην ανάλυση σε απώλεια αντοχών και ενδεχομένως δυσκαμψίας, και στην συνέχεια ανάλυση για την επάρκεια των επεμβάσεων αποκατάστασης που θα προτείνεις.

Θα χρειαστείς ΚΑΝΕΠΕ, EC1998-1-3

 

Δύσκολη περίπτωση.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.