Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο Δομικής Τρωτότητας και Τ.Ε. μηχανικού


Recommended Posts

Προσωπικά θεωρώ ότι, δεν σε ενδιαφέρει αυτό;

 

 

Aλλά το γεγονός ότι, η αυτοτελής και ανεξάρτητη ιδιοκτησία που εσύ ρυθμίζεις μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης είναι "κατάστημα"!!!!!!

Ιάσονα το συνολικό κτίριο ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη (ολόκληρο και οι 7 όροφοι) και ρυθμίζω ολόκληρο το κτίριο ως ενιαίο, όχι μόνο το κατάστημα!

Link to comment
Share on other sites

δεν το εχει καν στη λιστα των προαπιτουμενων για πληροτητα και μη.

Στά "πρόσθετα στοιχεία" ΤΕΕ θα πρέπει να δηλώσεις εσύ το ΔΔΤ κατηγορία 1 και μετά θα στο βγάλει στη λίστα με τα απαιτούμενα

Edited by npanagio
Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα το συνολικό κτίριο ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη (ολόκληρο και οι 7 όροφοι) και ρυθμίζω ολόκληρο το κτίριο ως ενιαίο, όχι μόνο το κατάστημα!

 

Και στο "ιδιαίτερο" φύλλο καταγραφής της μίας δήλωσης που έχεις κάνει, τι έχεις βάλει ως "Eίδος χρήσης";;;;;

Αν έχεις βάλει "υπηρεσίες" (που κατά την γνώμη μου) αυτό είναι το ορθό, τότε επιμένω ότι χρειάζεσαι ΔΕΔΟΤΑ 3ββ και μελέτη στατικής επάρκειας και τεχνική έκθεση Η/Μ.

Βεβαίως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΟΣ δεν το λέει αυτό. Μόνοι μας προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη.......

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς στο φύλλο καταγραφής έβαλα "υπηρεσίες" αλλά αυτό με τη δεσπόζουσα χρήση λόγω των γραφείων δεν παίζει????

Ρωτώντας διερευνητικά πολιτικό μηχανικό για στατική επάρκεια έπαθα έμφραγμα. Λέει ότι χρειάζεται να γίνει με ΚΑΝΕΠΕ, πυρηνοληψίες ... κλπ και το κόστος καλύτερα να μην το αναφέρω, και πάθει και κανείς άλλος έμφραγμα!!!

Γιαυτό ψάχνω να βρώ λογικές απαντήσεις για την αποφυγή της μελέτης στατικής επάρκειας, γιατί αν μάθει ο πελάτης το κόστος, όπως καταλαβαίνεις (επειδή είναι και ένας), δεν θα το κάνει. Οπότε τι μετά????

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Mεταφέρω το αντίστοιχο απόσπασμα του Ν.4014/2011, από το οποία δεν προκεύπτει η "...δεσπόζουσα χρήση":
 
".....ββ) εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια κοινωφελούς χρήσης, όπως ενδεικτικά κτίρια συνάθροισης κοινού, περίθαλψης, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτιστικών λειτουργιών, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικούς χώρους, εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, κοινωφελείς οργανισμούς, δημόσιων υπηρεσιών και σε κτίρια βιομηχανικής ή βιοτεχνικής χρήσης, εξαιρουμένων των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ Α.Ε. που υπάγονται στην παραπάνω περίπτωση αα΄ μελέτη στατικής επάρκειας αρμόδιου μηχανικού.....".

 

Προφανώς δηλαδή, ο νομοθέτης δεν λέει ότι, σε π.χ. πολυόροφα κτίρια κατοικιών (όπως έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις ειδικά στο κέντρο κάθε πόλης), που στο ισόγειο βρίσκονται "εμπορικά καταστήματα" (σχεδόν παντού) δεν χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας και τεχνική έκθεση Η/Μ για να δηλωθούν αυθαιρεσίες κ.λπ.

 

Από την άλλη και λόγω της ομολογούμενης ..."ασάφειας" ο καθένας μπορεί να ..."συμπεριφερθεί" όπως θέλει, αναλαμβάνοντας βεβαίως τις συνέπειες των επιλογών του!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ μετη σειρά μου, μπας και βγάλω καμία άκρη:

Κτίριο γραφείων 2000μ2 με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών (άρα χωριστές ιδιοκτησίες) έχει στο σύνολό του περί τις 15 παραβάσεις(δηλώσεις)

Η γνώμη σας είναι  ότι στέλνω:

α. ένα ΔΕΔΟΤΑ  της δυσμενέστερης κατ. 3 ? (επι 15 φορές)(αφού ένα το κτίριο)

β.ανήκει κατ. ββ( αφου πληθυσμός (2000μ2 /9 μ2 ανα ατομο=222άτομα >50 ατομων), επομένως στατική μελέτη για όλο το κτίριο?

γ. 15 διαφορετικά  ΔΕΔΟΤΑ  που η κατηγορία τους θα εξαρτάται από την παράβαση (π.χ. κλείσιμο Η.Χ.= ΔΕΔΟΤΑ 1)

Η γνώμη σας θα με βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.