Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός προστίμου αυθαιρέτου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

όχι μην κάνετε τίποτα, γιατί κάτι κάνετε λάθος.

Το πρόστιμο ξανα βγαίνει 2000.

Δείτε άμα έχετε τσεκαρισμένες περισσότερες από μία παραβάσεις, φύλλα καταγραφής, την αλλαγή χρήσης ή έχετε στην άδεια ΟΧΙ.

Link to comment
Share on other sites

τα τ.μ γεωργικων αποθηκων και γενικα γεωργικων χρησεων τα βαζουμε σαν κυριους χωρους η σαν βοηθητικους χωρους?

 

 

ερωτω ξανα μηπως και εχει κανει καποιος καποια αιτηση

Link to comment
Share on other sites

Άκη έχω ίδια περίπτωση. Άδεια για "Αποθήκη (Γενικής Χρήσης)" που τώρα είναι κατοικία. Όσο και να έψαξα, δε βρήκα άκρη. Αυτό που βρήκα κάπου στο χάος, ήταν ότι οι γεωργικές αποθήκες πηγαίνουν ως α' γενής τομέας (σαν κύρια κατοικία δλδ).

Link to comment
Share on other sites

οτι πανε σαν κυρια και μοναδικη κατοικια το ξερω και ειναι σωστο.......απλα εμενα ειναι χωρις αδεια......και αν μπουν σαν Κ.Χ ειναι το ιδιο προστιμο σαν ναφτιαξαν κατοικια και δεν το βλεπω πολυ λογικο.......αν ειναι ετσι καλυτερα να πληρωσει κατι παραπανω και να τα κανω ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ να μπορει αυριο νανοιξει και μαγαζια υγειονομικου ενδιαφεροντος μεσα στα βοσκοτοπια κατι σαν την ταινια ''ο οργασμος της αγελαδας''

Link to comment
Share on other sites

:shock: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!Η ΠΙΟ ΚΟΥΦΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.......... :shock:

 

Συνάδελφοι θα χρειαζόμουν τη βοήθειά σας στην εξής περίπτωση.

 

Έχω περίπτωση σε οικισμό προυφιστάμενο του 23 όπου κατασκευάστηκε Ξενοδοχείο σε οικόπεδο 172,50 τ.μ και η Ο.Α. εκδόθηκε με χρήση μόνο αυτού του οικοπέδου. Η ίδια ιδιοκτήτης κατέχει επίσης το διπλανό οικόπεδο Ε 142 τ.μ. και 2 αγροτεμάχια (εκτός ορίων οικισμού) που εφάπτονται στα παραπάνω οικόπεδα εμβαδου 511 κ 530 τ.μ. αντίστοιχα. Σκεφτείτε το σαν ορθογώνιο χωρισμένο στα 4.

 

Οι αυθαιρεσίες του ακινήτου είναι:

 

- επέκταση στο υπόγειο εκτός περιγράμματος οικοδομής 59 τ.μ. όπου τμήμα του εισέρχεται στα δυο αγροτεμάχια εκτός ορίων καθώς και στο διπλανό οικόπεδο & που λόγω κλίσης του εδάφους στο πίσω μέρος έχει αποκαλυφθεί τελείως.Επίσης το ""νόμιμο τμήμα" του υπογείου έχει υπερύψωση 2,10 σε σχέση με τη διαμορφωμένη στάθμη του εδάφους οπότε αν δεν κάνω λάθος αποτελεί πλέον όροφο και είναι κύριας χρήσης. (Αναλυτικό για ξεμπάζωμα??? ή αλλαγή χρήσης)

 

- επέκταση στο ισόγειο 59 τ.μ. ακριβώς επάνω απο το συγκεκριμένο με τις ίδιες παραβάσεις

 

-Σοφίτα 101 τ.μ. που είναι η μόνη εύκολη περίπτωση και κάποιοι εξώστες....

 

Ρωτάω λοιπόν και αν μπορείτε απαντάτε....:

 

α) Πόσοι φάκελοι κατατίθενται λόγω του οτι εισέρχεται σε 2 οικόπεδα και 2 αγροτεμάχια?

