Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα;


giorgosps

Recommended Posts

myri:

1.Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω ουδεμία συνέπεια για τις ατασθαλίες των δύο πρώτων.

2.Για την ανηθικότητα στις Δημόσιες Υπηρεσίες δεν ευθύνονται μόνο οι υπάλληλοι αλλά πολύ περισσότερο οι επιτήδειοι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί, όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι και ανίκανοι φελλοί, που επιπλέουν χρηματίζοντας κλπ παλαιοί και ανερχόμενοι!!!!!!

3. Και να μου απαντήσει κάποιος αν θα προσλάμβανε ως υπάλληλο στο γραφείο του μια γυναίκα μηχανικό με μικρό παιδί ή αν για αυτήν το δημόσιο αποτελεί μονόδρομο, εφόσον δεν έχει δικό της γραφείο.

4.Είναι εύκολο να είσαι έξω από τον χορό και να κρίνεις τους υπόλοιπους.

 

Κανείς δεν είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη. Όλοι ή οι περισσότεροι, τρέχουνε για να την βγάλουνε που λέμε, κι ο καθένας είναι και μία διαφορετική περίπτωση. Υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί και οι άσχημοι ιδιώτες μηχανικοί και επιστήμονες όπως και στους άλλους επαγγελματίες. Η διαφορά με τους «δημόσιους» έγκειται στο ότι όλοι αυτοί, οι «ελεύθεροι» βρίσκονται στην απ’ έξω, στον καθαρό (?) αέρα, στην ελεύθερη αγορά-ζούγκλα και τους νόμους της, και προσπαθούν άλλοι να επιβιώσουν, άλλοι να τα ‘κονομήσουν, άλλοι να δημιουργήσουν κι άλλοι να τα οικονομήσουν και να δημιουργήσουν. Αυτά πάνω κάτω είναι τα συστατικά της σούπας του ελεύθερου επαγγελματία που άλλες φορές του βγαίνει νόστιμη κι άλλες , ……. καπάκι στο στομάχι.

Εάν ο ιδιώτης μηχανικός-επιστήμονας-επιχειρηματίας βγάλει καμία στραβή οι συνέπειες θα είναι αυτές των νόμων της αγοράς. ‘Η θα χάσει την πελατεία του αν έχει γραφείο ή την δουλειά του αν είναι υπάλληλος (ιδιωτικός εννοείται φυσικά), ή θα καταστραφεί οικονομικά και θα πηδήξει από κανένα μπαλκόνι ή θα πάει φυλακή, ή…ή…ή. Αυτές θα είναι οι συνέπειες όσο μπορώ να σκεφτώ. Για τους άλλους τους «δημόσιους», δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα, παθαίνω black-out!

 

Ως προς την ανηθικότητα του σπορ του χρηματισμού των «δημοσίων» από τους επιτήδειους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, εσύ τι πιστεύεις? Έχουν κανένα βίτσιο και ξυπνάνε ένα πρωί οι «ελεύθεροι» βάζουν το χέρι στην τσέπη με τα εκατοδόλλαρα (παίρνουν κι από αυτά) και λένε σε ποιόν «δημόσιο» να πάμε να τα ακουμπήσουμε? Τι να σου κάνει ο άλλος όταν τρέχει και δεν προλαβαίνει με την δουλειά του κι έχει απέναντί του τον «αφάσιο» που δεν θέλει να ζυμώσει και δέκα μέρες κοσκινίζει για την νόμιμη υπόθεσή του. Μη μου πεις ότι πρέπει να παραπονεθεί στον αρμόδιο προϊστάμενο γιατί είμαι πρόσφατα εγχειρισμένος και αποφεύγω το τρανταχτό γέλιο. Δεν έχεις ακούσει πόσο πάνε οι θέσεις κλειδιά στο δημόσιο γενικά?

