Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλήθος αιτήσεων


Recommended Posts

ωραια και πες στο συμβολαιογραφο αν στο συνολικο υψος ειναι βαση οικοδομικης αδειας αλλα οι ενδιαμεσοι οροφοι εχουν διαφορετικα υψη απο την Ο.Α. τι γινεται μετα την συσταση?θα δωσεις βεβαιωση σε ενα ακινητο με λαθος υψος οροφου η θα δηλωσεις τωρα με Ν.4014 αυθαιρεσια στο υψος απο την στιγμη που δεν εχουμε στο συνολο του κτιριου(αφου το θεωρεις σαν ενα κτιριο)

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρείται ρε παιδιά γιατι μπερδεύτηκα με όλα τα παραπάνω και επειδή δεν ανοίκω άμμεσα στο χώρο (Μηχανολόγος Μηχανικός), αλλά θέλω τουλάχιστον να "τακτοποιήσω" τα δικά μας αυθαίρετα, ερωτώ:

Σε 1 οικόπεδο υπάρχουν 2 κτήσματα, ένα τριώροφο και ένα δυώροφο, τα οποία ανήκουν ισανάλογα σε 5 άτομα και είναι εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού.. Πόσες αιτήσεις πρέπει να γίνουν!? Μέχρι τώρα ήξερα 5, αλλά τι ισχύει τελικά?

Ευχαρηστώ!

 

Φίλε μου καλημέρα,

ισχύει ΑΙΤΗΣΗ ανά ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΟΧΙ αίτηση ανά ιδιοκτήτη

Σημείωσε ότι μία αυτοτελή ιδιοκτησία μπορεί να έχει περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Ανά αυτοτελή λειτουργικά ιδιοκτησία! Που σημαίνει ότι ακόμα και αν μια αυτοτελής ιδιοκτησία έχει έναν ιδιοκτήτη, αν (η ιδιοκτησία) χωρίζεται σε περισσότερες λειτουργικά αυτοτελείς θα χρειαστούν ισάριθμες αιτήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Ανά αυτοτελή λειτουργικά ιδιοκτησία! Που σημαίνει ότι ακόμα και αν μια αυτοτελής ιδιοκτησία έχει έναν ιδιοκτήτη, αν (η ιδιοκτησία) χωρίζεται σε περισσότερες λειτουργικά αυτοτελείς θα χρειαστούν ισάριθμες αιτήσεις!

 

Σωστός!!!!

Λειτουργικά αυτοτελής ιδιοκτησία είναι αυτή στην οποία έχεις μία κύρια πρόσβαση (πχ την κύρια είσοδο του σπιτιού) σε αυτή (και μη μου αρχίσετε εγώ μπαίνω από μπαλκονόπορτες και τέτοια).

