Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκύκλιος 13-13/10/2011 Διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή του Ν.4014


Recommended Posts

Ίσως τα βάζουμε ανάλογα με την πραγματική χρήση τους. Εμένα μου έτυχε σκέτη αυθαίρετη αποθήκη που τη χρησιμοποιούν για να αποθηκεύουν εργαλεία κλπ και μου κάθεται περίεργο να τη βάλω ως κύριο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 157
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εδώ και 3 Μέρες διαβαζω στο Forum και προσπαθώ να βρώ κατί παρόμοιο με την περίπτωσή μου μα Μάταια...

Λοιπόν ... Έχω περίπτωση με 1 οικόπεδο με 2 κτίσματα με 2 Ο.Α. το 1ο κατοικία(Ε=123 μ2 Ο.Α. '76) και το 2ο Αποθήκη (240μ2 Ο.Α. '83) Παλαιά κτίσματα που φαίνονται και τα δύο στις ο.α. φυσικά αφού βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο σε απόσταση (που η Ο.Α. αποθήκης λέει 3,00μ. και η Ο.Α. του σπιτιού λέει 4,00μ.).

Οι παρανομίες τώρα, είναι: Στην μεν αποθήκη έχει

1.αλλάξει η Χρήση της σε Συνεργείο Αυτοκινήτων ,

2.έχει προστεθεί αυθαίρετο κομμάτι κατ'έκταση (Βαφείο Αυτοκινήτων) σε όλο το μήκος της Αποθήκης που την ενώνει με το σπίτι ,

3. Εχει γίνει πατάρι μέσα στο συνεργείο για χρήση γραφείου μέσα στον όγκο της αποθήκης Η=5.00μ. (πατάρι Ε=36μ2) το οποίο έχει μπεί στην ρύθμιση με τον 3843/10 σαν βοηθητικός Χώρος της Αποθήκης.

4. Το τμήμα που προστέθηκε κατ'έκταση (Βαφείο Αυτ.) που εφάπτεται πλέον με την κατοικία προστέθηκε και καθ΄ύψους σαν βοηθητικός χώρος (Μηχανήματα του συνεργείου , μέσα στα 5μ. που είχε η Αποθήκη αλλά φυσικά εκτός δόμησης , Κάλυψης κτλ.)

 

Το χειρότερο είναι ό,τι και η κατοικία έχει τα κέρατά της από παρανομίες !!α)Σοφίτα (Η=3μ.Ε=80μ2) β) τμήμα υπογείου χωρίς να υπάρχει στην άδεια με χρήση κατοικίας (Ε=50μ2) γ) Λεβητοστάσιο στον ακάλυπτο πίσω δ)στέγαστρο και διάφορα άλλα πολλά!!!

 

Ο πελάτης μου θέλει να ρυθμίσει μόνο την Αποθήκη που είναι και η επαγγελματική στέγη του!!

Τί γίνεται με αυτά???? Μπορώ να υπογράψω μόνο για το 1 κτίσμα την Αποθήκη ή θα βρώ τον μπελά μου εάν φαίνεται και το σπίτι που είναι στο ίδιο οικόπεδο??

Επίσης με την αλλαγή χρήσης τι γίνεται? πως θα υπολογίσω το πρόστιμο?? δώστε μου

τα φώτα σας ....

Link to comment
Share on other sites

... Σε περίπτωση υπέρβασης του ύψους ή/και του ιδεατού στερεού από τμήμα της οικοδομής, ως βάση αναφοράς για τον υπολογισμό των υποχρεώσεων λαμβάνεται η αντίστοιχη επιφάνεια (εμβαδόν) του αυθάιρετου τμήματος.

 

Σε τι ενδιαφέρει το εμβαδόν; Αν δεν έχει υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης το πρόστιμο δεν υπολογίζεται με αναλυτικό; ή το αναφέρει έται για τις περιπτώσεις που υπάρχει και υπέρβαση δόμησης;

Link to comment
Share on other sites

το 50% το ειπα με την λογικη του παραδειγματος στην εγκυκλιο...σε υπογειο εκτος αδειας δεν εχει 50%.....