 

Το ότι αποτελεί το δημόσιο μονόδρομο για την γυναίκα μηχανικό με μικρό παιδί, θα πρέπει να σε προβληματίσει κι άλλο. Πως το εννοούμε το δημόσιο? Είναι το δημόσιο ένα μεγάλο ίδρυμα περίθαλψης του κάθε παραπονεμένου και πονεμένου από την ζωή έξω στον καθαρό αέρα? Είναι ένα υποκατάστατο της έλλειψης κοινωνικής πολιτικής? Και άντε λέω ότι αυτή η μητέρα μηχανικός τα κατάφερε και «μπήκε» στο δημόσιο και «βολεύτηκε», οι άλλες μητέρες με μικρά παιδιά, τι θα κάνουνε? Να κόψουν το λαιμό τους? Ότι ισχύει για όλες θα πρέπει να ισχύσει και γι αυτήν. Δεν είναι το δημόσιο φάρμακο δια πάσα νόσο και π..

 

Πιστεύω στο τελευταίο σχόλιό σου δεν αναφερόσουν σε εμένα προσωπικά άλλωστε η συζήτηση εδώ πρέπει να είναι γενική κι όχι σε προσωπικό επίπεδο, (μάλλον το θέμα που συζητάμε δεν ανήκει εδώ αλλά σε άλλο χώρο και καλό θα ήταν να μετακινηθεί από κάποιον).

Για να μην μείνω όμως με τις υπόνοιες θα απαντήσω. Βρίσκομαι μέσα στον χορό εδώ κι αρκετά χρόνια κι έχω μάθει να χορεύω σχεδόν τους περισσότερους χορούς προκειμένου να την «βγάλω» που λέγαμε πριν, από τσάμικο και καλαματιανό μέχρι γιάνκα(?), και τώρα τελευταία εξασκούμαι στον χορό της κοιλιάς γιατί «φάρδυνα» λίγο με τα χρόνια.

Καταλαβαίνω το πρόβλημα της γυναίκας με μικρό παιδί πολύ καλά κι από μέσα που λένε, είμαι γονιός και ξέρω τι γίνεται.

Δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο με τους δημόσιους υπαλλήλους περισσότερο από ότι όλοι οι άλλοι. Απλά δεν δουλεύει το σύστημα όπως είναι φτιαγμένο και λόγω επαγγέλματος το λουζόμαστε κάθε μέρα.

Δεν είχα την πρόθεση να κρίνω κανένα, ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλλίτερο και θα του ευχόμουν καλή επιτυχία, απλά λόγω συσωρευμένης αγανάκτησης μου βγήκε. Συγνώμη!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1) Εάν ο ιδιώτης μηχανικός-επιστήμονας-επιχειρηματίας βγάλει καμία στραβή οι συνέπειες θα είναι αυτές των νόμων της αγοράς. ‘Η θα χάσει την πελατεία του αν έχει γραφείο ή την δουλειά του αν είναι υπάλληλος (ιδιωτικός εννοείται φυσικά), ή θα καταστραφεί οικονομικά και θα πηδήξει από κανένα μπαλκόνι ή θα πάει φυλακή, ή…ή…ή

 

Μόνο αν αποκαλυφθεί και δεν έχουν καλύψει καλά τα νώτα τους,

όχι αν κάνει μια στραβή!

 

2) Ως προς την ανηθικότητα του σπορ του χρηματισμού των «δημοσίων» από τους επιτήδειους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, εσύ τι πιστεύεις? Έχουν κανένα βίτσιο και ξυπνάνε ένα πρωί οι «ελεύθεροι» βάζουν το χέρι στην τσέπη με τα εκατοδόλλαρα (παίρνουν κι από αυτά) και λένε σε ποιόν «δημόσιο» να πάμε να τα ακουμπήσουμε?

Ναι Ναι Ναι

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μου!!!!!!!!!!

Ότι κάποιοι τα ακουμπάνε ΧΩΡΙΣ να τους τα ζητήσουν!

Γιατί είναι απλά δημοσιοσχεσίτες, γλείφτες, άσχετοι, με απαράδεκτες μελέτες.

Είναι αυτοί που ζητούν από την «υπηρεσία» να τους κάνει τις μελέτες, συνεταιρικά και γρήγορα!

