Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναίνεση συνιδιοκτητών.


Recommended Posts

Διάβασα με προσοχή όλα τα προηγούμενα post για τους κοινόχρηστους χώρους ,αλλά σε κανέναν από όσο διάβασα δεν έτυχε η περίπτωση να έχει γίνει π.χ. ένα διαμέρισμα μικρότερο προς ωφελος των κοινόχρηστων . Σε μια τέτοια περίπτωση και όταν δεν αναφέρεται αυτό στη σύσταση αλλά αυτή έγινε με βάση την Ο.Α. ,απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών?

Link to comment
Share on other sites

Και πως να τακτοποιησεις σμικρυνση διαμερισματος υπερ κοινοχρηστων ωστε να θελει συναινεση?

Αν οι σμικρυνσεις ειναι μικρες, καποιων εκατοστων δηλαδη, ακομα και να ειναι εκτος του 2%, δεν ασχολουμαι...

Link to comment
Share on other sites

Ας θεωρήσουμε ότι υπάρχουν και άλλες αυθαιρεσίες στο διαμέρισμα ,οπότε σίγουρα θα γίνει δήλωση. Αλλά παράλληλα πέρα των άλλων αυθαιρέτων το διαμέρισμα έχει γίνει μικρότερο προς όφελος των κοινόχρηστων κατα 15 τ.μ. ,μπορεί να φαίνεται πολύ αλλά δυστυχώς έτσι είναι , οπότε δεν εμπίπτει σε καμία των παρακλισεων που προανέφερα. Ζητάμε συναίνεση για μια τέτοια περίπτωση?

 

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν ζητάμε.

Δεν υπάρχει πρόστιμο για τον 4014.

Αν δηλώσουμε κι άλλες αυθαιρεσίες, τότε το "διαμέρισμα" αποκτά "νόμιμη - εγκεκριμένη κάτοψη".

Προφανώς όμως απαιτείται στη συνέχεια και διόρθωση της σύστασης....

Link to comment
Share on other sites

Οποτε για να κανω την εν λογω τακτοποιηση δεν χρειαζομαι συναινεση. Ομως για να γινει αργοτερα διορθωση της συστασης επιβαλλεται τοτε η συναινεση ολων των συνιδιοκτητων και νομιζω τοι θελει και ενορκες βεβαιωσεις ολων των συνιδιοκτητων που αναφερονται στη συσταση. Ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι μια ερωτηση. σε περιπτωση οπου οι συνιδιοκτητες ειναι 50!! υπαρχει περιπτωση να γινει δεκτη συναινεση βασει της πλειοψηφιας της συνελευσης της πολυκατοικια? υποψιν υπαρχει αφμ πολ/κιασ και αναρωτιεμαι αν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν δηλωση αναθεσης υπευθ. δηλωση της διαχειριστριας ως αντιπροσωπου ολων. Αν ναι το γνησιο της υπογραφης πως γινεται ?

Link to comment
Share on other sites

Απαιτείται η συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών για ρύθμιση 4014.

Η συναίνεση αυτή "αποδεικνύεται", είτε με υπεύθυνη δήλωση του καθενός από τους συνιδιοκτήτες θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή, είτε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των συνιδιοκτητών κατά την οποία με απαρτία του συνόλου αυτών (δηλαδή, του 100%) αποφασίζεται και γράφεται στα πρακτικά αυτής η συναίνεση όλων και ταυτοχρόνως εξουσιοδότηση προς κάποιον (π.χ. διαχειριστή κ.λπ.) ο οποίος εκπροσωπώντας το σύνολο αυτών, υπογράφει υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης και θεωρεί αυτήν για το γνήσιο της υπογραφής σε δημόσια αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν γινεται ,συναινεση χρειαζεται απο ολους οταν οι αυθαιρεσιες αφορουν καταπατηση κοινοχρηστων χωρων ,αλλαγες οψεων κτλ. Το 50 +1 χρειαζεται σε περιπτωσεις οπως π.χ. η εκδοση αδειας λειτουργιας σε καταστημα αν και εφοσον δεν υπαρχει καταστατικο αλλιως οτι προβλεπει το καταστικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.