Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Ο φίλος λέει ότι έχει υπέρβαση δόμησης 120 μ2σε αυτη που τον ενδιαφερει. Δε λέει ότι μπορούσε να χτίσει 100 κι εκανε 120.

Το επιτρεπόμενο είναι 500 και ανεξαρτήτα απο συσταση είναι στο οικόπεδο αυτα τα 500. Γιατι καθετη εχεις στα κτίσματα και το οικόπεδο είναι εξ αδιαρετου σε ολους ακομη και στις καθετες

 

Σωστα το λετε, η ΥΔ ειναι 120 και ο συντελεστης ΥΔ πρεπει να ειναι 1. (120/500<50%)

 

Αρα ειναι πλεον μια "Ξεκαθαρη απαντηση", οτι δηλαδη:

Διαιρουμε την ΥΔ με την επιτρεπομενη στο οικοπεδο και οχι με αυτη που αναλογει στην αυτοτελη ιδιοκτησια λογω συστασης, οποτε ο συντελεστης ΥΔ θα επρεπε να ειναι 1,6. (120/100>100%)

 

Ειναι πολλα τα λεφτα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Posted Yesterday, 17:14

Καλησπερα συναδελφοι..πιστευετε εξωτερικη μεταλλικη σκαλα που συνδεει τον οροφο με την ταρατσα εκτος σαν λοιπες παραβασεις που ειναι και το πιο λογικο να υπολογιστει,μπορει εναλλακτικα να υπολογιστει σαν υπερβαση δομησης?

 

Και εγώ ιδια περιπτωση με αναλυτικο την τακτοποιησα

 

(συγνωμη για το προηγούμενο post, ειχα μεινει λιγο πίσω!)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θα ήθελα τη βοήθειά σας για το δικό μου θέμα.

 

Σε μονοκατοικία κατά παράβαση της άδειας, σε 2 εξώστες (εμβαδού 3,40 m2 ο ένας και 7,65 m2 ο άλλος) έκλεισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού και η 3η πλευρά τους με αποτέλεσμα να θεωρούνται πλέον ημιυπαίθριοι. Μάλιστα στον έναν από τους δύο υπάρχει και δοκάρι στην ελεύθερη πλευρά του εξώστη (νυν ημιυπαίθριου). Επίσης στο διάγραμμα κάλυψης της αδείας τα εμβαδά αυτών των δύο χώρων αφαιρούνται από την κάλυψη, πράγμα λάθος αφού οι ημιυπαίθριοι προσμετρώνται στην κάλυψη. Αυτό έχει σα συνέπεια να μην έχουμε (κατά την άδεια) οριακά υπέρβαση κάλυψης ενώ αν αφαιρούνταν αυτά τα δύο εμβαδά θα είχαμε υπέρβαση κάλυψης στο οικόπεδο.

 

Επιπλέον οι δύο χώροι που είναι στην εσωτερική μεριά των εξωστών - ημιυπαιθρίου (υπνοδωμάτιο και σαλόνι αντίστοιχα) τραβήχτηκαν 'λίγο' προς τα έξω (1,21 m2 και 2,35 m2 αντίστοιχα) δηλαδή δεν έχουμε κλειστούς ημιυπαίθριους, απλά μίκρυναν οι εξώστες - ημιυπαίθριοι.

 

Πως λέτε να το αντιμετωπίσω?

Εγώ σκεφτόμουν και οι δύο ημιυπαίθριοι να πάνε με αναλύτικό σε μία παράβαση δηλαδή 500 € (μιλάμε για αναλυτικό κόστος των 2 ημιυπαίθριων γύρω στα 1.000 €) και επιπλέον να δηλώσω υπέρβαση δόμησης των εσωτερικών χώρων κατά 1,21 m2 και 2,35 m2 χωρίς αλλαγή χρήσης (κατοικία πριν, κατοικία μετά). Θα πρέπει να βάλω και υπέρβαση κάλυψης επειδή σαν 'κατασκευή' ημιυπαιθρίων αυξάνεται η κάλυψη στο οικόπεδο? Και αν ναι, τι υπέρβαση κάλυψης πρέπει να βάλω, όσο ολόκληρες οι επιφάνειες των ημιυπαιθρίων - εξωστών (δηλ 3,40 m2 και 7,65 m2 αντίστοιχα) ή όσο η υπέρβαση δόμησης (δηλ 1,21 m2 και 2,35 m2 αντίστοιχα)?

