Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα και Ηλεκτροδότηση


Recommended Posts

Συνάδελφοι γεια σας

Απορία ηλεκτροδότησης ?

Πως ηλεκτροδοτείται παράνομο κτίσμα προϋφιστάμενο του 1983 , σε στάσιμο οικισμό < 2000 κατοίκων

αφού δεν υποχρεούται σε δήλωση του Ν.4014 , καθώς είχαν εξαιρεθεί οι στάσιμοι οικισμοί με τον Ν.1883 ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σε υπό ανέγερση κτίριο έγινε τακτοποίηση με τον 4014 σε τμήμα του κτιρίου.

 

Τώρα δηλαδή θα ηλεκτροδοτηθεί το κτίριο μόνο με το χαρτί για την σύνδεση του κτιρίου με τα κοινωφελή του 4014 χωρίς να "κλείσει" η άδεια; Δηλαδή χωρίς βεβαίωση Φ.Α., έλεγχος ΕΚΟ, φορολογικά, αμοιβές κτλ.....?

Link to comment
Share on other sites

ΜΑ η τακτοποίηση αναφέρεται στα τακτοποιημένα τμήματα , δεν έχει να κάνει με την υπόλοιπη οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αυτό καταλαβαίνω. Αλλά οι μελετητές λένε πως δεν χρειάζεται να κλείσει η άδεια αφού το κτίριο μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί με αυτό το χαρτί. Και από την ΔΕΗ λένε πως περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο....

Link to comment
Share on other sites

Μα αφού ο 4014 δεν κατάργησε τις διατάξεις ηλεκτροδότησης των οικοδομών παρά μόνο έδωσε λύση ηλεκτροδότησης των τακτοποιημένων αυθαιρέτων, γιατί τα μπερδεύουν.Καλά οι ΔΕΗτζήδες αλλά οι συνάδελφοι!!!

Link to comment
Share on other sites

Ύστερα από επικοινωνία που είχα σήμερα με τη ΔΕΗ ανατολικής Θεσσαλονίκης για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη σύνδεση ,

μου είπαν ότι εκτός από τη βεβαίωση του συστήματος πρέπει να τους καταθέσει ο ιδιοκτήτης και τοπογραφικό (ή της άδειας ή σφραγισμένο απο μηχανικό)

για να φαίνεται η θέση του κτίσματος καθώς επίσης και την δήλωση που βγάζει το σύστημα για τους χώρους που έχουν δηλωθεί.

Αυτά , για να γίνει η αίτηση στην ΔΕΗ και να πραγματοποιηθεί η επισκόπηση... για να δώσουν ρεύμα θα πρέπει να τους σταλούν διευκρινήσεις από το ΥΠΕΚΑ είπαν.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

σε σημερινή επίσκεψη στη ΔΕΗ, για ερώτηση αν μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο της ΔΕΗ αυθαίρετη αποθήκη που θα τακτοποιηθεί με το 4014, μου είπανε ότι στις περιπτώσεις όπου στο έντυπο που βγάζει το σύστημα για τη σύνδεση στη ΔΕΗ , αν στα στοιχεία αυθαιρέτου, το συνολικό εμβαδό κύριων χώρων είναι μηδέν , ενώ το εμβαδό των βοηθητικών χώρων έχει τα τετραγωνικά της αποθήκης που τακτοποιείται, η ΔΕΗ δεν δίνει ρεύμα. έχετε τύχει σε κανέναν? :confused:

 

με λίγα λόγια αποθήκες εκτός σχεδίου , δεν μπορούν πάρουν ρεύμα??????????????

 

επίσης, αν τυχόν υπήρχε υπήρχε κύριος χώρος προς τακτοποίηση, ζητάνε 1) βεβαίωση από το Δήμο για τη χρήση του χώρου 2) ορθοφωτογραφία από το κτηματολόγιο 3) υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού που να περιγράφει τους κύριους χώρους προς τακτοποίηση.

post-25048-0-58230500-1329393135_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.