Αυτοί που προσπερνούν στις ουρές και μεσολαβούν σε καταστάσεις!

Αυτοί που δίνουν το κατιτίς για να τους προσέξουν την επόμενη φορά!

 

Και το κυριότερο το ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ που είναι διαπλεκόμενοι! Είναι οι μάγκες!!!!

 

Και φυσικά, αν αυτοί οι φελλοί, δε έβαζαν το χέρι στη τσέπη θα είχαν πάει προ πολλού στον πάτο!

 

Και σε πληροφορώ ότι δε στεναχωριούνται ΚΑΘΟΛΟΥ που πληρώνουν γιατί έτσι εμποδίζουν τους υπόλοιπους να δουλέψουν.

Άμα μπορείς τώρα ΕΣΥ κολύμπα!

 

3) Απέφυγες να απαντήσεις στην ερώτηση αν θα προσλάμβανες γυναίκα με μικρό παιδί!

 

4) δεν ήταν προσωπικό 8-)

Απλά δεν μπορείς να κρίνεις τόσο απόλυτα τους άλλους γιατί δε γνωρίζεις τι συμβαίνει σπίτι τους και σε πιά θέση βρίσκονται

Κατανοώ την αγανάκτηση

 

Περαστικά για την εγχείρηση!

(Τι νέα από το ΤΣΜΕΔΕ ; Για πλάκα το είπα, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα έγραφες άλλο ένα κατεβατό και για αυτή την πονεμένη ιστορία)

Link to comment
Share on other sites

Το δίλημμα για μένα είναι υπάλληλος ή αυτοαπασχολούμενος. Η επιλογή είναι θέμα χαρακτήρα και μόνο.

Από εκεί και πέρα αν πάρεις την κατηγορία των υπαλλήλων πιστεύω ότι το Δημόσιο είναι ακόμα πολύ πιο θελκτικό από τον Ιδιωτικό τομέα γιατί:

1) η αμοιβή ανά ώρα πραγματικής εργασίας είναι υψηλότερη,

2) οι αποδοχές σίγουρες και στην ώρα τους,

3) εξασφαλισμένη μονιμότητα,

4) μικρότερη εξάρτηση από τον προϊστάμενο,

5) εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και στην παραμικρή λεπτομέρεια,

6) η ποιότητα ζωής που κάνεις είναι υψηλότερη γιατί δουλεύεις λιγότερες ώρες, είσαι πιο ξεκούραστος, έχεις περισσότερες διακοπές, κάνεις καλύτερο προγραμματισμό της ζωής σου, η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, μπορείς να αναπτύξεις πολλά άλλα χόμπυ αν είσαι δραστήριος και... μη γελάσετε, έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις πολύ περισσότερα στο κοινωνικό σύνολο και να γεμίσεις εσωτερική ικανοποίηση.

 

Ειδικά για εργαζόμενη μητέρα που ανέφερε η myri δεν το συζητώ.

Αλήθεια πόση άδεια λοχείας με αποδοχές δίνει το ΤΣΜΕΔΕ στις μητέρες ελεύθερους επαγγελματίες; :lol:

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια πόση άδεια λοχείας με αποδοχές δίνει το ΤΣΜΕΔΕ στις μητέρες ελεύθερους επαγγελματίες; "lol"

 

πιστεύω μόνιμη άνευ αποδοχών :lol:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Myri,

 

1. Όπως συνήθως συμβαίνει στις αστυνομικού τύπου ταινίες αν δεν βρεθεί το πτώμα δεν υπάρχει κι έγκλημα άρα και δολοφόνος. Τι άλλο να πω.