 

Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα,

ευχαριστώ προκαταβολικά

 

Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

σε δώμα με απόληξη σκάλας στην άδεια έγιναν 2 διαμερίσματα.

Θέλει να δηλώσει μόνο ο ένας ιδιοκτήτης.

 

Θα πάρει όλο το πρόστιμο της σκάλας...??? (ή αναλογικά καθ' υπόθεση)

 

το λογικό μου φαίνεται να πάρει όλη τη σκάλα.

 

και αν έτσι αν αργότερα δηλώσει και ο 2ος ιδιοκτήτης???

Η σκάλα ούτως ή άλλως θεωρείται κοινόχρηστη (δεν πάει πακέτο με κάποιο διαμέρισμα ούτε μισή-μισή) και αν δηλωθεί θα πρέπει να δηλωθεί με ξεχωριστή δήλωση και με τη συναίνεση όλων.
Link to comment
Share on other sites

όποιον ορίσουν μέ την απόφαση του Δ.Σ που ήδη πήρανε για την

τακτοποίηση του χώρου ή και με άλλη αν δεν αναφέρεται

Link to comment
Share on other sites

Ιδοκτητης το ιδρυμα. Υπογραφει ο νομιμος εκπροσωπος του ιδρυματος.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Σε μονοκατοικία κατά παράβαση της άδειας, σε 2 εξώστες έκλεισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού και η 3η πλευρά τους με αποτέλεσμα να θεωρούνται πλέον ημιυπαίθριοι

 

Επιπλέον οι δύο χώροι που είναι στην εσωτερική μεριά των εξωστών - ημιυπαιθρίου τραβήχτηκαν 'λίγο' προς τα έξω δηλαδή απλά μίκρυναν οι εξώστες - ημιυπαίθριοι.

 

Πως λέτε να το αντιμετωπίσω?

Με αναλυτικό μπορείς να υπολογίσεις απλά το κόστος των τοίχων που κατασκευάστηκαν και ημιυπαιθρίεψαν τους εξώστες. ΥΚ για αυτούς τους χώρους μη βάζεις γιατί η εφαρμογή των συντελεστών στους αναλυτικούς ήταν μια πατάτα που ακούστηκε σε κάτι ερωτ/σεις και δεν υπάρχει τρόπος να υλοποιηθεί...

ΥΚ χρειάζονται οι επεκτάσεις των δωματίων στους εξώστες.

 

Θα ηθελα τη βοηθεια σας γιατι δεν εχω βρει αναλογο θεμα στην δικη μου περιπτωση.Σε τριωροφη οικοδομη οπου υπαρχει εσωτερικο αιθριο και το οποιο σημερα εχει "κλεισει" με στεγαστρο, το μετραω ως ΥΔΚΧ, σωστα? Το θεμα που προκυπτει ειναι οτι στον Β' οροφο υπηρχαν εσωτερικοι εξωστες προς το αιθριο του α' οροφου.Αυτοι πως θα υπολογιστουν ως παραβαση?Θα υπολογισω την επιφανεια τους πλεον ως ΥΔ ή οχι, εφοσον το αιθριο εχει κλεισει με στεγαστρο?Και αν τελικα πρεπει να υπολογιστουν και αυτοι θα τους βαλω ως ΥΔΚΧ ή ως ΥΔΒΧ?

Κατ' αρχάς γιατί έκλεισαν το αίθριο με στέγαστρο; Τυφλοπόντικες είναι; :ph34r:

Από ότι κατάλαβα δεν έχει αλλάξει τίποτα άλλο με εξαίρεση τη στέγαση αυτή. Δηλ, υπάρχει ένα σκοτεινό αίθριο τριών ορόφων με ανοικτούς σκοτεινούς εξώστες. Δεν έχει κλείσει κάποιος χώρος σε κατοικίσιμο. Η μόνη παράβαση που βλέπω (στα σκοτεινά) είναι η κατασκευή του στεγάστρου που υπολογίζεται με αναλυτικό.

 

Ελπίζω τουλάχιστον να έχει γίνει μια κατασκευή που να επιτρέπει φως και αέρα να περνάει... 8-)

Σε αυτή την περίπτωση αγνόησε τα σκοτεινά που έγραψα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.