β) Στο κουτάκι για % υπερβάσεων σε σχέση με ποιό οικόπεδο θα συγκρίνω υπέρβαση Σ.Δ κ επιτρ. κάλυψη?

γ)Τι πλάγιες αποστάσεις και τι Δ?

δ)Τι Διάγραμμα Κάλυψης θα κάνω?

ε)Αν βρείτε τρόπο...τι αμοιβή θα ηταν η ενδεδειγμένη για τόσο δύσκολη περίπτωση?Να αναφέρω απλά οτι έχει πρόστιμα απο υπουργείο λόγω καταγγελίας (είχε μπεί σε πρόγραμμα) & Πολεοδομία οπότε ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει.

ζ)Το Ξενοδοχείο έχει τακτοποιηθεί λειτουργικά στον ΕΟΤ.Τα πρόστιμα αυτά θα αφαιρεθούν απο τα πρόστιμα του 4014?Πως θα γίνει αυτό κ που το δηλώνω?

 

Θα μπορούσα θεωρητικά να τακτοποιήσω το υπόγειο και ισόγειο με άρθρο 22,για το τμήμα εντός σχεδίου,αλλά για το εκτός ορίων?Επίσης το όριο τέμνει χώρους του κτιρίου οπότε τζίφος...

 

 

 

P.S.: Έχετε υπόψη σας κάποιο νόμο που οταν έχουμε σε επαφή εντός σχεδίου οικόπεδο με εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο να μπορεί να εκδοθεί Ο.Α. και με τα δυο?...

Edited by Alsterwasser
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

μου βγαίνει πρόστιμο 1056 ευρώ για 20 τμ αυθαιρεσία...

 

το πρόστιμο είναι τόσο ή υπάρχει ελάχιστο???

 

ξέρει κανείς??

Link to comment
Share on other sites

Τελευταιος οροφος πολυκατοικιας = 70 τ.μ.

- Εξωστης (10τ.μ.) εγινε μερος του διαμερισματος

- Ανοιξε τρυπα στην πλακα και το ενωσε με 70τ.μ. Δωματος!

 

Εγινε δηλαδη μεζονετα 70+10+70 = 150 τ.μ.

 

 

Κανω 2 φυλλα καταγραφης?

1 για τον εξωστη (με αλλαγη χρησης, Υ.Δ<50%, και Υ.Καλυψης)

και

1 για τον επιπλεον οροφο? (ΧΩΡΙΣ αλλαγη χρησης, με Υ.Δ 50-100%, και ΧΩΡΙΣ Υ.Καλυψης)

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

Τελευταιος οροφος πολυκατοικιας = 70 τ.μ. - Εξωστης (10τ.μ.) εγινε μερος του διαμερισματος - Ανοιξε τρυπα στην πλακα και το ενωσε με 70τ.μ. Δωματος! Εγινε δηλαδη μεζονετα 70+10+70 = 150 τ.μ. Κανω 2 φυλλα καταγραφης? 1 για τον εξωστη (με αλλαγη χρησης, Υ.Δ<50%, και Υ.Καλυψης) και 1 για τον επιπλεον οροφο? (ΧΩΡΙΣ αλλαγη χρησης, με Υ.Δ 50-100%, και ΧΩΡΙΣ Υ.Καλυψης)

 

Με δυο φύλλα καταγραφής θα το έκανα κι εγώ. όπως το σκέφτεσαΙ κι εσύ.

 

Η επιφύλαξή μου είναι μόνο ως προς τους συντελεστές υπέρβασης δόμησης για το αν ΤΕΛΙΚΑ θα συγκρίνουμε με τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου ή τα αναλογούντα στην οριζόντια (ή κάθετη) ιδιοκτησία και αυτό είναι μεγάλο θέμα!!!

