Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές Χρήσεων


Recommended Posts

Καλησπέρα συναδελφοι...σε περίτωση διωρόφου κτιρίου με άδεια για ισόγειο κατάστημα και κατοικία στον όροφο που το κατάστημα του ισογείου έγινε εξ' αρχής κατοικία είμαστε σε περίπτωση αλλαγής χρήσης? Ταυτόχρονα στο ισόγειο είχε και ένα Η.Χ που δηλώθηκε με τον ν3843/10 αλλά χωρίς να δηλώσει τη χρήση κατοικίας που πραγματικά είχε...δηλώθηκε σαν κατάστημα όπως ήταν στην άδεια.

 

επειδή τα μέτρα είναι πολλά και η τιμή ζώνης επίσης μεγάλη υπάρχει τρόπος να δηλωθεί η αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία με κάποια άδεια μικρής κλιμακας? Το οτι δηλώθηκε σαν κατάστημα με τον 3843 δεν είναι ένα προβληματικό θεματάκι ?

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις αλλαγή χρήσης όμοιας κατηγορίας κατά τον 4014 απλώς δεν βάζεις τον αυξητικό συντελεστή 1,4, δηλ δεν βάζεις ΝΑΙ εκεί που λέει" αλλαγή χρήσης" στο φύλλο καταγραφής.

και δηλαδή δηλώνεται όπως ένας οποιοσδήποτε αυθαίρετος χώρος που δεν μετρούσε στην δόμηση?Μήπως σε αυτές τι περιπτώσεις θα είχε περισσότερο νόημα να δηλώναμε την διαμόρφωση του χώρου με ενα πεντακοσάρικο λέγοντας πχ "διαμόρφωση καταστήματος σε μικροβιολογικό εργαστήριο" στις λοιπές παραβάσεις , χωρίς να δηλώσουμε καθόλου μέτρα αφού στην ουσία σύμφωνα με τον γοκ αλλά και τον 4014 δεν υπάρχει αλλαγή χρήσης και υπέρβαση δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.. θα ήθελα να ρωτήσω για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από ισόγειο κατάστημα σε διαμέρισμα χωρίς υπέρβαση του συντελεστή δόμησης για την οποία μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Κατά την αρχική υποβολή της δήλωσης, στο τέλος υπαγωγής που εκτύπωσα δεν συμπεριλαμβάνεται το παράβολο του άρθρου 24 παρ2.γ. Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;;

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας.

 

Σε Τριόροφη οικοδομή έχουν δηλωθεί στον τρίτσι ο πρώτος όροφος ως κατοικία και το ισόγειο ως καταστήματα ενώ στην πράξη έγινε κατοικία.

 

ο δεύτερος όροφος τελείως αυθαίρετος αλλά δεν τους ενδιαφέρει η τακτοποίηση γιατί τον χρησιμοποιούν οι ίδιοι. Σε αντίθεση με το ισόγειο που θέλουν να κάνουν αλλαγή χρήσης για να μπορεί να βγει ενεργειακό πιστοποιητικό και να συνεχίσουν να το νοικιάζουν.

 

Τι προτείνεται να κάνω? Μπορώ να πάω για εξαίρεση από κατεδάφιση για ισόγειο και πρώτο και ύστερα να μπώ στο 4014 για αλλαγή χρήσης? να το δηλώσω χωρίς άδεια και υπέρβαση δόμησης? κάτι άλλο?

Edited by gmazanakis
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να μας πεις περισσότερα.Σε ποια φάση του Τρίτση σταμάτησαν, στην Α ή Β? Είναι εκτός ή εντός το ακίνητο? Είναι ενιαία η ιδιοκτησία ή έχουν κάνει (με κάποιο τρόπο) οριζόντιες?

Αν είναι ενιαία, πως θα δηλώσεις τα από κάτω διαμερίσματα χωρίς να αναφέρεις για τον Β? Στο διάγραμμα κάλυψης, στις τομές τι θα φαίνεται?

Link to comment
Share on other sites

manoli έχεις δίκαιο ξέχασα να το αναφέρω

 

έχουν κάνει οριζόντιες και το ακίνητο είναι εντός με κυρωμένη πράξη. όσο για την φάση δεν ξέρω ακόμα αλλά το λογικό είναι να είναι στην Β να έχει πληρωθεί λογικά το πρόστιμο και να μην έχει πάρει εξαίρεση από νομάρχη. (να αναφέρω επίσης το κτίριο είναι προ του 83 σύμφωνα πάντα με την σύσταση (αρκεί αυτό για να αποδείξουμε παλαιότητα ή χρειάζονται οπωσδήποτε και αεροφωτογραφίες? Επίσης ο ιδιοκτήτης έχει αναπηρία 80%).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.