 

 

το παραξενο θαναι οταν το τμημα πουχει αδεια και αλλαζει χρηση θα εχει 1.4 ενω το τμημα πουγινε κατυπερβαση θα κοστιζει λιγοτερο....

 

δλδ γραφειο που γινεται κατοικια 1.4.....και αν εχεις κανει και 50 τ.μ παραπανω αυτα δεν θαχουν 1.4 !!!

 

γραφειο που εγινε κατοικια πληρωνεις παραβολο και πας για εκδοση οικοδομικης αδειας σε 3 χρονια!ξεκαθαρο νομιζω.

Η/Χ ή μπαλκόνι που εγινε κατοικια ενοειται οτι δεν παει με συντελεστη αλλαγης χρησης , αφου δεν συμπεριλαμβάνεται στις βοηθητικες χρήσεις ο Η/Χ και ο εξωστης!Είναι και λογικό νομίζω!

Αποθήκη υπόγεια πάει με 50% , ενώ αποθήκη ισόγεια πάει σαν κύριος χώρος!Αλλωστε αν εκδόσεις οικοδομική άδεια μετράει στο συντελεστή η ισόγεια αποθηκη.

Γκαραζ,Πυλωτη,υπόγειο που αλλαξαν χρήση πάνε με 0,5*1,4.

Υπόγειο εκτός αδείας ξεμπαζωμενο = κύρια χρήση

Υπόγειο εκτος αδείας μέσα στο χώμα, γκαράζ υπόγειο= βοηθητική χρήση

Το ίδιο ισχύει και για τα χωρις αδεια κτίσματα.

Link to comment
Share on other sites

alex1980 δες παραδειγμα 2 για εντος σχεδιου η οικισμου στην εγκυκλιο........ξεμπαζωμενο υπογειο 80 τ.μ .....δεν βαζεις 50% εκπτωση και ας ειναι βοηθητικος χωρος....

 

 

επισης τι αδεια να βγαλλεις οταν τα γραφεια εκτος σχεδιου εχουν παραπανω σ.δ αποταν πας την αδεια για κατοικια ?

Link to comment
Share on other sites

γραφει απλα ξεμπαζωμενο υπόγειο.ενοειται οτι για να το ξεμπαζωζει θα το έχει για κύρια χρήση και όχι για βοηθητικη!αν το είχε για αποθηκευτικη χρήση θα το είχε μέσα στο χωμα! Αρα νομιζω δικαιως δεν έχει 50%.

για τα γραφεία που έγιναν σπίτια και δεν βγαίνει άδεια λογω συντελεστή αναγκαστικά πληρώνεις πρόστιμο με αλλαγή χρήσης!

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τα υπόγεια που συζητάτε, σε υπόγειο που υπάρχει στην άδεια και ξεμπαζώθηκε δεν υπολογίζουμε 50% (σωστά), όμως αλλαγή χρήσης υπολογίζουμε ή οχι; Επίσης υπολογίζουμε και υπέρβαση κάλυψης αν τμήμα του είναι εκτός του περιγράμματος του υπόλοιπου κτιρίου;

Link to comment
Share on other sites

Υπολογιζουμε και αλλαγη χρήσης και 50%(βοηθητικη χρηση) αφου ήταν στην άδεια υπόγειος χώρος και επίσης και ένα 500ρακι τουλαχιστον το ξεμπαζωματακι.

μόνο για το τμήμα που είναι εκτος κάλυψησ υπόγογίζουμε 100%(κύριος χώρος) αφου δεν υπηρξε ο χωρος στην οικοδομική άδεια και είναι και πάνω απο το έδαφος πλεον και ενοέιται και υπερβαση κάλυψης!

Link to comment
Share on other sites

ερωτηση.....οταν το υπογειο δεν ειναι ξεμπαζωμενο δεν υπολογιζουμε πχ οτι εχει παραβιασει δ και πλαγια ορια.......για το προκηπιο αν τοχει παραβιασει αλλα δεν προεξεχει το υπολογιζουμε? βασικα το ρωταω γιατι η πρασια ειναι ιδιαιτερη περιπτωση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.