 

2. Υπαρκτό το πρόβλημα με τους μάγκες κλπ το ξέρουμε και το ζούμε όλοι, αλλά πιστεύεις ότι δεν θα τους πατούσε το τραίνο,

 

α) Αν οι υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης γενικά, και οι μηχανικοί υπάλληλοι ειδικότερα, ήταν επιλεγμένοι ανάμεσα από τους καλύτερους που διαθέτουμε ως χώρα όχι μόνο ως προς τα προσόντα και την εμπειρία του αντικειμένου τους αλλά και επιμένω σ’ αυτό, με προσόντα κοινωνικής συμπεριφοράς κι ευγένειας (κάτι έγραψα για πέτρες προηγουμένως). Εννοείται ότι κι ο μισθός τους θα ήταν ανάλογος και όχι ένα κομμάτι ψωμί που παίρνουν τώρα.

β) Αν υπήρχε η σωστή οργάνωση των υπηρεσιών και νομικό ξεκαθάρισμα-τυποποίηση του αντικειμένου που ελέγχουν κάθε φορά, αν υπήρχε έλεγχος λειτουργίας της υπηρεσίας και των υπαλλήλων της, αν….αν…αν! (είναι πράγματα που ξαναέγραψα).

 

Εγώ δεν αναφέρθηκα σε κάποια αόριστη-υποθετική δημόσια διοίκηση αλλά για την συγκεκριμένη που την ζούμε και στενάζουμε όλοι μας κάθε μέρα, όλοι οι έλληνες πολίτες. Που είναι η τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας.

 

Η φράση κλισέ που ακούς από υπάλληλο όταν πας σε μια δημόσια υπηρεσία οπουδήποτε στην Ευρώπη και σε διαφορετικές γλώσσες, είναι, «ονομάζομαι έτσι παρακαλώ πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω?»

Την έχετε ακούσει αυτή την φράση σε καμιά δημόσια υπηρεσία εδώ στην Ελλάδα? Αν ναι, τότε που και πότε.

Αυτά είναι τα αυτονόητα που ξεχάσαμε, και που μας μάθανε εδώ να τα περνάμε στο «ντούκου»!

Αν δεν το πιστεύετε, θεωρώ δεδομένο ότι μιλάτε ξένες γλώσσες, πάρτε ένα τηλέφωνο από τον κατάλογο μιας δημόσιας υπηρεσίας στην γλώσσα που μιλάτε για να την ακούσετε. ‘Η όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό, μπείτε σε ένα δημόσιο ίδρυμα, νοσοκομείο, …οτιδήποτε, και προσποιηθείτε ότι κάτι ψάχνετε, είμαι σίγουρος ότι θα σας πλησιάσουν και θα την ακούσετε ξανά την φράση.

Μετά, πάρτε και ένα τηλέφωνο μιας δημόσιας υπηρεσίας εδώ στην Ελλάδα.

Αν… σηκώσουν το τηλέφωνο, ...................συνήθως ακολουθεί σιωπή, …......αν μιλήσουνε και τολμήσεις να ρωτήσεις, λίγο ψαρωτικά η αλήθεια, με ποιόν μιλάτε, το πιθανότερο είναι να σας το κλείσουν.

Μπείτε σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία που δεν σας γνωρίζουν φατσικά, σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο ή ίδρυμα και σταθείτε όρθιος κοιτάζοντας το ταβάνι. Πιστεύω ότι είναι κάτι που το γνωρίζετε.

Άνθρωπος δεν πρόκειται να σας πλησιάσει, κι αν είσθε άνδρας θα μεγαλώσουν απλά τα γένια σας κοιτάζοντας ψηλά, αν είσθε γυναίκα θα παριστάνετε το άγαλμα της ελευθερίας για ώρες.

Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλες σκηνές και παραστάσεις απείρου κάλους που είμαι σίγουρος ότι τα βλέπετε μπαινοβγαίνοντας στις διάφορες υπηρεσίες καθημερινά, όπως πχ να τρώνε κεφτέδες, κι όχι μόνο, την ώρα υπηρεσίας και να έχουν στην πλάτη τους στον τοίχο κολλημένες φωτογραφίες από διάφορα στιγμιότυπα της ιδιωτικής τους ζωής (μέχρι και φωτό κηδείας έχω δει κι έχω δώσει και τα ανάλογα συλλυπητήρια ο αθεόφοβος!), ή να μιλάνε στο τηλέφωνο για ιδιωτική τους υπόθεση κι ο κόσμος να περιμένει σαν τα γαϊδούρια ή να κληρώνουν κανένα ψάρι από πλανόδιο ψαρά ή να σου λένε οι συνάδελφοι του/της, ότι βγήκε έξω για αυτοψία και εν συνεχεία να συναντιέσαι στον χασάπη για αγορά νηστίσιμων και να κάνεις χειραψία, αλλά τι μπορείς να πεις? Αν θέλεις μίλα.

