Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδική προσαύξηση.


Evgnom

Recommended Posts

Καλό μεσημέρι,

Ας μπω αμέσως στο θέμα.

Στην ειδική προσαύξηση μπαίνεις μόνο με αίτηση ή σε βάζουν αυτόματα μόλις περάσεις τα 35 ή περάσεις τα 5 χρόνια ασφάλισης;

Αν είσαι στην ειδική προσαύξηση μπορείς να το δεις πχ. στην ειδοποίηση πληρωμής εισφορών ασφάλισης ή πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που που εχω ακούσει είναι ότι μπορείς όντας κάτω των 35 ετών να μπεις (και να βγεις) από την ειδική προσαύξηση με αίτησή σου. Μετά όμως από τα 35 (και εφόσον έχεις συμπληρώσει 5 έτη ασφάλισης) υπάγεσαι υποχρεωτικά.

Δεν γνωρίζω καθόλου αν πρόκειται να αλλάξει αυτό το σύστημα με τους νέους νόμους για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Ηλικία 35 και 10 χρόνια ασφάλισης για υποχρεωτική ένταξη. Αφού πληρωθούν και οι 2 προϋποθέσεις. Προαιρετικά υπάγεσαι και κανείς από τους 2 όρους να μην πληρείται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εδώ τίθεται ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα, γιατί να υποχρεούσαι να μπεις στην ειδική προσαύξηση απλά και μόνο επειδή είσαι άνω των 35 και έχεις 10 χρόνια ασφαλισμένος!Κι αν είσαι άνεργος ή υποαπασχολούμενος, πέρα από το ήδη υπάρχον νταβατζιλίκι που πληρώνεις θα υποστείς και προσαύξηση??

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις καθόλου δουλειά ή υποαπασχολείσαι ανεξαρτήτως ηλικία, είναι δυνατό να απαιτείται υποχρεωτικά η ασφάλισή σου και η πληρωμή εισφορών από λεφτά ...που δεν βγάζεις; Ε κι όμως είναι γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει!! Τι ψάχνεις να βρεις τώρα; Αυτό φωνάζουμε επί χρόνια ολόκληρα κάποιοι, και κάποιοι άλλοι το ανακαλύπτουν μόλις τώρα. Στο ενδιάμεσο είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι "κάποιοι άλλοι" μας σχολίαζαν από "γκρινιάρηδες" έως τρελούς...

Εγώ είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα δουλέψει το σχεδιαζόμενο και υποτιθέμενα "δίκαιο" και "αδιάβλητο" νέο φορολογικό σύστημα του Μπένι, βάση του οποίου θα ελέγχονται τα πάντα και ό,τι δεν καταναλώνεται θα πρέπει να αποταμιεύεται! Ποιός θα βρεθεί ξανά να με δανείσει για να πληρώσω εισφορές ΤΣΜΕΔΕ και πως είναι δυνατό αφού θα έχω μηδενικά έσοδα επί αρκετά χρόνια, να δέχονται την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μου σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Όπως ανέφερε σωστά ο συνάδελφος tpanag ισχύει ο όρος Ηλικία 35 ή 10 χρόνια ασφάλισης για υποχρεωτική ένταξη στον κλάδο της ειδικής προσαύξησης. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί κανείς να εξαιρεθεί με αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ (υπάρχει σχετικό έντυπο).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΝΟΜΟΣ 3518/2006

 

Άρθρο 3

Πρόσωπα που υπάγονται στην Ειδική Προσαύξηση

 

Στην Ειδική Προσαύξηση υπάγονται:

 

1. Υποχρεωτικά τα κάτωθι πρόσωπα:

α) Οι μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένοι του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε..

β) Οι από 1.1.1993 και εφεξής ασφαλισμένοι του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., εφόσον έχουν συμπληρώσει δεκαετή ασφάλιση στον κλάδο κύριας σύνταξης και το 35ο έτος της ηλικίας τους.

γ) Οι τακτικοί υπάλληλοι του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., καθώς και οι υπάλληλοι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.).

 

2. Προαιρετικά ύστερα από αίτησή τους:

α) Οι μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένοι του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου ασφαλίζονται ή θα ασφαλισθούν μεταγενέστερα σε άλλο φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή στο Δημόσιο.

β) Οι από 1.1.1993 και εφεξής ασφαλισμένοι του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει δεκαετή

ασφάλιση στον Κλάδο Κύριας Σύνταξης ή το 35ο έτος της ηλικίας τους.

 

Όλος ο νόμος στο http://www.tsmede.eu/Portals/0/My%20Files/N.3518_2006%20FEK%20272A_21.12.2006.pdf

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα ,

 

Συνάδελφοι την βοήθεια σας για να είμαι σίγουρος.

 

Στην ιστιοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ υπάρχει πλεόν ο νέος πίνακας εισφορών για το 2012 ,ο οποίος περιλαμβάνει και το καθεστώς της αύξησης της ειδικής προσαύξησης

 

Εδώ:

http://www.tsmede.eu/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/%CE%A0%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%822%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82%CE%9C%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD/tabid/204/language/el-GR/Default.aspx

 

Είχα ταυτόχρονα από την εταιρεία στην οποία εργάζομαι ως μισθωτός, ειδοποίηση ότι αυξάνεται η εισφορά μου για την ειδική προσαύξηση από 58,24 € σε 83,20 €.Είμαι μισθωτός 5,5 χρόνια κάτω των 35 χρονών και είμαι στην ειδική προσαύξηση προαιρετικά από την αρχή της ασφάλισης μου.

 

Η ερώτησεις μου είναι :

 

1.Πότε αυξάνεται το ποσό της ειδικής προσαύξησης ,όταν κλείσεις πενταετία μόνο ή πρέπει ταυτόχρονα να είσαι και πάνω από 35 ετών;

Δηλαδή να ισχύουν και οι 2 προυποθέσεις ταυτόχρονα :Και πάνω από 35 ετών και πάνω από πενταετία, ή μόνο η μία προυπόθεση αρκεί;

 

2.Θεωρείτε ότι έκανα λάθος να εγγραφώ στην ειδική προσαύξηση από την αρχή , υπάρχουν θετικά στοιχεία εκτός από το μειονέκτημα ότι μέχρι τώρα πλήρωνα κάθε μήνα 58,24€. και μάλλον από εδώ και στο εξής 83,20€. το μήνα.

 

3.Προτείνετε την διαγραφή μου πλέον μέχρι να κλείσω τα 35 και δεκαετία;(από αυτά που γνωρίζω τότε γίνεται υποχρεωτική ).

Σε περίπτωση αίτησης διαγραφής τι έχω κερδίσει με τα 5 χρόνια που έχω πληρώσει εώς τώρα και τι θα χάσω για τα ύπόλοιπα 5 στα οποία θα γίνει διαγραφή εώς να ξαναγίνει εγγραφή υποχρωτικά στην δεκαετία;

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.