Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Γενικά, το κτίριο σου θα πρέπει να είναι σύννομο μετά τις άδειες και την τακτοποίηση. Αν υπάρχουν υπερβάσεις σε σχέση με την άδεια ή αν δεν έχει, τους όρους περί εκτός σχεδίου δόμησης, τότε έχει καλώς. Αλλά αν παραβιάζονται (πέρα από την άδεια) και οι πολεοδομικοί όροι, είτε ως προς μεγ.δόμηση είτε ως προς μεγ.κάλυψη είτε ως προς μεγ.ύψος, δεν μπορείς να βγάλεις άδεια.

Μακάρι να έχεις υπερβάσεις μόνο ως προς άδεια, και ό,τι περισσεύει (πέργκολες, περιφράξεις και άλλα ψιλά) να το βάλεις στο 4014.

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, αυθαίρετο κατασκευασμένο σε γήπεδο 200τ.μ. (μη αρτιο κατα πολύ) το 1978 το οποίο όμως το 1987 εντάχθηκε με πράξη εφαρμογής στο σχέδιο πόλεως και απέκτησε την αρτιότητα του πως το δηλώνω? Ως εκτός που ήταν όταν κατασκευάστηκε η εντός που είναι απο το 1987?

Φοβάμαι μήπως κάποιος θα περίμενε ότι πρέπει να αποκτήσει την αρτιότητα του ως εκτός σχεδίου. Βέβαια ο νόμος στο άρθρο 24β λέει πως σε 10 χρόνια απο το 2011 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός και εφόσον τότε δεν έχει υπαχθεί σε περιοχή προς πολεοδόμηση τότε πρέπει να αποκτηθεί το υπόλοιπο τμήμα για την αρτιότητα. Στη δική μου περίπτωση αυτός ο πολεοδομικός σχεδιασμός έχει ήδη γίνει. Είναι όλα οκ λέτε?Το δηλώνω εκτός? Γιατί αν το δηλώσω εντός και επικαλεστώ το χρόνο κατασκευής και παλαιότητας προ 1983 (όπου είναι όντως κατασκευασμένο) έρχεται σε αντιπαραράθεση με το χρόνο ένταξης του στο σχέδιο πόλης.

Επίσης, για να εξετάσω το ενδεχόμενο να μπορεί να βγεί άδεια νομιμοποίησης θα πάω με τις διατάξεις του εκτός σχεδίου (όπου κατασκευάστηκε) η με τα σημερινά? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για νομιμοποίηση θα εξετάσεις την περίπτωση με βάση το τι ισχύσει σήμερα. Πρόσεξε, θα πρέπει να μην παραβιάζεις τους όρους που καθορίστηκαν με την ένταξη στο σχέδιο. Το ίδιο και για την τακτοποίηση, αν έχει ενταχθεί στο σχέδιο θα το δηλώσεις ως εντός σχεδίου. Γενικά επιτρέπεται να λαμβάνουμε υπ' όψη είτε τι ίσχυε την εποχή της αυθαιρεσίας είτε τώρα που δηλώνεται. Ό, τι συμφέρει

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, αυθαίρετο κατασκευασμένο σε γήπεδο 200τ.μ. (μη αρτιο κατα πολύ) το 1978 το οποίο όμως το 1987 εντάχθηκε με πράξη εφαρμογής στο σχέδιο πόλεως και απέκτησε την αρτιότητα του πως το δηλώνω? ....

