Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

Και ομως. Συναδελφος του οποιου η γυναικα ειναι συμβ/φος και μεταβιβασε 1 εξ αδιαιρετου στην ''δυτικη ακτη'' οπως την αποκαλειτε , δεν δεχτηκαν να το μεταγραψουν στο υποθ/κειο Βασιλικων αμα δεν τακτοποιησουν και οι υπολοιποι 3 συνκτες τα αυθαιρετα τους. Και το πιο ωραιο, ο ιδιοκτητης που προχωρησε στην τακτοποιηση του δικου του αφου δεν καταφερε να πεισει τους αλλους να προχωρησουν στην τακτ/ση των δικων τους απειλει τον μηχ/κο που του εδωσε την βεβαιωση οτι θα του κανει αγωγη για εξαπατηση, εκτος αμα του επιστρεψει αυτος τα χρηματα που εδωσε για φορους και εξοδα στην συμβ/φο.

 

Και όχι μόνο αυτό!!! Για εμένα, εφόσον ο "συνάδερφος" μηχανικός ΔΕΝ έχει χαρτί που να λέει ότι είτε αυτός είτε ο ιδιοκτήτης έχουν το ΟΚ από όλους τους συνιδιοκτήτες, κινδυνεύει να τον τρέχουν ΚΑΙ οι υπόλοιποι 3 συνιδιοκτήτες στα δικαστήρια!!!

 

Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να αναφέρει το περιστατικό και στο ΤΕΕ, διότι ο "συνάδερφος" μηχανικός δεν κορόιδεψε μόνο αυτόν, αλλά έκανε ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ δήλωση, παίρνοντας μία δουλειά με αθέμιτα μέσα!!!

 

 

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.... ΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η εφημερίδα "Δημοκρατία" αναφέρει πως: σε ομιλία-τοποθέτηση του κ.Κ.Μητσοτάκη για πλήρη απαλλαγή των ΑΜΕΑ με 80% αναπηρία από το ειδικό πρόστιμο αυθαιρέτου ο αναπληρωτής υπουργός κ.Σηφουνάκης το αποδέχτηκε!!!!!! και πως στην νέα βδομάδα θα ανακοινωθούν νέες αλλαγές! Λέτε ν' αναφερθούν και στα εξ' αδιαιρέτου?????

 

Αλήθεια, εάν ισχύσει αυτή η απαλλαγή των ΑΜΕΑ από βδομάδα, πως θα αισθανθούν αυτοί που ήδη "τακτοποίησαν" το αυθαίρετό τους? :confused: :evil:

Link to comment
Share on other sites

Ένα θέμα είναι και πώς θα γίνεται η εξακρίβωση ότι όντως υπάρχει αναπηρία άνω του 80%, διότι δυστυχώς στην Ελλάδα αρκετοί είναι οι μαϊμού ανάπηροι!

 

Όσο για τους ήδη τακτοποιημένους, εάν δεν επιστραφούν χρήματα, η λέξη ΗΛΙΘΙΟΙ είναι η απάντηση στην ερώτησή σου!

Link to comment
Share on other sites

 

Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να αναφέρει το περιστατικό και στο ΤΕΕ, διότι ο "συνάδερφος" μηχανικός δεν κορόιδεψε μόνο αυτόν, αλλά έκανε ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ δήλωση, παίρνοντας μία δουλειά με αθέμιτα μέσα!!!

 

συνάδελφε θεωρώ ότι εδώ υπερβάλεις

Ο ιδιοκτήτης πράγματι ζημιώθηκε (αν ζημιώθηκε -για μένα είναι υπό εξέταση -γιατί άλλο πράγμα είναι η δυνατότητα μεταβίβασης και άλλο είναι η δήλωση αυθαιρεσιών)

 

εσύ συνάδελφε από που και πως ζημιώθηκες όπως λες;

Υπονοείς ότι θα μπορούσες να την κάνεις και εσύ τη δήλωση;

δεν συμπεραίνεται κάτι τέτοιο από τα γραφόμενα σου

 

επομένως που βλέπεις τα αθέμιτα μέσα του συναδέλφου (που σου πήρε τη δουλειά)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήμουν ξεκάθαρος ίσως...

