Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φ/Β και αυθαίρετα


JTB

Recommended Posts

efi μήπως στην υ.δ. απλά ξέχασες να αναφέρεις πως ο χώρος είναι τοκτοποιημένος και έγραψες απλά ότι υφίσταται νόμιμα (default διατύπωση) γιατί έτσι ναι περνάνε τα πάντα δεδομένου ότι η ΔΕΗ δεν θέλει και δεν μπορεί να ελέγξει αν κάτι είναι νόμιμο την ενδιαφέρει μόνο να το πιστοποιήσεις εσύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

efi μήπως στην υ.δ. απλά ξέχασες να αναφέρεις πως ο χώρος είναι τοκτοποιημένος και έγραψες απλά ότι υφίσταται νόμιμα (default διατύπωση) γιατί έτσι ναι περνάνε τα πάντα δεδομένου ότι η ΔΕΗ δεν θέλει και δεν μπορεί να ελέγξει αν κάτι είναι νόμιμο την ενδιαφέρει μόνο να το πιστοποιήσεις εσύ.

 

Μιας και πέρασε ένας μήνας από τότε, χρειαζόμαστε τα φώτα σου, Έφη.

Υπήρξε μήπως καμία επιπλοκή? Όλα καλά?

Τι έγραφε το χαρτί της πολεοδομίας?

 

Φίλε deathlok, αν το προχωρήσει κανείς κατά τον τρόπο που περιγράφεις, δεν υπάρχει πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

σαν μηχανικός είσαι νομικά εκτεθειμένος γιατί έχεις ξεχάσει μία μικρή διευκρίνιση....

 

Αν γίνει καταγγελία στην πολεοδομία ΔΕΝ έχεις πολεοδομική παράβαση αφού ο χώρος είναι τακτοποιημένος και για τα φωτοβολταικά δεν είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις άδεια.

 

Αλλά αν αυτός που σου έκανε την καταγγελία στην πολεοδομία τα έχει πάρει πραγματικά μαζί σου μετά θα πάει στην ΔΕΗ και θα ξύσει πληγές θα σκάψει κτλ κτλ οπότε αν ασχοληθούν από εκεί πιστεύω πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

 

Αλλά εντάξει αν τα έχεις τόσο καλά με το γείτονα άστα να πάνε.....μπορεί να σου πετάξει μέχρι και πέτρες όταν θα λείπεις διακοπές. :P

 

Πάντως όλοι λένε πως είναι στα σκαριά εγκύκλιος για να διορθωθεί η βλακεία με τις τακτοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας πλέον εμπειρία για το τι συμβαίνει με περί Τρίτση σε ΔΕΗ εντός Αττικής θα αναφέρω το τι άκουσα από τους εκεί υπαλλήλους και ποια ερωτηματικά έχουν προκύψει.

 

Έχοντας καταθέσει ένα φάκελο για οικιακό 10kW για τον εαυτό μου, περί τα τέλη Νοεμβρίου (ΧΩΡΙΣ βέβαια να μου δώσουν αριθ. πρωτοκ.) μου τηλεφώνησαν στις 14/12 και μου είπαν :

  1. Να καταθέσω μία νέα ΥΔ ιδιοκτήτη, διότι υπήρχε μέσα στο κείμενο η αναφορά περί συνιδιοκτητών – ενώ δεν υπάρχουν και
  2. Να καταθέσω την άδεια οικοδομής του ακινήτου.

Το ακίνητο είχε κατασκευαστεί 1977 (50τμ ακίνητο και 70τμ βεράντα σκεπασμένη από ελενίτ) με άδεια χούντας λυομένου (39τμ σε κάλυψη 50τμ. εκδοθείσα το 1973). Έτσι λοιπόν πάω και καταθέτω την νέα ΥΔ και επίσης νόμιμη άδεια οικοδομής λυόμενου χούντας (η υπάλληλος μου λέει ότι δεν χωράνε 10kW ότι σε 39τμ) και δίνω το αντίγραφο φακέλου Τρίτση Β φάσης (όπου αναγράφεται το πραγματικό ακίνητο και ότι κατασκευάστηκε το 1977-78). Μπορείτε να φανταστείτε γι έγινε….???

