Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με την ΥΔΕ


foibos1986

Recommended Posts

Έπρεπε να είμαστε ΗΠΑ, όπου έρχεται ο ελεγκτής και ελέγχει ΟΛΕΣ τις ασφάλειες.

Δύο μπρίζες σε ξεχωριστές ασφάλειες στην κουζίνα συν την μπρίζα για ψυγείο με ξεχωριστή ασφάλεια συν την μπρίζα της κουζίνας με ξεχωριστή ασφάλεια.

Όλα τα Υ/Δ σε δική τους ασφάλεια το καθένα.

Εκεί να δείτε γέλιο.....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@elektrogrammi Μην ξεχνάς τα μαγαζάκια έξω από τα πρακτορεία τις ΔΕΗ που κάνουν copy paste τα σχέδια για λίγα μόνο ευρωπουλάκια.....

 

Τα γνωρίζω αυτο με τις υπογραφές....τι γίνεται ομως αμα γίνει ενα ατύχημα???ευτυχώς τωρα θα αρχίσουν να κάνουν ελέγχους και ισώς φτιάξει το πράμα..για καλο ολων μας.

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρων μακροσκελών μηνυμάτων. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστώ, miltos

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι

 

Σε μια πολυκατοικία θέλουν να κάνουν μεταφορά των μετρητών της ΔΕΗ είναι τρία ρολόγια τους είπαν από την ΔΕΗ ότι χρειάζεται και υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη για την μεταφορά. Η ΥΔΕ που χρειάζεται θα είναι μια για την πολυκατοικία ή μια για κάθε διαμέρισμα;

Link to comment
Share on other sites

μια για κάθε διαμέρισμα

αυτό είναι το σωστό

Πάντως, κ μεταξύ μας, είναι αρκετά καλό μεροκάματο οι 3 ΥΔΕ κ η εργασία μεταφοράς των μετρητών :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε οικοδομή που αποπερατώθηκε το '09, ισόγειο κατάστημα θέλει τώρα να βάλει ρολόι. Θα ζητηθεί ηλεκτρολογικό σχέδιο. Αυτό μπορεί να είναι από τη μελέτη της αδείας? ή πρέπει ο ιδιοκτήτης να απευθυνθεί σε σε αρμόδιο ηλεκτρολόγο? και αυτός πρέπει να είναι πτυχιούχος? ΑΕΙ, ΤΕΙ ηλ/γος μηχ ή απλά ένας ηλεκτρολόγος από τεχν. σχολή ίσως με μητρώο του συλλόγου ηλεκτρολόγων?

Το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη? Πρέπει να είναι μηχανικός?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Οι ΥΔΕ έχουν ετήσια ισχύ, οπότε ότι προϋφίσταται της 9/4/2012 δεν μπορεί να υποβληθεί. ΥΔΕ μπορούν να εκπονήσουν τεχνίτες κάτοχοι κατάλληλης άδειας, διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι & μηχανολόγοι και πτυχιούχοι ηλεκτρολόγοι ΤΕ (για τους μηχανολόγους ΤΕ δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι-παλαιότερα δεν είχαν δικαίωμα νομίζω).

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

ούτως ή άλλως θα χρειαζόταν λογικά από τη στιγμή που υπάρχουν αυθαίρετοι χώροι που έχουν ενσωματωθεί. Μπορείς να μου δώσεις και μία κλίμακα κόστους πάνω κάτω?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα,

 

επανέλεγχος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ απαιτείται κάθε 1 χρόνο (ιδιωτικά & δημόσια κτίρια που συναλλάσονται με κοινό) ή κάθε 7 χρόνια (καταστήματα)?

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Να θυμηθουμε οτι οι συχνοτητες των επανελεγχων ειναι ενδεικτικες και ελαχιστες, κανεις δεν σε εμποδιζει να βαλεις επανελεγχο πιο νωρις απο οσο πρεπει, εφοσον φυσικα αυτο τεκμηριωνεται και υπαρχει τεχνικη αναγκαιοτητα και οχι για να βγαλεις μεροκαματο πιο συχνα.

Στην περιπτωση σου, η απαντηση εχει να κανει με το αν το πρακτορειο οπαπ θεωρειται κλειστος επαγγελματικος χωρος ή χωρος συναθροισης κοινου.

Αν εχει τραπεζια καρεκλες τηλεορασεις κτλ και ο κοσμος καθεται μεσα αρκετη ωρα μαλλον ειναι χωρος συναθροισης κοινου. Αλλιως οχι.

Απο την αλλη θεωρω υπερβολικο τον επανελεγχο καθε χρονο σε τετοιες περιπτωσεις, ειδικα αν η εγκατασταση δεν εκτεινεται σε εξωτερικο /υπαιθριο χωρο....

και αν συνυπολογισεις οτι συνηθως η δουλεια γινεται απο υπογραφακια και η εγκατασταση εχει σοβαρα φαουλ μιλαμε για υποκρισια και καραγκιοζιλικια...

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα & καλή βδομάδα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελεγχθεί πως ο ηλεκτρολόγος που υπογράφει την ΥΔΕ και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα είναι πράγματι πιστοποιημένος για αυτό ή εάν η ΥΔΕ έχει πράγματι ισχύ / φαίνεται καταχωρημένη κάπου;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.