Αυτά και πολλά άλλα! Γι αυτήν την δημόσια διοίκηση έγραφα.

 

3. Και πάλι θα αποφύγω να απαντήσω σ’ αυτήν την ερώτηση και θα την προσπεράσω για να έχουμε και λίγο σασπένς!

 

4. Εδώ παραδίνομαι. Έχεις απόλυτο δίκιο, το μόνο μου ελαφρυντικό είναι ότι ζήτησα εγκαίρως συγνώμη.

 

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τις ευχές σου αλλά δεν έκανα ποτέ εγχείρηση. Ήταν σχήμα λόγου. Αισθάνομαι υγιέστατος και ….αρτιμελής! Ευχαριστώ πάντως.

 

Αγαπητέ Χάρη,

Θα συμφωνήσω για το δίλημμα ότι είναι θέμα χαρακτήρα.

Για τα άλλα έξι έτσι όπως τα έθεσες χωρίς διάθεση ειρωνείας, μου θυμίζουν ζωή ευτυχισμένου ηγούμενου ή παπά σε μοναστήρι. Παράτησε τα εγκόσμια (όχι θα κάτσει να σκάσει) και ασχολείται ήσυχος πλέον με τον μοναστηριακό κήπο και πως θα σώσει την ψυχή του. Κι αν το προσέξεις θα δεις ότι όλα τα μοναστήρια βρίσκονται σε τόπους χλοερούς, πράσινους και σε μαγευτικά τοπία τις περισσότερες φορές. Κάτι θα ξέρανε οι παμπόνηροι καλόγεροι και δεν τα στήσανε δίπλα σε νταμάρια κι εκεί που εκτυλίσσεται η ζωή και γίνεται το έλα να δεις. Και όπως λέει κι ο Ροΐδης μην τολμήσεις να ξυπνήσεις ηγούμενο μετά το γεύμα και του χαλάσεις την ησυχία του! Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και με τους δημόσιους όπως έχουν τα πράγματα σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ας μην κάνουμε τα πράγματα δυσκολότερα απ'οτι είναι.

 

Σε τελική ανάλυση αν για κάτι παραδέχομαι το δημόσιο, είναι γιατί μπορεί τρελά λεφτά να μην σου δίνει, αλλά προσφέρει αυτό που λέγεται ποιότητα ζωής.

(σταθερό ωράριο, αρκετός ελεύθερος χρόνος,αξιοπρεπής μισθός, όχι εκμετάλλευση από αφεντικά κλπ).

Από κει και πέρα όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων του καθένα.

Σίγουρα μας ενοχλούν ενα σωρό πράγματα στο δημόσιο, άλλα ζούμε Ελλάδα και πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση σε ένα βαθμό.

Ο καθένας να κοιτάξει να είναι καλός στην δουλεία του και αξιοπρεπής για να μην τον φάει η "αγέλη".

Link to comment
Share on other sites

SIRADRAB

Το ερώτημα του giorgosps όπως το έθεσε στο παρόν θέμα είναι αν θα πρέπει να επιλέξει το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Απαντώντας σ' αυτό και μόνο το ερώτημα και όχι στο εάν λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση ανέφερα ότι τελικά είναι θέμα χαρακτήρα προκειμένου να κάνει κανείς την κατάλληλη επιλογή και να είναι ευτυχισμένος στη ζωή του.

