Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκύκλιος 13-13/10/2011 Διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή του Ν.4014


Recommended Posts

Κοίτα, δεν είμαστε εδώ για να μαλώνουμε αλλά αυτό που έγραψες περί πολλαπλασιασμού του αυθαίρετου εμβαδού του η/υ με τους διάφορους συντελεστές ήταν επιεικώς ατυχές εκ μέρους σου, διότι αυτή η διαδικασία αφορά υπέρβαση δόμησης δηλ. κλειστούς χώρους!!! Σου επαναλαμβάνω ότι ο η/υ εφόσον δεν περιλαμβάνεται στην άδεια είναι αυθαίρετος μεν αλλά δεν συνιστά υπέρβαση σ.δ.

Διά της εις άτοπον επαγωγής οδηγούμαστε στην περίπτωση 13 (δηλ. με αναλυτικό υπολογισμό). Η διατύπωση μου ''μάλλον πηγαίνει με αναλυτικό'' δείχνει την επιφύλαξη και τη μετριοφροσύνη με την οποία πρέπει να κινούμαστε όλοι μας μέσα στο forum και όχι έλλειψη σιγουριάς για τα επιχειρήματα μου και για την ανάγνωση του νόμου και της εγκυκλίου.

Τέλος θα ήταν χρήσιμο για όλους μας -ιδίως όταν κάνουμε τέτοιες ''πατάτες''-να το αναγνωρίζουμε για το κοινό όφελος, και όχι να επιτιθέμεθα με εριστικό τρόπο.

 

Ελπίζω να διαβάσες και την απάντηση του sQRTGR πιο πάνω, και να είσαι στο μέλλον πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς.

Επειδή είσαι νέος στο forum, δεξου το σαν συμβουλή.

 

Μέχρι τότε ασε με να θεωρώ "πατάτα" την σιγουριά με την οποία ερμηνευεις βεβιασμενα ένα τόσο ασαφές νομό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 157
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

με αναλυτικό παει ότι κατασκευή δεν μπορει να προσδιοριστεί "κτιριοδομικά", ο Η/Χ είναι προσδιορίσιμη βοηθητική κατασκευή κατα ΓΟΚ οπότε θα πάει με εμβαδό * 0,5 ,αυτή είναι η γνώμη μου ,

το ίδιο ισχύει και για τις αποθήκες υπολογίζονται εμβαδό * 0,5? ή θεωρούνται κύριοι χώροι και πάνε ολόκληροι χωρίς 0,5?

 

Mιλάμε φίλε μου για ανοιχτό εκτός αδείας η/υ χώρο. Ο κλειστός η/υ υπολογίζεται με συντελεστές όπως λες. Τώρα για το αν το 0,5 αν ισχύει για τους εξώστες και τους η/υ, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των συναδέλφων.

 

Ελπίζω να διαβάσες και την απάντηση του sQRTGR πιο πάνω, και να είσαι στο μέλλον πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς.

Επειδή είσαι νέος στο forum, δεξου το σαν συμβουλή.

 

Μέχρι τότε ασε με να θεωρώ "πατάτα" την σιγουριά με την οποία ερμηνευεις βεβιασμενα ένα τόσο ασαφές νομό.

 

Δεν ήξερα ότι το site διατηρεί στρατιωτική ιεραρχία και διακρίνει νέους και παλιούς:P. Επίσης η διατύπωση '' ένα τόσο ασαφές νόμο'' είναι γραμματικώς εσφαλμένη (μηχανικοί είμαστε). Η αιτιατική του απιθέτου ασαφής είναι : ''τον ασαφή'' .Το ασαφές είναι ουδέτερου γένους. Τέλος περιμένω ακόμα να μου πεις το πεδίο που μπαίνει το εμβαδό υπέρβασης η/υ χώρου.

Πάρε και συ μία παραίνεση:μη χάνεις τόσο εύκολα την ψυχραιμία σου.:grin:

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς δεν υπάρχει ανοικτός Η.Χ.

Όλοι είναι στεγασμενοι και μπορεί να έχουν παραβίαση πλαγιων Αποστάσεων.

ΕΣΥ τι θα πεις, ότι πάω ανάγκ. αναλυτικό?

 

υπάρχουν παρά πολλές περιπτώσεις, μην τις απλοποιεις ισοπεδωτικα.

Ασε να δούμε καμία διευκρινηση, οκ?

 

Δεν υπάρχει διάκριση νέων και παλιών.

Υπάρχει διάκριση αγενων και ευγενων.

