Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή τοπογραφικού σε ΕΓΣΑ'87-Σύστημα αμοιβών ΤΕΕ


Recommended Posts

Τι σχέση έχει το πως παίρνεις διορθώσεις; Δύο κορυφές της πολυγωνικής σου δεν εξαρτάς; Την αναγνώριση 2 τριγωνομετρικών χρεώνεις όπως προαναφέρθηκε. Με όποια μεθοδολογία GPS και αν έγινε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι οτι δεν κάνεις χρήση τριγωνομετρικού και άρα τριγωνισμών με την έννοια που μπαίνουν στον υπολογισμό των αμοιβών.

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Όταν συντάσσεται τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί για έκδοση Ο.Α άδειας, επομένως δεν περνά από πολεοδομία οι αμοιβές είναι υποχρεωτικό να περάσουν από το σύστημα του ΤΕΕ ?Στην περίπτωση αυτή στην ΑΠΥ που εκδίδουμε τη αιτιολογία αναφέρουμε?

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι οτι δεν κάνεις χρήση τριγωνομετρικού και άρα τριγωνισμών με την έννοια που μπαίνουν στον υπολογισμό των αμοιβών.

 

Ναι αλλά ιδρύεις, μετράς και υπολογίζεις νέα τριγωνομετρικά. Πληρώνεται και η χρήση υπάρχοντος και η εγκατάσταση νέου τριγωνομετρικού. Άλλωστε τυπικά δεν είσαι καλυμένος με την χρήση των δικτύων των εταιρειών.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Συνάδελφοι καλημέρα....σε οικόπεδο εντός οικισμού, υπάρχει οικοδομική άδεια του 1988, η οποία έχει εκδοθεί με όρους δόμησης οικισμού.....σήμερα έχει γίνει εφαρμογή σχεδίου πόλης για τον συγκεκριμένο οικισμό και κάνω προσθήκη κατ' επέκταση κτιρίου 40,00 τ.μ.....η αμοιβή τοπογραφικού είναι απαιτητή πλέον, αφού ο οικισμός έχει ενταχθεί σε σχέδιο πόλης???

 

το τοπογραφικό που συνοδεύει την πράξη εφαρμογής του οικισμού, δεν λαμβάνεται υπόψιν??? αφού αυτό χρησιμοποιώ και δν γίνεται να παρεκκλίνω ούτε καν στα ρυμοτομούμενα τμήματα....στην εγκύκλιο 21/92 αναφέρεται πως, για τοπ. διαγρ. που είναι ακριβή αντίγραφα από τοπογραφικές μελέτες που έχουν συνταχθεί από Δημόσιες Υπηρεσίες, δεν καταβάλλεται αμοιβή.....στην πολεοδομία όταν πήγα όμως μου ζητήθηκε αμοιβή, επειδή λέει έβαλα υψόμετρα στο οικόπεδο για την προσθήκη και έδειξα την μελλοντική θέση του κτίσματος...

 

Επίσης μου ζητήθηκε να πληρώσω αμοιβή διαμόρφωσης ακαλύπτου χώρου, με την αιτιολογία πως στις οικοδομικές άδειες πριν το 1989 δν πληρωνόταν η διαμόρφωση ακαλύπτου....Υπάρχει κάποια απάντηση στις απορίες μου???

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εχουμε περίπτωση, όπου εχουμε συντάξει τοπογραφικό για συνάδελφο ΠΜ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για 4014 (αρχικά) , αλλά και για Ο.Α. (νομίζω στέγης).

 

Αυτό πρέπει να το περάσω εγώ 2 φορές στις αμοιβές; μία δηλαδή για 4014 και μία για την Ο.Α. ; Θα το πληρωθώ δηλαδή 2 φορές; (προβλέπω να τρελένεται λίγο ο πελάτης...)

 

Επίσης, πλέον, υποχρεούμαι να το συντάξω κατά ΝΟΚ; δηλαδή φωτογραφίες και συναφή; Διότι στο Διάυγεια που χω δεί άδειες δόμησης, τα τοπογραφικά δεν έχουν αλλάξει μορφή σύμφωνα με τις επιταγές του ΝΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.