 

:shock: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!Η ΠΙΟ ΚΟΥΦΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.......... :shock: Συνάδελφοι θα χρειαζόμουν τη βοήθειά σας στην εξής περίπτωση. Έχω περίπτωση σε οικισμό προυφιστάμενο του 23 όπου κατασκευάστηκε Ξενοδοχείο σε οικόπεδο 172,50 τ.μ και η Ο.Α. εκδόθηκε με χρήση μόνο αυτού του οικοπέδου. Η ίδια ιδιοκτήτης κατέχει επίσης το διπλανό οικόπεδο Ε 142 τ.μ. και 2 αγροτεμάχια (εκτός ορίων οικισμού) που εφάπτονται στα παραπάνω οικόπεδα εμβαδου 511 κ 530 τ.μ. αντίστοιχα. Σκεφτείτε το σαν ορθογώνιο χωρισμένο στα 4. Οι αυθαιρεσίες του ακινήτου είναι: - επέκταση στο υπόγειο εκτός περιγράμματος οικοδομής 59 τ.μ. όπου τμήμα του εισέρχεται στα δυο αγροτεμάχια εκτός ορίων καθώς και στο διπλανό οικόπεδο & που λόγω κλίσης του εδάφους στο πίσω μέρος έχει αποκαλυφθεί τελείως.Επίσης το ""νόμιμο τμήμα" του υπογείου έχει υπερύψωση 2,10 σε σχέση με τη διαμορφωμένη στάθμη του εδάφους οπότε αν δεν κάνω λάθος αποτελεί πλέον όροφο και είναι κύριας χρήσης. (Αναλυτικό για ξεμπάζωμα??? ή αλλαγή χρήσης) - επέκταση στο ισόγειο 59 τ.μ. ακριβώς επάνω απο το συγκεκριμένο με τις ίδιες παραβάσεις -Σοφίτα 101 τ.μ. που είναι η μόνη εύκολη περίπτωση και κάποιοι εξώστες.... Ρωτάω λοιπόν και αν μπορείτε απαντάτε....: α) Πόσοι φάκελοι κατατίθενται λόγω του οτι εισέρχεται σε 2 οικόπεδα και 2 αγροτεμάχια? β) Στο κουτάκι για % υπερβάσεων σε σχέση με ποιό οικόπεδο θα συγκρίνω υπέρβαση Σ.Δ κ επιτρ. κάλυψη? γ)Τι πλάγιες αποστάσεις και τι Δ? δ)Τι Διάγραμμα Κάλυψης θα κάνω? ε)Αν βρείτε τρόπο...τι αμοιβή θα ηταν η ενδεδειγμένη για τόσο δύσκολη περίπτωση?Να αναφέρω απλά οτι έχει πρόστιμα απο υπουργείο λόγω καταγγελίας (είχε μπεί σε πρόγραμμα) & Πολεοδομία οπότε ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει. ζ)Το Ξενοδοχείο έχει τακτοποιηθεί λειτουργικά στον ΕΟΤ.Τα πρόστιμα αυτά θα αφαιρεθούν απο τα πρόστιμα του 4014?Πως θα γίνει αυτό κ που το δηλώνω? Θα μπορούσα θεωρητικά να τακτοποιήσω το υπόγειο και ισόγειο με άρθρο 22,για το τμήμα εντός σχεδίου,αλλά για το εκτός ορίων?Επίσης το όριο τέμνει χώρους του κτιρίου οπότε τζίφος... P.S.: Έχετε υπόψη σας κάποιο νόμο που οταν έχουμε σε επαφή εντός σχεδίου οικόπεδο με εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο να μπορεί να εκδοθεί Ο.Α. και με τα δυο?...

 

 

Μην αγχώνεσαι!!!

 

Απλά είναι τα πράγματα.....

 

Η Ιδιοκτήτρια μπορεί μεν να τα έχει αγοράσει ως 4 ξεχωριστά δηλ. 2 οικόπεδα και 2 αγροτεμάχια αλλά επειδή όλα αυτά είναι συνεχόμενα "στο πρόσωπο του ενός ιδιοκτήτη" θεωρούνται όλα ως ένα συνενωμένο (το οποίο τελικά βρίσκεται εν μέρει εντός και εν μέρει εκτός οικισμού).

 

Κάποιες από τις κατασκευές θα τακτοποιηθούν και κάποιες θα νομιμοποιηθούν.

 

Ο έλεγχος θα γίνει επί ΟΛΟΥ του οικοπέδου με κατάθεση ενός φακέλλου!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.