 

Για το Ασαφής, σου απαντώ απο κινητό με Τ3 γεγονός πο μου δημιουργεί έτοιμες λέξεις. Δες κ τις υπολ. Απαντησεις μου. Ελπίζω να μη προσβάλλει και αυτό την νοημοσύνη σου.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τη διευκρίνηση περί του ''ανοιχτού'' η/υ : την έκανα για να το διαφοροποιήσω από τον κλεισμένο η/υ κατά την έννοια του 3843. Ευτυχώς που με ενημερώνεις ότι οι η/υ είναι στεγασμένοι γιατί στο α΄εξάμηνο του πολυτεχνείου δε μας το εχουν πει ακόμα.

Δεύτερον, δε λειτουργω ισοπεδωτικά, γι΄αυτό εξάλλου στην πρώτη μου τοποθέτηση αναφέρθηκα με τη διατύπωση ''μάλλον αναλυτικό''.

Τρίτον, ο αγενής είσαι εσύ, που μου επιτέθηκες αμέσως στην 1η σου απάντηση με 2 τρόπους :α) με ειρωνία : ''εντάξει αν είσαι τόσο σίγουρος...'' και β) με αντιδημοκρατικότητα προσπαθώντας να μου αφαιρέσεις το δικαίωμα λόγου : '' αφού δεν είσαι σίγουρος, τι απαντάς?". Λοιπόν εγώ απλώς αμύνομαι.

Τελικά να είμαι μετριόφρων (θυμήσου τις λέξεις μου : ''μάλλον αναλυτικό'') και να μου επιτίθεσαι όπως προανέφερα, ή να εκφράζομαι με σιγουριά δρώντας ισοπεδωτικά (δική σου έκφραση) που επίσης δε σ΄αρέσει?

Link to comment
Share on other sites

Ο,τι και να σου απαντήσω είναι περιττό, αφού έχουμε διαφορετική θεώρηση. Στον δικό μου κόσμο δεν είναι καποιος μετριοφρων, όταν θεωρεί ότι γνώμες για τις οποίες δεν εναι καν σίγουρος, "μπερδεύουν τους άλλους" και είναι "πατάτες"

Στον δικό σου πλανήτη προφ. είσαι μετριοφρων.

 

Σε ενημέρωσα για τους Η.Χ. Γιατί απο τις απαντήσεις σου, δεν μου φαινεσαι και πολυ γνωστής του θέματος. Εξάλλου αν ήσουν, θα απαντουσες για την περίπτωση των "ανοικτών" Η.Χ. Που παραβιάζουν πλαγιές αποστάσεις που σε ρώτησα πιο πάνω.

 

Γιαυτο ασε τις επηρμενες απαντήσεις, και συ και γω κάνουμε ερμηνεία. Αφού διαφωνούμε, ας περιμένουμε κάποια εγκυκλιονα μας απαντησει.

Link to comment
Share on other sites

Αφήνουμε παρακαλώ τις προσωπικές "διαφορές" κατά μέρος και συνεχίζουμε την ανίχνευση της αλήθειας από τον ασαφή νόμο που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει?Τα συγκεκριμένα μηνύματα θα διαγραφούν

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

Μια αφελής απορία.

Η πιό εύκολη απάντηση που έχουν όλοι στις δύσκολες περιπτώσεις είναι "με αναλυτικό".

Η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισμού και η απαιτούμενη εργασία μπορεί να έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις ανάλογα με τον συντάκτη και το μέγεθος του έργου.

Σύμφωνα με τον νόμο το ύψος του αναλυτικού επιρρεάζει και το ύψος του προστίμου.

Δεν μας λέει κανείς όμως αν προκύπτουν ευθύνες (και ποιές) αν ο αναλυτικός μας είναι "ελλειπής" (σε εισαγωγικά γιατί πιστεύω ότι ακόμα και χωρίς σκοπιμότητες διαφορετικοί μηχανικοί θα βγάζουν προύπολογισμούς με μεγάλες ή μικρές διαφορές). Θα έχει επίδραση αυτό στην διαδικασία της νομιμοποίησης;

π.χ. μια διαφορά 50 ευρώ στον προϋπολογισμό (από 5.050 σε 4.998 ) μειώνει το πρόστιμο κατά 500 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε συμφωνα με το ΤΕΕ περιμενουμε εγκυκλιο για το πως (με ποιες τιμες) θα δουλευουμε στον αναλυτικο.. Τωρα σε αυτο που λες εχεις δικιο.. Εξαρταται λοιπον ποσο συγκεκριμενη θα ειναι η εγκυκλιος στο θεμα αυτο.. Οσο περισσοτερες ασαφειες και επιλογες μας αφηνει τοσο πιο ευκολα θα μπορεσει καποιος για 50 ή 60 ευρω να γλιτωσει στον πελατη του ενα 500ρικο απο το προστιμο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.