Καταρχάς αυτό που λες για το υπό εξέταση, θεωρώ ότι ισχύουν αυτά που έγραψε παραπάνω ο συνάδερφος που σχολιάζω το πόστ του.

 

Άλλο θέμα η τακτοποίηση και άλλο η δήλωση νομιμότητας. Διαβάζοντας τη λέξη "δήλωση" ερμηνεύω ότι ο μηχανικός, πέρα από την τακτοποίηση σε εξ΄αδιαρέτου οικόπεδο ενός μόνο κτίσματος, έδωσε ΚΑΙ δήλωση νομιμότητας για τη μεταβίβαση, η οποία όμως αφορά όλο το οικόπεδο. Οπότε:

 

1) Εάν κατά την τακτοποίηση δεν φρόντισε να πάρει άμεσα ή έμμεσα υπογραφή και το ΟΚ από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες, τότε έκανε φάουλ (στον ίδιο του τον εαυτό) και όπως είπα παραπάνω κινδυνεύει από τους γείτονες.

 

2) Εάν έδωσε και δήλωση νομιμότητας (που υποχρεωτικά πάει σε όλο το οικόπεδο) για μεταβίβαση -έτσι το ερμηνεύω εγώ-, τότε έχει κάνει ψευδή δήλωση.

 

Και να εξηγήσω το περί ζημίας "μου"...

 

1)Δεν ενημέρωσε τον πελάτη ότι ΔΕΝ μπορεί να μεταβιβάσει χωρίς την τακτοποίηση όλων των υπολοίπων αυθαιρέτων.

 

πχ: Έρχεται ο πελάτης σε εμένα. Του λέω πρόστιμο 5000€, αμοιβή 1000€, με συνυπογραφή όλων (άμεσα ή έμμεσα) αλλά ΔΕΝ μπορείς να το μεταβιβάσεις, παρά μόνο να πάρεις ρεύμα και να συμψηφίσεις προηγούμενα πρόστιμα.

Μετά από εμένα πάει στον μηχανικό που σχολιάζουμε. Του λέει ίδια νούμερα, αλλά του λέει ότι θα του δώσει την βεβαίωση για μεταβίβαση και αυτά που του είχα πει εγώ είναι μ@λ@κίες.

 

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ???

 

2) Μιλώντας ως μηχανικός, όπως και ο μηχανικός που έδωσε τη βεβαίωση.... ΕΣΑΣ δεν σας "καίνε" τέτοιες κουτοπονηριές - απατεωνιές?

 

Δηλαδή το να κάνουν μηχανικοί δουλείες - λαμογιές δεν σας ενοχλεί καθόλου? Ίσως επειδή είμαι νέος μηχανικός ακόμη και δεν έχω κάνει κάποια μεγάλη δουλειά, να σκέφτομαι αθώα, αλλά με όλα αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε εδώ μέσα (ψευδή τοπογραφικά, άδειες και ένα σωρό λαμόγιες) έχω εκνευριστεί απίστευτα που ΟΛΟΙ αυτοί κυκλοφορούν ως μηχανικοί εκεί έξω!

 

Εάν ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΤΕΕ (υπάρχει κάτι τέτοιο άραγε? ...το πειθαρχικό?) αφαιρούσε καμία άδεια για τις "χοντρές" παρανομίες, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα είχαμε λιγότερα κρούσματα λαμογιάς.

 

Και όχι, ΔΕΝ θα έδινα τη βεβαίωση!

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρουμε τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες που αναφέρει ο συνάδελφος dipapa και αν είναι εξ αδιαιρέτου ή με κάθετη (και στην περίπτωση της κάθετης να λέει μαλ.. η υπ/κας)

 

κατ’ αρχάς μπορεί να συμβαίνουν διάφορα

1.Ο πελάτης να θεώρησε ότι με την δήλωση του 4014, μπορεί να κάνει και μεταβίβαση

και ούτε καν να ρώτησε τον μηχανικό.

