Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

#3191

επί συστημένης κάθετης ιδιοκτησίας

καθε "τμήμα" θεωρείται ανεξάρτητο

δλδ. θα μπορούσε να έχει χτίσει το ενα "τμήμα" και οι παραβάσεις του να μην υπολογιζονται σε βάρος του σδ. άλλου "τμήματος" , αν θα ήθελε σημερα ή αύριο να εκδόσει ΟΑ

 

ιδ. και Λεμπέση 2012 αριθ. 28

 

καλημέρα σε όλους

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η πισίνα βρίσκεται στο τμήμα του οικοπέδου που ανοίκει στο ενα εκ των δυο κτιρίων. Πισίνα και κτίριο είναι ΜΙΑ ιδιοκτησία (σύμφωνα με την κάθετη) που κατασκευάστηκαν με χρονική διαφορά 15 ετών. Η πισίνα έχει αλλαξει διαστάσεις ενώ το κτίριο έχει ένα στέγαστρο. Δεν πρεπει να τα κάνω με 1 δήλωση και τα 2;

Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχάς

 

μας λες αν αυτο το κτιριο ειναι μια οριζόντια ιδιοκτησία με έναν ιδιοκτήτη

 

ή είναι συνδυασμός με οριζοντια, δλδ. αν εχει και 2-3-4 διαμερίσματα που ανήκουν σε ξεχωριστους ιδιοκτήτες?

 

ανάλογη θα είναι και η απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια του post #3164 διευκρινίζω τα εξής :

1. Σύμφωνα με την ΟΑ προβλεπότανε να κατασκευασθεί δυόροφη κατοικία χωρίς υπόγειο.

2. Στην πράξη κατασκευάστηκε κτίριο δύο ανεξάρτητων κατοικιών που η κάθε μία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και επιπλέον κατασκευάστηκε και ισόγειος Β.Χ. (ισόγειο από τρεις πλευρές).

3. Στην συνέχεια έγινε αγοροπωλησία του παραπάνω ακινήτου από δύο αδέρφια και στην συνέχεια σύσταση Οριζοντίων Ιδιοκτησιών.

Ευχαριστώ για τις απορίες και περιμένω την γνώμη σας.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω

 

Σε οικόπεδο εξ' αδιαιρέτου εντός οικισμού, έχουν κατασκευαστεί έξι συνολικά μεζονέτες όπου η κάθε μια αποτελεί μία ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και έχει και αποκλειστική χρήση του κήπου της. Κάθε μεζονέτα εκτός του περιγράμματος της (και άρα στο χώρο ουσιαστικά της αποκλειστικής της χρήσης) έχει μία ισόγεια βεράντα επί εδάφους, η οποία έχει μετρήσει στην κάλυψη (πρακτικά είναι ανοιχτός ημιυπαίθριος λόγω γωνιακής κολώνας για στήριξη στέγαστρου, χωρίς όμως να έχει χαρακτηριστεί σαν ημιυπαίθριος στην άδεια).

Κάτω από αυτή τη βεράντα έχει κατασκευατεί υπόγεια αποθήκη η οποία δεν φαίνεται στην άδεια με πρόσβαση από τον κήπο.

 

α) Ο ιδιοκτήτης της κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας θα πρέπει να δηλώσει την αποθήκη ως ΥΔ, ΒΧ +1Λοιπή παράβαση για την πρόσβαση σε αυτήν παρ' όλο που βρίσκεται στην αποκλειστική του χρήση ουσιαστικά?

 

β) Η άποψη του συμβολαιογράφου είναι ότι δεν θα πρέπει να δηλώνουμε υπερβάσεις σε χώρους με αποκλειστική χρήση καθώς οι ιδιοκτήτες δεν έχουν το δικαίωμα κυριότητας του χώρου αλλά μόνο χρήσης και επιπλέον οι ιδιοκτήτες δεν έχουν αποκλειστική χρήση στο υπέδαφος και αυτοί οι χώροι δεν μπορούν να μεταβιβαστούν.

 

γ) Γενικά δηλώνετε υπερβάσεις δόμησης σε χώρους αποκλειστικής χρήσης παρ' όλο που δεν μπορούν να μεταβιβαστούν? π.χ επέκταση ισογείου οριζόντιας ιδιοκτησίας σε χώρο αποκλειστικής του χρήσης Pilotis?

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

α) ΥΔ ΒΧ για την αποθήκη. Για την πρόσβαση εννοείς σκάλα για να κατέβεις. Εφόσον πρόκειται γι διαμόρφωση επί του εδάφους δε θα έβαζα την λοιπή παράβαση.

 

β) ???

 

γ) Τι σχέση έχει η ρύθμιση με τη μεταβίβαση. Το να εξετάσουμε αν χρειάζεται συναίνεση είναι άλλο ζήτημα. Αν θέλει ο ιδιοκτήτης να ρυθμίσει την αυθαιρεσία, καλά θα κάνει να τη ρυθμίσει. Αν ο συμβολαιογράφος έχει πρόβλημα να προχωρήσει σε ανασύσταση, απόδοση χιλιοστών και γω δεν ξέρω τι άλλο, αυτό είναι άλλο θέμα...

Link to comment
Share on other sites

...και την αποθήκη και την ψησταρια και το κιόσκι για τα ποδήλατα, αφόσον ειναι στο χωρο αποκλειστικης χρησης του

ναι τα δηλωνει...μόνος καταμόνος...