 

Μου λέει η υπάλληλος ότι δεν έχω Γ φάση (είναι υποχρεωτική τους τελευταίους 2 μήνες) και ότι είχα γκρεμίσει το αρχικό ακίνητο και είχα φτιάξει αυθαίρετο – άρα δεν μπορείτε να βάλετε ΦΒ. Και μάλιστα μου λέει η υπάλληλος ότι η ημερομηνία που αναγράφεται στην άδεια της χούντας, δεν είναι ημερομηνία έκδοσης αλλά η ημερομηνία αποπεράτωσης της κατασκευής - ΔΗΛΑΔΗ το 1973. Όταν του Τρίτση αναγράφει 1977-78, το ακίνητο είναι ξεκάθαρα αυθαίρετο, διότι είχε λήξει η άδεια το 1973 ...... :wink: Η κυρία αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, απλά έχουν περάσει πολύ φάκελοι ΦΒ και γνωρίζει από πολεοδομικά θέματα. (ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ και τα χάνω… εγκεφαλικό και τι να πω και τι να αποδείξω….???)

 

Αφού της εξηγώ και θέλει να καταλάβει ……. Ζητάω να αποσύρω το έγγραφο περί Τρίτση και να αφήσω την αρχική άδεια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ συνάδελφοι, διότι έχουμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε ΜΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το φάκελο και μάλιστα η υπάλληλος μου είπε ότι αν θέλει εκείνη δεν βάζω ποτέ ΦΒ.……. Μετά λέω να φέρω αεροφωτογραφία του 1977 και του σήμερα ώστε να δείξω την ομοιότητα του ακινήτου … και φυσικά πήρα αρνητική απάντηση.

 

Και ρωτώ :

  1. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει που αναφέρει η ΔΕΗ ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να καταθέτουμε την άδεια οικοδομής από την στιγμή που υπάρχει υπογραφή περί ΝΟΜΙΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ …??
  2. Μπορεί να μου πει κάποιος αν έχω το δικαίωμα να αποσύρω συγκεκριμένο έγγραφο (σε άλλη ΔΕΗ μου είπαν ότι μπορώ)…??
  3. Μπορεί κάποιος να μου πει αν η ΔΕΗ έχει δικαίωμα να γνωμοδοτεί ως ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ από την στιγμή που υπάρχει υπογραφή περί ΝΟΜΙΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ…??
  4. Μπορεί κάποιος να μου πει που θα βρω την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ οδηγία περί Γ φάσης Τρίτση (όπου και ελάχιστοι την έχουν)..??

ΕΛΕΟΣ και βοήθεια……..!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είσαι!!!

 

Λοιπόν... επειδή η κυρία αυτή μάλλον θέλει τα χαστούκια της.... μπορείς να κάνεις τα εξής...

1. Να πας με το δικηγόρο σου αφού τον ενημερώσεις και να απαιτήσει το χαρτί πίσω.... ΑΚΟΥ να βγάλεις όλο το φάκελο!!!

Οτι και να του πληρώσεις, αξίζει το κόπο! Μη κολλάς! δυστυχώς σε κάποιους πέφτει ο κλήρος να κάνουν κάτι παραπάνω...

2. Αν θέλεις επειδή μάλλον ξέρω μια κυρία που ασχολείται στη περιοχή σου και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από ΔΕΗ , να σου δώσω το τηλέφωνο και να σου πεί πόσα θέλει αυτή και πόσα τελικά θα πάρει η "κυρία" υπάλληλος.... για να τελειώνεις!!!

 

Υ.Γ. το γράφω έτσι, ανοικτά στο φόρουμ επίτηδες γιατί αλλοίμονο αν νομίζετε ότι τα καθηκάκια της ΔΕΗ δεν λαδώνονται!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να υποθέσω που διαδραματίζονται όλα αυτά.

Στην ΔΕΗ με τις 2 κυρίες οι οποίες με ύφος Δρ. ΜΗΧ MSc, MBA, DIC εκφέρουν άποψη περι ακινήτων κλπ.

Εκεί που ζητούν άδεια οικοδομή και για τα εντός σχεδίου για να γνωμοδοτήσουν ώς πολεοδομία αν η χωροθέτηση που έχει κάνει ο ειδικός είναι σωστή, ρε ούστ......

τις προάλλες ήμουν εκεί και γλεντούσε ένα συνάδελφο με την χωροθέτηση, μιλάμε για σκηνικά Χάρυ Κλίν 80ς εκεί μέσα.

με τα λαδόξυδα διαφωνώ κάθετα, αντί να λύσουμε μια κατάσταση δυστυχώς την διαιωνίζουμε, αν είμαστε σε όλα νόμιμοι το τραβάμε στα άκρα, αν όμως είμαστε μπόσικοι υπάρχει θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.