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Μ'αρέσει που συμφωνούν κάποιοι με τον όρο λειτουργικά αυτοτελής κτλ. Παιδιά είναι σαφές ότι οι άνθρωποι στο ΥΠΕΚΑ και στο ΤΕΕ είχαν πήξει τοοοοόσο πολύ με τα θέματα συνιδιοκτησίας και τις ερωτήσεις στις οποίες προφανώς και δεν είχαν απάντηση που έβγαλαν κάτι ερωταπαντήσεις όπου εμφανίστηκε για πρωτη φορά ξαφνικά ο όρος "λειτουργικά"...Εμ βέβαια αφου σου έλεγε ο άλλος σε ενιαίο και αδιαίρετο οικόπεδο έχει κτίσει ένας ενα σπίτι και ένας άλλος ενα άλλο και ένας τρίτος ένα κοτέτσι...ο ένας θέλει ο άλλος δε θέλει...τι να κάνω; Να χάσει λεφτά το κράτος για τόσο ευτελή θέματα ιδιοκτησίας; Όχι σου λέει μην ασχολείσαι...ότι δηλώσει ο ιδιοκτήτης...μην μπλέκεις με ιδιοκτησιακά...Εν τω μεταξύ όλος ο νόμος είναι βασισμένος πάνω στο ιδιοκτησιακό καθεστώς!!! Παρέχονται βεβαιώσεις για μεταβιβάσεις!!! Τράβα πούλα εσύ μόνο το σπίτι του ενός από τους 3 άμα μπορείς! Γίνονται εξαρτημένα τοπογραφικά! Αποτύπωσε μόνο το κοτέτσι και τον περιβάλλοντα χώρο του και κάνε και μια δήλωση του 651 να γουστάρουμε! Στο μην ασχολείσαι του ΥΠΕΚΑ και του ΤΕΕ για τα ιδιοκτησιακά εγώ προτείνω μην ασχολείστε με το ΤΕΕ και το ΥΠΕΚΑ...Ο νόμος και όλα τα παραδείγματα μέχρι τις προσφατες ερωταπαντήσεις ασχολούνταν με αυτοτελείς ιδιοκτησίες! Δεν είναι ημιυπαίθριοι εδω...Μπλοκάρονται μεταβιβάσεις... Θα βγουν βεβαιώσεις για ιδιοκτησίες που δεν υπάρχουν...Επειδή μόνο ο συναδελφος tpanag είδα να πιάνει το νόημα είπα να συνδράμω κι εγώ...Ο νόμος έχει τόσα κενά που πρέπει να περάσει κανας χρόνος για να λυθούν με τροπολογίες κτλ.

Edited by Dryft
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Dryft δε διαφωνεί κανείς ότι όλα αυτά είναι παράλογα αλλά όσο το ΥΠΕΚΑ δημοσιεύει ερωτο-απαντήσεις είμαστε υποχρεωμένοι να τις λαμβάνουμε υπόψη (μέχρι να διορθωθούν από επόμενες). Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που τις βγάζουν. Αν αρχίσουμε να τις αμφισβητούμε τότε μπορούν να τεθούν όλες υπό αμφισβήτηση και να θεωρούμε δεδομένα μόνο τα ΦΕΚ και άντε και τη μοναδική ως τώρα εγκύκλιο. Όμως με δεδομένα μόνο αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο κι εσύ...Τι να λέμε τώρα...Πιθανόν να μην έχουν άδικο και στο ΤΕΕ που δεν ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν και σκαρφίζονται τρόπους...Όμως έτσι δεν γίνεται δουλειά...Τελοσπάντων ας κάνει ο καθένας ότι τον φωτίσει ο θεός...Εγώ θα βασιστώ στο νόμο και στις γνώσεις μου περισσότερο από τα ανυπόγραφα FAQs...Και ειλικρινά πιστέυω ότι δε θα μπορεί κανείς να μου αντιτάξει και πολλά αν έρθει ποτέ η ώρα της κρίσης (λέμε τώρα)...Οι περιπτώσεις είναι τόσο πολλές που ο όρος "λειτουργικά" μπορεί να λύνει κάποια θέματα (ως προς την υποβολή και μόνο) αλλά δημιουργεί άλλα τόσα (ως προς την υποβολή) και ακόμα περισσότερα (ως προς την ουσία)...Νομίζω πρέπει να δούμε την ουσία...Επίσης "αυτοτελής λειτουργικά ιδιοκτησία" τι πάει να πει...άλλο αυτοτελής λειτουργικά κατοικία και άλλο ιδιοκτησία! Βάζοντας τον όρο ιδιοκτησία παραπέμπεις αλλού! Εκεί που θά πρεπε...Κουράγιο συνάδελφοι