Ανάφερα δε έξι πλεονεκτήματα του δημοσίου στα οποία δεν αναφέρθηκε κανείς, αντίθετα μ' αυτά του ιδιωτικού τομέα τα οποία στο φίλο μας giorgosps είναι γνωστά μιας και εργάζεται ήδη σ' αυτόν (ιδιωτικό τομέα), προκειμένου να καταδείξω το γιατί το δημόσιο ακόμα και σήμερα μ' όλα τα στραβά του είναι ελκυστικό για μια πληθώρα νέων επιστημόνων που σχηματίζουν ουρές κάθε φορά που γίνεται μια προκήρυξη.

 

Όσο αφορά τα έξι πλεονεκτήματα του Δημοσίου όπως τα έθεσα δεν είδα μια ξεκάθαρη απάντηση του αν όντως είναι έτσι ή όχι αλλά το μόνο που κατάλαβα από την απάντησή σου είναι ότι εσένα δε σου αρκούν για να σε κάνουν ευτυχή. Είναι όμως όλοι οι χαρακτήρες SIRADRAB ή Χάρης; Όχι. Η ζωή όμως δείχνει ότι το Δημόσιο είναι πολύ ελκυστικό για τους νέους και ακόμα περισσότερο για τις νέες και θεωρώ ότι κάποιοι απ' τους λόγους που γίνεται αυτό είναι οι έξι που ανέφερα.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, συμφωνώ με τον Χάρη 100%. Ως κάποιος που έχει περάσει και από τα δύο, να σου κάνω δύο τρεις επισημάνσεις που μπορεί να σε βοηθήσουν:

1) Ο χαρακτήρας κάποιου δεν διαμορφώνεται από το επάγγελμα του. Αν είσαι εντάξει και καθαρός, δεν θα αλλάξεις επειδή "μπήκες" στο δημόσιο. Αν είσαι λαμόγιο και περίεργος τύπος, μια χαρά μπορείς να εκδηλώνεις αυτές σου τις πτυχές και στον ιδιωτικό τομέα (εναντίον άλλων συναδέλφων, των πελατών σου κλπ).

2) Πολλοί συνάδελφοι έχουν ως μέτρο σύγκρισης μόνο την προηγούμενη περίοδο των (πολύ) παχιών αγελάδων, 2000-2007, που ο κατασκευαστικός τομέας γνώρισε μια πρωτοφανή έκρηξη. Τα πράγματα από εδώ και πέρα δεν θα είναι τα ίδια...ειδικά με την πληθώρα των νέων μηχανικών. Αυτό ως προς την δυνατότητα "τρελλών" αμοιβών που πλανάται στην ατμόσφαιρα. Παίζει βέβαια μεγάλο ρόλο και η περιοχή που θα δραστηριοποιηθείς και οι πλάτες που έχεις.

3) Αντιγράφωντας από τα Νέα του Σαββατοκύριακου, αν στο δικό σου σύστημα, μονάδα μέτρησης του πλούτου είναι ο ελεύθερος χρόνος, θα είσαι πολύ περισσότερο πλούσιος στο δημόσιο τομέα.

4) Αυτό που μένει είναι η αίσθηση ικανοποίησης από την δουλειά σου, που πράγματι μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να σου δώσει. Όχι σε όλους όμως... πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ, να χάσεις και αρκετές δουλείες και χρήματα και να σου κάτσει κιόλας να κάνεις τις κατασκευές που σου αρέσουν. Αλλιώς, σιγά την ικανοποίηση. Εγώ τυχαίνει να περνάω μπροστά από κτίρια που έχω μελετήσει, και στην κατασκευή αισθητικά ο ιδιοκτήτης τους άλλαξε τα φώτα, και να ντρέπομαι να πω ότι συμμετείχα στην ύλοποιηση τους.

Σε τελική ανάλυση δοκίμασε τα και τα δύο, αφού μπορείς, και βλέπεις τι σου πάει και τι όχι...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και επαυξάνω με τους τρείς προλαλήσαντες

 

Το 4 του paktomenos μου έχει συμβεί και είναι τραγικό. Δεν αναγνώριζα το κτίριο που είχα σχεδιάσει. :shock: Πραγματικά λυπάσαι το χρόνο σου και τον κόπο σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.