 

 

να πάς στον συμβ/φο τις ε/α - νομιζω ειναι στην Η- που γραφει πώς και απο ποιόν γινεται οταν υπαρχουν αποκλειστικες χρησεις..

επίσης να του τυπωσεις απο τα νταουνλοουντς την Λεμπεση 2012, να κατσει να διαβάσει....

 

τώρα τι εννοούσε ο ποιητης για το "υπέδαφοςε" αδυνατώ να το αντιληφθώ...

Γενικα ναι συνεχώς και χωρίς πρόβλημα κανένα δηλώνουμε τις παραβάσεις εντος των χωρων αποκλειστικης χρησεις και μπορουμε και επιτρέπεται και μεταβιβαζονται μαζι με την αρχική ιδιοκτησία...

 

Εκει που κολλάει στα μυαλά κάποιων αμισθων υποθηκοφυλάκων ειναι για την δυνατότητα να συστήσουμε ΟΙ σε αυτοτελη αυθαίρετα.

 

[στις 7-6 έκανε το ΤΕΕ ερώτημα στις 12-6 απήντησε το ΥΠΕΚΑ...

αρα ας κανει τωρα το ΤΕΕ ερωτημα για το θεμα αυτο και θα πάρουμε απαντηση σε 6 μερες...]

Link to comment
Share on other sites

β) Η άποψη του συμβολαιογράφου είναι ότι δεν θα πρέπει να δηλώνουμε υπερβάσεις σε χώρους με αποκλειστική χρήση καθώς οι ιδιοκτήτες δεν έχουν το δικαίωμα κυριότητας του χώρου αλλά μόνο χρήσης και επιπλέον οι ιδιοκτήτες δεν έχουν αποκλειστική χρήση στο υπέδαφος και αυτοί οι χώροι δεν μπορούν να μεταβιβαστούν.

 

 

Η άποψη του συμβολαιογράφου είναι μεν σωστή επί της ΟΥΣΙΑΣ του θέματος......

 

... επί των ΤΥΠΩΝ ΟΜΩΣ, ο Ν. 4014 επιτρέπει να γίνεται και μάλιστα ΧΩΡΙΣ τη συναίνεση των συνιδιοκτητών, πράγμα που προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο ως προς την ΜΗ απαίτηση συναίνεσης των συνιδιοκτητών.

 

Γιατί άραγε όταν πας να βγάλεις οικ. άδεια για οποιαδήποτε κατασκευή εντός χώρου αποκλειστικής χρήσης να ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ συναίνεση ??????

Μα φυσικά γιατί ο χώρος μπορεί μεν να είναι αποκλειστικής χρήσης (που σημαίνει ότι έχεις τη αποκλειστική χρήση του ΩΣ ΕΧΕΙ) αλλά ΔΕΝ παύει να είναι ΚΟΙΝΟΚΤΗΤΟΣ!!!!

 

Στον Ν. 4014 ΔΕΝ απαιτείται η συναίνεση για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.

 

Γιατί σου λέει ο πονηροεισπράκτωρ νομοθέτης.... "αν ζητήσω και συναίνεση ,σιγά μην τα βρει με όλους ώστε να την πάρει όταν έχει 10 συνιδιοκτήτες ο άλλος... άρα ΠΩΣ θα τα πάρω εγώ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ από τον "πελάτη αυθαιρετούντα" τη δυνατότητα?"

 

Θα πρέπει να απαντήσει όμως στο μέλλον ο νομοθέτης, ΠΟΙΟΣ θα ευθύνεται και ΠΩΣ θα πληρώσει τη ζημιά για τη απομείωση της αξίας της περιουσίας των συνιδιοκτητών που θα προκύψει εξαιτίας της (ΧΩΡΙΣ τη συναίνεσή τους) τακτοποίησης, όταν ο θιγόμενος συνιδιοκτήτης τη διεκδικήσει μέσω δικαστηρίων ???????

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας..

 

Δυστυχώς φοβάμαι ότι με τις ασάφειες του νόμου μπορεί να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στο μέλλον και κυρίως στα θέματα μεταβίβασης..

 

@sagiasd

α) Για την πρόσβαση εννοώ τη σκάλα για να κατέβω από τον κήπο στην υπόγεια αποθήκη. Δεν έχω αποφασίσει αν θε πρέπει να τη βάλω σαν ΛΠ ή όχι.

 

@dimitris GM

"[στις 7-6 έκανε το ΤΕΕ ερώτημα στις 12-6 απήντησε το ΥΠΕΚΑ...

αρα ας κανει τωρα το ΤΕΕ ερωτημα για το θεμα αυτο και θα πάρουμε απαντηση σε 6 μερες...]"

 

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να με παραπέμψεις στην απάντηση του ΥΠΕΚΑ?

Link to comment
Share on other sites

1] δεν υπάρχει καμμία απολυτως ασάφεια.... Καθημερινα και συμφωνα με τις διαταξεις του 4014 γίνονται μεταβιβάσεις..

 

εσυ σημερα τακτοποιείς και τελειωνεις... ολα νομιμα

οταν θα γινει μεταβιβαση θα δοθει βεβαιωση οτι ολα ειναι ΟΚ.

 

 

2] δες στα νταουνλόουντς αυθαιρετα- πρωτο πρωτο εγγραφο.

 

καλή συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.