Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω την εξής απορία. Ένας ιδιοκτήτης έχει 3 οριζόντιες ιδιοκτησίες στην ίδια πολυκατοικία και έχουν και οι 3 αυθαιρεσίες. Ξέρω ότι για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία θα κάνω και ξεχωριστή δήλωση. Με τον κωδικό αμοιβής τι γίνεται όμως; Θα πρέπει για κάθε δήλωση να βγάλω και από ένα κωδικό ελάχιστης αμοιβής ή μπορώ να βγάλω μια αμοιβή που να χρησιμοποιήσω και για τις 3 δηλώσεις (λόγω του ότι είναι ένας ιδιοκτήτης και βρίσκονται στην ίδια οικοδομή);

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω αφού πρόκειται για διαφορετικές δηλώσεις και σε κάθε δήλωση θέλει Α/Α τότε θα πρέπει να υπάρχουν και τρεις αμοιβές. Αλλά και μια να βγάλεις και να έχεις τον ίδιο Α/Α πάλι τα χρήματα τα ίδια θα είναι.

Link to comment
Share on other sites

Πως θα είναι τα ίδια; 3 διαφορετικά α/α αμοιβής πάει συνολικά περίπου 6000€, αν βγάλεις ένα α/α αμοιβής πάει 2000€. Κάνω κάπου λάθος;

Edited by cendroid
Link to comment
Share on other sites

Επειδή επειδή είμαι λιγότερο από 10 χρόνια μηχανικός έχω ελάχιστες μέρες απασχόλησης 6,75 (και το σύστημα αμοιβών του τεε δεν δέχεται λιγότερες για εμένα). Επίσης τα ποσά που ανέφερα παραπάνω είναι χοντρικά και με τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με το σύστημα η ελάχιστη αμοιβή μου είναι 1570€+ΦΠΑ.

 

Η ερώτηση μου όμως έχει να κάνει με το αν για ένα ιδιοκτήτη, στην ίδια οικοδομή καλύπτεσαι με μία αμοιβή άσχετα με το πόσες οριζόντιες ιδιοκτησίες εχει ή όχι.

 

Και για να προλάβω μερικούς: ναι έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με το ΤΕΕ τις προηγούμενες μέρες αλλά δεν έχω καταφέρει να βγάλω γραμμή και από σήμερα το πρωί λέει ότι οι υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμες...

Link to comment
Share on other sites

Για να μαζέψω λίγο το κεφάλι μου από το κουδούνισμα :

Υπόγειο κοινόχρηστο με γκαράζ και κάτι αποθήκες με χιλιοστά, παρακολουθήματα στους 2 ορόφους (ξεχωριστές ιδιοκτησίες).

 

Από έναν φάκελο για τους ορόφους στους οποίους συμπεριλαμβάνω τα παρακολουθήματα του υπογείου και έναν για τα υπόλοιπα τετραγωνικά που μένουν στο υπόγειο Ή από έναν φάκελο για κάθε όροφο και έναν για όλο το υπόγειο όπου το πρόστιμο θα παει αναλογικά των χιλιοστών?

Edited by jimaros288
Link to comment
Share on other sites

Σε περί[τωση αυθαιρέτου που πρόκειται να βγει ο.α. εντός τριων ετών τι γίνεται που πρεπεί να πληρωθεί η α φάση μόνο, αφου το τεε δέχεται μόνο συνολικά την ελάχιστη και για τις δύο φάσεις; Και κάτι ακόμα, η πληρωμή γίνεται με εντολή πληρωμής και κατάθεση στην Εθνική;

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολυ Αnastasioz και Antonis30 για τη βοηθεια.

@mirtob, αν καταλαβα καλα αυτο που ρωτάς (αλλά και γενικά αν έχω καταλάβει καλά.. :| ), δεν ειναι απαραιτητο να κάνεις κατάθεση και κόψεις ΑΠΥ στην α' φάση, απλά πληρώνει ο ιδιοκτητης το παραβολο ( προσωρινή υπαγωγή). Στην β΄φαση (εννοώντας τη β' φαση του 4014 και ΟΧΙ τη νομιμοποιηση) καταθέτεις τοπογραφικο, φωτογραφιες κτλ (δεν ξερω αν χρειαζεται αποτυπωση αφου θα κανεις κανονικη μελέτη μετα) και τα δικαιολογητικά απο τη καταθεση της αμοιβής,ΦΕΜ κτλ.

Μετά κάνεις κανονικά τη διαδικασία νομιμοποιησης με αρθ.22, και νεα αμοιβή αφού θεωρείται διαφορετική διαδικασία.

 

Παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος, όπου έχω παρανοήσει κάτι. Μην την παρω την κοπέλα στο λαιμό μου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.