Link to comment
Share on other sites

Λέγοντας "ώρα της κρίσης" αν εννοείς ΤΕΕ κλπ σε περίπτωση λάθος υπολογισμού (μας) των προστίμων, δε φοβάμαι αυτό γιατί μπορούμε να ισχυριστούμεότι τα πάντα είναι ανεπίσημα και κάναμε ό,τι καταλαβαίναμε. Η μόνη ώρα της κρίσης που φοβάμαι αυτή των πελατών. Αν στραβώσει κάτι και βγει οριστικό πρόστιμο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα έχω υπολογίσει (ή αν έχω πει ότι πάει με μια αίτηση και τελικά πρέπει να πάει με 2-3) ποιος θα δει τον πελάτη-θεό και δεν θα τον φοβηθεί! Και εκεί δεν θα μας παίρνει να τους λέμε "μα αυτή η ερωτο-απάντηση δεν έχει καμία λογική και δεν την εφάρμοσα". Και μπορεί το ξύλο να το γλιτώσουμε, το χρέωμα (και μεταφορικά και κυριολεκτικά) όμως αποκλείεται! Γι' αυτό εδώ που φτάσαμε προτιμώ να το παίζω χαζός και να ακολουθώ τις παράλογες οδηγίες ώστε να είμαι καλυμμένος. Τουλάχιστον έτσι κανείς πελάτης δεν θα γυρίσει να μου πει "γιατί το κάνεις έτσι?". "Συμφωνώ μαζί σας κύριέ μου, όμως τι να κάνω? Αυτοτελείς λειτουργικά ιδιοκτησίες λέει το ΥΠΕΚΑ, πρέπει να πάτε με 2 αιτήσεις για το χωρίς οριζόντια σύσταση διώροφό σας. Τις ενστάσεις σας στο Υπουργείο"...

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ εννοούσα γι αυτό είπα "λέμε τώρα"...Τους πελάτες έχω κατα νου για όλα τα άλλα όμως πίστεψέ με...Γιατί ωραίο το πρόστιμο αλλά τι θα του πεις όταν δε θα μπορεί να μεταβιβάσει;...Μη χάνουμε το δάσος...Άσε που και για το πρόστιμο τι θα του πεις σε περίπτωση δυόροφου με υπόγειο που είναι αυτοτελής λειτουργικά κάθε όροφος αλλά ανήκουν στον ίδιο χωρίς σύσταση και χωρίς άλλους συνιδιοκτήτες στο οικόπεδο...3 αιτήσεις 3 παράβολα 3 προστιμα 3 βεβαιώσεις και 3 αμοιβές μηχανικού...Και δε θα σε πάρει με τις ντομάτες;

 

Τις ευθύνες δυστυχώς δεν θα τις αναλάβουν αυτοί που βγάζουν τα FAQs και το ξέρεις...Εσύ θα τις αναλάβεις και απέναντι στον πελάτη και απέναντι στο όποιο ΤΕΕ (λέμε τώρα)...Και είσαι μηχανικός...Αν κατι πρέπει να χεις αναπτυγμένο είναι κριτική ικανότητα και δυνατότητα να δίνεις λύσεις εκεί που το σύστημα κολλάει...Πάντα τεκμηριωμένα...Πρέπει να διαβάσεις το νόμο 50 φορές να διαβάσεις βεβαίως και ότι έχει δημοσιευτεί από οδηγίες,εγκυκλίους,FAQs και να κρίνεις πως θα κάνεις τη δουλειά σου με βάσει πάνω απόλα τις γνώσεις σου και την ουσία του νόμου...Όχι την διεκπεραίωση του όποιου φακέλου...Και πίστεψε με ο πελάτης θα βγει κερδισμένος...και εσύ...δεν τα δεχόμαστε όλα άκριτα

Edited by Dryft
Link to comment
Share on other sites

Μαζί σου σε όλα. Κατά την κρίση μου το χωρίς σύσταση διώροφο με το υπογειο πρέπει να πάνε με μια αίτηση-παράβολο-αμοιβή. Όταν όμως σταλεί αυτή η αίτηση και μετά στη δεύτερη φάση στον έλεγχο βγουν και πουν ότι πρέπει 3 αιτήσεις-παράβολα-αμοιβές (όπως υποδείχτηκε στο τάδε faq) τι γίνεται? Ποιος θα τα πληρώσει? Αν βρω απάντηση σε αυτό, λύνονται όλα τα προβλήματά μου γύρω από τον 4014!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.