Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Τελικά οι δηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και θα περάσουν στον καινούργιο νόμο θα μπορούν να τροποποιηθούν ή όχι; 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συναδελφοι καλο φθινοπωρο (ας το πουμε και ας μην το πιστευουμε)

αφορα σε μεταφορα ολοκληρωμενης υπαγωγης απο Ν.4014 σε Ν.4178 (εντος σχεδιου με αδεια και συσταση Ο.Ι-εχουν δηλωσει 4 φακελλους δλδ εναν ο καθε οροφος)

ερωτημα 1ο--- κλεισιμο μικρου εξωστη 7,20μ2 (εχει γινει κλειστος διαδρομος επικοινωνιας μεταξυ των δωματιων, χωρις να ειναι ομως και η μοναδικη επικοινωνια)

α. θεωρειται ΥΔ βοηθητικου ή κυριου χωρου;

β. αν εχει ΥΚ δηλωνεται και απο τους τεσσερεις συνιδιοκτητες (ο καθε ενας στην δηλωση του οροφου του);

γ. οι αδειες ειναι του 1968 και του 1975. Στην πρωτη αδεια φαινεται η ανεγερση ισογειου και α οροφου, και στο βαθος του οικοπεδου, δειχνει "παλαιον ισόγειον κτισμα -νυν βοηθητικης χρησης-με ιδιο εμβαδον σημερινης αποτυπωσης και αδειας 1968. Στην δευτερη αδεια αυτο το κτισμα εμφανιζεται σαν 52,00μ2 και υπολογιζεται εξαντληση ΣΔ συμφωνα με αυτον τον υπολογισμο. Την υπερβαση ΣΔ την υπολογιζω συμφωνα με τους υπολογισμους και τα επιτρεπομενα μεγεθη της τελευταιας αδειας ή συμφωνα με την αποτυπωση και τα επιτρεπομενα μεγεθη της εποχης που εκδοθηκε η τελευταια αδεια;

δ. αν εχω στον τελευταιο Γ οροφο,μια μικρη παραβαση (μεταλλικη σκαλα προς το τελικο δωμα-ηλιακοι) προ του 2003 και ολα τα προαναφερθεντα (υπολογιζομενα με εμβαδα) και με δεδομενο οτι εκτος του κλιμακοστασιου, οι αλλοι χωροι εχουν τοποθετηθει σε αλλη διαταξη και θεση (επιτρεπομενη ομως), θα προσθεσω ενα ή δυο 500αρικα (σκαλα και αλλαγη θεσης); Στην περιπτωση αυτη θεωρειται ολο το εμβαδον αυθαιρετο ή μονο το υπερβαλλον του επιτρεπομενου βασει αδειας εμβαδον;

ευχαριστω ελπιζω να εγινα σαφης...ηταν λιγο πολυπλοκο;

Link to comment
Share on other sites

ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩ ΣΤΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ 2011 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ  ΤΟΝ  ΝΟΜΟ ΤΟΥ4211 ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝΕ ΔΗΜΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΕΡΟ ΦΩΤΩΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΤΟ 2009 ΕΓΩ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ 2010 ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ? ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ,,,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ

Ίσως δεν διάβασες τους κανόνες συμμετοχής. Απέφευγε να γράφεις με κεφαλαία γράμματα. Είναι σαν να φωνάζεις.

Έχω την εντύπωση, ότι το θέμα σου για να απαντηθεί θα πρέπει να μεταφερθεί στο αντίστοιχο πεδίο θεμάτων των ιδιωτών.

οι mods ας το κρίνουν 

Link to comment
Share on other sites

Βράστα. Το έκανες μετά τις 28/7/2011 δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ούτε η τροποποιητική ούτε ο θεός ο ίδιος δεν σε σώζει. 

 

Περίμενε τις αεροφωτογραφίες που θα αναρτηθούν στο σύστημα (ξέρει ο μηχανικός) μήπως από τύχη είσαι μέσα.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

οπως φαινεται και απο το σχεδιο εχω περιπτωση με αδεια η οποια εδειχνε γκαραζ 25 τ.μ. και 35 κατοικια. τωρα εχει κτιστει 37 τ.μ γκαραζ και καθολου κατοικια.( στο σχεδιο εχω δειξει μονο το γκαραζ της αδειας) . λοιπον τωρα εχω τις εξης παραβασεις και διορθωστε με εαν κανω λαθος.

1) με τα στοιχεια (αβγεζθηα) 13 τ.μ. εχω ΥΔΒΧ με >20% παραβιαση πλαγιας αποστασης και 13 τ.μ <20% υπερβαση καλυψης.

2)με τα στοιχεια (γεζδγ) 5 τ.μ. εχω ΥΔΒΧ και 5 τ.μ. <20% υπερβαση καλυψης.

 

το τμημα (δζθιδ) δεν εχει καποια παραβαση.

 

θεωρω οτι αυτες ειναι οι αυθαιρεσιες μου και τιποτα αλλο οπως μια λοιπη παραβαση για μετακινηση θεσης κτλ.

 

ευχαριστω για την βοηθεια.

προστιμο.pdf

Edited by stvxri
Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου παράβαση για μετακίνηση θέσης θα ήταν εάν ήταν σε άλλη σύννομη θέση.

 

Νομίζω ότι καλά το πας. Έχω τις εξής αμφιβολίες. Πρόκειται για πλάγιες αποστάσεις ή μήπως είναι μέσα στην πρασιά τα τμήματα που δείχνεις;

 

Για την υπέρβαση κάλυψης συμφωνώ.

Για την ΥΔΒΧ τώρα που πλέον έχουμε τον 4178 έχω μια επιφύλαξη για το πως θα υπολογιστεί ΥΔΒΧ ή ΥΔΚΧ;

Link to comment
Share on other sites

ειναι σε οικισμο συναδελφε.

οσο για τον διαχωρισμο ΚΧ και ΒΧ δεν νομιζω να αλλαζει την σημασια τους ο νομος. δηλαδη οταν εχω ισογεια αποθηκη ή γκαραζ θα τον λαμβανω ως ΚΧ? ειναι υπερβολη αλλα θα απαντηθουν αυτα τα ερωτηματα εν καιρω. οπως εγινε και στον 4014.

 

μια ερωτηση επισης ακομα:

η αδεια εκανε λογο για 60 τ.μ δομηση. τωρα εγω μπορω αυτες τις υπερβασεις δομησεις να τις βαλω με κατηγορια 4? νομιζω πως ναι γιατι δεν ξεπερνανε το 40 % του 60 τ.μ. σε δομηση και καλυψη δηλ 24 τ.μ. ουτε εχω θεμα με το υψος. η παραγραφος δεν αναφερει κατι για πλαγια αποσταση απο οριο αλλα μονο για προκηπιο.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα αν πας κατηγορία 4 θα μπορούσες το 500 Ευρω για την μετακίνηση του τμήματος του γκαράζ σε άλλη σύννομη θέση να το παραλείψεις, για αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση. Εαν πας κατηγορία 5 δεν ξέρεις σε τι ελεγκτή θα πέσεις οπότε καλά είναι να είναι όλα στην πένα. Κατά την γνώμη μου πάντα.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.