 

Πες ότι τον ρώτησε και ο μηχανικός του είπε ότι δεν γίνεται

εκείνος δεν κατάλαβε και προχώρησε σε αγοραπωλησία

πως και από πού αποδεικνύεται κάτι τέτοιο;

άντε να τρέχεις δηλαδή

 

είναι ένα τεράστιο θέμα -σε σχέση με τις ευθύνες μας

καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να το γράφουμε στο συμφωνητικό ή

να μαγνητοφωνούμε τις συζητήσεις μας με τους πελάτες

Link to comment
Share on other sites

Καλά, ίσως τελικά ούτε ο μηχανικός να φταίει, αλλά ο υποθηκοφύλακας...

Ίσως να ήμουν απόλυτος με την αρχική μου τοποθέτηση, αλλά υπέθεσα ότι ήταν το κλασικό εξ' αδιαιρέτου κτλ...

Ωστόσο για το 2 που γράφω παραπάνω (με τον ελεγκτικό μηχανισμό) το πιστεύω!

 

Κοίτα, μαγνητοφώνηση όχι γιατί δεν το υπογράφει ο πελάτης, αλλά ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ συμφωνητικό, υπεύθυνες δηλώσεις του πελάτη κτλ πρέπει να τα κάνουμε ΣΙΓΟΥΡΑ !!!

 

Δεν είναι να μας τρέχουν στα δικαστήρια! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε με αυτό το νόμο όλα είναι ρευστά

 

Κοίτα τι άλλο μπορεί να έγινε (το θέτω για συζήτηση)

 

μπορεί ο μηχανικός να έκανε την τακτοποίηση του ενός αυθαιρέτου και στην

αποτύπωση του όλου γηπέδου-οικοπέδου στο τοπογραφικό να εμφάνισε και τα άλλα

2 αυθαίρετα ενώ στην βεβαίωση και στην τεχνική έκθεση να γράφει ότι το τάδε ...

είναι νόμιμο ενώ τα τάδε .... μη νόμιμα

 

με αποκλείει κάτι ή κάποιος από την διαδικασία ΤΕΕ να γράψω ότι θέλω στην βεβαίωση μέσω της τεχνικής έκθεσης;

(ξέροντας ότι θα κολλήσει αλλά πάντως ψέματα δεν λέω και η βεβαίωση εκδίδεται κανονικότατα)

 

Μπορεί να με κατηγορήσει κανείς αλήθεια

ΤΕΕ-πελάτης-Νομοθεσία;

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να σε κατηγορήσει ο γείτονας, διότι έχεις κάνει τακτοποίηση αυθαιρεσίας σε κοινόχρηστο χώρο. Δηλαδή αυθαιρεσία που είναι κοινή για όλους και έχουν όλοι ποσοστό σε αυτήν, εσύ την τακτοποίησες σαν να είναι ενός ιδιοκτήτη 100%. Γι' αυτό λέω ότι ή θα έχουμε εμείς το ΟΚ από τους γείτονες άμεσα ή θα το παίρνουμε (το ΟΚ) έμμεσα από τον πελάτη μας που θα μας υπογράφει ΥΔ ότι ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ το ΟΚ από τους υπόλοιπους, οπότε μελλοντικά μπλεξίματα με τους γείτονες να έχει ο πελάτης και όχι εμείς!!! Βέβαια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπαίνουν και τα ποσοστά των υπολοίπων, διότι αφού ο πελάτης μας τους βρήκε για να πάρει το ΟΚ, θα πει ότι τους έχει μιλήσει, άρα τους ξέρει, άρα μπορεί να πάρει και τα στοιχεία τους που χρειάζονται για το σύστημα!

 

Τι να πω... Είναι να μη σου τύχει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.