Επίσης, για να εξετάσω το ενδεχόμενο να μπορεί να βγεί άδεια νομιμοποίησης θα πάω με τις διατάξεις του εκτός σχεδίου (όπου κατασκευάστηκε) η με τα σημερινά? Ευχαριστώ

το αυθαίρετο θα δηλωθεί χωρίς οικοδομική άδεια και εντός σχεδίου με παλαιότητα αυτη που προανέφερες. Η άδεια νομιμοποίησης προφανώς δεν θα μπορούσε να πάει με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης γιατί τότε το γεωτεμάχιο ήταν μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο.Στην νομιμοποίηση κάνεις χρήση του συνόλου των διατάξεων που ίσχυσαν κατά τον αποδεδειγμένο χρόνο τέλεσης της αυθαιρεσίας ή του συνόλου των σημερινών διατάξεων, ανάλογα με το ποιές είναι ευμενέστερες. Στην προκειμένη, Θα κάνεις χρήση των σημερινών όρων δόμησης, εφόσον εξετάσεις διεξοδικά αν πράγματι μπορεί να νομιμοποιηθεί.

Θυμίζω ότι ο ΝΟΚ είναι εδω και αρκετές μέρες σε ισχύ.

Link to comment
Share on other sites

καμία άποψη για το #3569;

δεν υπάρχει κάποιος με παρόμοια περίπτωση;περιμένει ο πελάτης να του πω, το ποσό του προστίμου και δεν ξέρω αν είναι σωστό να του υπολογίσω την ΥΥ>20%, για τα λίγα εκατοστά που βγαίνει ο κορφιάς ψηλότερος από το ποσοστό του 20%..

Link to comment
Share on other sites

επισυνάπτω και ένα σχ. τομής ώστε να μπορω να γίνω πιο ξεκάθαρη.

για τον υπολογισμό του ποσοστού υπέρβασης ύψους μετράω:

2,95 / 18 = 0.16 < 20%

ή

4,05 / 18 = 0.23 > 20%.

 

λοιπον μαρια χωρις να διαβασω τα προηγουμενα ποστ σου...το ποσοστο υπερβασης υψους υπολογιζεται ως εξης:

 

ποσο πανω εισαι απο την ΟΑ / max της περιοχης..

 

πχ αν εχει βγαλει αδεια καποιος και λεει οτι η πολυκατοικια ειναι 10μ υψος...αν κανει εναν οροφο ακομη (δλδ 3μ περιπου) τοτε το ποσοστο παει 3/ max περιοχης

Link to comment
Share on other sites

...σχετικά με την προσθήκη καθ'υψος αυθαίρετου ορόφου σε κτίριο με άδεια. το ύψος της στέγης μετράει και αυτό στο συνολικό ύψος του κτιρίου για τον υπολογισμό ΥΥ? Ή μετράει μόνο το ύψος του κτιρίου,αφού η στέγη επιτρέπεται πάνω από το επιτρεπόμενο.

Δηλ. Ηαδείας = 10μ.

Ηνέου ορόφου + στεγη = 14,5μ

Ύψος Γοκ = 18μ

Πρόστιμο: 14,5-10/18 = 0,25>20%

ή

Ηνέου ορόφου + χωρίς στεγη = 13,5μ

Πρόστιμο: 13,5-10/18 = 0,19<20%

 

Εφόσον η σκεπή δεν επηρεάζει τη δόμηση (δεν προσθέτει μέτρα) θα έλεγα να υπολογίσεις την υπέρβαση λαμβάνοντας το 2,95/18, και τη στέγη με αναλυτικό. Και δικαιολόγησε στην τεχνική έκθεση οτι το ύψος της στέγης 1,10μ είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων που έχει ο ΓΟΚ.

 

Το pdf αρχείο που ανέβασες πώς το έφτιαξες? Πρώτη φορά βλέπω layers σε pdf!

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

σε απαντήσεις της Λεμπέση είχα δεί πως έλεγε, ότι η στέγη υπολογίζεται στην ΥΔ δεν την υπολογίζουμε χωριστά, αφού αν ήταν πλάκα θα υπολογιζόταν διαφορετικά!

 

Όταν από το Autocad στείλω να εκτυπωθεί σε αρχείο pdf μου το βγάζει με τα layers.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Αν αντί για πλάκα έχει στέγη δεν βάζεις αναλυτικό. Κάτι πρέπει να έχει απο πάνω. Αν έχει και τα δυο βάζεις στέγη με αναλυτικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.